Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Torturi

Cel mai simplu blat de tort - blat Genoise

Publicat la 17 februarie 2022 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

14 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Cel mai simplu blat de tort, rețeta de blat Genoise. Este foarte ușoară și rapidă. Nu trebuie să separi ouăle și nu ai nevoie de praf de copt.

Blatul de tort este baza oricărui desert festiv . Dacă aveți nevoie de o rețetă simplă și rapidă pentru un blat de tort pufos și delicios, atunci aceasta este rețeta care vă trebuie!

Cel mai simplu blat de tort, rețeta de blat Genoise.

Fac blat Genoise pentru tort ori de câte ori am multe mâncăruri de pregătit pentru vreo masă festivă. În astfel de situații prefer un Genoise în locul clasicului blat de tort din pandișpan pentru că nu trebuie să bat albușurile separat și gălbenușurile separat. Toată magia se întâmplă într-un singur castron, așa că la final am și mai puține vase de spălat.

Dacă aveți nevoie de un blat mai elaborat, vă recomand să încercați rețeta mea de blat de tort umed cu unt și iaurt. Este atât de bun, încât veți fi tentați să îl mâncați și gol, ca un chec.

Mergi direct la:
  • Ingrediente
  • Preparare
  • Echipamente necesare
  • Întrebări frecvente
  • Extra-sfaturi
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare
  • Rețete asemănătoare

Ingrediente

Ingredientele din fotografia de mai jos vă asigură un blat de tort pentru o formă de 22-23 cm în diametru. Blatul va fi suficient de înalt încât să poată fi tăiat în 3 straturi.

Ingrediente blat genoise cu cacao
  • ouă - mari, proaspete, la temperatura camerei
  • zahăr - folosiți zahăr tos
  • făină - de patiserie, tip 000
  • cacao - folosiți o cacao neagră, de calitate, cu aromă și culoare plăcută
  • aromă - extract sau esență de vanilie. Puteți înlocui cu orice altă aromă vă place: rom, portocală, cafea, etc.
  • sare - ½ de linguriță de sare va da gust și va potența toate aromele din aluat

Preparare

Nimic mai simplu decât pregătirea acestui blat Genoise !

  1. Aprindeți cuptorul la 180 de grade și puneți hârtie de copt într-o formă cu diametrul de 22-23 cm.
  2. Într-un vas cerneți făina și pudra de cacao și lăsați-le puțin deoparte.
  3. Puneți ouăle într-un vas înalt și încăpător. Adăugați zahărul, vanilia și sarea.
  4. Mixați timp de 10-15 minute, până când ouăle se deschid la culoare, devin aproape albe și își triplează volumul.
  5. În spuma de ouă încorporați făina și pudra de cacao cernute mai devreme. Folosiți un tel de mână și mișcări ușoare, circulare, de jos în sus.
  6. Turnați aluatul în tavă, nivelați și coaceți blatul pentru aprox. 30 de minute sau până când trece testul cu scobitoarea.
Cel mai simplu blat de tort, rețeta de blat Genoise.

Echipamente necesare

Chiar dacă este cel mai simplu blat de tort, pentru un Genoise, cheia succesului stă în ouăle bătute timp de câteva minute bune până când își triplează volumul și de aceea vă recomand să folosiți un mixer.

Desigur, cel mai ușor va fi dacă aveți orice tip de mixer cu picior pe care să îl lăsați să mixeze ouăle în timp ce voi puteți face orice altceva prin bucătărie. Știm cu toții cât de mult contează 10-15 minute atunci când ai foarte multe de făcut.

Întrebări frecvente

Se poate congela blatul de tort?

Da, blatul se poate păstra la congelator pentru 2 luni, învelit în hârtie de copt și apoi băgat într-o pungă de plastic. Când vreți să îl folosiți, îl lăsați să se dezghețe la temperatura camerei.

Cel mai simplu blat de tort, rețeta de blat Genoise.

Extra-sfaturi

  • Faceți blatul cu 1 zi înainte de a umple tortul. Va avea timp să se răcească bine și va fi mai ușor de tăiat.
  • În funcție de rețetă, acest tip de blat se poate însiropa cu orice sirop la alegere.
  • Dacă blatul s-a bombat în cuptor, îndreptați partea respectivă cu un cuțit, apoi tăiați blatul pe orizontală, în câte straturi doriți. În acest fel toate straturile vor fi drepte.
  • Dacă doriți să faceți un blat Genoise fără cacao, pur și simplu înlocuiți cantitatea de cacao din rețetă cu făină albă.

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Blat genoise cu cacao_rețeta

Blat Genoise - cel mai simplu blat de tort cu cacao

Cel mai simplu blat de tort, rețeta de blat Genoise. Este foarte ușoară și rapidă. Nu trebuie să separi ouăle și nu ai nevoie de praf de copt.
5 from 4 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
Gătire: 30 minutes minutes
Timp total: 45 minutes minutes
Număr de porții: 1
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

robot de bucatarie KA

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 6 ouă
  • 150 g zahăr
  • 160 g făină tip 000
  • 30 g cacao neagră
  • un praf de sare
  • 1 linguriță extract de vanilie

Instrucțiuni de preparare
 

  • Aprindeți cuptorul la 180 de grade și puneți hârtie de copt într-o formă cu diametrul de 22-23 cm.
  • Într-un vas cerneți făina și pudra de cacao și lăsați-le puțin deoparte.
  • Puneți ouăle într-un vas înalt și încăpător. Adăugați zahărul, vanilia și sarea.
  • Mixați timp de 10-15 minute, până când ouăle se deschid la culoare, devin aproape albe și își triplează volumul.
  • În spuma de ouă încorporați făina și pudra de cacao cernute mai devreme. Folosiți un tel de mână și mișcări ușoare, circulare, de jos în sus.
  • Turnați aluatul în tavă, nivelați și coaceți blatul pentru aprox. 30 de minute sau până când trece testul cu scobitoarea.
  • Lăsați blatul să se răcească foarte bine înainte să îl tăiați în 2-3 straturi.
Valori nutriționale
Blat Genoise - cel mai simplu blat de tort cu cacao
Valori per porție
Calorii
1658
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
35
g
54
%
Colesterol
 
1116
mg
372
%
Carbohidrați
 
286
g
95
%
Fibre
 
14
g
58
%
Zahăr
 
152
g
169
%
Proteine
 
63
g
126
%
Vitamina A
 
1623
IU
32
%
Calciu
 
232
mg
23
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

Rețete asemănătoare

  • Entremet cu ricotta, zmeură şi iaurt
    Entremet cu ricotta, zmeură şi iaurt
  • Tort cu cremă de mascarpone și caramel sărat
    Tort cu cremă de mascarpone și caramel sărat
  • Tort cu blat de turtă dulce şi cremă de brânză
    Tort de turtă dulce cu cremă de brânză
  • Tort Amaretti cu cremă de nuci și ness
    Tort Amaretti cu cremă de nuci și ness

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Tort Paradis cu cremă de brânză (urdă) și fructe din compot
    Tort Paradis cu cremă de brânză și fructe – rețetă ușoară pentru ocazii speciale
  • tort cu crema de vanilie si blat cu cacao
    Tort cu cremă de vanilie și blat de cacao
  • tort rapid cu biscuiti lotus
    Tort rapid cu biscuiți - gata în 30 de minute, fără ouă și fără coacere
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
14 shares
5 from 4 votes (4 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x