Rețeta de tortellini cu sos alb, cea mai rapidă rețetă de paste. Tortellini cu sos de smântână aromat usturoi, busuioc și nucșoară.
Rețeta aceasta s-a născut ca o improvizație, dar o improvizație atât de reușită încât mi-am zis că e musai să ajungă și pe blog ca exemplu de prânz sau cină mega-delicioasă, gata în doar 15 minute.
Nu fac foarte des tortellini, nici nu știu să spun de ce. Un motiv poate fi acela că tortellini uscați nu prea îmi plac, deci nu îi am mereu în casă. Când îmi propun să gătesc acest tip de paste cumpăr tortellini proaspeți, adică pachetele care se găsesc în zona frigiderelor și care au termen de valabilitate mult mai scurt decât cei uscați.
Pe lângă faptul că sunt mai gustoși, cei proaspeți mai au și avantajul că fierb mai repede decât ceilalți. Cei cu care am gătit această rețetă aveau timpul de fierbere menționat pe pachet de doar 7 minute 😉
>>> Aici găsești peste 100 de rețete gata în 30 de minute! <<<
Cât timp au fiert pastele m-am ocupat de sos, care și el este gata imediat, apoi doar le-am adus la un loc și au fost gata de servit. Absolut delicios, în timp record și cu doar câteva ingrediente. Ce-ți poți dori mai mult?
Mod de preparare tortellini cu sos alb
Eu am folosit tortellini cu prosciutto, dar pot avea orice altă umplutură vă place. Rețeta se poate face exact la fel și cu ravioli sau alte paste umplute.
Pachetul meu de tortellini avea 250 g, cantitate suficientă pentru 3 porții generoase. Adaptați cantitățile din rețetă la nevoile voastre.
Smântâna pe care o folosiți trebuie să fie neapărat smântână pentru gătit. Cea fermentată se va tăia, nu puteți face acest sos mătăsos care să îmbrace pastele decât cu smântână lichidă.
Mie îmi place să folosesc la sosurile albe,un pic de nucșoară rasă. Aroma ei merge de minune la rețeta aceasta. Dacă o aveți în casă, nu ezitați să o folosiți!
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Tortellini cu sos alb
Rețeta Video
Ingrediente
- 250 g tortellini
- 200 ml smântână pentru gătit (20% grăsime)
- 3 căței de usturoi
- 2 lingurițe busuioc uscat
- sare, piper, nucșoară - după gust
- optional - cașcaval sau parmezan ras
- opțional - busuioc verde sau pătrunjel pentru servit
Instrucțiuni de preparare
- Fierbeți tortellini exact așa cum scrie pe pachet. Ale mele au avut nevoie de 7 minute.
- Într-o tigaie încăpătoare puneți smântâna, usturoiul și restul condimentelor, după gust.
- Lăsați smântâna să se încălzească. Dacă doriți să o mai subțiați, adăugați 1 polonic de apa în care au fiert pastele.
- Peste sos, puneți tortellini scurși de apa în care au fiert și lăsați-i 1-2 minute la foc mic cât să se umple de arome.
- Dacă doriți, adăugați parmezan sau cașcaval ras.
- Serviți tortellini cu sos alb imediat, cu busuioc sau pătrunjel verde.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Florin a zis
Tortelini cu zeama de smantana!
Mihai a zis
Minunata reteta, simpla, rapida si gustoasa,
multumesc Iuliana!
Am executat totul in conformitate cu instructiunile tale,
rezultatul : - au fost ... insuficiente :), super!
Iuliana Sbîrnea a zis
Mă bucur tare mult că rețeta mea a avut așa mare succes! Cu siguranță data viitoare va trebui să dublezi cantitățile! 🙂
Andreea a zis
Foarte bune!
Iuliana Sbîrnea a zis
Mulțumesc, Andreea! Mă bucur mult că ți-au plăcut!
Maria Marin a zis
Doamnā, va multumim frumos pentru retetā! A iesit perfect!
Iuliana a zis
Mă bucur mult că v-a plăcut! Să vă fie de bine! 🙂
Rodica a zis
Au iesit foarte bine. Am folosit tortellini proaspeti , umpluti cu spanac si ricotta si combinatia de gusturi a fost f buna.
Iuliana a zis
Mă bucur că v-a plăcut rețeta. Tortellini proaspeți sunt cei mai buni! 🙂
Rafa a zis
Foarte bune, mulțumesc pentru rețetă ❤️
Iuliana Sbîrnea a zis
Cu drag! Mă bucur mult că v-au plăcut!
Liviu a zis
Bv super buna si rapida reteta ! 👏
Iuliana Sbîrnea a zis
Mă bucur mult că v-a plăcut! 🙂
Nadina Toia a zis
Se pot reîncălzi oare? Ar fi minunat de luat la pachet!
Iuliana Sbîrnea a zis
Da, se încălzesc frumos în cam 2 minute la microunde sau chiar și în cuptorul mare.
Greta a zis
reteta e ok dar pe bune scrie si tu cat se lasa smantana si da mai multe detalii
Iuliana a zis
Serios? Adică dacă am scris să încălzești smântâna, pe urmă să pui pastele fierte și să mai lași 1-2 minute tigaia pe foc n-a fost suficient pentru tine? Sincer, nu cred că problema e la mine :))
Z33 a zis
600ml sau 200ml?
Iuliana a zis
200 ml, scuze!
Nu că n-ar ieși foarte bine și cu 600, dar nu e nevoie 🙂
Z33 a zis
Multumesc!
Fiona a zis
Ce raspuns rautacios…
Iuliana Sbîrnea a zis
Vă rog, dați-mi dumneavoastră un motiv pentru care ar trebui să răspund mai drăguț decât atât comentariilor răutăcioase scrise așa, în doi peri.
Mona a zis
A dat suficiente detalii și a explicat foarte clar cat se tine pe foc smântâna. Mai mult de atât nu ar avea ce sa mai detalieze, decât poate să o invitați la dvd să vă gătească in cazul in care nu sunteți prietena cu bucătăria.