Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Deserturi de casa

Gogoși cu flori de salcâm - rețeta copilăriei

Publicat la 5 mai 2020 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

87 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Rețeta de gogoși cu flori de salcâm este una dintre cele mai frumoase din gastronomia românească. Ne putem bucura de ea doar timp de câteva zile pe an.

Nu știu cum e prin părțile voastre, dar pe la noi exact în aceste zile înfloresc salcâmii . Un parfum discret și suav plutește prin aerul orașului.

Gogosi cu flori de salcam

Timp de câteva zile ne putem bucura de florile proaspete de salcâm pentru a le culege. Le putem usca pentru a face ceaiuri aromate în lunile reci sau putem face sirop . Într-un an am făcut chiar și un lichior de salcâm, care nu a mai ajuns pe blog. Dar dacă doriți să îl încercați, puteți folosi rețeta de trandafirată sau lichior de trandafiri (click aici).

Revenind la gogoșile noastre cu salcâm, eu le știu încă de când eram mică. Era marea mea bucurie când mama venea acasă cu câteva flori de salcâm pe care le trecea prin aluat și le prăjea în tigaie. Îmi plăcea la nebunie să le mănânc pudrate cu mult zahăr.

Gogosi cu flori de salcam

Mod de preparare gogoși cu flori de salcâm | VIDEO inclus

Gogoșile cu flori de salcâm sunt crocante la exterior și pufoase în interior. Sunt foarte aromate și parfumate datorită florilor. Am folosit în aluat și puțin praf de copt care să le facă mai aerate.

Tot farmecul lor constă în faptul că se prăjesc florile cu tot cu codiță. Sunt mai ușor de manevrat, dar și de mâncat.

Aluat de clatite
flori de salcam in tigaie
flori de salcam in aluat

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Gogosi cu flori de salcam

Gogoși cu flori de salcâm

Rețeta de gogoși cu flori de salcâm este una dintre cele mai frumoase din gastronomia românească. Ne putem bucura de ea doar timp de câteva zile pe an.
5 from 4 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Gătire: 15 minutes minutes
Timp total: 25 minutes minutes
Număr de porții: 15 gogoși
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

tigaie antiaderenta
tigaie antiaderenta

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 15-20 flori de salcâm proaspete și sănătoase
  • 2 ouă
  • 100 ml lapte
  • 1 pliculeț de zahăr vanilat
  • 100 g făină
  • un vârf de linguriță de praf de copt
  • un praf de sare

în plus

  • ulei pentru prăjit (aprox. 200 ml)
  • zahăr pudră pentru servit

Instrucțiuni de preparare
 

  • Alegeți flori de salcâm proaspete și sănătoase, abia înflorite. Căutați să le culegeți dintr-o zonă cât mai puțin poluată, fără praf, iar copacii să nu fi fost stropiți înainte împotriva insectelor.
  • Spălați florile de salcâm scurt, sub un jet de apă ca să eliminați praful și uscați-le pe șervete de hârtie.
  • Cu ingredientele din lista de mai sus, pregătiți un aluat ca cel pentru clătite.
  • Puneți uleiul la încins într-o tigaie încăpătoare.
  • Dați florile de salcâm prin aluat, ajutându-vă de o lingură.
  • Prăjiți florile de salcâm pe ambele părți până sunt aurii și rumenite frumos.
  • Scoateți gogoșile pe o farfurie în care ați pus șervete de hârtie care să absoarbă excesul de ulei.
  • Presărați gogoșile cu flori de salcâm cu zahăr pudră și serviți.
  • Sunt bune și calde și reci.
Valori nutriționale
Gogoși cu flori de salcâm
Valori per porție
Calorii
69
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
4
g
6
%
Colesterol
 
22
mg
7
%
Carbohidrați
 
6
g
2
%
Fibre
 
1
g
4
%
Zahăr
 
1
g
1
%
Proteine
 
2
g
4
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

Sper să încercați rețeta și mai ales, sper să vă placă. Dacă le faceți, să mi le arătați și mie oriunde, pe rețelele sociale sau să îmi spuneți în comentarii cum v-au ieșit.

Poftă bună!

Gogosi cu flori de salcam

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Crème brûlée servită în ramekin, decorată cu căpșuni, afine, mentă proaspătă și o păstaie de vanilie.
    Crème brûlée – rețeta clasică pas cu pas
  • Lava cake cald, cu miez lichid de ciocolată, presărat cu zahăr pudră și frunze de mentă
    Lava Cake – Rețetă Simplă cu Ciocolată Topită, Gata în 20 de Minute
  • Tort unguresc de clătite în straturi, cu cremă de cacao – felie servită pe farfurie albă
    Tort de clătite cu cacao – rețeta ungurească de clătite „alunecate” cum n-ai mai mâncat!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
87 shares
5 from 4 votes (4 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Mâncare cu cuscus, legume și carne de pui gătită în cratiță, gata de servire
    Cuscus cu pui și legume – rețeta rapidă într-o singură tigaie
  • Crème brûlée servită în ramekin, decorată cu căpșuni, afine, mentă proaspătă și o păstaie de vanilie.
    Crème brûlée – rețeta clasică pas cu pas
  • Lava cake cald, cu miez lichid de ciocolată, presărat cu zahăr pudră și frunze de mentă
    Lava Cake – Rețetă Simplă cu Ciocolată Topită, Gata în 20 de Minute
  • Tort unguresc de clătite în straturi, cu cremă de cacao – felie servită pe farfurie albă
    Tort de clătite cu cacao – rețeta ungurească de clătite „alunecate” cum n-ai mai mâncat!

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • gem de căpşuni
    Gem de căpşuni cu puțin zahăr. Rețeta fără conservanţi.
  • paste cu carne tocata la cuptor macaronada de casa
    Paste cu carne tocată la cuptor – rețeta de macaronadă gratinată ca la mama acasă
  • vas alb cu castraveți murați și flori de mărar
    Castraveți murați de vară. Castraveți acriți la soare.

  • Rețete cu căpșuni
  • Rețete cu vișine sau cireșe
  • Rețete cu caise
  • Rețete cu dovlecei
  • Salate

  • Paste
  • Rețete cu pește și fructe de mare
  • Conserve
  • Rețete fără carne

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort cu mascarpone și vișine – rețeta simplă și spectaculoasă
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • clafoutis cu capsuni
    Clafoutis cu căpșuni - un desert cremos și delicios
  • prajitura cu visine
    Prăjitură pufoasă cu vișine sau cu cireșe
  • prajitura cu iaurt si fructe
    Prăjitură cu iaurt și fructe. Simplă, ieftină, delicioasă!
  • Pandispan cu caise si cirese
    Pandișpan cu caise și cireșe – desertul perfect de vară
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
    Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute
  • Tiramisu la pahar cu mascarpone și frișcă – desert italian, fără ou crud, decorat festiv
    Tiramisu la pahar fără ouă crude, cu cremă fină de mascarpone și frișcă
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • 30 de retete de vara
    30 de rețete de vară care nu te țin mult în bucătărie
  • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
    Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
  • Cum gătim lintea?
    Cum să gătești lintea perfect. Fierbere și rețete cu linte
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.