• Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Deserturi de post

Prăjitură cu biscuiți și cacao - fără coacere

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 10 nov. 2024 · Publicată: 3 apr. 2020 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· 2 comentarii
1018 shares
Mergi la rețetă

Rețeta simplă și rapidă de prăjitură cu biscuiți și cacao, fără coacere. O rețetă asemănătoare cu salamul de biscuiți, dar în altă prezentare.

Dacă citiți postarea aceasta mai târziu, să știți că ea a fost scrisă în plină perioadă de carantină la domiciliu din cauza COVID19.

Și cum în perioada aceasta, ca toată lumea, am cumpărat și noi ceva mai multe provizii decât de obicei, a trebuit să fac ordine și loc în dulapuri pentru depozitarea noilor produse.

Prăjitură cu biscuiți fără coacere

Apropo, dacă și voi vă faceți provizii în perioada aceasta, de aici puteți descărca gratuit listele pentru produsele de bază pe care este bine să le avem în casă, în așa fel încât să ieșim cât mai rar la cumpărături.

Și dacă tot am făcut ordine în dulapuri am găsit....niște biscuiți simpli pe care îi cumpărasem pentru a decora coliva pentru biserică (rețeta aici). Am mai găsit câteva cuburi de rahat rămase de când am făcut cornulețe de post cu borș (rețeta aici), o pungă începută de stafide și alte mărunțișuri care se cereau consumate.

Prăjitură cu biscuiți fără coacere

Și ce anume putea să reunească mai bine toate astea decât....da, un salam de biscuiți 🙂

Prăjitura cu biscuiți de astăzi este de fapt un salam de biscuiți într-o altă prezentare. Eu prefer să fac salamul de biscuiți într-o formă de chec. Nu e nici o altă diferență între cele două rețete, dar prăjitura parcă arată mai elegant și îmi e mai ușor să o porționez și să o servesc.

Prăjitură cu biscuiți fără coacere

Mod de preparare prăjitură cu biscuiți și cacao

Știți și voi că o prăjitură cu biscuiți reușește, cumva, să fie absolut delicioasă orice i-ai pune și orice i-ai face. Și este la fel de bună și în varianta normală, pregătită cu unt topit, dar și în varianta de post, cu unt de cocos.

De fapt, dacă vă place aroma de cocos, s-ar putea chiar să preferați varianta de post a rețetei. Cum prin dulapuri găsisem și un borcan uitat cu unt de cocos de la Sanovita , am profitat și l-am folosit pe acesta în rețeta de azi. Voi puteți folosi unt normal, cu 82% grăsime.

  • biscuiți și rahat
  • ulei de cocos

Mi-a plăcut mult cum a ieșit prăjitura de data aceasta. A avut de toate: rahat, mult miez de nucă și multe stafide îmbătate în rom.

Modul de preparare este foarte simplu: în principiu se face un sirop din apă, cu zahăr, cacao, unt și se toarnă peste biscuiții mărunțiți. Compoziția aceasta se toarnă într-o formă de chec îmbrăcată în folie alimentară și se dă la rece pentru cel puțin 4 ore.

  • sirop turnat peste biscuiți
  • compoziție prăjitură
  • prăjitură în tavă

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Prăjitură cu biscuiți fără coacere

Prăjitură cu biscuiți și cacao

5 from 9 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
la rece: 4 hours hours
Timp total: 4 hours hours 15 minutes minutes
Număr de porții: 10 porții
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 500 g biscuiți simpli
  • 3-4 cuburi de rahat
  • 100 g miez de nucă
  • 50 g stafide
  • rom sau esență de rom - pentru stafide

sirop

  • 200 ml apă
  • 120 g zahăr
  • 2 lingurițe coajă rasă de portocală
  • 30 ml rom sau esență de rom
  • 100 g unt normal sau unt de cocos pentru varianta de post
  • 50 g cacao

decor

  • 1 linguriță cacao
  • 2 lingurițe decor de zahăr cu cacao - opțional

Instrucțiuni de preparare
 

  • Puneți stafidele la înmuiat în apă cât să le acopere, în care ați pus puțin rom sau esență de rom.
  • Mărunțiți biscuiții, de preferat ar fi să îi rupeți cu mâna. Dacă îi băgați la robot se mărunțesc prea tare.
  • Rumeniți nucile în tigaie pentru 2-3 minute, iar după ce se răcesc tocați-le grosier cu un cuțit.
  • Rahatul trebuie și el tăiat cubulețe.
  • Puneți apa la fiert împreună cu zahărul. După ce se dizolvă zahărul, lăsați siropul să mai fiarbă 5-7 minute ca să se mai lege puțin.
  • Puneți untul sau untul de cocos și lăsați-l să se topească în siropul fierbinte.
  • Adăugați coaja de portocală și romul, apoi pudra de cacao în ploaie amestecând cu un tel de mână ca să nu facă cocoloașe.
  • Lăsați siropul cu cacao să dea 2-3 clocote.
  • Puneți într-un bol biscuiții, miezul de nucă, cuburile de rahat și stafidele hidratate și scurse de apă. Amestecați-le.
  • Turnați siropul de cacao puțin câte puțin amestecând cu o spatulă să se hidrateze uniform biscuiții.
  • În funcție de biscuiții folosiți de voi, este posibil să intre mai puțin sirop, așa că nu îl turnați pe tot deodată.
  • Îmbrăcați în folie alimentară o formă de chec. Turnați amestecul de biscuiți și sirop în formă, apăsați cu o lingură să compactați compoziția.
  • Acoperiți prăjitura cu folie alimentară și dați forma la rece pentru cel puțin 4 ore, dar de preferat ar fi să lăsați prăjitura la rece de seara până dimineața.
  • Răsturnați prăjitura pe un platou și îndepărtați folia alimentară.
  • Puneți pudra de cacao într-o strecurătoare de ceai și pudrați prăjitura. Presărați și decorurile de zahăr cu cacao (dacă le folosiți) și prăjitura este gata.
  • Păstrați prăjitura la rece până la servire.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Prăjitură cu biscuiți fără coacere

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • felie de plăcintă însiropată cu nucă pe farfurie albă
    Plăcintă însiropată cu nucă - rețetă de post simplă și delicioasă
  • prajitura de post în doua culori cu crema de gris cu lapte si fructe de padure
    Prăjitură de post în două culori cu crema de griș cu lapte și fructe
  • Prajitura de post cu dovleac asezata pe platou
    Prăjitură de post cu dovleac - rețeta ușoară cu aluat turnat
  • Rulouri cu scortisoara la airfryer
    Rulouri cu scorțișoară la airfryer. Rețeta cu foietaj, gata în 10 minute!
1018 shares

Comentarii

  1. Ina a zis

    martie 19, 2023 at 2:05 pm

    5 stars
    Gustosssss ????

    Răspunde
    • Irina a zis

      martie 19, 2023 at 2:10 pm

      5 stars
      Nu mi a plăcut mie, ci copiilor ಠ⁠︵ಠ⁠‿⁠ಠ

      Răspunde
5 from 9 votes (7 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Bol cu gogoși rapide cu praf de copt și mere, desert de casă simplu și pufos
    Gogoși rapide cu praf de copt, mere și stafide – pufoase, aromate, gata în 15 minute
  • Recipiente cu diferite tipuri de ulei, fiecare potrivit pentru preparate diferite
    Nu toate uleiurile sunt la fel! Alege corect – ghid complet
  • Salată ușoară cu pui, ciuperci și sos de usturoi fără ou crud, într-un bol alb pe fundal de lemn
    Salată cu piept de pui, ciuperci și sos de usturoi - rețetă ușoară
  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)

Populare acum

  • Farfurie alba cu felii de chec aperitiv cu iaurt. In sectiune se vad masline, cuburi de legume, branzeturi si sunca
    Chec aperitiv cu iaurt, șuncă, brânză și legume – rapid și gustos
  • Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
    Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Rețete de post
  • Salate

VEZI TOATE CATEGORIILE

Deserturi de post

  • Placinta cu dovleac
    Plăcintă cu dovleac cu foi subțiri – rețetă video rapidă și delicioasă
  • Clătite de post cu apă minerală
    Clătite de post cu apă minerală – rețeta simplă și rapidă pentru clătite pufoase
  • Prăjitură turnată cu mere
    Prăjitură turnată cu mere rase - rețeta simplă, de post
  • Cornulețe de post cu borș
    Cornulețe de post cu borș umplute cu rahat
VEZI ȘI ALTE REȚETE

Prăjiturile copilăriei

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • placinta cu mere si aluat fraged cu untura
    Plăcintă cu mere și aluat fraged cu untură și smântână - o rețetă delicioasă!
  • Prajitura cu gem si aluat razuit
    Prăjitura cu gem și aluat răzuit - rețeta cu unt sau untură
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Cei mai pufoși cozonaci

  • cozonac moldovenesc cu aluat oparit
    Cozonac moldovenesc cu aluat opărit - rețeta după Silvia Jurcovan
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • cozonac fara framantare pufos cu multa umplutura
    Cozonac fără frământare și fără împăturiri - cea mai ușoară rețetă

Rețete actualizate

  • Portokalopita cu portocale și iaurt, servită pe farfurie albă, desert tradițional grecesc
    Portokalopita - rețeta de plăcintă grecească însiropată, cu iaurt şi portocale
  • Rețetă de varză a la Cluj servită pe farfurie, cu smântână și tacâmuri, preparat tradițional românesc gătit la cuptor
    Cum se face varza a la Cluj – rețeta tradițională românească, pas cu pas
  • Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir, decorată cu smântână și semințe de dovleac
    Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir – rețetă fină și aromată
  • felie de prajitura cu piscoturi, lapte condensat si banane asezata pe farfurie pentru servire
    Prăjitură cu pișcoturi, lapte condensat și banane – rețetă fără coacere

Articole utile

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • colaj de fotografii cu deserturi cozonac, prajituri, fursecuri, turta dulce pentru masa craciun care se pot face din timp
    20+ deserturi pentru Crăciun pregătite din timp - sfaturi și trucuri pentru păstrare
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.