Rețeta de ficăței la cuptor cu ceapă și sos de vin, rapidă și plină de savoare. Ficăței fragezi, cu sos gustos, serviți alături de o mămăliguță aburindă.
Cine iubește ficățeii, mâna sus! Hehe, ce multi sunteți! Știam eu că nu sunt singura! 🙂
Iubesc orice mâncare cu ficăței, fie că-s prăjiți, înnăbușiți, la ceaun, la tigaie, pane, în orice fel și orice formă. Iar dacă mai e implicată și o mămăliguță pe lângă ficăței, deja e răsfăț maxim!
Așa este rețeta de astăzi: ficăței fragezi și o mămăliguța cu care să întingi în sosul de ceapă și vin din farfurie. Hai, fie, punem și un pahar de vin lângă farfurie ca să fie treaba, treabă!! 😉
În caz de nevoie, vedeți aici rețeta pas cu pas din care veți afla cum se face o mămăligă cinstită.
Înainte să trecem la modul de preparare al rețetei de azi, vă las mai jos încă câteva idei de meniuri cu ficăței, ca să aveți de unde alege:
- ficăței la ceaun
- ficăței pane
- pate din ficăței de pui cu măsline
- ficăței la tigaie cu ceapă și ardei gras
Mod de preparare ficăței la cuptor cu ceapă și sos de vin
Ador rețetele acestea rapide, în care totul se întâmplă într-o singură tigaie, iar rezultatul este nemaipomenit de gustos și sățios.
În rețeta de astăzi doar punem ceapa și usturoiul în tigaie, tot acolo adăugăm ficățeii și vinul, apoi trimitem tigaia la cuptor pentru 30 de minute. Da, atât e de simplu!
Singurul secret al rețetei, ca de altfel al oricărei rețete cu ficăței, este faptul că sarea se adaugă întotdeauna la final, după ce ficățeii sunt gătiți. Dacă adăugați sarea de la început, ficățeii se vor întări.
Mai jos, veți găsi rețeta în format scris, pe care o puteți tipări, dar și rețeta în format video, pas cu pas, fără vorbă multă și ușor de urmărit.
Dacă încă nu v-ați abonat la canalul de YouTube Bucate Aromate, vă recomand să aruncați o privire și să vă abonați pentru că avem deja acolo o mulțime de rețete delicioase, iar multe altele sunt pregătite pentru publicare. Nu le ratați! ?
Click aici pentru abonarea la canalul de YouTube!
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Ficăței la cuptor cu ceapă și sos de vin
Echipamente necesare
Rețeta Video
Ingrediente
- 500 g ficăței de pui
- 1 ceapă uscată
- 3 căței de usturoi
- 50 ml ulei
- 170 ml vin alb sau rose
- sare, piper, cimbru uscat, după gust
Instrucțiuni de preparare
- Aprindeți cuptorul la 180 de grade.
- Tocați mărunt ceapa și usturoiul.
- Puneți ulei într-o tigaie care va merge la cuptor. Puneți ceapa și usturoiul în tigaie.
- Adăugați ficățeii, vinul alb sau rose, sare, piper și cimbru după gust. Amestecați.
- Dați tigaia la cuptor pentru 30 de minute. La jumătatea timpului, deschideți cuptorul și amestecați în tigaie să întoarceți ficățeii pe partea cealaltă.
- Între timp pregătiți și o mămăliguță care să fie gata de servit odată cu ficățeii.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Lasă un comentariu