Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Torturi

Tort Amaretti cu cremă de nuci și ness

Publicat la 29 decembrie 2018 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

716 shares
Mergi la rețetă

Tort Amaretti cu cremă de nuci și ness. Tort cu cremă de nuci. Tort cu cremă de cafea. Tort cu frișcă naturală și spumă de ness. Tortul perfect pentru sărbători.

Mai țineți minte vremurile alea când frecam 2 lingurițe de ness cu o linguriță de zahăr și câteva picături de apă și obțineam o spumă delicicată și delicioasă pe care o savuram încet, încet, pentru ca răsfățul să dureze cât mai mult posibil? Ei bine, exact așa este și tortul Amaretti cu cremă de nuci și ness! Aroma lui amintește tocmai de spuma aceea fabuloasă din ceașca de ness 🙂

Tort Amaretti cu cremă de nuci și ness

Tortul ăsta a devenit preferatul familiei și cel pe care îl fac cel mai des atunci când avem vreo masă de sărbătoare în familie sau când vreau să fac un cadou special cuiva.

Aroma de ness se potrivește de minune cu Amaretto din sirop și cu nucile sau migdalale măcinate.

Tort Amaretti cu cremă de nuci și ness

De obicei folosesc miez de nucă la cremă și câteva pricomigdale pentru decor. De data aceasta, când am avut în sfârșit puțin timp și pentru fotografii, s-a întâmplat să am o pungă de migdale în dulap, așa că am folosit câteva pentru decor. Le-am mărunțit și le-am presărat deasupra.

Dacă preferați, puteți folosi migdale măcinate și la cremă, în locul nucilor.

Tort Amaretti cu cremă de nuci și ness

Tortul e la fel de ușor de făcut ca aproape toate torturile mele. Dacă aveți nevoie de mai multă inspirație, găsiți aici mai multe rețete de tort.

Dacă și vouă vă plac deserturile cu cafea (ness) vă las mai jos trei sugestii pe care le puteți încerca, poate chiar acum, de revelion 😉

  1. Prăjitură cu pişcoturi şi cremă de nuci cu ness
  2. Ruladă Tiramisu
  3. Prăjitură cu cremă de ness şi crocant de migdale

Tort Amaretti cu cremă de nuci și ness

Mod de preparare tort Amaretti cu cremă de nuci și ness

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Tort Amaretti cu cremă de nuci și ness

Tort Amaretti cu cremă de nuci și ness

5 from 1 vote
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 30 minutes minutes
Gătire: 20 minutes minutes
Timp total: 50 minutes minutes
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

blatul - formă rotundă de 18 cm

  • 3 ouă
  • 60 g zahăr
  • 90 g făină tip 000
  • 20 g cacao
  • un praf de sare

crema de nuci și ness

  • 500 g mascarpone
  • 200 ml smântână pentru frișcă (min. 30% grăsime)
  • 150 g miez de nucă măcinat
  • 3 linguri ness cu granlație fină
  • 100 g zahăr pudră (sau după gust)

sirop

  • 200 ml apă
  • 100 g zahăr
  • 2 linguri Amaretto

decor – opțional

  • 200 ml smântână pentru frișcă (min. 30% grăsime)
  • 40 g zahăr pudră
  • 1 și ½ lingurițe de ness
  • migdale sau nuci tocate grosier
  • pricomigdale
  • decor de ciocolată sau ciocolată rasă

Instrucțiuni de preparare
 

blatul

  • Aprindem cuptorul la 180 de grade și tapetăm cu hârtie de copt o formă de tort.
  • Mixăm ouăle împreună cu zahărul timp de cel puțin 7 minute până îşi triplează volumul.
  • Încorporăm făina cernută împreună cu sarea şi pudra de cacao.
  • Coacem blatul până devine ferm şi trece testul scobitorii (aprox. 20 de minute).
  • Lăsăm blatul să se răcească complet înainte de a-l felia.

siropul și crema de nuci cu ness

  • Punem apa la fiert împreună cu zahărul. Lăsăm să fiarbă până se leagă ca un sirop.
  • Lăsăm siropul să se răcească (între timp ne putem ocupa de cremă), apoi adăugăm Amaretto.
  • Batem smântâna până se întărește și devine o frișcă fermă, care nu cade de pe teluri.
  • Amestecăm mascarpone cu frișca, zahărul pudră, nessul și nucile măcinate.

asamblare și decor

  • Batem smântâna împreună cu zahărul vanilat și o transformăm în frișcă. La final adăugăm ½ de linguriță de ness și omogenizăm.
  • Împărțim crema de mascarpone cu nuci în 3 părți egale și feliem blatul în trei straturi pe orizontală.
  • Punem unul din blaturi pe un platou potrivit ca mărime, îl însiropăm ușor, iar peste el punem o treime din cremă.
  • Procedăm la fel și cu celelalte blaturi și restul de cremă.
  • Îmbrăcăm tortul de jur împrejur cu decor de ciocolată sau ciocolată rasă.
  • Deasupra, peste ultimul strat de cremă presărăm o linguriță de nes, apoi decorăm cu frișca pregătită mai sus, pricomigdale și câteva migdale tocate grosier.
  • Lăsați tortul să stea la frigider cel puțin 4 ore înainte de servire.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Tort Amaretti cu cremă de nuci și ness

Pe cuvânt de blogger culinar că ăsta este unul dintre cele mai bune torturi pe care le-am făcut vreodată. Trebuie neapărat să îi dați o șansă și să îl încercați cu prima ocazie de sărbătoare în familia voastră. Vă aștept cu impresii! 🙂

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Tort Paradis cu cremă de brânză (urdă) și fructe din compot
    Tort Paradis cu cremă de brânză și fructe – rețetă ușoară pentru ocazii speciale
  • tort cu crema de vanilie si blat cu cacao
    Tort cu cremă de vanilie și blat de cacao
  • tort rapid cu biscuiti lotus
    Tort rapid cu biscuiți - gata în 30 de minute, fără ouă și fără coacere
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
716 shares
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕


Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile

  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens

  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște

  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas

  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video

  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie

  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni

ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie

  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură

  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată

  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi

ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii

  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi

  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x