Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Paste

Tortellini cu sos alb - gata în 15 minute

Publicat la 22 ianuarie 2020 de Iuliana Sbîrnea - 23 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

588 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Rețeta de tortellini cu sos alb, cea mai rapidă rețetă de paste. Tortellini cu sos de smântână aromat usturoi, busuioc și nucșoară.

Rețeta aceasta s-a născut ca o improvizație, dar o improvizație atât de reușită încât mi-am zis că e musai să ajungă și pe blog ca exemplu de prânz sau cină mega-delicioasă, gata în doar 15 minute.

Tortellini cu sos alb

Nu fac foarte des tortellini , nici nu știu să spun de ce. Un motiv poate fi acela că tortellini uscați nu prea îmi plac, deci nu îi am mereu în casă. Când îmi propun să gătesc acest tip de paste cumpăr tortellini proaspeți , adică pachetele care se găsesc în zona frigiderelor și care au termen de valabilitate mult mai scurt decât cei uscați.

Pe lângă faptul că sunt mai gustoși, cei proaspeți mai au și avantajul că fierb mai repede decât ceilalți. Cei cu care am gătit această rețetă aveau timpul de fierbere menționat pe pachet de doar 7 minute 😉

>>> Aici găsești peste 100 de rețete gata în 30 de minute! <<<

Cât timp au fiert pastele m-am ocupat de sos, care și el este gata imediat, apoi doar le-am adus la un loc și au fost gata de servit. Absolut delicios, în timp record și cu doar câteva ingrediente. Ce-ți poți dori mai mult?

Tortellini cu sos alb

Mod de preparare tortellini cu sos alb

Eu am folosit tortellini cu prosciutto, dar pot avea orice altă umplutură vă place. Rețeta se poate face exact la fel și cu ravioli sau alte paste umplute.

Pachetul meu de tortellini avea 250 g, cantitate suficientă pentru 3 porții generoase. Adaptați cantitățile din rețetă la nevoile voastre.

Smântâna pe care o folosiți trebuie să fie neapărat smântână pentru gătit. Cea fermentată se va tăia, nu puteți face acest sos mătăsos care să îmbrace pastele decât cu smântână lichidă.

Ingrediente pentru reteta de tortellini
Ingrediente
sos de smântână
Sos de smântână

Mie îmi place să folosesc la sosurile albe,un pic de nucșoară rasă. Aroma ei merge de minune la rețeta aceasta. Dacă o aveți în casă, nu ezitați să o folosiți!

Nucșoară
Nucșoară
Tortellini cu prosciutto
Tortellini

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Tortellini cu sos alb

Tortellini cu sos alb

Rețeta de tortellini cu sos alb, cea mai rapidă rețetă de paste. Tortellini cu sos de smântână aromat usturoi, busuioc și nucșoară.
5 from 25 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 5 minutes minutes
Gătire: 10 minutes minutes
Timp total: 15 minutes minutes
Număr de porții: 3 porții
Autor: Iuliana Sbîrnea

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 250 g tortellini
  • 200 ml smântână pentru gătit (20% grăsime)
  • 3 căței de usturoi
  • 2 lingurițe busuioc uscat
  • sare, piper, nucșoară - după gust
  • optional - cașcaval sau parmezan ras
  • opțional - busuioc verde sau pătrunjel pentru servit

Instrucțiuni de preparare
 

  • Fierbeți tortellini exact așa cum scrie pe pachet. Ale mele au avut nevoie de 7 minute.
  • Într-o tigaie încăpătoare puneți smântâna, usturoiul și restul condimentelor, după gust.
  • Lăsați smântâna să se încălzească. Dacă doriți să o mai subțiați, adăugați 1 polonic de apa în care au fiert pastele.
  • Peste sos, puneți tortellini scurși de apa în care au fiert și lăsați-i 1-2 minute la foc mic cât să se umple de arome.
  • Dacă doriți, adăugați parmezan sau cașcaval ras.
  • Serviți tortellini cu sos alb imediat, cu busuioc sau pătrunjel verde.
Valori nutriționale
Tortellini cu sos alb
Valori per porție
Calorii
492
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
31
g
48
%
Colesterol
 
107
mg
36
%
Carbohidrați
 
39
g
13
%
Fibre
 
3
g
13
%
Zahăr
 
4
g
4
%
Proteine
 
15
g
30
%
Vitamina A
 
1021
IU
20
%
Calciu
 
169
mg
17
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Tortellini cu sos alb

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • o felie de lasagna bolognese servita pe farfurie alba
    Lasagna bolognese cu carne tocată și Bechamel – rețeta italiană clasică
  • reteta penne quattro formaggi
    Penne quattro formaggi super cremoase - rețeta gata în 10 minute
  • tortellini cu sos de roșii
    Tortellini cu sos de roșii - rețeta rapidă, într-o singură tigaie
  • paste cu dovlecei, smantana si parmezan
    Paste cu dovlecei, smântână și parmezan - rețeta simplă și rapida
588 shares

Comentarii

  1. Florin a zis

    octombrie 27, 2022 at 3:14 pm

    Tortelini cu zeama de smantana!

    Răspunde
  2. Mihai a zis

    ianuarie 30, 2022 at 7:47 pm

    Minunata reteta, simpla, rapida si gustoasa,
    multumesc Iuliana!
    Am executat totul in conformitate cu instructiunile tale,
    rezultatul : - au fost ... insuficiente :), super!

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      ianuarie 30, 2022 at 7:51 pm

      Mă bucur tare mult că rețeta mea a avut așa mare succes! Cu siguranță data viitoare va trebui să dublezi cantitățile! 🙂

      Răspunde
  3. Andreea a zis

    ianuarie 11, 2022 at 2:27 am

    5 stars
    Foarte bune!

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      ianuarie 11, 2022 at 6:36 am

      Mulțumesc, Andreea! Mă bucur mult că ți-au plăcut!

      Răspunde
  4. Maria Marin a zis

    noiembrie 15, 2021 at 5:36 pm

    5 stars
    Doamnā, va multumim frumos pentru retetā! A iesit perfect!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      noiembrie 15, 2021 at 5:40 pm

      Mă bucur mult că v-a plăcut! Să vă fie de bine! 🙂

      Răspunde
  5. Rodica a zis

    iunie 12, 2021 at 9:04 am

    Au iesit foarte bine. Am folosit tortellini proaspeti , umpluti cu spanac si ricotta si combinatia de gusturi a fost f buna.

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      iunie 12, 2021 at 11:18 am

      Mă bucur că v-a plăcut rețeta. Tortellini proaspeți sunt cei mai buni! 🙂

      Răspunde
      • Rafa a zis

        martie 10, 2022 at 4:09 pm

        5 stars
        Foarte bune, mulțumesc pentru rețetă ❤️

        Răspunde
        • Iuliana Sbîrnea a zis

          martie 10, 2022 at 4:11 pm

          Cu drag! Mă bucur mult că v-au plăcut!

          Răspunde
        • Liviu a zis

          aprilie 05, 2022 at 10:35 pm

          5 stars
          Bv super buna si rapida reteta ! 👏

          Răspunde
          • Iuliana Sbîrnea a zis

            aprilie 06, 2022 at 7:39 am

            Mă bucur mult că v-a plăcut! 🙂

        • Nadina Toia a zis

          ianuarie 03, 2023 at 3:26 pm

          Se pot reîncălzi oare? Ar fi minunat de luat la pachet!

          Răspunde
          • Iuliana Sbîrnea a zis

            ianuarie 03, 2023 at 5:41 pm

            Da, se încălzesc frumos în cam 2 minute la microunde sau chiar și în cuptorul mare.

  6. Greta a zis

    aprilie 16, 2021 at 8:07 pm

    5 stars
    reteta e ok dar pe bune scrie si tu cat se lasa smantana si da mai multe detalii

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      aprilie 16, 2021 at 8:42 pm

      Serios? Adică dacă am scris să încălzești smântâna, pe urmă să pui pastele fierte și să mai lași 1-2 minute tigaia pe foc n-a fost suficient pentru tine? Sincer, nu cred că problema e la mine :))

      Răspunde
      • Z33 a zis

        mai 06, 2021 at 2:19 pm

        5 stars
        600ml sau 200ml?

        Răspunde
        • Iuliana a zis

          mai 06, 2021 at 2:38 pm

          200 ml, scuze!
          Nu că n-ar ieși foarte bine și cu 600, dar nu e nevoie 🙂

          Răspunde
          • Z33 a zis

            mai 06, 2021 at 2:51 pm

            5 stars
            Multumesc!

      • Fiona a zis

        august 17, 2022 at 3:44 pm

        Ce raspuns rautacios…

        Răspunde
        • Iuliana Sbîrnea a zis

          august 17, 2022 at 9:28 pm

          Vă rog, dați-mi dumneavoastră un motiv pentru care ar trebui să răspund mai drăguț decât atât comentariilor răutăcioase scrise așa, în doi peri.

          Răspunde
    • Mona a zis

      februarie 22, 2022 at 7:40 pm

      5 stars
      A dat suficiente detalii și a explicat foarte clar cat se tine pe foc smântâna. Mai mult de atât nu ar avea ce sa mai detalieze, decât poate să o invitați la dvd să vă gătească in cazul in care nu sunteți prietena cu bucătăria.

      Răspunde
5 from 25 votes (17 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x