Ne plac tare mult fructele de mare. Pe lângă faptul că sunt delicioase, se gătesc foarte uşor şi rapid. O porţie de spaghete cu creveţi, sos de roşii şi usturoi, de exemplu, e gata în 20 de minute şi e o mâncare gustoasă şi săţioasă. La fel de uşor se face şi paella cu fructe de mare, o altă reţetă pe care o fac destul de des şi care ne place foarte mult.
De data asta am zis să mai ies din rutină, aşa că am înşirat crevetii pe beţişoare de lemn speciale pentru frigarui (ca acestea) şi i-am stropit fără milă cu sos de unt, busuioc şi usturoi. Au fost delicioase frigăruile mele, de aceea vi le recomand şi vouă.
Merg foarte bine lângă o salată verde, simplă, sau lângă o garnitură de orez cu puţin turmeric, sau chiar cu câţiva cartofi natur, stropiţi şi ei cu puţin unt.
Mod de preparare frigărui de creveţi stropiţi cu sos de unt şi usturoi
Cu toate că sunt mult mai gustoşi creveţii proaspeţi, eu una rar reuşesc să ajung la pescărie sau la supermarket în timp util. Prefer să am în congelator una sau două pungi cu creveţi decorticaţi congelaţi, mi-e mult mai comod aşa şi mă salvează de multe ori când am nevoie de o cină bună şi rapidă.
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Frigătui de creveţi stropiţi cu sos de unt şi usturoi
Tipărește Salvează pe PinterestIngrediente
- 20 creveti decorticaţi
- 100 g unt
- 3-4 căţei de usturoi
- sucul de la ½ de lămâie
- 2 linguriţe de busuioc uscat
- sare şi piper după gust
- felii de lămâie şi frunze de busuioc proaspăt pentru decor
Instrucțiuni de preparare
- Dacă folosiţi creveţi congelaţi, va trebui să îi lăsaţi în frigider până se dezgheaţă, sau să îi dezgheţaţi rapid sub jet de apă rece. Apoi îi puneti într-un castron puţin mai adânc.
- Faceti un sos din untul topit, sucul de lămâie, usturoiul trecut prin presă, busuioc uscat, sare şi piper.
- Turnaţi sosul peste creveţi şi lăsaţi-i deoparte măcar o oră să absoarbă din aroma mirodeniilor.
- Înşiraţi creveţii pe beţe de lemn pentru frigărui. Mie mi-au încăput câte 4 creveţi pe fiecare băţ.
- Puneţi creveţii pe grătarul încins pentru 3 minute pe fiecare parte, având grijă să îi mai stropiţi din când în când cu sosul de unt rămas în castron. Dacă locuiți la bloc, puteți folosi și o tigaie grill teflonată (ca aceasta).
- Eu i-am pus la grătarul de la aragaz, cel din tavanul cuptorului. Dacă îi faceţi ca mine, aveţi grijă să puneţi sub grătar o tavă tapetată cu hârtie de copt sau folie de aluminiu (pentru o curăţare mai uşoară).
- Serviţi frigăruile de creveţi alături de o salată verde sau cu o garnitură de orez.
Bine de știut:
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Lasă un comentariu