Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Torturi

Tort Mimoza cu cremă de vanilie - desert delicat pentru 8 Martie

Publicat la 3 martie 2020 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

126 shares
Mergi la rețetă

Citește rețeta în 10 minute

Rețeta acestui Tort Mimoza este inspirată de tradiția italiană de a oferi mimoze doamnelor în ziua de 8 Martie, care marchează Ziua Internațională a Femeii. Este un desert delicat, cu blat pufos de pandișpan umplut cu o cremă fină de vanilie și decorat cu bucățele aurii de pandișpan, care imită aspectul florilor de mimoză.

tort Mimoza cu pandispan si crema de vanilie pe platou de servire
Mergi direct la:
  • Istoria tortului Mimoza
  • Ingrediente
  • Cum se face Tortul Mimoza - rețeta video detaliată
  • Mod de preparare - rețeta pas cu pas
  • Cum se păstrează
  • Sfaturi pentru reușita rețetei
  • Întrebări frecvente
  • Încearcă și alte rețete de tort
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Istoria tortului Mimoza

Tortul Mimoza (Torta mimosa) a fost creat în 1950 de către Adelmo Renzi , un cofetar italian din Rieti, oraș situat în centrul Italiei. Tortul a devenit celebru în 1962, când Renzi a participat la un concurs de patiserie la San Remo, în cadrul căruia Mimoza a câștigat premiul al doilea în ciuda simplitătii lui, în fața altor deserturi mai elaborate.

Rețeta originală de tort Mimoza folosită de Renzi, nu a fost niciodată dezvăluită, astfel că în prezent există mai multe rețete, unele au cremă de lămâie, altele cremă de vanilie, dar cel mai important rămâne aspectul-simbol al acestui desert deosebit.

felie de tort Mimoza pe farfurie

Ingrediente

ingrediente listate cu etichete pentru crema de vanilie cu frisca pentru tortul Mimoza

Pentru crema de vanilie cu frișcă

  • 500 ml lapte (3.5% grăsime) – baza cremei, pentru o textură fină
  • 6 gălbenușuri – oferă cremozitate și culoare
  • 60 g amidon de porumb – pentru a îngroșa crema fără făină
  • 150 g zahăr – îndulcește crema
  • un praf de sare – echilibrează gustul dulce
  • 2 lingurițe extract de vanilie – esențial pentru o aromă plăcută
  • 200 ml smântână pentru frișcă (32% grăsime) – adaugă lejeritate cremei
ingrediente listate cu etichete blat pufos de pandispan pentru tort Mimoza

Pentru blatul de pandișpan (diametru 21 cm)

  • 6 ouă – pentru un blat aerat și pufos
  • 100 g zahăr – adaugă dulceață și ajută la textura pufoasă
  • 16 g zahăr vanilat Bourbon – pentru o aromă mai intensă
  • 150 g făină tip 000 – nu folosiți făină integrală, afectează textura
  • 30 ml ulei de floarea-soarelui – ajută la menținerea umidității
  • un praf de sare – potențează aromele

Cum se face Tortul Mimoza - rețeta video detaliată

💡 Vedeți în videoclipul de mai jos cum se scobește blatul și cum se decorează tortul pentru un aspect perfect! Nu uitați să vă abonați la canal pentru mai multe rețete delicioase! 👉 Abonează-te aici!

Mod de preparare - rețeta pas cu pas

1. Prepararea cremei de vanilie

amesteca de galbenusuri, lapte si amidon pentru prepararea cremei de vanilie

1. Într-un vas amestecați gălbenușurile cu zahărul, sarea, amidonul și 150 ml de lapte (din cel cântărit pentru cremă).

fierbere crema de vanilie pentru umplerea tortului Mimoza

2. Turnați restul de lapte într-o cratiță, adaugați amestecul de gălbenușuri, apoi puneți cratița pe foc mediu-mic și amestecați continuu. După ce crema s-a îngroșat, mai lăsați-o pe foc mic încă un minut și amestecați pentru a stabiliza amidonul.

racire crema de vanilie acoperita cu folie alimentara

3. Luați vasul de pe foc, adăugați extractul de vanilie și amestecați să se încorporeze. Lăsați crema să se răcească, acoperită cu folie alimentară.

crema de vanilie racita incorporata in frisca batuta

4. Când crema este complet rece, bateți smântână pentru frișcă până devine fermă, apoi adăugați cremă de vanilie puțin câte puțin mixând continuu până o încorporați pe toată.

2. Prepararea blatului de pandișpan - tavă de 21 cm

albusuri batute spuma cu zahar pentru blat de pandispan pufos - reteta tort Mimoza

5. Bateți albuşurile cu un praf de sare până când devin spumă fermă care nu cade de pe teluri. Apoi adăugați tot zahărul și sucul de lămâie şi mixați din nou la putere mare, până când albuşurile se întăresc și devin lucioase.

galbenusuri si ulei incorporate in spuma de albusuri pentru balt de tort Mimoza

6. Adăugați gălbenuşurile și uleiul în spuma de albuşuri şi mixați scurt, doar cât să se omogenizeze compoziţia.

faiana incorporata cu telul de mana pentru un pandispan pufos

7. Încorporați făina în compoziţia de mai sus, amestecând uşor, de jos în sus, cu o spatulă, nu cu mixerul!

coacere blat de tort Mimoza

8. Turnați aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt și coaceți la 180 de grade pentru aprox. 30 de de minute sau până trece testul cu scobitoarea.

3. Cum se decorează tortul Mimoza

cums e scobeste blatul de tort la 2 cm pentru montarea tortului

9. Blatul trebuie să fie răcit complet când îl taiați! Tăiați un cerc în interiorul blatului, lăsând de jur împrejur "pereți" groși cam de 2 cm. Scoateți și miezul blatului, lăsând și la bază tot 2 cm grosime.

pandispan pufos taiat cuburi mici pentru decorul tortului Mimoza

10. Tăiați bucățile de blat îndepărtate, în cuburi mici de 1 cm.

Tort Mimoza pentru 8 martie - blat scobit umplut cu crema de vanilie si frisca

11. Umpleți blatul cu crema de vanilie cu frișcă. Ungeți și lateralele blatului, pe exterior.

cum se decoreaza un tort Mimoza cu cuburi de pandispan pufos

12. Deasupra presărați cuburile de pandișpan. Lipiți și pe exterior, în așa fel încât tortul să fie îmbrăcat complet în cubulețe de blat. Dați tortul la rece cel puțin 4 ore înainte să îl tăiați.

Cum se păstrează

  • Păstrați tortul Mimoza la frigider, timp de 2-3 zile, acoperit ca să nu împrumute mirosuri de la alte alimente.
  • Nu vă recomand să îl congelați deoarece frișca și crema își schimbă textura.

Sfaturi pentru reușita rețetei

  • Lăsați blatul să se răcească foarte bine, eventual îl puteți face cu o zi înainte. Va fi mai ușor de scobit și de tăiat miezul cubulețe frumoase.
  • La cremă, folosiți un extract sau o pastă de vanilie naturală, pentru cea mai fină aromă.
  • Adăugați vanilia la final, după ce fierbeți crema și o dați jos de pe foc, nu înainte.
  • Ca să se răcească mai repede, mutați crema într-un vas rece, cât mai larg.
  • Ca să se bată bine, smântâna pentru frișcă trebuie să fie foarte rece, la fel și castronul și telurile de la mixer.
Tort Mimoza din care s-a taiat o felie prezentat pe platou alb

Întrebări frecvente

Pot face tortul cu o zi înainte?

Da, e chiar mai bun după ce stă la rece peste noapte.

Ce altă cremă pot folosi la tortul Mimoza

Sigur! Puteți folosi: frișcă simplă sau frișcă combinată cu mascarpone, cremă de ciocolată albă sau o cremă de lămâie. Acestea ar merge foarte bine și ar păstra aspectul specific.

Trebuie să însiropez blatul?

Nu este nevoie, blatul de pandișpan se va înmuia suficient în contact cu crema, dar pentru un gust mai intens puteți folosi un sirop de vanilie sau Limoncello.

Blatul meu s-a lăsat după coacere. Ce am greșit?

Cel mai probabil ați deschis cuptorul prea devreme sau nu ați bătut suficient albușurile. Dar chiar dacă s-a lăsat, îl puteți folosi la acest tort.

Încearcă și alte rețete de tort

Dacă ți-a plăcut rețeta mea de Tort Mimoza, îți recomand să încerci și alte rețete ușoare de tort. Iată ce mai găsești pe blog:

  • Cel mai bun tort de ciocolată rețeta rusească de tort moale și umed
    Tort de ciocolată - rețeta rusească de tort moale și umed
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
  • Tort cu cremă de mascarpone și caramel sărat
    Tort cu cremă de mascarpone și caramel sărat
  • Tort Tiramisu rețeta clasică
    Tort Tiramisu - rețeta clasică, cu ouă fierte la abur

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

tort Mimoza cu pandispan si crema de vanilie pe platou de servire

Tort Mimoza cu cremă de vanilie - desert delicat pentru 8 Martie

Tort Mimoza cu cremă de vanilie, desert italian pufos și delicat, perfect pentru 8 Martie. Blat aerat, cremă fină și un decor spectaculos!
5 from 4 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 1 hour hour
Gătire: 30 minutes minutes
la rece: 4 hours hours
Număr de porții: 8 porții
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

mixer Breville
mixer de mână
spatulă
formă rotundă cu inel

Ingrediente
 

crema de vanilie cu frișcă

  • 500 ml lapte cu 3.5% grăsime
  • 6 gălbenușuri
  • 60 g amidon de porumb
  • 150 g zahăr
  • un praf de sare
  • 2 lingurițe extract de vanilie (sau pudră, esență, etc)
  • 200 ml smântână pentru frișcă (cu 32% grăsime)

blatul de pandișpan - pentru o formă cu diametrul de 21 cm

  • 6 ouă
  • 100 g zahăr
  • 16 g zahăr vanilat Bourbon
  • 150 g făină tip 000
  • 30 ml ulei de floarea soarelui
  • un praf de sare

Instrucțiuni de preparare
 

crema de vanilie cu frișcă

  • Într-un vas amestecați gălbenușurile cu zahărul, sarea, amidonul și 150 ml de lapte (din cel cântărit pentru cremă).
    amesteca de galbenusuri, lapte si amidon pentru prepararea cremei de vanilie
  • Turnați restul de lapte într-o cratiță, adaugați amestecul de gălbenușuri, apoi puneți cratița pe foc mediu-mic și amestecați continuu. După ce crema s-a îngroșat, mai lăsați-o pe foc mic încă un minut și amestecați pentru a stabiliza amidonul.
    fierbere crema de vanilie
  • Luați vasul de pe foc, adăugați extractul de vanilie și amestecați să se încorporeze. Lăsați crema să se răcească, acoperită cu folie alimentară.
    racire crema de vanilie acoperita cu folie alimentara
  • Când crema este complet rece, bateți smântână pentru frișcă până devine fermă, apoi adăugați cremă de vanilie puțin câte puțin mixând continuu până o încorporați pe toată.
    crema de vanilie racita incorporata in frisca batuta

blat pufos de pandișpan

  • Bateți albuşurile cu un praf de sare până când devin spumă fermă care nu cade de pe teluri. Apoi adăugați tot zahărul și sucul de lămâie şi mixați din nou la putere mare, până când albuşurile se întăresc și devin lucioase.
    albusuri batute spuma cu zahar pentru blat de pandispan pufos - reteta tort Mimoza
  • Adăugați gălbenuşurile și uleiul în spuma de albuşuri şi mixați scurt, doar cât să se omogenizeze compoziţia.
    galbenusuri si ulei incorporate in spuma de albusuri pentru balt de tort Mimoza
  • Încorporați făina în compoziţia de mai sus, amestecând uşor, de jos în sus, cu o spatulă, nu cu mixerul!
    faiana incorporata cu telul de mana pentru un pandispan pufos
  • Turnați aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt și coaceți la 180 de grade pentru aprox. 30 de de minute sau până trece testul cu scobitoarea.
    coacere blat de tort Mimoza

cum se decorează tortul Mimoza

  • Blatul trebuie să fie răcit complet când îl taiați! Tăiați un cerc în interiorul blatului, lăsând de jur împrejur "pereți" groși cam de 2 cm. Scoateți și miezul blatului, lăsând și la bază tot 2 cm grosime.
    cums e scobeste blatul de tort la 2 cm pentru montarea tortului
  • Tăiați bucățile de blat îndepărtate, în cuburi mici de 1 cm.
    pandispan pufos taiat cuburi mici pentru decorul tortului Mimoza
  • Umpleți blatul cu crema de vanilie cu frișcă. Ungeți și lateralele blatului, pe exterior.
    Tort Mimoza pentru 8 martie - blat scobit umplut cu crema de vanilie si frisca
  • Deasupra presărați cuburile de pandișpan. Lipiți și pe exterior, în așa fel încât tortul să fie îmbrăcat complet în cubulețe de blat. Dați tortul la rece cel puțin 4 ore înainte să îl tăiați.
    cum se decoreaza un tort Mimoza cu cuburi de pandispan pufos

Bine de știut:

  • Lăsați blatul să se răcească foarte bine, eventual îl puteți face cu o zi înainte. Va fi mai ușor de scobit și de tăiat miezul cubulețe frumoase.
  • La cremă, folosiți un extract sau o pastă de vanilie naturală, pentru cea mai fină aromă.
  • Adăugați vanilia la final, după ce fierbeți crema și o dați jos de pe foc, nu înainte.
  • Ca să se răcească mai repede, mutați crema într-un vas rece, cât mai larg.
  • Ca să se bată bine, smântâna pentru frișcă trebuie să fie foarte rece, la fel și castronul și telurile de la mixer.
Valori nutriționale
Tort Mimoza cu cremă de vanilie - desert delicat pentru 8 Martie
Valori per porție
Calorii
471
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
22
g
34
%
Colesterol
 
305
mg
102
%
Carbohidrați
 
58
g
19
%
Fibre
 
1
g
4
%
Zahăr
 
37
g
41
%
Proteine
 
11
g
22
%
Vitamina A
 
847
IU
17
%
Calciu
 
135
mg
14
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

Acest tort Mimoza este un desert foarte simplu de făcut și foarte simpatic. Un simbol frumos al primăverii. Sper să îl pregătiți și voi pentru cineva drag de 8 martie și vă aștept în comentarii să îmi spuneți cum a ieșit.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Tort Paradis cu cremă de brânză (urdă) și fructe din compot
    Tort Paradis cu cremă de brânză și fructe – rețetă ușoară pentru ocazii speciale
  • tort cu crema de vanilie si blat cu cacao
    Tort cu cremă de vanilie și blat de cacao
  • tort rapid cu biscuiti lotus
    Tort rapid cu biscuiți - gata în 30 de minute, fără ouă și fără coacere
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
126 shares
5 from 4 votes (4 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x