Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Paste

Tortellini cu sos alb - gata în 15 minute

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 19 feb. 2022 · Publicată: 22 ian. 2020 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· 23 comentarii
594 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Rețeta de tortellini cu sos alb, cea mai rapidă rețetă de paste. Tortellini cu sos de smântână aromat usturoi, busuioc și nucșoară.

Rețeta aceasta s-a născut ca o improvizație, dar o improvizație atât de reușită încât mi-am zis că e musai să ajungă și pe blog ca exemplu de prânz sau cină mega-delicioasă, gata în doar 15 minute.

Tortellini cu sos alb

Nu fac foarte des tortellini , nici nu știu să spun de ce. Un motiv poate fi acela că tortellini uscați nu prea îmi plac, deci nu îi am mereu în casă. Când îmi propun să gătesc acest tip de paste cumpăr tortellini proaspeți , adică pachetele care se găsesc în zona frigiderelor și care au termen de valabilitate mult mai scurt decât cei uscați.

Pe lângă faptul că sunt mai gustoși, cei proaspeți mai au și avantajul că fierb mai repede decât ceilalți. Cei cu care am gătit această rețetă aveau timpul de fierbere menționat pe pachet de doar 7 minute 😉

>>> Aici găsești peste 100 de rețete gata în 30 de minute! <<<

Cât timp au fiert pastele m-am ocupat de sos, care și el este gata imediat, apoi doar le-am adus la un loc și au fost gata de servit. Absolut delicios, în timp record și cu doar câteva ingrediente. Ce-ți poți dori mai mult?

Tortellini cu sos alb

Mod de preparare tortellini cu sos alb

Eu am folosit tortellini cu prosciutto, dar pot avea orice altă umplutură vă place. Rețeta se poate face exact la fel și cu ravioli sau alte paste umplute.

Pachetul meu de tortellini avea 250 g, cantitate suficientă pentru 3 porții generoase. Adaptați cantitățile din rețetă la nevoile voastre.

Smântâna pe care o folosiți trebuie să fie neapărat smântână pentru gătit. Cea fermentată se va tăia, nu puteți face acest sos mătăsos care să îmbrace pastele decât cu smântână lichidă.

Ingrediente pentru reteta de tortellini
Ingrediente
sos de smântână
Sos de smântână

Mie îmi place să folosesc la sosurile albe,un pic de nucșoară rasă. Aroma ei merge de minune la rețeta aceasta. Dacă o aveți în casă, nu ezitați să o folosiți!

Nucșoară
Nucșoară
Tortellini cu prosciutto
Tortellini

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Tortellini cu sos alb

Tortellini cu sos alb

Rețeta de tortellini cu sos alb, cea mai rapidă rețetă de paste. Tortellini cu sos de smântână aromat usturoi, busuioc și nucșoară.
5 from 25 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 5 minutes minutes
Gătire: 10 minutes minutes
Timp total: 15 minutes minutes
Număr de porții: 3 porții
Autor: Iuliana Sbîrnea

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 250 g tortellini
  • 200 ml smântână pentru gătit (20% grăsime)
  • 3 căței de usturoi
  • 2 lingurițe busuioc uscat
  • sare, piper, nucșoară - după gust
  • optional - cașcaval sau parmezan ras
  • opțional - busuioc verde sau pătrunjel pentru servit

Instrucțiuni de preparare
 

  • Fierbeți tortellini exact așa cum scrie pe pachet. Ale mele au avut nevoie de 7 minute.
  • Într-o tigaie încăpătoare puneți smântâna, usturoiul și restul condimentelor, după gust.
  • Lăsați smântâna să se încălzească. Dacă doriți să o mai subțiați, adăugați 1 polonic de apa în care au fiert pastele.
  • Peste sos, puneți tortellini scurși de apa în care au fiert și lăsați-i 1-2 minute la foc mic cât să se umple de arome.
  • Dacă doriți, adăugați parmezan sau cașcaval ras.
  • Serviți tortellini cu sos alb imediat, cu busuioc sau pătrunjel verde.
Nutrition Facts
Tortellini cu sos alb
Amount per Serving
Calorii
492
% Daily Value*
Grăsimi
 
31
g
48
%
Colesterol
 
107
mg
36
%
Carbohidrați
 
39
g
13
%
Fibre
 
3
g
13
%
Zahăr
 
4
g
4
%
Proteine
 
15
g
30
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Tortellini cu sos alb

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Gros-plan cu paste în sos de roșii și brânză Feta, decorate cu busuioc proaspăt, alături de un pahar cu vin rosé
    Paste cu brânză Feta și roșii coapte – rețetă simplă și rapidă
  • Mâncare cu cuscus, legume și carne de pui gătită în cratiță, gata de servire
    Cuscus cu pui și legume – rețeta rapidă într-o singură tigaie
  • o felie de lasagna bolognese servita pe farfurie alba
    Lasagna bolognese cu carne tocată și Bechamel – rețeta italiană clasică
  • reteta penne quattro formaggi
    Penne quattro formaggi super cremoase - rețeta gata în 10 minute
594 shares

Comentarii

  1. Florin a zis

    octombrie 27, 2022 at 3:14 pm

    Tortelini cu zeama de smantana!

    Răspunde
  2. Mihai a zis

    ianuarie 30, 2022 at 7:47 pm

    Minunata reteta, simpla, rapida si gustoasa,
    multumesc Iuliana!
    Am executat totul in conformitate cu instructiunile tale,
    rezultatul : - au fost ... insuficiente :), super!

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      ianuarie 30, 2022 at 7:51 pm

      Mă bucur tare mult că rețeta mea a avut așa mare succes! Cu siguranță data viitoare va trebui să dublezi cantitățile! 🙂

      Răspunde
  3. Andreea a zis

    ianuarie 11, 2022 at 2:27 am

    5 stars
    Foarte bune!

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      ianuarie 11, 2022 at 6:36 am

      Mulțumesc, Andreea! Mă bucur mult că ți-au plăcut!

      Răspunde
  4. Maria Marin a zis

    noiembrie 15, 2021 at 5:36 pm

    5 stars
    Doamnā, va multumim frumos pentru retetā! A iesit perfect!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      noiembrie 15, 2021 at 5:40 pm

      Mă bucur mult că v-a plăcut! Să vă fie de bine! 🙂

      Răspunde
  5. Rodica a zis

    iunie 12, 2021 at 9:04 am

    Au iesit foarte bine. Am folosit tortellini proaspeti , umpluti cu spanac si ricotta si combinatia de gusturi a fost f buna.

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      iunie 12, 2021 at 11:18 am

      Mă bucur că v-a plăcut rețeta. Tortellini proaspeți sunt cei mai buni! 🙂

      Răspunde
      • Rafa a zis

        martie 10, 2022 at 4:09 pm

        5 stars
        Foarte bune, mulțumesc pentru rețetă ❤️

        Răspunde
        • Iuliana Sbîrnea a zis

          martie 10, 2022 at 4:11 pm

          Cu drag! Mă bucur mult că v-au plăcut!

          Răspunde
        • Liviu a zis

          aprilie 05, 2022 at 10:35 pm

          5 stars
          Bv super buna si rapida reteta ! 👏

          Răspunde
          • Iuliana Sbîrnea a zis

            aprilie 06, 2022 at 7:39 am

            Mă bucur mult că v-a plăcut! 🙂

        • Nadina Toia a zis

          ianuarie 03, 2023 at 3:26 pm

          Se pot reîncălzi oare? Ar fi minunat de luat la pachet!

          Răspunde
          • Iuliana Sbîrnea a zis

            ianuarie 03, 2023 at 5:41 pm

            Da, se încălzesc frumos în cam 2 minute la microunde sau chiar și în cuptorul mare.

  6. Greta a zis

    aprilie 16, 2021 at 8:07 pm

    5 stars
    reteta e ok dar pe bune scrie si tu cat se lasa smantana si da mai multe detalii

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      aprilie 16, 2021 at 8:42 pm

      Serios? Adică dacă am scris să încălzești smântâna, pe urmă să pui pastele fierte și să mai lași 1-2 minute tigaia pe foc n-a fost suficient pentru tine? Sincer, nu cred că problema e la mine :))

      Răspunde
      • Z33 a zis

        mai 06, 2021 at 2:19 pm

        5 stars
        600ml sau 200ml?

        Răspunde
        • Iuliana a zis

          mai 06, 2021 at 2:38 pm

          200 ml, scuze!
          Nu că n-ar ieși foarte bine și cu 600, dar nu e nevoie 🙂

          Răspunde
          • Z33 a zis

            mai 06, 2021 at 2:51 pm

            5 stars
            Multumesc!

      • Fiona a zis

        august 17, 2022 at 3:44 pm

        Ce raspuns rautacios…

        Răspunde
        • Iuliana Sbîrnea a zis

          august 17, 2022 at 9:28 pm

          Vă rog, dați-mi dumneavoastră un motiv pentru care ar trebui să răspund mai drăguț decât atât comentariilor răutăcioase scrise așa, în doi peri.

          Răspunde
    • Mona a zis

      februarie 22, 2022 at 7:40 pm

      5 stars
      A dat suficiente detalii și a explicat foarte clar cat se tine pe foc smântâna. Mai mult de atât nu ar avea ce sa mai detalieze, decât poate să o invitați la dvd să vă gătească in cazul in care nu sunteți prietena cu bucătăria.

      Răspunde
5 from 25 votes (17 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Chifteluțe de pui fragede în sos de smântână, cu mazăre și morcovi, servite cald într-un bol alb, rețetă tradițională rapidă
    Mâncare de mazăre cu smântână și chifteluțe – rețeta ușoară și gustoasă
  • Plăcinte turcești cu unt la tigaie, fără drojdie – rețetă simplă și fragedă
    Plăcinte turcești la tigaie - rețeta de lipii cu unt care se desfac în fâșii
  • Conserve pentru iarnă: zarzavat în suc de roșii la borcan – rețetă simplă pentru ciorbe gustoase
    Zarzavat în suc de roșii la borcan - perfect pentru ciorbe
  • doua felii de chec pufos zebra cu cacao si un pahar cu lapte
    Chec zebră cu cana – rețeta simplă și pufoasă pentru orice ocazie

Populare acum

  • Suc de roşii rapid, 100% natural
    Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
  • Roșii în suc propriu la borcan pentru iarnă - simplu, fără decojire
  • ardei kapia copti la borcan in suc propriu pentru iarna
    Ardei kapia la borcan în suc propriu - rețeta fără oțet, zahăr sau ulei
  • borcane cu pasta de ardei kapia cu etichete pregatite pentru camara
    Pastă de ardei kapia (bulion de ardei) pentru iarnă – rețetă simplă cu doar 2 ingrediente

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Murături
  • Aluaturi

VEZI TOATE CATEGORIILE

Conserve pentru iarnă

  • Gogoşari la oţet pentru iarnă
    Gogoșari la oțet pentru iarnă - rețetă tradițională
  • borcan cu dulceata de ardei iute
    Dulceață de ardei iute cu kapia și mere, rețetă simplă și aromată
  • gem de prune
    Gem de prune simplu și bun, 100% natural
  • Cătină cu miere la borcan
    Cătină cu miere la borcan pentru imunitate - Rețetă detaliată
VEZI ȘI ALTE CONSERVE

Prăjiturile copilăriei

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • Bulion de roșii cu ardei kapia, rețetă tradițională pentru iarnă, fără conservanți, în bol alb și borcane în fundal
    Bulion de roșii cu ardei kapia - rețeta pentru iarnă, fără conservanți
  • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
    Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute
  • ciorba raduteana cu carne de pui si smantana presarata cu patrunjel
    Ciorbă rădăuțeană delicioasă - vezi rețeta tradițională pas cu pas
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • Bol cu amidon alimentar din porumb, folosit în creme, sosuri și aluaturi – ghid complet despre utilizarea amidonului în bucătărie
    Amidon alimentar în bucătărie: ghid complet pentru creme, sosuri și aluaturi
  • Pui intreg pe fund rustic de lemn inconjurat de condimente
    Ce poți găti dintr-un pui întreg – rețete economice pentru toată săptămâna
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.