Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Deserturi de post

Prăjitură cu biscuiți și cacao - fără coacere

Publicat la 3 aprilie 2020 de Iuliana Sbîrnea - 2 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

1014 shares
Mergi la rețetă

Rețeta simplă și rapidă de prăjitură cu biscuiți și cacao, fără coacere. O rețetă asemănătoare cu salamul de biscuiți, dar în altă prezentare.

Dacă citiți postarea aceasta mai târziu, să știți că ea a fost scrisă în plină perioadă de carantină la domiciliu din cauza COVID19 .

Și cum în perioada aceasta, ca toată lumea, am cumpărat și noi ceva mai multe provizii decât de obicei, a trebuit să fac ordine și loc în dulapuri pentru depozitarea noilor produse.

Prăjitură cu biscuiți fără coacere

Apropo, dacă și voi vă faceți provizii în perioada aceasta, de aici puteți descărca gratuit listele pentru produsele de bază pe care este bine să le avem în casă, în așa fel încât să ieșim cât mai rar la cumpărături.

Și dacă tot am făcut ordine în dulapuri am găsit....niște biscuiți simpli pe care îi cumpărasem pentru a decora coliva pentru biserică (rețeta aici). Am mai găsit câteva cuburi de rahat rămase de când am făcut cornulețe de post cu borș (rețeta aici), o pungă începută de stafide și alte mărunțișuri care se cereau consumate.

Prăjitură cu biscuiți fără coacere

Și ce anume putea să reunească mai bine toate astea decât....da, un salam de biscuiți 🙂

Prăjitura cu biscuiți de astăzi este de fapt un salam de biscuiți într-o altă prezentare. Eu prefer să fac salamul de biscuiți într-o formă de chec. Nu e nici o altă diferență între cele două rețete, dar prăjitura parcă arată mai elegant și îmi e mai ușor să o porționez și să o servesc.

Prăjitură cu biscuiți fără coacere

Mod de preparare prăjitură cu biscuiți și cacao

Știți și voi că o prăjitură cu biscuiți reușește, cumva, să fie absolut delicioasă orice i-ai pune și orice i-ai face. Și este la fel de bună și în varianta normală, pregătită cu unt topit, dar și în varianta de post, cu unt de cocos.

De fapt, dacă vă place aroma de cocos, s-ar putea chiar să preferați varianta de post a rețetei. Cum prin dulapuri găsisem și un borcan uitat cu unt de cocos de la Sanovita , am profitat și l-am folosit pe acesta în rețeta de azi. Voi puteți folosi unt normal, cu 82% grăsime.

  • biscuiți și rahat
  • ulei de cocos

Mi-a plăcut mult cum a ieșit prăjitura de data aceasta. A avut de toate: rahat, mult miez de nucă și multe stafide îmbătate în rom.

Modul de preparare este foarte simplu: în principiu se face un sirop din apă, cu zahăr, cacao, unt și se toarnă peste biscuiții mărunțiți. Compoziția aceasta se toarnă într-o formă de chec îmbrăcată în folie alimentară și se dă la rece pentru cel puțin 4 ore.

  • sirop turnat peste biscuiți
  • compoziție prăjitură
  • prăjitură în tavă

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Prăjitură cu biscuiți fără coacere

Prăjitură cu biscuiți și cacao

5 from 9 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
la rece: 4 hours hours
Timp total: 4 hours hours 15 minutes minutes
Număr de porții: 10 porții
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 500 g biscuiți simpli
  • 3-4 cuburi de rahat
  • 100 g miez de nucă
  • 50 g stafide
  • rom sau esență de rom - pentru stafide

sirop

  • 200 ml apă
  • 120 g zahăr
  • 2 lingurițe coajă rasă de portocală
  • 30 ml rom sau esență de rom
  • 100 g unt normal sau unt de cocos pentru varianta de post
  • 50 g cacao

decor

  • 1 linguriță cacao
  • 2 lingurițe decor de zahăr cu cacao - opțional

Instrucțiuni de preparare
 

  • Puneți stafidele la înmuiat în apă cât să le acopere, în care ați pus puțin rom sau esență de rom.
  • Mărunțiți biscuiții, de preferat ar fi să îi rupeți cu mâna. Dacă îi băgați la robot se mărunțesc prea tare.
  • Rumeniți nucile în tigaie pentru 2-3 minute, iar după ce se răcesc tocați-le grosier cu un cuțit.
  • Rahatul trebuie și el tăiat cubulețe.
  • Puneți apa la fiert împreună cu zahărul. După ce se dizolvă zahărul, lăsați siropul să mai fiarbă 5-7 minute ca să se mai lege puțin.
  • Puneți untul sau untul de cocos și lăsați-l să se topească în siropul fierbinte.
  • Adăugați coaja de portocală și romul, apoi pudra de cacao în ploaie amestecând cu un tel de mână ca să nu facă cocoloașe.
  • Lăsați siropul cu cacao să dea 2-3 clocote.
  • Puneți într-un bol biscuiții, miezul de nucă, cuburile de rahat și stafidele hidratate și scurse de apă. Amestecați-le.
  • Turnați siropul de cacao puțin câte puțin amestecând cu o spatulă să se hidrateze uniform biscuiții.
  • În funcție de biscuiții folosiți de voi, este posibil să intre mai puțin sirop, așa că nu îl turnați pe tot deodată.
  • Îmbrăcați în folie alimentară o formă de chec. Turnați amestecul de biscuiți și sirop în formă, apăsați cu o lingură să compactați compoziția.
  • Acoperiți prăjitura cu folie alimentară și dați forma la rece pentru cel puțin 4 ore, dar de preferat ar fi să lăsați prăjitura la rece de seara până dimineața.
  • Răsturnați prăjitura pe un platou și îndepărtați folia alimentară.
  • Puneți pudra de cacao într-o strecurătoare de ceai și pudrați prăjitura. Presărați și decorurile de zahăr cu cacao (dacă le folosiți) și prăjitura este gata.
  • Păstrați prăjitura la rece până la servire.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Prăjitură cu biscuiți fără coacere

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • felie de plăcintă însiropată cu nucă pe farfurie albă
    Plăcintă însiropată cu nucă - rețetă de post simplă și delicioasă
  • prajitura de post în doua culori cu crema de gris cu lapte si fructe de padure
    Prăjitură de post în două culori cu crema de griș cu lapte și fructe
  • Prajitura de post cu dovleac asezata pe platou
    Prăjitură de post cu dovleac - rețeta ușoară cu aluat turnat
  • Rulouri cu scortisoara la airfryer
    Rulouri cu scorțișoară la airfryer. Rețeta cu foietaj, gata în 10 minute!
1014 shares

Comentarii

  1. Ina a zis

    martie 19, 2023 at 2:05 pm

    5 stars
    Gustosssss ????

    Răspunde
    • Irina a zis

      martie 19, 2023 at 2:10 pm

      5 stars
      Nu mi a plăcut mie, ci copiilor ಠ⁠︵ಠ⁠‿⁠ಠ

      Răspunde
5 from 9 votes (7 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x