Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Aperitive

Chifteluțe din fasole boabe la cuptor

Publicat la 25 noiembrie 2021 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

54 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

O idee grozavă pentru mic dejun sau pachet de post: chifteluțe din fasole boabe Sunt simple, rapide și foarte gustoase, le veți iubi și voi!

Aceste chifteluțe din ingrediente atât de simple și de banale sunt salvarea mea în zilele de post în care nu știu ce să gătesc sau ce să pregătesc pentru pachetul de la serviciu.

Am mereu pregătită o conservă mare de fasole în cămară, special pentru această rețetă. În acest fel salvez mult timp, iar faptul că aceste chifteluțe se gătesc la cuptor, ușurează, de asemenea, foarte mult lucrurile.

Este o rețetă pe cât de simplă, pe atât de gustoasă. Sunt convinsă că și vouă o să vă placă la fel de mult! 🙂

Chifteluțe din fasole boabe

Tot ce trebuie să știi pentru cele mai reușite chifteluțe din fasole boabe la cuptor

Ce fel de fasole boabe se folosește la chifteluțele de post?

Pentru aceste chifteluțe avem nevoie de fasole boabe bine fiartă. Se pot face cu orice fel de fasole: albă, pestriță sau neagră.

Se poate folosi fasole din conservă?

Da, se poate folosi fasole gata fiartă, din conservă. De altfel eu folosesc mereu conservele de fasole pentru că în acest fel scutesc foarte mult timp. Indiferent dacă folosiți fasole din conservă sau fasole fiartă de voi, aceasta trebuie să fie foarte bine scursă de lichid.

Se pot prăji chifteluțele din fasole în tigaie?

Da, se pot prăji și în tigaie, dar nu își păstrează la fel de bine forma. Eu recomand să le gătiți la cuptor.

Cum se servesc chifteluțele din fasole?

Puteți servi aceste chifteluțe din fasole boabe la micul dejun, le puteți lua la pachet, puteți face chiar și sandvișuri cu ele sau pot fi un prânz delicios și sățios alături de o salată.

Cum se pot păstra chifteluțele din fasole?

Dacă ați făcut mai multe, puteți păstra chifteluțele de post timp de 2-3 zile la frigider, într-o caserolă cu capac. Nu vă recomand să le congelați.

Chifteluțe din fasole boabe

Alte rețete de chifteluțe de post pe care să le încerci când rămâi în pană de idei

Dacă obișnuiți să țineți posturile ortodoxe sau dacă aveți un stil de viață vegan, atunci cu siguranță și voi, ca și mine, aveți nevoie de mai multă inspirație pentru alcătuirea meniului zilnic. De aceea, vă las mai jos alte câteva rețete de chifteluțe de post pe care să le încercați.

Toate rețetele sunt simple, ușor de făcut și conțin ingrediente naturale și la îndemâna oricui:

  • chifteluțe din legume crude
  • falafel, chifteluțe de năut - vezi și varianta video, aici .
  • chifteluțe din cartofi și orez
  • chifteluțe de linte roșie
chiftele de post

Mod de preparare chifteluțe din fasole boabe la cuptor (scris+video)

Nu se fac deloc greu aceste chifteluțe de post din fasole. Totuși, e mereu util să poți urmări într-un videoclip modul de preparare, așa că veți găsi mai jos atât varianta scrisă a rețetei, iar la final și varianta video.

Dacă vă sunt de folos rețetele video, abonați-vă la canalul de YouTube ca să nu ratați niciuna! Postez rețete video noi în fiecare săptămână. Click aici pentru abonare!

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Chifteluțe din fasole boabe

Chifteluțe din fasole boabe la cuptor

O idee grozavă pentru mic dejun sau pachet de post: chifteluțe din fasole boabe Sunt simple, rapide și foarte gustoase, le veți iubi și voi!
5 from 5 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Gătire: 40 minutes minutes
Timp total: 50 minutes minutes
Număr de porții: 20
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

chopper electric
chopper electric
tavă cuptor aprox. 40x30 cm
hârtie de copt

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 800 g fasole boabe, fiartă
  • 2 cepe
  • 4-5 căței usturoi
  • 1 morcov
  • 2 linguri ulei
  • sare, piper, cimbru uscat
  • 20 g făină
  • 50 g pesmet

opțional - dacă doriți chifteluțe picante

  • 2 lingurițe dulceață de ardei iuți
  • sau
  • boia de ardei iute - după gust

Instrucțiuni de preparare
 

  • Indiferent dacă folosiți fasole din conservă sau o fierbeți voi, aceasta trebuie foarte bine scursă de apă. Puneți-o într-o sită și lăsați-o să se scurgă măcar 10 minute.
    scurgeti fasolea
  • Între timp tăiați ceapa cubulețe, mărunțiți usturoiul și dați morcovul pe răzătoarea cu găuri mici. Căliți legumele în puțin ulei pentru aproximativ 10 minute, cât să se înmoaie puțin, iar ceapa să devină translucidă.
    caliti legumele
  • Puneți boabele de fasole într-un chopper sau în cuva robotului și pasați-le atât cât vă place. Eu am vrut o textură mai grosieră, dar dacă doriți chifteluțe fine și cremoase, le puteți pasa până devin pastă.
    pasati fasolea la chopper
  • Într-un bol amestecați fasolea pasată, legumele călite si condimente după gust. Dacă doriți chifteluțe picante, adăugați dulceață de ardei iute sau boia iute, după gust. Omogenizați.
    dulceata de ardei iute
  • Adăugați 2 linguri cu vârf de făină și o încorporați în compoziție. Testați și vedeți dacă puteți forma o chifteluță care să își păstreze bine forma. Dacă nu, mai adăugați puțină făină.
    2 linguri de faina
  • Aprindeți cuptorul la 180 de grade și puneți hârtie de copt în tavă. Formați chifteluțe și le tăvăliți prin toate părțile prin pesmet.
    formati chiftelutele
  • Așezați chifteluțele în tavă lăsând puțin loc între ele și dați tava la cuptor la început pentru 20 de minute.
    puneti chiftelutele in tava
  • După 20 de minute, întoarceți chifteluțele pe partea cealaltă și continuați să le coaceți încă 20 de minute. Deci în total, chifteluțele se gătesc timp de 40 de minute sau până când sunt uscate și ușor rumenite.
    intoarceti chiftelutele pe partea cealalta
  • Serviți chifteluțele din fasole după ce se răcesc.
    Chifteluțe din fasole boabe
Valori nutriționale
Chifteluțe din fasole boabe la cuptor
Valori per porție
Calorii
76
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
2
g
3
%
Carbohidrați
 
12
g
4
%
Fibre
 
2
g
8
%
Zahăr
 
1
g
1
%
Proteine
 
3
g
6
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Chifteluțe din fasole boabe

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • pogacele cu untura cu seminte de negrilixa si susan
    Pogăcele fragede cu brânză și untură - rețetă tradițională românească, pas cu pas
  • hummus cu dovlecei si nuci
    Hummus cremos cu dovlecei și nuci - Rețetă rapidă și sănătoasă
  • pasta de ardei copti cu nuci reteta muhammara
    Pastă de ardei copți cu nuci (muhammara) - rețeta de post pentru micul dejun
  • Castron cu salată ciuperci cu maioneză presărată cu pătrunjel.
    Salată de ciuperci cu maioneză dietetică și usturoi - rețeta pas cu pas
54 shares
5 from 5 votes (5 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕


Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile

  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens

  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște

  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas

  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video

  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie

  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni

ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie

  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură

  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată

  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi

ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii

  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi

  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x