Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Băuturi aromate

Rețeta simplă de limonadă cu aromă și culoare intensă

Publicat la 1 iulie 2021 de Iuliana Sbîrnea - 7 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

7485 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Rețeta simplă de limonadă de casă cere doar de 3 ingrediente, din care obținem o băutură răcoritoare perfectă pentru zilele de vară!

Știu, știu, limonada e cel mai simplu lucru din lume și ați putea zice că nu aveți nevoie de rețetă pentru așa ceva. Dar sigur vi s-a întâmplat și vouă să fiți serviți cu o limonadă prea acră, fără aromă de lămâie sau fără culoare, ca o apă tulbure. Recunoașteți?

Ei bine, în rețeta de astăzi o să vă arăt astăzi cum puteți face o limonadă perfectă, cu gust echilibrat, cu aromă intensă de lămâie și cu o culoare plăcută 😉

Rețeta simplă de limonadă

De ce ingrediente avem nevoie pentru limonadă

Pentru o limonadă aromată și delicioasă, avem nevoie de doar 3 ingrediente banale (asta dacă considerăm și apa ca fiind ingredient... )

  • Lămâi proaspete - firește, sunt ingredientul esențial. E de preferat să folosiți lămâi bio sau organice pentru că avem nevoie și de coaja rasă de la 1-2 lămâi. În funcție de mărimea lămâilor, veți avea nevoie de 6-7 lămâi de dimensiuni medii pentru a obține cam 250 ml de suc de lămâie pentru această rețetă.
  • Zahăr tos - desigur, puteți folosi îndulcitor sau miere de albine, dacă preferați.
  • Apă  - poate fi plată sau minerală. Câtă apă adăugați depinde de cât de dulce vă place limonada.

Care este secretul celei mai bune limonade?

Cu siguranță ați încercat și voi să faceți limonadă amestecând pur și simplu apă cu zahăr și suc de lămâie. Și sigur ați văzut că zahărul se așază pe fundul carafei și devine greu de dizolvat. Limonada e ba prea acră, ba prea dulce și nu e chiar așa simplu să îi potrivești gustul încât să mulțumești pe toată lumea.

Aici intervine secretul acestei rețete și anume: facem mai întâi un sirop de lămâie pentru limonadă. Pregătim un sirop concentrat cu aromă intensă de lămâie pe care îl diluăm apoi cu apă plată sau minerală atât cât ne place.

Avantajul acestei metode este că puteți face o limonadă delicioasă în orice cantitate și pentru toate gusturile. De exemplu poate vreți să beți doar un pahar de limonadă într-o zi fierbinte. Sau dimpotrivă, poate aveți musafiri neașteptați și aveți nevoie urgent de 2 litri de limonadă. Poate cineva din familie preferă limonada mai dulce și mai concentrată, iar altcineva o vrea mai light. Unii vor limonadă cu apă minerală, alții o vor cu apă plată.

Dacă aveți acest sirop de lămâie pregătit și păstrat în frigider, pur și simplu devine floare la ureche să faceți în 2 minute limonadă pentru toate gusturile. Nu-i grozav? 🙂

Rețeta simplă de limonadă

Cum se servește limonada

După gust, dar și pentru un aspect mai plăcut, adăugați în carafa cu limonadă câteva felii subțiri de lămâie și 2-3 fire de mentă proaspătă.

Ideal ar fi să preparați limonada și să o păstrați măcar 1 oră la frigider ca să se armonizeze toate aromele. Dacă vă grăbiți, puteți pune în carafa cu limonadă câteva cuburi de gheață.

Rețeta simplă pentru cea mai bună limonadă de casă (VIDEO inclus)

Prepararea siropului de lămâie

Pentru rețeta de azi eu am stors 6 lămâi de la care am obținut 250 ml de suc de lămâie.

Proporția pe care o folosesc eu pentru siropul de lămâie este 1:1:1 - deci cantități egale de suc de lămâie, zahăr și apă. Așadar începem prin a stoarce lămâile și măsurăm cât suc am obținut.

Punem într-o crăticioară exact aceeași cantitate de apă în mililitri și aceeași cantitate de zahăr în grame. Dacă avem 250 ml suc de lămâie, punem in crăticioară:

  • 250 ml de apă
  • 250 g zahăr tos
  • coaja rasă de la 2 lămâi

Lăsăm siropul să fiarbă cam 10 minute din momentul în care dă în clocot, timp suficient pentru ca zahărul să se dizolve, iar siropul să se îngroașe puțin și să împrumute culoare și aromă de la coaja de lămâie.

Strecurăm siropul ca să îndepărtăm coaja de lămâie și îl lăsăm să se răcească. Apoi turnăm peste sirop sucul de lămâie proaspăt stors.

Cum se păstrează siropul de lămâie pentru limonadă

Siropul de lămâie astfel obținut se poate păstra la frigider într-o sticlă cu capac până la 7 zile și consumăm din el exact atât cât avem nevoie.

Puteți să congelați siropul în pungi speciale pentru gheață pe care să le păstrați la congelator pentru 3-4 luni. Când vreți să faceți limonadă e suficient să adăugați câteva cuburi în pahar sau în carafă și să completați cu apă după gust.

sirop de lămâie

Limonada de azi se face foarte ușor, dar întotdeauna e util să poți urmări într-un videoclip modul de preparare. Veți găsi mai jos atât varianta scrisă a rețetei, cât și pe cea în format video.

Dacă vă sunt de folos rețetele video, abonați-vă la canalul de YouTube ca să nu ratați niciuna! Postez rețete video noi în fiecare săptămână. Click aici pentru abonare!

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

limonadă

Rețeta simplă de limonadă de casă

O rețetă simplă de limonadă de casă pentru care ai nevoie doar de 3 ingrediente! O băutură răcoritoare perfectă pentru zilele de vară!
5 from 12 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 5 minutes minutes
Gătire: 10 minutes minutes
răcire: 30 minutes minutes
Timp total: 45 minutes minutes
Număr de porții: 20 pahare de limonadă (200 ml/pahar)(4 litri)
Autor: Iuliana Sbîrnea

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 250 ml suc de lămâie proaspăt stors (de la aprox. 6 lămâi)
  • coaja rasă de la 2 lămâi (bio, cu coajă netratată)
  • 250 g zahăr
  • aprox. 4 litri apă plată sau minerală (sau după gust)
  • 1-2 lămâi tăiate felii
  • câteva fire de mentă proaspătă
  • opțional - cuburi de gheață

Instrucțiuni de preparare
 

  • Spălați lămâile, apoi presați-le și rulați-le de câteva ori pe blatul de lucru. Astfel se vor înmuia membranele din interior, iar lămâile vor deveni mai zemoase și vor lăsa mai mult suc.
  • Stoarceți lămâile și cântăriți sucul obținut. Să zicem că aveți 250 ml de suc de lămâie.
  • Într-o crăticioară puneți exact aceeași cantitate de apă, adică 250 ml și aceeași cantitate de zahăr, în grame, adică 250 g.
  • Tot aici puneți și coaja rasă de la 2 lămâi.
  • Fierbeți siropul până când zahărul se dizolvă, iar siropul începe să se lege (aprox. 10 minute de când dă în clocot).
  • Lăsați siropul să se răcească, apoi turnați peste el sucul de lămâie proaspăt stors.
  • Siropul obținut astfel se poate păstra la frigider timp de o săptămână.
  • Pentru prepararea limonadei puneți într-o carafă sirop, apă, cuburi de gheață, felii de lămâie și mentă proaspătă în proporțiile dorite de voi.
Valori nutriționale
Rețeta simplă de limonadă de casă
Valori per porție
Calorii
52
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
1
g
2
%
Carbohidrați
 
14
g
5
%
Fibre
 
1
g
4
%
Zahăr
 
13
g
14
%
Proteine
 
1
g
2
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

Alte rețete de băuturi răcoritoare pe care să le încercați vara aceasta

  • limonadă cu ghimbir
  • limonadă cu fructe goji și rozmarin
  • suc de trandafiri
  • limonadă cu pere și sâmburi de rodie
  • oranjadă cu fructe uscate
Rețeta simplă de limonadă

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • ciocolata calda de casa
    Ciocolată caldă de casă - densă, cremoasă și aromată
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • Smoothie cu mere coapte
    Smoothie cu mere coapte, scorțișoară și cocos
  • Apă infuzată cu lămâie şi flori de caprifoi
    Apă infuzată cu lămâie şi flori de caprifoi
7485 shares

Comentarii

  1. Florentina Gheorghias a zis

    mai 16, 2024 at 7:45 am

    Spune-mi terog dacă pun drojdie pentru fermentare asa ma învățat o persoana mai învârsta sau boabe de orez.

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      mai 16, 2024 at 8:10 am

      Limonada nu este o băutură fermentată, nu văd de ce ai vrea să îi pui drojdie.

      Răspunde
  2. cora a zis

    aprilie 02, 2023 at 10:25 am

    Lucrurile astea nu trebuie spuse,nu sustin consumerismul,bine unuia raul altuia.:)
    P.S.Adevarat,rozmarinul si cimbrisorul sunt si ele foarte bune(in umpluturi fructate,gemuri,limonade).

    Răspunde
  3. Nuti a zis

    noiembrie 19, 2022 at 5:36 pm

    5 stars
    Excelenta!!!

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      noiembrie 19, 2022 at 5:44 pm

      Mă bucur mult că v-a plăcut rețeta! 🙂

      Răspunde
  4. Iordan Mariana a zis

    iulie 23, 2022 at 7:51 pm

    5 stars
    Foarte bună și cu o bucățică de ghimbir

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      iulie 23, 2022 at 8:19 pm

      Sigur că da! Merge de minune cu ghimbir!❤️

      Răspunde
5 from 12 votes (10 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x