Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Aperitive

Aperitive cu pește - platou festiv gata în 30 de minute

Publicat la 9 decembrie 2020 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

372 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

7 idei de aperitive cu pește delicioase și aspectuoase pentru mesele de sărbătoare. Simplu și ușor, totul e gata în 30 de minute!

Se spune că e obligatoriu să avem pește pe masa de revelion, dacă vrem să ne meargă bine în anul următor. Cred că nici de Crăciun nu strică, mai ales pentru cei care nu mănâncă carne de porc .

Ne dorim mai mult decât oricând ca în 2021 să ne meargă, din nou, bine. Așadar, haideți să dăm startul meselor de sărbători cu un platou plin-plin cu bunătăți din pește!

Aperitive cu pește și fructe de mare

Pentru că am avut cu toții un an greu care ne-a obosit și ne-a stors de toate puterile, mi-am propus să vă arăt cât de simplu și de rapid putem face un platou cu aperitive festive pe bază de pește.

Credeți-mă, deși arată spectaculos, totul e gata în 30 de minute și oricât de mofturoși și de diferiți ar fi membrii familiei voastre, fiecare va putea găsi pe platoul cu aperitive ceva care să îi placă.

Aperitive cu pește și fructe de mare

Ca să reușim în demersul nostru, avem nevoie de puțină organizare și de ingrediente proaspete și de calitate pe care să le putem cumpăra rapid, dintr-un singur loc.

banner Selgros

Iată cum m-am organizat eu. Mi-am făcut mai întâi o listă cu aperitivele pe care vreau să le pregătesc:

  1. Ouă umplute cu pastă de brânză și creveți
  2. Biscuiți sărați cu pate de somon sau de ton
  3. Creveți și pastă de avocado pe rondele de castraveți
  4. Zacuscă de pește pe tartine de pâine prăjită
  5. Canapele de pâine neagră cu somon afumat
  6. Bruschette cu cremă de brânză și fileuri de anșoa
  7. Tartine cu macrou marinat

Din lista de mai sus a rezultat o listă cu ingrediente de care am nevoie. Pe unele le aveam deja în casă. Am făcut o listă de cumpărături cu cele care îmi lipseau și le-am grupat pe categorii ca să mă descurc mai ușor în magazin.

Ingrediente pentru platoul festive cu preparate din pește

Vă las mai jos drept inspirație o listă cu ceea ce am folosit eu. O puteți tipări, dacă vă este de folos sau o puteți adapta la ceea ce aveți deja în casă.

Nu voi da cantități exacte pentru că acestea trebuie adaptate la numărul de persoane. Luați lucrurile mai mult ca pe niște idei care să vă ajute și nu ca pe o rețetă bătută în cuie.

Sub lista de ingrediente veți găsi și varianta video a platoului, dacă doriți să vedeți cum am pregătit fiecare preparat 😉

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Aperitive cu pește și fructe de mare

Aperitive cu pește - platou festiv gata în 30 de minute

7 idei de aperitive cu pește delicioase și aspectuoase pentru mesele de sărbătoare. Simplu și ușor, totul e gata în 30 de minute!
5 from 6 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 30 minutes minutes
Timp total: 30 minutes minutes
Număr de porții: 6
Autor: Iuliana Sbîrnea

Rețeta Video

Ingrediente
 

pește și fructe de mare

  • somon afumat
  • fileuri de anșoa
  • pate de somon sau de ton
  • zacuscă de pește cu ciuperci
  • macrou marinat
  • creveți

legume

  • roșii cherry
  • castraveți Fabio
  • ardei gras colorat
  • ceapă roșie eșalotă
  • avocado
  • lămâi
  • măsline

pâine și biscuiți sărați

  • cibatta sau baghetă
  • pâine neagră
  • biscuiți sărați
  • crisp bread/Wasa (felii de pâine crocantă)

condimente

  • paprika dulce
  • fulgi de chilli
  • usturoi
  • sare
  • piper

alte produse

  • unt
  • cremă de brânză (Almette, Philadelphia)
  • ouă
  • muștar
  • vin alb sau rose

pentru decor

  • pătrunjel
  • germeni de mazăre
  • germeni de ridiche
  • cimbrișor lămâios
  • susan alb și negru

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
  • somon afumat, pate de somon
  • zacuscă de pește, anșoa, macrou marinat
  • creveți
  • legume
  • pâine și biscuiți sărați
  • verdețuri

Mod de preparare aperitive cu pește

Cu toate ingredientele pregătite la îndemână, dăm drumul cronometrului și ne apucăm de treabă 🙂

Avem nevoie de ouă fierte tari și cu acestea vom începe.

Cât timp fierb ouăle, rumenim creveții pentru 3-4 minute într-o tigaie cu unt, usturoi trecut prin presă, sare, piper, paprika și puțin vin alb sau rose.

În untul aromat rămas în tigaie după ce scoatem creveții, prăjim pe ambele părți câteva felii de cibatta sau baghetă.

Am terminat de gătit, ne mai rămâne doar să amestecăm, să montăm și să decorăm. Floare la ureche! Totul e gata cât ai zice "pește"! 🙂

  1. Ouă umplute cu pastă de brânză și creveți

Amestecăm gălbenușurile tari cu muștar și cremă de brânză. Condimentăm cu sare și piper după gust.

Umplem ouăle cu pasta obținută. Presărăm cu fulgi de chilli. Deasupra fiecărui ou așezăm câte un crevete și decorăm cu fâșii de ardei și germeni de mazăre.

2. Biscuiți sărați cu pate de somon sau de ton

Tuburile cu pate de somon sau de ton de la Rio Mare sunt deja prevăzute cu un capăt stelat, așa că nu ne rămâne decât să punem pateul pe câțiva biscuiți sărați și să decorăm cu rondele de ceapă eșalotă, frunzulițe de pătrunjel și germeni de mazăre.

Ca alternativă la pateul de somon cumpărat, dacă aveți timp, puteți face o pastă de pește. Găsiți aici rețeta de pastă de macrou afumat și aici o altă rețetă de pastă de pește care se poate face cu sardine sau ton din conservă.

3. Creveți și pastă de avocado pe rondele de castraveți

Pasăm avocado și îl amestecăm cu puțin usturoi trecut prin presă, pătrunjel tocat, sare, piper și suc de lămâie.

Punem câte o linguriță de pastă de avocado pe rondele de castraveți, iar deasupra creveți. Decorăm cu semințe de susan alb și germeni de mazăre.

4. Zacuscă de pește pe tartine de pâine prăjită

Știți feliile de cibatta sau baghetă rumenite în untul aromat rămas de la creveți? Ei bine, pe ele vom pune zacusca de pește și le vom decora cu germeni de ridiche.

Eu am găsit la Selgros o zacuscă de pește cu ciuperci absolut extraordinară. Dar pentru viitor, vă las aici o rețetă de zacuscă de pește, poate veți dori să o faceți în casă.

  • Aperitive cu pește și fructe de mare
  • Aperitive cu pește și fructe de mare

5. Canapele de pâine neagră cu somon afumat

Tăiați felii subțiri de pâine neagră, le ungeți cu unt și așezați pe ele fâșii de somon afumat. Decorați cu inele de ceapă roșie, frunze de pătrunjel și semințe de susan negru.

6. Bruschette cu cremă de brânză și fileuri de anșoa

Încă de când am văzut feliile lungi și înguste de crisp bread în magazin, mi-am imaginat cât de bine vor arăta pe platou.

Le ungem cu cremă de brânză și așezăm peste ele fileuri de anșoa, fâșii de ardei gras colorat, felii de roșii cherry și frunzulițe de cimbrișor lămâios.

7. Tartine cu macrou marinat

Aici e cel mai simplu: pur și simplu așezați rondele de macrou marinat pe felii de cibatta, baghetă sau pâine neagră. Decorați cu rondelele de morcov marinat din borcan și cu frunze de pătrunjel.

Tot pentru viitor, vă las aici o rețetă foarte bună de macrou marinat.

Aperitive cu pește și fructe de mare

Aranjare și servire platou cu aperitive din pește

Alegeți un platou lung și așezați pe el toate aperitivele pregătite. Nu le aliniați soldățește! Efectul vizual este mult mai spectaculos dacă le amestecați. Va fi o explozie de culori și texturi care va încânta privirile tuturor.

Puneți pe platou câteva felii de lâmâie, măsline și jumătăți de roșii cherry. Felicitări, ați terminat! Nici n-au trecut 30 de minute, nu-i așa? 🙂

Aperitive cu pește și fructe de mare

Sper ca postarea mea să vă fie de folos și să găsiți în ea inspirație pentru meniul de sărbători. Eu una, garantez pentru succes! 🙂

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • pogacele cu untura cu seminte de negrilixa si susan
    Pogăcele fragede cu brânză și untură - rețetă tradițională românească, pas cu pas
  • hummus cu dovlecei si nuci
    Hummus cremos cu dovlecei și nuci - Rețetă rapidă și sănătoasă
  • pasta de ardei copti cu nuci reteta muhammara
    Pastă de ardei copți cu nuci (muhammara) - rețeta de post pentru micul dejun
  • Castron cu salată ciuperci cu maioneză presărată cu pătrunjel.
    Salată de ciuperci cu maioneză dietetică și usturoi - rețeta pas cu pas
372 shares
5 from 6 votes (6 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x