• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Articole
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • ×
    Acasă » Recipes » Aperitive

    Aperitive cu pește - platou festiv gata în 30 de minute

    Publicat la 9 decembrie 2020 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă Vezi rețeta video

    7 idei de aperitive cu pește delicioase și aspectuoase pentru mesele de sărbătoare. Simplu și ușor, totul e gata în 30 de minute!

    Se spune că e obligatoriu să avem pește pe masa de revelion, dacă vrem să ne meargă bine în anul următor. Cred că nici de Crăciun nu strică, mai ales pentru cei care nu mănâncă carne de porc.

    Ne dorim mai mult decât oricând ca în 2021 să ne meargă, din nou, bine. Așadar, haideți să dăm startul meselor de sărbători cu un platou plin-plin cu bunătăți din pește!

    Aperitive cu pește și fructe de mare

    Pentru că am avut cu toții un an greu care ne-a obosit și ne-a stors de toate puterile, mi-am propus să vă arăt cât de simplu și de rapid putem face un platou cu aperitive festive pe bază de pește.

    Credeți-mă, deși arată spectaculos, totul e gata în 30 de minute și oricât de mofturoși și de diferiți ar fi membrii familiei voastre, fiecare va putea găsi pe platoul cu aperitive ceva care să îi placă.

    Aperitive cu pește și fructe de mare

    Ca să reușim în demersul nostru, avem nevoie de puțină organizare și de ingrediente proaspete și de calitate pe care să le putem cumpăra rapid, dintr-un singur loc.

    banner Selgros

    Iată cum m-am organizat eu. Mi-am făcut mai întâi o listă cu aperitivele pe care vreau să le pregătesc:

    1. Ouă umplute cu pastă de brânză și creveți
    2. Biscuiți sărați cu pate de somon sau de ton
    3. Creveți și pastă de avocado pe rondele de castraveți
    4. Zacuscă de pește pe tartine de pâine prăjită
    5. Canapele de pâine neagră cu somon afumat
    6. Bruschette cu cremă de brânză și fileuri de anșoa
    7. Tartine cu macrou marinat

    Din lista de mai sus a rezultat o listă cu ingrediente de care am nevoie. Pe unele le aveam deja în casă. Am făcut o listă de cumpărături cu cele care îmi lipseau și le-am grupat pe categorii ca să mă descurc mai ușor în magazin.

    Ingrediente pentru platoul festive cu preparate din pește

    Vă las mai jos drept inspirație o listă cu ceea ce am folosit eu. O puteți tipări, dacă vă este de folos sau o puteți adapta la ceea ce aveți deja în casă.

    Nu voi da cantități exacte pentru că acestea trebuie adaptate la numărul de persoane. Luați lucrurile mai mult ca pe niște idei care să vă ajute și nu ca pe o rețetă bătută în cuie.

    Sub lista de ingrediente veți găsi și varianta video a platoului, dacă doriți să vedeți cum am pregătit fiecare preparat 😉

    Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    Aperitive cu pește și fructe de mare

    Aperitive cu pește - platou festiv gata în 30 de minute

    7 idei de aperitive cu pește delicioase și aspectuoase pentru mesele de sărbătoare. Simplu și ușor, totul e gata în 30 de minute!
    5 from 6 votes
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 30 minutes minutes
    Timp total: 30 minutes minutes
    Număr de porții: 6
    Autor: Iuliana Sbîrnea

    Ingrediente
     

    pește și fructe de mare

    • somon afumat
    • fileuri de anșoa
    • pate de somon sau de ton
    • zacuscă de pește cu ciuperci
    • macrou marinat
    • creveți

    legume

    • roșii cherry
    • castraveți Fabio
    • ardei gras colorat
    • ceapă roșie eșalotă
    • avocado
    • lămâi
    • măsline

    pâine și biscuiți sărați

    • cibatta sau baghetă
    • pâine neagră
    • biscuiți sărați
    • crisp bread/Wasa (felii de pâine crocantă)

    condimente

    • paprika dulce
    • fulgi de chilli
    • usturoi
    • sare
    • piper

    alte produse

    • unt
    • cremă de brânză (Almette, Philadelphia)
    • ouă
    • muștar
    • vin alb sau rose

    pentru decor

    • pătrunjel
    • germeni de mazăre
    • germeni de ridiche
    • cimbrișor lămâios
    • susan alb și negru

    Rețeta Video

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat această rețetă? Spune-mi în comentarii cum a ieșit!
    • somon afumat, pate de somon
    • zacuscă de pește, anșoa, macrou marinat
    • creveți
    • legume
    • pâine și biscuiți sărați
    • verdețuri

    Mod de preparare aperitive cu pește

    Cu toate ingredientele pregătite la îndemână, dăm drumul cronometrului și ne apucăm de treabă 🙂

    Avem nevoie de ouă fierte tari și cu acestea vom începe.

    Cât timp fierb ouăle, rumenim creveții pentru 3-4 minute într-o tigaie cu unt, usturoi trecut prin presă, sare, piper, paprika și puțin vin alb sau rose.

    În untul aromat rămas în tigaie după ce scoatem creveții, prăjim pe ambele părți câteva felii de cibatta sau baghetă.

    Am terminat de gătit, ne mai rămâne doar să amestecăm, să montăm și să decorăm. Floare la ureche! Totul e gata cât ai zice "pește"! 🙂

    1. Ouă umplute cu pastă de brânză și creveți

    Amestecăm gălbenușurile tari cu muștar și cremă de brânză. Condimentăm cu sare și piper după gust.

    Umplem ouăle cu pasta obținută. Presărăm cu fulgi de chilli. Deasupra fiecărui ou așezăm câte un crevete și decorăm cu fâșii de ardei și germeni de mazăre.

    2. Biscuiți sărați cu pate de somon sau de ton

    Tuburile cu pate de somon sau de ton de la Rio Mare sunt deja prevăzute cu un capăt stelat, așa că nu ne rămâne decât să punem pateul pe câțiva biscuiți sărați și să decorăm cu rondele de ceapă eșalotă, frunzulițe de pătrunjel și germeni de mazăre.

    Ca alternativă la pateul de somon cumpărat, dacă aveți timp, puteți face o pastă de pește. Găsiți aici rețeta de pastă de macrou afumat și aici o altă rețetă de pastă de pește care se poate face cu sardine sau ton din conservă.

    3. Creveți și pastă de avocado pe rondele de castraveți

    Pasăm avocado și îl amestecăm cu puțin usturoi trecut prin presă, pătrunjel tocat, sare, piper și suc de lămâie.

    Punem câte o linguriță de pastă de avocado pe rondele de castraveți, iar deasupra creveți. Decorăm cu semințe de susan alb și germeni de mazăre.

    4. Zacuscă de pește pe tartine de pâine prăjită

    Știți feliile de cibatta sau baghetă rumenite în untul aromat rămas de la creveți? Ei bine, pe ele vom pune zacusca de pește și le vom decora cu germeni de ridiche.

    Eu am găsit la Selgros o zacuscă de pește cu ciuperci absolut extraordinară. Dar pentru viitor, vă las aici o rețetă de zacuscă de pește, poate veți dori să o faceți în casă.

    • Aperitive cu pește și fructe de mare
    • Aperitive cu pește și fructe de mare

    5. Canapele de pâine neagră cu somon afumat

    Tăiați felii subțiri de pâine neagră, le ungeți cu unt și așezați pe ele fâșii de somon afumat. Decorați cu inele de ceapă roșie, frunze de pătrunjel și semințe de susan negru.

    6. Bruschette cu cremă de brânză și fileuri de anșoa

    Încă de când am văzut feliile lungi și înguste de crisp bread în magazin, mi-am imaginat cât de bine vor arăta pe platou.

    Le ungem cu cremă de brânză și așezăm peste ele fileuri de anșoa, fâșii de ardei gras colorat, felii de roșii cherry și frunzulițe de cimbrișor lămâios.

    7. Tartine cu macrou marinat

    Aici e cel mai simplu: pur și simplu așezați rondele de macrou marinat pe felii de cibatta, baghetă sau pâine neagră. Decorați cu rondelele de morcov marinat din borcan și cu frunze de pătrunjel.

    Tot pentru viitor, vă las aici o rețetă foarte bună de macrou marinat.

    Aperitive cu pește și fructe de mare

    Aranjare și servire platou cu aperitive din pește

    Alegeți un platou lung și așezați pe el toate aperitivele pregătite. Nu le aliniați soldățește! Efectul vizual este mult mai spectaculos dacă le amestecați. Va fi o explozie de culori și texturi care va încânta privirile tuturor.

    Puneți pe platou câteva felii de lâmâie, măsline și jumătăți de roșii cherry. Felicitări, ați terminat! Nici n-au trecut 30 de minute, nu-i așa? 🙂

    Aperitive cu pește și fructe de mare

    Sper ca postarea mea să vă fie de folos și să găsiți în ea inspirație pentru meniul de sărbători. Eu una, garantez pentru succes! 🙂

    Din aceeași categorie

    • Reteta tzatziki_sos grecesc de iaurt
      Sos Tzatziki - rețeta grecească autentică
    • chiftele de post din linte uscata
      Chiftele de post din linte uscată- cea mai simplă rețetă de chifteluțe vegane
    • Creveti saganaki reteta greceasca cu branza feta
      Creveți saganaki - rețeta grecească cu brânză feta și sos de roșii
    • saratele cu parmezan asezate in tava
      Sărățele cu untură și iaurt - rețeta simplă și ieftină

    Reader Interactions

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Iuliana Sbirnea
    Despre Iuliana
    Acasă, ne place să împărțim mâncarea bună cu familia. La fel e și cu rețetele: cele bune trebuie împărtășite spre bucuria celor din jur.
    Citește despre mine, aici →
    • ciorba din cap de peste
      Ciorbă din cap de pește cu orez
    • chiftelute din dovlecei cu branza si marar
      Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Ciulama de ciuperci cu smantana_reteta
      Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
    • cei mai buni cartofi la cuptor
      Cartofi la cuptor crocanți și aromați- cea mai bună rețetă

    Rețete de sezon

    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu vinete
    • Rețete cu mere
    • Rețete cu prune

    Ținem legătura! Abonează-te la newsletter!

    Nou pe blog

    Aici găsiți cele mai noi rețete apărute pe blog sau cele mai noi articole pe teme culinare.

    • storceag de sturion
      Storceag de sturion ca la Sfântu Gheorghe - rețeta pescărească din Delta Dunării
    • gogosari in sos de mustar cu miere
      Gogoșari în sos de muștar cu miere - rețeta pentru iarnă
    • prajitura desteapta cu vanilie
      Prăjitura deșteaptă cu vanilie - rețeta clasică explicată pas cu pas
    • chiftele în tavă la airfryer
      Chiftele la airfryer gătite perfect în 15 minute. Delicioase și suculente!

    4 conserve care să nu lipsească din cămară

    Din cămara oricărei gospodine nu ar trebui să lipsească câteva conserve esențiale care pot fi folosite toată iarna, la multe mâncăruri.

    • Suc de roşii rapid, 100% natural
      Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
    • Ardei iuți în oțet
      Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Pasta de ardei kapia
      Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Gogoşari la oţet pentru iarnă
      Gogoşari la oţet pentru iarnă

    4 REȚETE SIMPLE DE GEM

    Cum să închizi vara într-un borcan: gem delicios, cu puțin zahăr din fructele tale preferate: smochine prune, mere, etc.

    • Gem de smochine
      Gem de smochine cu puțin zahăr și bucăți mari de fructe
    • Gem de struguri
      Gem de struguri
    • Gem de gutui
      Gem de gutui
    • gem de prune
      Gem de prune simplu și bun, 100% natural

    TORTURI PENTRU ZILE SPECIALE

    Dacă doriți un tort delicios și ușor de făcut, iată mai jos câteva idei!

    • Tort de mere caramelizate
      Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală_felie
      Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
    • Tort Tiramisu rețeta clasică
      Tort Tiramisu - rețeta clasică, cu ouă fierte la abur
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    La plăcinte, înainte!

    Rețete ușoare de plăcinte dulci sau sărate: cu carne, brânză, mere, dovleac, etc. Ușoare și rapide, indiferent de umplutură, plăcintele sunt o bucurie pentru toată familia!

    • Cea mai usoara placinta cu mere
      Cea mai ușoară plăcintă cu mere. Plăcintă creață.
    • placinta cu branza dulce
      Plăcintă cu brânză dulce și iaurt. Rețeta tradițională.
    • placinta cu carne tocata
      Plăcintă cu carne tocată și foi cumpărate
    • Placinta cu dovleac
      Plăcinta cu dovleac cu foi subțiri - desertul copilăriei

    Inspirație culinară pentru fiecare zi

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide

    ARTICOLE UTILE

    • tipuri de gelatina foi si granule
      Gelatină foi sau granule? Cum se folosește gelatina.
    • praf de copt
      Praf de copt - când, cât și cum se folosește
    • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
      Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
    • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
      Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
    VEZI MAI MULTE ARTICOLE

    ACTUALIZATE RECENT

    Rețete mai vechi de pe blog pe care le-am revizuit de curând, au primit fotografii noi și frumoase sau chiar variantă video.

    • prajitura Fanta
      Prăjitura Fanta cu brânză dulce - rețeta pas cu pas, fără secrete
    • prajitura cu branza dulce si aluat fraged
      Prăjitură cu brânză dulce și aluat fraged - rețeta de tartă cu brânză de vaci și stafide
    • Tort Medovik
      Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
    • Tiramisu
      Tiramisu - rețeta clasică cu mascarpone și pișcoturi

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2023 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.