Ce poate fi mai răcoritor într-o seară fierbinte de vară decât un pahar cu limonadă rece, aromată cu ghimbir şi frunzuliţe tinere de mentă şi îndulcită cu miere de albine?
Leneveam într-o după amiază pe terasă în şezlong şi-mi admiram florile care par să se înţeleagă destul de bine cu canicula de afară. În orice caz, mai bine decât mine. Nu m-aş plânge atât de căldură şi umiditate dacă nu m-ar opri din ce-mi place mie să fac seara, când ajung acasă de la birou, adică să mă relaxez gătind ceva bun şi să fac fotografii. Pe caniculă nu prea-ţi vine să faci nici una, nici alta. Îţi vine doar să stai în balcon şi să-ţi faci vânt cu evantaiul.
Dar uite că tot răul e spre bine, cum se spune. Stând eu aşa în şezlong, răpusă de căldură şi cu energia scăzută la cote de avarie, simţeam că-mi lipseşte ceva... O limonadăăă! Bingo, asta-mi lipseşte! O limonadă rece, cu mentă şi cu ghimbir şi cu miere. Aromată şi plină de vitamine.
Gândit şi înfăptuit! Pus apă rece în carafă, luat 2 lime din frigider, una stoarsă de suc până la ultima picătură, cealaltă tăiată rondele. Feliat subţire de tot vreo 5-6 cm de rădăcină de ghimbir. Jumulit ultimele frunzuliţe de mentă din ghiveciul de pe pervaz, spălat, aruncat în carafă. Îndulcit cu miere, amestecat. Câteva cuburi de gheaţă au desăvârşit opera. Aşezat înapoi în şezlong plină de optimism, cu limonada rece aşteptându-mă pe măsuţa de alături. Ce binecuvâtare! Hai că viaţa e frumoasă și pe caniculă! 🙂
Mod de preparare limonadă cu ghimbir
Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente
- 1.5 litri de apă plată rece
- 2 buc. lime (sau lămâi)
- 5-6 cm de rădăcină de ghimbir
- miere (zahăr sau orice îndulcitor doriţi - după gust)
- o mână de frunze de mentă proaspătă
- gheaţă
Instrucțiuni de preparare
- Puneţi apa rece într-o carafă.
- Stoarceţi bine o lămâie, adăugaţi sucul în apa rece. Cealaltă feliaţi-o şi puneţi feliile în carafa cu limonadă.
- Curăţaţi de coajă şi feliaţi ghimbirul. Sau daţi-l pe răzătoare, îşi va elibera mai bine aroma.
- Puneţi ghimbirul în carafă, la fel şi frunzuliţele de mentă.
- Îndulciţi după gust.
- Adăugaţi câteva cuburi de gheaţă care să menţină limonada rece.
- Serviţi imediat.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
cristinatoth
Este una din limonadele mele preferate. 🙂
o femeie
ce idee minunata!
Tu pui mult ghimbir - iti place asa tare? Eu scot din ghiveci cate o bucatica de 2-3 cm maxim.
Iuliana
Da, mie imi place mult ghimbirul. Beau un ceai de ghimbir simplu, in fiecare dimineata.
5 cm nu mi se pare mult la 1, 5 litri de apa, mai ales ca l-am pus taiat felii. Daca l-as fi ras s-ar fi simtit mai puternic aroma.
Cum tii ghimbirul in ghiveci? Sau ai o planta?
Bianca
Superb!!
Iuliana
Multumesc 🙂