Rețeta de salată de creveți cu castraveți și mărar. Poate fi un prânz ușor și rapid sau un aperitiv elegant. Cum se gătesc creveții în unt cu usturoi.
Nici nu mai știu când și cum au intrat creveții în viața noastră, dar știu că atunci când se face lista de cumpărături la noi în casă, inevitabil unul dintre noi întreabă: "mai avem creveți în congelator sau să-i trec pe listă?" 😀
Creveții se gătesc în 3 minute și sunt grozav de gustoși, fie simpli, doar cu pâine proaspătă, fie lângă paste sau orez. Puține alte ingrediente îmi salvează prânzul sau cina așa cum o face o mână de creveți aruncați în tigaie.
>>> Aici găsești mai multe rețete cu creveți <<<
Zilele trecute, o colegă bloggeriță a postat pe grupul meu de Facebook o salată de creveți cu castraveți și imediat am știut că asta vreau să mănânc și eu la prânz. Rețeta Nataliei e puțin diferită: creveții sunt fierți, iar salata ei mai conține și cuburi de avocado. Eu am tras creveții la tigaie în unt cu usturoi și m-am limitat doar la castraveți și mărar. Mi-a plăcut mult! O salată atât de bună și atât de rapidă!
Îmi pare rău că nu am știut mai devreme cât e ușoară combinația aceasta. Aș fi servit-o ca aperitiv musafirilor pe care i-am avut de sărbători. Cred că așezată frumos în cupe sau în castronele drăguțe arată minunat și pe o masă festivă.
Mod de preparare salată de creveți cu castraveți și mărar
Vă las mai jos rețeta scrisă pas cu pas și imediat sub ea veți găsi rețeta video unde veți putea vedea exact cum am rumenit eu creveții și cât de ușor se face salata aceasta.
Iar dacă vă plac rețetele video, abonați-vă la canalul de YouTube pentru că săptămânal postez acolo 2 rețete noi. Ca să fiți siguri că nu le ratați, click aici pentru abonare!
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Salată de creveți cu castraveți și mărar
Rețeta Video
Ingrediente
- 300 g creveți (proaspeți sau decongelați)
- 1 castravete Fabio (sau 4 castraveți mici)
- 40 g unt
- 3-4 căței de usturoi
- sare și piper - după gust
- mărar și suc de lămâie - după gust
Instrucțiuni de preparare
- Topiți untul în tigaie, căliți puțin usturoiul trecut prin presă, apoi adăugați creveții, sare, piper și amestecați. Nu îi lăsați mai mult de 3 minute.
- Când creveții sunt gata, îi scoateți pe un prosop de hârtie absorbantă.
- Tăiați castraveții felii subțiri, asezonați cu sare, piper, mărar și suc de lămâie după gust.
- Adăugați creveții peste castraveți, amestecați și serviți imediat.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Lasă un comentariu