Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Rețete cu pește și fructe de mare

Somon în crustă de pesmet la cuptor

Publicat la 25 februarie 2020 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

325 shares
Mergi la rețetă

Somon în crustă de pesmet, o rețetă simplă, dar elegantă. Somonul se gătește la cuptor, într-o manta de muștar și pesmet Panko crocant.

Știam despre pesmetul Panko , dar nu știu cum se face că eu rar gătesc ceva care să ceară pesmet. Când am mai avut nevoie, am uscat câteva felii de pâine în cuptor și le-am măcinat la robot.

Somon in crusta de pesmet

Ei bine, dar Panko este puțin altceva decât pâinea mea măcinată și are farmecul lui. Originea lui e japoneză și spre deosebire de alte tipuri de pesmet, acesta este făcut doar din miez de pâine albă, fără coajă. Pâinea nu este măcinată fin, ci are o granulație mai mare, ceea ce face ca pesmetul acesta să fie aerat și crocant, cu o textură foarte plăcută. Cam cum sunt fulgii de porumb .

Pesmetul Panko se folosește ca și pesmetul obișnuit, la orice preparat din carne sau legume și are avantajul că absoarbe mai puțină grăsime. Totuși, eu una parcă nu îl văd îmbrăcând și găluștile cu prune, deși s-ar putea să fie interesant și acolo.

Dacă sunteți amatori de somon, cred că o să vă placă foarte mult și rețeta de somon în foietaj. O găsiți cu un click pe fotografia de mai jos.

Somon in aluat de foietaj

Pentru gustul meu, somonului îi mai trebuie mereu ceva care să îi completeze gustul, așa că în rețeta de astăzi l-am îmbrăcat mai întâi într-o manta de muștar, apoi l-am tăvălit prin pesmet Panko și l-am trimis la cuptor pentru doar 15 minute. S-a copt acolo numai bine. A rămas suculent în interior și chiar a fost delicios în contrast cu exteriorul crocant.

Nu i-am făcut nici o garnitură, o salată a fost suficientă pentru noi, dar cred că ar fi mers bine cu câteva rondele de cartofi natur cu un cub de unt peste ei.

>>> Aici găsiți mai multe rețete cu pește și fructe de mare <<<

Mod de preparare somon în crustă de pesmet la cuptor

Un preparat la cuptor are nevoie de o culoare mai rumenă ca să aibă un aspect apetisant în farfurie. Somonul, de fapt peștele, în general, se gătește foarte repede, iar Panko nu are timp să se rumenească. De aceea, înainte să mă apuc de treabă, am pus pesmetul într-o tigaie și l-am rumenit amestecând continuu până când a căpătat o culoare frumoasă.

Cât s-a rumenit pesmetul am pregătit și sosul de muștar.

  • Pesmet Panko rumenit

Mantaua de muștar se face foarte simplu: se amestecă muștarul preferat, cu puțin ulei, vin alb, piper și pătrunjel. Eu nu am mai pus sare, am considerat că nu este nevoie. Muștarul poate fi și iute dacă vă place.

Peștele trebuie să fie uscat, altfel nu se va lipi muștarul de el. L-am tamponat pe toate părțile cu un șervet de hârtie.

  • File de somon cu sos de mustar
  • File de somon cu pesmet

Am îmbrăcat fileurile de somon în acest sos și le-am tăvălit prin Panko. Le-am pus în tavă și le-am băgat în cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Sunt suficiente 15 minute. Nu depășiți acest timp pentru că peștele gătit prea mult devine uscat și fad!

File de somon in crusta de pesmet

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Somon in crusta de pesmet

Somon în crustă de pesmet la cuptor

5 from 4 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Gătire: 15 minutes minutes
Timp total: 25 minutes minutes
Număr de porții: 2 porții
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 300 g file de somon
  • 50 g pesmet Panko
  • 3 lingurițe de muștar
  • 1 lingură de ulei
  • 1 lingură vin alb
  • sare și piper după gust
  • câteva frunze de pătrunjel

Instrucțiuni de preparare
 

  • Aprindeți cuptorul la 180 de grade și pregătiți o tavă de mărime potrivită.
  • Rumeniți pesmetul pentru 2-3 minute într-o tigaie, amestecând continuu, până capătă o culoare frumoasă.
  • Amestecați muștarul, cu uleiul, vinul alb, piper și puțin pătrunjel tocat mărunt. Dacă este necesar puneți și sare după gustul vostru. Eu nu am mai pus.
  • Tamponați fileurile cu un prosop de hârtie. Dacă peștele este umed, nu se va lipi sosul de el.
  • Îmbrăcați fileurile de somon în sosul de muștar, apoi tăvăliți-le prin pesmetul rumenit.
  • Așezați fileurile în tavă și dați-le la cuptor pentru 15 minute. Peștele se va găti numai bine și va rămâne suculent în interior.
  • Serviți somonul în crustă de pesmet imediat, alături de o salată.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Somon in crusta de pesmet

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • baby hering la airfryer
    Baby hering la air fryer cu mălai și sos de usturoi și pătrunjel
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură
  • reteta ton la airfryer
    File de ton la airfryer cu ghimbir și sos de soia
  • tentacule de calamar cu unt si usturoi
    Tentacule de calamar la tigaie în unt cu usturoi
325 shares
5 from 4 votes (4 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x