Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Paste

Creveți cu sos alb. Creveți în stil toscan.

Publicat la 19 mai 2021 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

1270 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

O rețeta toscană de creveți cu sos alb de smântână și parmezan. O mână de spanac și câteva roșii uscate completează minunat sosul cremos.

Atâtea arome și texturi irezistibile s-au strâns laolaltă în mâncarea aceasta de creveți cu influențe mediteraneene! Foarte rapidă, ușor de făcut și, ca mai toate mâncărurile italiene, e gata de pus pe masă în 15 minute! Veți fi impresionați!

creveti cu sos alb

Așadar, ce avem noi aici: avem creveți rumeniți în unt cu usturoi, apoi o ceapă mică călită și roșii uscate stinse cu vin alb. Urmează smântâna fină, o mână bună de spanac proaspăt și nelipsitul parmezan care dă consistență și cremozitate sosului. Să vă mai spun că la final am presărat puțin busuioc proaspăt? 🙂

creveti cu sos alb

Cum se servesc acești creveți cu sos alb

Răspuns corect: cum doriți voi pentru că în orice combinație vor fi delicioși. Vă las mai jos doar câteva idei:

  • cu pâine prăjită care se va îmbiba delicios cu sosul din tigaie
  • peste un orez fiert simplu, poate și cu ceva extra-parmezan deasupra
  • peste o porție de paste, de preferat niște paste artizanale, autentice - aceasta a fost și alegerea noastră
  • peste o porție de cuscus
  • și în cele din urmă....simplu, așa cum îl vedeți în tigaie, de ce nu?

Un pahar de vin lângă creveții cu sos alb?

Da, desigur! Aș zice chiar că vinul nu ar trebui să lipsească de lângă mâncarea aceasta. Creveții cu sos alb merg de minune un vin alb, sec, de exemplu Chardonnay sau un Pinot Gris.

Mici secrete ale rețetei

Este o rețetă simplă și rapidă , dar știți cum e, orice rețetă are mici "secrete" pe care e bine să le știi dacă vrei să obții savoarea maximă pe care o poți avea în farfurie.

  • rețeta se poate face atât cu creveți proaspeți cât și cu creveți congelați. Firește, cei proaspeți sunt întotdeauna mai buni, dar cei congelați sunt mereu la îndemână și atât de comod de folosit!
  • puteți îndepărta cozile creveților înainte de gătire, dar eu vă recomand să le lăsați. Nu întâmplător creveții se vând cu codițele la locul lor și nu întâmplător marii bucătari nu le îndepărtează înainte de gătire. Foarte mult din aroma creveților este exact acolo!
  • puteți folosi și ulei, eventual de măsline în locul untului, dar gustul sosului e mult mai bun și mai bogat cu unt.
  • smântâna folosită va fi smântână lichidă, specială pentru gătit, cu grăsime între 20-32%. Nu folosiți smântână fermentată. Se va tăia!
  • în principiu puteți folosi și roșii proaspete, dar va trebui să le lăsați să se gătească mai mult, până prind aroma aceea minunată de roșie coaptă. Totuși, roșiile uscate sunt mult mai potrivite pentru că vin cu aroma lor concentrată cu gust de vară și de soare.
  • odată cu roșiile uscate adăugați în tigaie și o linguriță de ulei aromat din borcanul în care au stat.
  • folosiți spanac proaspăt, în niciun caz congelat.
  • nu, parmezanul nu se poate înlocui cu nicio altă brânză.
  • dacă doriți un sos mai gros, mai bine legat, puteți adăuga odată cu smântâna și o lingură de amidon desfăcut în 2 linguri de apă. Eu nu am pus.
creveti

Alte rețete cu creveți pe care ai vrea să le încerci

Dacă ți-a plăcut rețeta aceasta cu creveți în sos cremos, atunci mai am pentru tine câteva rețete pe care sunt sigură că ai vrea să le încerci.

  • salată de creveți cu cuscus
  • creveți în crustă crocantă
  • pilaf de creveți cu șofran și vin alb
  • frigărui de creveți

Mod de preparare pentru rețeta de creveți cu sos alb (video inclus)

Banner selgros

Ingredientele sunt puține, dar speciale și fiecare are importanța lui în ecuația întregului preparat, de la creveți și până la roșiile uscate și vinul alb. Vestea bună e că puteți găsi tot ce vă trebuie și cum vă trebuie, cu un singur drum la Selgros, magazinul dedicat pasionaților de bunătățuri .

ingrediente creveti cu sos alb

Vă las mai jos rețeta completă în format scris, pe care o puteți tipări dacă doriți să o aveți la îndemână când o preparați sau să o păstrați la colecția voastră de rețete.

Imediat sub ea veți găsi și rețeta în format video, unde puteți vedea exact cum am pregătit eu acești creveți delicioși cu sos de smântână și parmezan.

creveti cu sos alb

Iar dacă vă sunt de folos rețetele video, abonați-vă la canalul de YouTube ca să nu ratați niciuna! Postez rețete video noi, de două ori pe săptămână. Click aici pentru abonare!

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

creveti cu sos alb

Creveți cu sos alb

O rețeta toscană de creveți cu sos alb de smântână și parmezan. O mână de spanac și câteva roșii uscate completează minunat sosul cremos.
5 from 4 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
Timp total: 15 minutes minutes
Număr de porții: 3
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

tigaie de fontă

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 25 g unt cu 82% grăsime
  • 3 căței de usturoi
  • 300 g creveți
  • 1 ceapă mică
  • 75 g roșii uscate
  • 1 linguriță ulei aromat de la roșiile uscate
  • 50 ml vin alb, sec
  • 200 ml smântână pentru gătit, 20% grăsime
  • 100 g baby spanac
  • 50 g parmezan ras
  • 1 linguriță oregano uscat
  • câteva frunze de busuioc proaspăt
  • 1 lingură de amidon desfăcut în puțină apă - opțional

Instrucțiuni de preparare
 

  • Tocați mărunt ceapa și usturoiul.
  • Puneți untul să se topească într-o tigaie. Adăugați usturoiul tocat și lăsați-l să se călească doar cât să își dezvolte aroma.
  • Puneți creveții în tigaie și lăsați-i doar 2 minute pe fiecare parte, nu mai mult!
  • Scoateți creveții pe o farfurie, iar în untul rămas în tigaie căliți ceapa pentru 2-3 minute cât să se înmoaie și să își dezvolte aroma.
  • Puneți în tigaie roșiile tăiate cubulețe și 1 lingură din uleiul aromat în care au stat. Amestecați.
  • Turnați vinul alb și amestecați din nou. Alcoolul se va evapora iar în tigaie va rămâne doar aroma grozavă de vin.
  • Turnați smântâna pentru gătit. Asezonați cu puțin piper măcinat proaspăt. Dacă doriți să serviți creveții cu sos alb fără altă garnitură, acum este momentul să adăugați în sos și 1 lingură de amidon desfăcut în 2 linguri de apă rece.
  • Puneți spanacul în sosul de smântână și amestecați 1-2 minute până când frunzele se înmoaie.
  • Adăugați parmezanul ras și creveții. Amestecați din nou.
  • La final adăugați oregano uscat și 2-3 frunze de busuioc proaspăt mărunțite.
  • Creveții cu sos alb se pot servi pe felii de pâine prăjită, cu paste, cu orez, cu cușcuș sau simpli.
Valori nutriționale
Creveți cu sos alb
Valori per porție
Calorii
554
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
41
g
63
%
Colesterol
 
376
mg
125
%
Carbohidrați
 
14
g
5
%
Fibre
 
3
g
13
%
Zahăr
 
2
g
2
%
Proteine
 
31
g
62
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
paste cu creveti si sos alb

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • o felie de lasagna bolognese servita pe farfurie alba
    Lasagna bolognese cu carne tocată și Bechamel – rețeta italiană clasică
  • reteta penne quattro formaggi
    Penne quattro formaggi super cremoase - rețeta gata în 10 minute
  • tortellini cu sos de roșii
    Tortellini cu sos de roșii - rețeta rapidă, într-o singură tigaie
  • paste cu dovlecei, smantana si parmezan
    Paste cu dovlecei, smântână și parmezan - rețeta simplă și rapida
1270 shares
5 from 4 votes (4 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x