Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Rețete dietetice

Supă de roșii cu orez și busuioc. Deliciu în orice anotimp!

Publicat la 8 aprilie 2021 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

279 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Rețeta aceasta de supă de roșii cu orez este perfectă oricând ți-e dor de vară, de soare și de o mâncare simplă, ieftină și bună. Se face repede și e atât de delicioasă!

O supă de roșii fierbinte este tot ce ți-ai putea dori într-o zi friguroasă. Aceeași supă, dar servită rece, direct de la frigider va fi minunată într-o zi toridă de vară.

Concluzia: supa aceasta cremoasă, densă, cu gust bogat de roșii și aromă de busuioc îți va răsfăța simțurile în orice anotimp 🙂

Supa de rosii cu orez

Supa de roșii este soluția perfectă pentru prânz sau pentru cină chiar și atunci când nu suntem în plin sezon al roșiilor de grădină. Dacă aveți o conservă de roșii pasate concentrată și cu gust bun, de roșii coapte la soare, atunci veți obține o supă grozavă!

Eu am folosit la supa pe care o vedeți în fotografii cam trei sferturi ( 500 ml) dintr-o sticlă de roșii pasate de la Arovit . Sucul acesta de roșii a fost foarte dens, cu multă pulpă, fără semințe și cu un gust foarte bun. Nu a fost deloc acid și a dat supei mele o culoare frumoasă și vibrantă. Nu puteam face o alegere mai bună!

Alte avantaje ale acestei rețete de supă de roșii cu orez

  • Se face foarte ușor și e gata în aproape 30 de minute!
  • Ingredientele necesare sunt puține, banale și ieftine. Poate că le ai deja în casă!
  • E de post sau vegană cum vrei să îi spui.
  • Poate fi ușor îmbogățită cu proteine dacă o servești cu parmezan sau cu o altă brânză rasă.
  • E dietetică, o porție din această supă are doar 165 kcal (dacă nu conține brânză! 😉 )
  • E consistentă și ține bine de foame datorită orezului.
  • Busuiocul proaspăt îi dă o aromă grozavă.
Supa de rosii cu orez

Cum să faci cea mai bună supă de roșii

Ca orice rețetă, oricât de simplă ar fi ea, și supa noastră de astăzi are totuși câteva mici lucruri de care trebuie să țineți cont pentru a obține maximul de gust și de aromă. Iată ce vă recomand eu:

  • Căliți legumele pentru câteva minute în ulei. Își vor dezvolta mai bine aroma și veți avea o supă mult mai gustoasă.
  • Folosiți busuioc proaspăt, nu uscat! Acum găsim în magazine ghivece mici cu busuioc tot timpul anului.
  • Încă de la început, puneți în vasul în care gătiți legumele și o crenguță proaspătă de busuioc. Lăsați-o să fiarbă împreună cu legumele. Astfel veți avea o supă cu o aromă mult mai pregnantă.
  • Folosiți câțiva fulgi de chilli. Câteva note picante vor sublinia mai bine aromele.
  • Adăugați 1 linguriță rasă de zahăr la finalul fierberii pentru a corecta aciditatea roșiilor.

Mai multe rețete de supe delicioase pentru zile reci sau calde

Pe blog veți mai găsi o mulțime de rețete de supe simple, dietetice și cu ingrediente la îndemână, numai bune de bucurat suflete. Vă las mai jos câteva dintre preferatele mele. Neapărat să le încercați!

  • supa cremă de gulii cu crutoane
  • supa cremă de cartofi dulci
  • supă delicioasă de usturoi
  • supă de năut cu șunculiță crocantă
  • Minestrone - supa italiană cu paste și legume

Mod de preparare supă de roșii cu orez

Vă las mai jos rețeta completă în format scris, pe care o puteți tipări dacă doriți să o aveți la îndemână când preparați tortul sau să o păstrați la colecția voastră de rețete.

Mai jos veți găsi și rețeta în format video, unde puteți vedea exact cum am făcut eu supa de roșii cu orez și care a fost consistența ei la final.

Iar dacă vă sunt de folos rețetele video, abonați-vă la canalul de YouTube ca să nu ratați niciuna! Postez rețete video noi, de două ori pe săptămână. Click aici pentru abonare!

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Supa de rosii cu orez

Supă de roșii cu orez și busuioc

Rețeta de supă de roșii cu orez este perfectă oricând ți-e dor de vară și de o mâncare simplă, ieftină și bună. Rapidă și delicioasă!
5 from 8 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 5 minutes minutes
Gătire: 30 minutes minutes
Timp total: 35 minutes minutes
Număr de porții: 6
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

blender de mână

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 1 ceapă uscată mare
  • 2 căței de usturoi
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras/kapia
  • 1 rădăcină de păstârnac
  • 1 felie mare de țelină
  • 30 ml de ulei
  • 500 ml roșii pasate de la Arovit
  • 100 g orez
  • sare, piper, fulgi de chilli - după gust
  • busuioc proaspăt
  • opțional - 1 linguriță rasă de zahăr pentru corectarea acidității roșiilor

Instrucțiuni de preparare
 

  • Tăiați cubulețe toate legumele.
  • Puneți uleiul la încins într-o oală încăpătoare.
  • Căliți mai întâi ceapa și usturoiul. Tot acum puneți în oală și o crenguță de busuioc proaspăt. Va lăsa o aromă plăcută și pregnantă.
  • Adăugați și celelalte legume și lăsați-le să se călească câteva minute, până când încep să se înmoaie.
  • Turnați 1.5 litri de apă peste legumele din oală. Adăugați sare, piper și fulgii de chilli. Lăsați supa să fiarbă acoperită cu capac, la foc mic, până când legumele sunt gătite.
  • Între timp spălați orezul sub un jet de apă, apoi îl puneți la fiert în 400 ml de apă în care ați pus un praf de sare.
  • Când legumele sunt fierte, strecurați supa, păstrați lichidul deoparte, iar legumele le pasați cu un blender de mână.
  • Adăugați roșiile pasate și amestecați. Dacă doriți, acum adăugați și 1 linguriță rasă de zahăr care va corecta aciditatea roșiilor.
  • Adăugați din lichidul în care au fiert legumele până când aduceți supa la consistența dorită, apoi mai lăsați supa de roșii să fiarbă la foc mic încă 10 minute.
  • Puneți orezul fiert în supă și reglați din nou consistența acesteia, adăugând din lichidul păstrat deoparte, dacă mai este nevoie.
  • Tocați mărunt câteva frunze de busuioc și puneți-le în supă.
  • Serviți supa de roșii cu orez caldă sau rece, presărată cu fulgi de chilli și decorată cu frunze proaspete de busuioc.
Valori nutriționale
Supă de roșii cu orez și busuioc
Valori per porție
Calorii
165
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
5
g
8
%
Carbohidrați
 
27
g
9
%
Fibre
 
3
g
13
%
Zahăr
 
6
g
7
%
Proteine
 
3
g
6
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Supa de rosii cu orez

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • reteta salata de morcov cu iaurt grecesc
    Salată de morcovi și castraveți cu iaurt grecesc - rețetă simplă și sănătoasă
  • castron cu salata de telina cu morcov si maioneza
    Rețetă rapidă cu BlendyGo 3 - Salată de țelină cu maioneză dietetică
  • ardei umpluti in caserola de sticla cu sos
    Ardei umpluți fără carne, la cuptor- rețeta vegană cu bulgur și ciuperci
  • legume curcubeu la air fryer
    Legume la air fryer sau cuptor - Rețetă sănătoasă și rapidă
279 shares
5 from 8 votes (8 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x