• Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Torturi

Cel mai simplu blat de tort - blat Genoise

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 26 feb. 2025 · Publicată: 17 feb. 2022 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· Lasă un comentariu
15 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Cel mai simplu blat de tort, rețeta de blat Genoise. Este foarte ușoară și rapidă. Nu trebuie să separi ouăle și nu ai nevoie de praf de copt.

Blatul de tort este baza oricărui desert festiv . Dacă aveți nevoie de o rețetă simplă și rapidă pentru un blat de tort pufos și delicios, atunci aceasta este rețeta care vă trebuie!

Cel mai simplu blat de tort, rețeta de blat Genoise.

Fac blat Genoise pentru tort ori de câte ori am multe mâncăruri de pregătit pentru vreo masă festivă. În astfel de situații prefer un Genoise în locul clasicului blat de tort din pandișpan pentru că nu trebuie să bat albușurile separat și gălbenușurile separat. Toată magia se întâmplă într-un singur castron, așa că la final am și mai puține vase de spălat.

Dacă aveți nevoie de un blat mai elaborat, vă recomand să încercați rețeta mea de blat de tort umed cu unt și iaurt. Este atât de bun, încât veți fi tentați să îl mâncați și gol, ca un chec.

Mergi direct la:
  • Ingrediente
  • Preparare
  • Echipamente necesare
  • Întrebări frecvente
  • Extra-sfaturi
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare
  • Rețete asemănătoare

Ingrediente

Ingredientele din fotografia de mai jos vă asigură un blat de tort pentru o formă de 22-23 cm în diametru. Blatul va fi suficient de înalt încât să poată fi tăiat în 3 straturi.

Ingrediente blat genoise cu cacao
  • ouă - mari, proaspete, la temperatura camerei
  • zahăr - folosiți zahăr tos
  • făină - de patiserie, tip 000
  • cacao - folosiți o cacao neagră, de calitate, cu aromă și culoare plăcută
  • aromă - extract sau esență de vanilie. Puteți înlocui cu orice altă aromă vă place: rom, portocală, cafea, etc.
  • sare - ½ de linguriță de sare va da gust și va potența toate aromele din aluat

Preparare

Nimic mai simplu decât pregătirea acestui blat Genoise !

  1. Aprindeți cuptorul la 180 de grade și puneți hârtie de copt într-o formă cu diametrul de 22-23 cm.
  2. Într-un vas cerneți făina și pudra de cacao și lăsați-le puțin deoparte.
  3. Puneți ouăle într-un vas înalt și încăpător. Adăugați zahărul, vanilia și sarea.
  4. Mixați timp de 10-15 minute, până când ouăle se deschid la culoare, devin aproape albe și își triplează volumul.
  5. În spuma de ouă încorporați făina și pudra de cacao cernute mai devreme. Folosiți un tel de mână și mișcări ușoare, circulare, de jos în sus.
  6. Turnați aluatul în tavă, nivelați și coaceți blatul pentru aprox. 30 de minute sau până când trece testul cu scobitoarea.
Cel mai simplu blat de tort, rețeta de blat Genoise.

Echipamente necesare

Chiar dacă este cel mai simplu blat de tort, pentru un Genoise, cheia succesului stă în ouăle bătute timp de câteva minute bune până când își triplează volumul și de aceea vă recomand să folosiți un mixer.

Desigur, cel mai ușor va fi dacă aveți orice tip de mixer cu picior pe care să îl lăsați să mixeze ouăle în timp ce voi puteți face orice altceva prin bucătărie. Știm cu toții cât de mult contează 10-15 minute atunci când ai foarte multe de făcut.

Întrebări frecvente

Se poate congela blatul de tort?

Da, blatul se poate păstra la congelator pentru 2 luni, învelit în hârtie de copt și apoi băgat într-o pungă de plastic. Când vreți să îl folosiți, îl lăsați să se dezghețe la temperatura camerei.

Cel mai simplu blat de tort, rețeta de blat Genoise.

Extra-sfaturi

  • Faceți blatul cu 1 zi înainte de a umple tortul. Va avea timp să se răcească bine și va fi mai ușor de tăiat.
  • În funcție de rețetă, acest tip de blat se poate însiropa cu orice sirop la alegere.
  • Dacă blatul s-a bombat în cuptor, îndreptați partea respectivă cu un cuțit, apoi tăiați blatul pe orizontală, în câte straturi doriți. În acest fel toate straturile vor fi drepte.
  • Dacă doriți să faceți un blat Genoise fără cacao, pur și simplu înlocuiți cantitatea de cacao din rețetă cu făină albă.

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Blat genoise cu cacao_rețeta

Blat Genoise - cel mai simplu blat de tort cu cacao

Cel mai simplu blat de tort, rețeta de blat Genoise. Este foarte ușoară și rapidă. Nu trebuie să separi ouăle și nu ai nevoie de praf de copt.
5 from 4 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
Gătire: 30 minutes minutes
Timp total: 45 minutes minutes
Număr de porții: 1
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

robot de bucatarie KA

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 6 ouă
  • 150 g zahăr
  • 160 g făină tip 000
  • 30 g cacao neagră
  • un praf de sare
  • 1 linguriță extract de vanilie

Instrucțiuni de preparare
 

  • Aprindeți cuptorul la 180 de grade și puneți hârtie de copt într-o formă cu diametrul de 22-23 cm.
  • Într-un vas cerneți făina și pudra de cacao și lăsați-le puțin deoparte.
  • Puneți ouăle într-un vas înalt și încăpător. Adăugați zahărul, vanilia și sarea.
  • Mixați timp de 10-15 minute, până când ouăle se deschid la culoare, devin aproape albe și își triplează volumul.
  • În spuma de ouă încorporați făina și pudra de cacao cernute mai devreme. Folosiți un tel de mână și mișcări ușoare, circulare, de jos în sus.
  • Turnați aluatul în tavă, nivelați și coaceți blatul pentru aprox. 30 de minute sau până când trece testul cu scobitoarea.
  • Lăsați blatul să se răcească foarte bine înainte să îl tăiați în 2-3 straturi.
Nutrition Facts
Blat Genoise - cel mai simplu blat de tort cu cacao
Amount per Serving
Calorii
1658
% Daily Value*
Grăsimi
 
35
g
54
%
Colesterol
 
1116
mg
372
%
Carbohidrați
 
286
g
95
%
Fibre
 
14
g
58
%
Zahăr
 
152
g
169
%
Proteine
 
63
g
126
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

Rețete asemănătoare

  • Entremet cu ricotta, zmeură şi iaurt
    Entremet cu ricotta, zmeură şi iaurt
  • Tort cu cremă de mascarpone și caramel sărat
    Tort cu cremă de mascarpone și caramel sărat
  • Tort cu blat de turtă dulce şi cremă de brânză
    Tort de turtă dulce cu cremă de brânză
  • Tort Amaretti cu cremă de nuci și ness
    Tort Amaretti cu cremă de nuci și ness

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • Tort unguresc de clătite în straturi, cu cremă de cacao – felie servită pe farfurie albă
    Tort de clătite cu cacao – rețeta ungurească de clătite „alunecate” cum n-ai mai mâncat!
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort Paradis cu cremă de brânză (urdă) și fructe din compot
    Tort Paradis cu cremă de brânză și fructe – rețetă ușoară pentru ocazii speciale
15 shares
5 from 4 votes (4 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Bol cu gogoși rapide cu praf de copt și mere, desert de casă simplu și pufos
    Gogoși rapide cu praf de copt, mere și stafide – pufoase, aromate, gata în 15 minute
  • Recipiente cu diferite tipuri de ulei, fiecare potrivit pentru preparate diferite
    Nu toate uleiurile sunt la fel! Alege corect – ghid complet
  • Salată ușoară cu pui, ciuperci și sos de usturoi fără ou crud, într-un bol alb pe fundal de lemn
    Salată cu piept de pui, ciuperci și sos de usturoi - rețetă ușoară
  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)

Populare acum

  • Farfurie alba cu felii de chec aperitiv cu iaurt. In sectiune se vad masline, cuburi de legume, branzeturi si sunca
    Chec aperitiv cu iaurt, șuncă, brânză și legume – rapid și gustos
  • Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
    Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Rețete de post
  • Salate

VEZI TOATE CATEGORIILE

Deserturi de post

  • Placinta cu dovleac
    Plăcintă cu dovleac cu foi subțiri – rețetă video rapidă și delicioasă
  • Clătite de post cu apă minerală
    Clătite de post cu apă minerală – rețeta simplă și rapidă pentru clătite pufoase
  • Prăjitură turnată cu mere
    Prăjitură turnată cu mere rase - rețeta simplă, de post
  • Cornulețe de post cu borș
    Cornulețe de post cu borș umplute cu rahat
VEZI ȘI ALTE REȚETE

Prăjiturile copilăriei

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • placinta cu mere si aluat fraged cu untura
    Plăcintă cu mere și aluat fraged cu untură și smântână - o rețetă delicioasă!
  • Prajitura cu gem si aluat razuit
    Prăjitura cu gem și aluat răzuit - rețeta cu unt sau untură
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Cei mai pufoși cozonaci

  • cozonac moldovenesc cu aluat oparit
    Cozonac moldovenesc cu aluat opărit - rețeta după Silvia Jurcovan
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • cozonac fara framantare pufos cu multa umplutura
    Cozonac fără frământare și fără împăturiri - cea mai ușoară rețetă

Rețete actualizate

  • Portokalopita cu portocale și iaurt, servită pe farfurie albă, desert tradițional grecesc
    Portokalopita - rețeta de plăcintă grecească însiropată, cu iaurt şi portocale
  • Rețetă de varză a la Cluj servită pe farfurie, cu smântână și tacâmuri, preparat tradițional românesc gătit la cuptor
    Cum se face varza a la Cluj – rețeta tradițională românească, pas cu pas
  • Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir, decorată cu smântână și semințe de dovleac
    Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir – rețetă fină și aromată
  • felie de prajitura cu piscoturi, lapte condensat si banane asezata pe farfurie pentru servire
    Prăjitură cu pișcoturi, lapte condensat și banane – rețetă fără coacere

Articole utile

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • colaj de fotografii cu deserturi cozonac, prajituri, fursecuri, turta dulce pentru masa craciun care se pot face din timp
    20+ deserturi pentru Crăciun pregătite din timp - sfaturi și trucuri pentru păstrare
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.