Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Rețete de post

Ardei umpluți de post, cu orez și ciuperci

Publicat la 29 noiembrie 2019 de Iuliana Sbîrnea - 8 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

2143 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Rețeta de ardei umpluți de post, cu orez și ciuperci. O mâncare tradițională, simplă și bună, cu ingrediente la îndemâna oricui.

Eu fac parte din clubul ciudaților ălora cărora le plac mai mult sarmalele și ardeii umpluți de post, decât cele cu carne. Nah, ce să facem, trăim și noi, ciudații, cum putem, aici în patria sarmalelor! 😀

Ardei umpluți de post

Am profitat că e perioadă de post ca să-i servesc ardei umpluți cu orez și ciuperci și soțului meu, care e carnivor convins. Cică au fost buni. Foarte buni! Iar el e zgârcit cu complimentele culinare, deci asta e chiar o victorie pentru mine. V-am adus și vouă rețeta câștigătoare, ca să vă mai inspir în alcătuirea meniului de post 🙂

Umplutura de post pentru ardei

Am o perioadă foarte aglomerată și pentru că nu am avut timp să merg la cumpărături, am folosit o pungă de ardei gras pus la congelator special pentru astfel de cazuri. Uite de-aia e bine să fim toamna ca furnicuțele, ca să ne putem lenevi iarna precum greierii 😀

Cum se pun ardeii pentru umplut la congelator
Vezi aici cum se pun ardeii la congelator pentru iarnă

Din aceeași umplutură, obișnuiesc să mai fac și roșii umplute. Dacă mai găsiți pe undeva roșii suficient de mari, puteți încerca rețeta. Roșiile umplute sunt minunate, capătă acel gust și miros de roșie coaptă și sunt dulci-acrișoare. Pentru rețetă, dați click pe fotografia de mai jos.

rosii umplute cu orez
Vezi aici rețeta de roșii umplute cu orez și ciuperci

Revenind la ardeii noștri de azi, rețeta e pe cât de ușoară, pe atât de gustoasă. Ingredientele sunt simple și la îndemâna oricui, poate că deja le aveți în casă și vă puteți apuca de treabă.

Dacă nu țineți post, să știți că merg de minune serviți cu un iaurt mai gras sau cu smântână. Nu uitați să-i presărați cu puțin pătrunjel proaspăt, atât pentru aspect, cât și pentru o aromă de prospețime! 🙂

Ardei umpluți de post

Mod de preparare ardei umpluți de post, cu orez și ciuperci

Vă las mai jos rețeta completă în format scris, pe care o puteți tipări dacă doriți să o aveți la îndemână sau să o păstrați la colecția voastră de rețete.

Mai jos veți găsi și rețeta în format video, unde puteți vedea exact cum am făcut eu umplutura pentru ardei, cum i-am așezat în oală și cum arătau când i-am scos din cuptor.

Iar dacă vă sunt de folos rețetele video, abonați-vă la canalul de YouTube ca să nu ratați niciuna! Postez rețete video noi, de două ori pe săptămână. Click aici pentru abonare!

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ardei umpluți de post

Ardei umpluți de post, cu orez și ciuperci

Ardei umpluți de post cu orez și ciuperci, o rețetă de post simplă, ieftină și foarte gustoasă.
5 from 7 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
Gătire: 45 minutes minutes
Timp total: 1 hour hour
Număr de porții: 10 ardei umpluți
Autor: Iuliana Sbîrnea

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 10 ardei grași ((proaspeți sau congelați))
  • 50 ml ulei
  • 2 cepe uscate, mari
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras/kapia
  • 250 g ciuperci proaspete ( (sau 200 g congelate/din conservă))
  • 200 g orez cu bob rotund
  • 700 ml suc de roșii
  • 500 ml apă
  • 2 linguri de făină
  • sare și piper după gust
  • cimbru, frunze de dafin
  • 1 legătură pătrunjel proaspăt

Instrucțiuni de preparare
 

  • Tocați ceapa mărunt, ardeiul kapia cubulețe, dați morcovul pe răzătoare și căliți-le pe toate în puțin ulei încins.
  • Când ceapa devine sticloasă, adăugați ciupercile tăiate mărunt și lăsați-le să se călească, amestecând din când în când până se înmoaie și își lasă puțină zeamă.
  • Puneți în tigaie orezul spălat în câteva ape, amestecați și lăsați-l 1-2 minute să absoarbă aromele legumelor. Dacă zeama lăsată de ciuperci nu e suficientă, adăugați puțină apă (70-100 ml).
  • Puneți 2 linguri de suc de roșii, puțin pătrunjel proaspăt tocat, sare, piper și restul de mirodenii după gust.
  • Dați tigaia deoparte și lăsați umplutura să se răcorească puțin, apoi umpleți ardeii. Dacă folosiți ardei congelați, nu este nevoie să îi dezghețați înainte.
  • Aprindeți cuptorul la 180 de grade.
  • Treceți capătul ardeilor prin făină, că să se creeze o peliculă ce nu va lăsa umplutura să iasă afară în timp ce fierb ardeii.
  • Într-o cratiță potrivită ca mărime, puneți ardeii în așa fel încât să stea unul lângă altul, vertical, nu culcat.
  • Pregătiți sosul amestecând sucul de roșii, apa și condimente după gust. Turnați sosul peste ardei.
  • Acoperiți cratița cu un capac sau cu folie de aluminiu și dați-o la cuptor pentru 30 de minute.
  • După 30 de minute îndepărtați capacul sau folia, stropiți ardeii cu sosul din tavă și lăsați-i să mai fiarbă în cuptor încă vreo 15 minute până sunt frumos rumeniți.
  • Serviți ardeii umpluți de post cât sunt calzi, cu pătrunjel proaspăt tocat. Dacă nu țineți post, puteți adăuga iaurt sau smântână.
Valori nutriționale
Ardei umpluți de post, cu orez și ciuperci
Valori per porție
Calorii
190
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
6
g
9
%
Carbohidrați
 
31
g
10
%
Fibre
 
5
g
21
%
Zahăr
 
10
g
11
%
Proteine
 
5
g
10
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Ardei umpluți de post

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Borcan si lingura cu unt de arahide facut in casa
    Cum să faci unt de arahide acasă - rețeta rapidă, sănătoasă și ieftină
  • Mâncare de post cu prune și orez pe farfurie cu șervet
    Mâncare de orez cu prune uscate - rețetă tradițională de post
  • taietei cu varza in cratita
    Tăieței cu varză dulce de post – Rețetă ardelenească tradițională, fără carne
  • hummus cu dovlecei si nuci
    Hummus cremos cu dovlecei și nuci - Rețetă rapidă și sănătoasă
2143 shares

Comentarii

  1. ana a zis

    septembrie 12, 2023 at 3:43 pm

    da' cu kapia ce-ati facut?

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      septembrie 12, 2023 at 4:10 pm

      L-am călit odată cu ceapa și morcovul.

      Răspunde
  2. Adriana a zis

    ianuarie 14, 2023 at 8:19 pm

    Salutari, am incercat reteta foarte buna a iesit. Un pic prea mult orez mi s-a parut. In plus de specificat in instructiuni ca oala se da in clocot si apoi se pune la cuptor. Ca in 30 min nici nu apuca sa clocoteasca la cuptor.
    Am incercat multe retete de pe site si sunt foarte incantata. Sunt simple si rapide, exact ce caut.
    Multumiri!

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      ianuarie 15, 2023 at 7:59 am

      Mulțumesc și eu pentru mesaj, mă bucur că vă plac rețetele mele.
      Eu nu dau oala în clocot înainte să o bag în cuptor, dar așa cum am specificat în rețetă, cuptorul trebuie să fie încins dinainte, îl aprind în timp ce umplu ardeii.

      Răspunde
    • Anton Nicolae a zis

      iunie 01, 2023 at 12:53 pm

      Am făcut rețeta,a fost apreciată iar pentru mine a fost o surpriză,nu credeam că poate fi așa de bună!
      Mulțumesc

      Răspunde
      • Iuliana Sbîrnea a zis

        iunie 06, 2023 at 11:32 am

        Mă bucur foarte mult că v-au plăcut ardeii umpluți. Și mie îmi plac foarte mult gătiți astfel.

        Răspunde
  3. Magda a zis

    septembrie 17, 2022 at 7:27 pm

    Am facut vestitii ardei umputi,sotul meu a fost foarte incantat,ms de reteta f buna 😉😉😉

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      septembrie 18, 2022 at 7:18 am

      Mă bucur mult că ați încercat rețeta și că v-a plăcut! 🙂

      Răspunde
5 from 7 votes (7 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x