Rețete cu fasole păstăi, ieftine și bune care prind bine pe orice vreme. Rețetele se pot face cu păstăi proaspete, congelate sau conservate la borcan.
În vremurile acestea tulburi și complicate despre care am scris mai pe larg aici, dacă e să stau bine cu stocurile la ceva, atunci păstăile sunt acelea! Încă mai am fasole verde pusă la borcan după aceeași rețetă după care pun și dovleceii la borcan pentru iarnă. Mai am și câteva pungi în congelator, deci cantități suficiente până când vor apărea cele proaspete de anul acesta.
M-am gândit că fiind un o legumă autohtonă, ieftină și ușor de găsit, poate sunteți și voi în aceeași situație ca mine, așa că vă ofer câteva idei de meniu cu păstăi, de la aperitiv, salată, până la ciorbă și fel principal.
Fasolea păstăi are multe vitamine și minerale, se gătește ușor și mai ales este versatilă și sățioasă. Sper să vă fie de folos rețetele mele. Aveți grijă de voi! 🙂
7 rețete cu fasole păstăi - proaspătă sau congelată
Pastă de fasole verde pentru micul dejun
Da, incredibil ce aperitiv bun poți face din câteva păstăi fierte și pasate apoi la blender! Pasta asta este foarte bună la micul dejun, întinsă pe felii de pâine prăjită. O puteți face și în varianta de post. Va fi la fel de gustoasă.
Ciorbă de fasole păstăi - cu sau fără rântaș
Ciorbă de fasole păstăi, cu roșii și aroma de cimbru, minunată! Da, știu că rântașul e foarte controversat, dar există rele mai mari pe lume decât o lingură de făină care îngroașă o ciorbă. De fapt cred că aceasta e singura ciorbă la care folosesc rântaș, dar firește că se poate face și fără. E extraordinar de bună oricum, ieftină și spornică.
Fasole păstăi înăbușită, cu mărar și usturoi
Nimic nu e mai simplu, mai ieftin și mai rapid decât rețeta asta de păstăi înăbușite cu un fir de ulei. Iar usturoiul și mărarul presărate la final îi dau o savoare deosebită.
Salată de fasole verde cu iaurt
Dacă la rețeta de mai sus adăugați puțin iaurt sau puțină maioneză, se va transforma miraculos și imediat în altă mâncare, absolut delicioasă. Chiar nu ai cum să te plictisești de fasolea păstăi! 🙂
Mâncare de fasole verde cu carne de pui
Dacă lângă păstăi mai punem și niște carne - piept de pui, pulpe de pui, chiar și altă carne, de curcan sau de porc, de exemplu - avem deja un fel principal sățios, care sunt convinsă că va fi pe gustul tuturor membrilor familiei.
Păstrăv la cuptor cu garnitură de fasole păstăi
Am folosit fasolea verde și ca garnitură la un păstrăv gătit la cuptor și s-a potrivit perfect. Erau vremuri mai bune, am amestecat fasolea cu bulgur și sâmburi de rodie, dar e un meniu din care ne putem inspira și pe care îl putem adapta ușor la ceea ce avem la îndemână. V-am spus eu că fasolea păstăi e foarte versatilă? 😉
Pulpe de pui cu garnitură de fasole păstăi
Clasic: pulpe de pui cu garnitură simplă și bună de păstăi. Soțul meu a vrut și piure de cartofi alături. I-am pus! Așa ceva nu refuză nimeni! Și se fac toate atât de ușor!
De la colegii mei bloggeri talentați și inspirați, vă recomand:
- Ciorbă de fasole verde cu cârnați de la Ama Nicolae
- Păstăi prăjite cu roșii și usturoi de la Dana Burlacu Vistiernicu
- Salată de fasole verde cu usturoi și semințe de pin (video) de la Ina Niculescu
Poftă bună, dragii mei!
Lasă un comentariu