O idee grozavă pentru mic dejun sau pachet de post: chifteluțe din fasole boabe Sunt simple, rapide și foarte gustoase, le veți iubi și voi!
Aceste chifteluțe din ingrediente atât de simple și de banale sunt salvarea mea în zilele de post în care nu știu ce să gătesc sau ce să pregătesc pentru pachetul de la serviciu.
Am mereu pregătită o conservă mare de fasole în cămară, special pentru această rețetă. În acest fel salvez mult timp, iar faptul că aceste chifteluțe se gătesc la cuptor, ușurează, de asemenea, foarte mult lucrurile.
Este o rețetă pe cât de simplă, pe atât de gustoasă. Sunt convinsă că și vouă o să vă placă la fel de mult! 🙂
Tot ce trebuie să știi pentru cele mai reușite chifteluțe din fasole boabe la cuptor
Pentru aceste chifteluțe avem nevoie de fasole boabe bine fiartă. Se pot face cu orice fel de fasole: albă, pestriță sau neagră.
Da, se poate folosi fasole gata fiartă, din conservă. De altfel eu folosesc mereu conservele de fasole pentru că în acest fel scutesc foarte mult timp. Indiferent dacă folosiți fasole din conservă sau fasole fiartă de voi, aceasta trebuie să fie foarte bine scursă de lichid.
Da, se pot prăji și în tigaie, dar nu își păstrează la fel de bine forma. Eu recomand să le gătiți la cuptor.
Puteți servi aceste chifteluțe din fasole boabe la micul dejun, le puteți lua la pachet, puteți face chiar și sandvișuri cu ele sau pot fi un prânz delicios și sățios alături de o salată.
Dacă ați făcut mai multe, puteți păstra chifteluțele de post timp de 2-3 zile la frigider, într-o caserolă cu capac. Nu vă recomand să le congelați.
Alte rețete de chifteluțe de post pe care să le încerci când rămâi în pană de idei
Dacă obișnuiți să țineți posturile ortodoxe sau dacă aveți un stil de viață vegan, atunci cu siguranță și voi, ca și mine, aveți nevoie de mai multă inspirație pentru alcătuirea meniului zilnic. De aceea, vă las mai jos alte câteva rețete de chifteluțe de post pe care să le încercați.
Toate rețetele sunt simple, ușor de făcut și conțin ingrediente naturale și la îndemâna oricui:
- chifteluțe din legume crude
- falafel, chifteluțe de năut - vezi și varianta video, aici.
- chifteluțe din cartofi și orez
- chifteluțe de linte roșie
Mod de preparare chifteluțe din fasole boabe la cuptor (scris+video)
Nu se fac deloc greu aceste chifteluțe de post din fasole. Totuși, e mereu util să poți urmări într-un videoclip modul de preparare, așa că veți găsi mai jos atât varianta scrisă a rețetei, iar la final și varianta video.
Dacă vă sunt de folos rețetele video, abonați-vă la canalul de YouTube ca să nu ratați niciuna! Postez rețete video noi în fiecare săptămână. Click aici pentru abonare!
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Chifteluțe din fasole boabe la cuptor
Echipamente necesare
Rețeta Video
Ingrediente
- 800 g fasole boabe, fiartă
- 2 cepe
- 4-5 căței usturoi
- 1 morcov
- 2 linguri ulei
- sare, piper, cimbru uscat
- 20 g făină
- 50 g pesmet
opțional - dacă doriți chifteluțe picante
- 2 lingurițe dulceață de ardei iuți
- sau
- boia de ardei iute - după gust
Instrucțiuni de preparare
- Indiferent dacă folosiți fasole din conservă sau o fierbeți voi, aceasta trebuie foarte bine scursă de apă. Puneți-o într-o sită și lăsați-o să se scurgă măcar 10 minute.
- Între timp tăiați ceapa cubulețe, mărunțiți usturoiul și dați morcovul pe răzătoarea cu găuri mici. Căliți legumele în puțin ulei pentru aproximativ 10 minute, cât să se înmoaie puțin, iar ceapa să devină translucidă.
- Puneți boabele de fasole într-un chopper sau în cuva robotului și pasați-le atât cât vă place. Eu am vrut o textură mai grosieră, dar dacă doriți chifteluțe fine și cremoase, le puteți pasa până devin pastă.
- Într-un bol amestecați fasolea pasată, legumele călite si condimente după gust. Dacă doriți chifteluțe picante, adăugați dulceață de ardei iute sau boia iute, după gust. Omogenizați.
- Adăugați 2 linguri cu vârf de făină și o încorporați în compoziție. Testați și vedeți dacă puteți forma o chifteluță care să își păstreze bine forma. Dacă nu, mai adăugați puțină făină.
- Aprindeți cuptorul la 180 de grade și puneți hârtie de copt în tavă. Formați chifteluțe și le tăvăliți prin toate părțile prin pesmet.
- Așezați chifteluțele în tavă lăsând puțin loc între ele și dați tava la cuptor la început pentru 20 de minute.
- După 20 de minute, întoarceți chifteluțele pe partea cealaltă și continuați să le coaceți încă 20 de minute. Deci în total, chifteluțele se gătesc timp de 40 de minute sau până când sunt uscate și ușor rumenite.
- Serviți chifteluțele din fasole după ce se răcesc.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Lasă un comentariu