• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Articole
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • ×
    Acasă » Recipes » Torturi

    Tort Amaretti cu cremă de nuci și ness

    Publicat la 29 decembrie 2018 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă

    Tort Amaretti cu cremă de nuci și ness. Tort cu cremă de nuci. Tort cu cremă de cafea. Tort cu frișcă naturală și spumă de ness. Tortul perfect pentru sărbători.

    Mai țineți minte vremurile alea când frecam 2 lingurițe de ness cu o linguriță de zahăr și câteva picături de apă și obțineam o spumă delicicată și delicioasă pe care o savuram încet, încet, pentru ca răsfățul să dureze cât mai mult posibil? Ei bine, exact așa este și tortul Amaretti cu cremă de nuci și ness! Aroma lui amintește tocmai de spuma aceea fabuloasă din ceașca de ness 🙂

    Tort Amaretti cu cremă de nuci și ness

    Tortul ăsta a devenit preferatul familiei și cel pe care îl fac cel mai des atunci când avem vreo masă de sărbătoare în familie sau când vreau să fac un cadou special cuiva.

    Aroma de ness se potrivește de minune cu Amaretto din sirop și cu nucile sau migdalale măcinate.

    Tort Amaretti cu cremă de nuci și ness

    De obicei folosesc miez de nucă la cremă și câteva pricomigdale pentru decor. De data aceasta, când am avut în sfârșit puțin timp și pentru fotografii, s-a întâmplat să am o pungă de migdale în dulap, așa că am folosit câteva pentru decor. Le-am mărunțit și le-am presărat deasupra.

    Dacă preferați, puteți folosi migdale măcinate și la cremă, în locul nucilor.

    Tort Amaretti cu cremă de nuci și ness

    Tortul e la fel de ușor de făcut ca aproape toate torturile mele. Dacă aveți nevoie de mai multă inspirație, găsiți aici mai multe rețete de tort.

    Dacă și vouă vă plac deserturile cu cafea (ness) vă las mai jos trei sugestii pe care le puteți încerca, poate chiar acum, de revelion 😉

    1. Prăjitură cu pişcoturi şi cremă de nuci cu ness
    2. Ruladă Tiramisu
    3. Prăjitură cu cremă de ness şi crocant de migdale

    Tort Amaretti cu cremă de nuci și ness

    Mod de preparare tort Amaretti cu cremă de nuci și ness

    Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    Tort Amaretti cu cremă de nuci și ness

    Tort Amaretti cu cremă de nuci și ness

    5 from 1 vote
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 30 minutes minutes
    Gătire: 20 minutes minutes
    Timp total: 50 minutes minutes
    Autor: Iuliana Sbîrnea

    Ingrediente
     

    blatul - formă rotundă de 18 cm

    • 3 ouă
    • 60 g zahăr
    • 90 g făină tip 000
    • 20 g cacao
    • un praf de sare

    crema de nuci și ness

    • 500 g mascarpone
    • 200 ml smântână pentru frișcă (min. 30% grăsime)
    • 150 g miez de nucă măcinat
    • 3 linguri ness cu granlație fină
    • 100 g zahăr pudră (sau după gust)

    sirop

    • 200 ml apă
    • 100 g zahăr
    • 2 linguri Amaretto

    decor – opțional

    • 200 ml smântână pentru frișcă (min. 30% grăsime)
    • 40 g zahăr pudră
    • 1 și ½ lingurițe de ness
    • migdale sau nuci tocate grosier
    • pricomigdale
    • decor de ciocolată sau ciocolată rasă

    Instrucțiuni de preparare
     

    blatul

    • Aprindem cuptorul la 180 de grade și tapetăm cu hârtie de copt o formă de tort.
    • Mixăm ouăle împreună cu zahărul timp de cel puțin 7 minute până îşi triplează volumul.
    • Încorporăm făina cernută împreună cu sarea şi pudra de cacao.
    • Coacem blatul până devine ferm şi trece testul scobitorii (aprox. 20 de minute).
    • Lăsăm blatul să se răcească complet înainte de a-l felia.

    siropul și crema de nuci cu ness

    • Punem apa la fiert împreună cu zahărul. Lăsăm să fiarbă până se leagă ca un sirop.
    • Lăsăm siropul să se răcească (între timp ne putem ocupa de cremă), apoi adăugăm Amaretto.
    • Batem smântâna până se întărește și devine o frișcă fermă, care nu cade de pe teluri.
    • Amestecăm mascarpone cu frișca, zahărul pudră, nessul și nucile măcinate.

    asamblare și decor

    • Batem smântâna împreună cu zahărul vanilat și o transformăm în frișcă. La final adăugăm ½ de linguriță de ness și omogenizăm.
    • Împărțim crema de mascarpone cu nuci în 3 părți egale și feliem blatul în trei straturi pe orizontală.
    • Punem unul din blaturi pe un platou potrivit ca mărime, îl însiropăm ușor, iar peste el punem o treime din cremă.
    • Procedăm la fel și cu celelalte blaturi și restul de cremă.
    • Îmbrăcăm tortul de jur împrejur cu decor de ciocolată sau ciocolată rasă.
    • Deasupra, peste ultimul strat de cremă presărăm o linguriță de nes, apoi decorăm cu frișca pregătită mai sus, pricomigdale și câteva migdale tocate grosier.
    • Lăsați tortul să stea la frigider cel puțin 4 ore înainte de servire.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat această rețetă? Spune-mi în comentarii cum a ieșit!
    Tort Amaretti cu cremă de nuci și ness

    Pe cuvânt de blogger culinar că ăsta este unul dintre cele mai bune torturi pe care le-am făcut vreodată. Trebuie neapărat să îi dați o șansă și să îl încercați cu prima ocazie de sărbătoare în familia voastră. Vă aștept cu impresii! 🙂

    Din aceeași categorie

    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • Cel mai bun tort de ciocolată rețeta rusească de tort moale și umed
      Tort de ciocolată - rețeta rusească de tort moale și umed
    • castron cu cremă pentru prajituri cu cafea ness si nuci
      Cremă cu nuci opărite și cafea (ness) - rețeta simplă cu mascarpone
    • sfaturi pentru deserturi reusite
      30 de sfaturi pentru deserturi reușite. Aplică-le și vezi diferența!

    Reader Interactions

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Iuliana Sbirnea
    Despre Iuliana
    Acasă, ne place să împărțim mâncarea bună cu familia. La fel e și cu rețetele: cele bune trebuie împărtășite spre bucuria celor din jur.
    Citește despre mine, aici →
    • ciorba din cap de peste
      Ciorbă din cap de pește cu orez
    • chiftelute din dovlecei cu branza si marar
      Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Ciulama de ciuperci cu smantana_reteta
      Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
    • cei mai buni cartofi la cuptor
      Cartofi la cuptor crocanți și aromați- cea mai bună rețetă

    Rețete de sezon

    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu vinete
    • Rețete cu mere
    • Rețete cu prune

    Ținem legătura! Abonează-te la newsletter!

    Nou pe blog

    Aici găsiți cele mai noi rețete apărute pe blog sau cele mai noi articole pe teme culinare.

    • storceag de sturion
      Storceag de sturion ca la Sfântu Gheorghe - rețeta pescărească din Delta Dunării
    • gogosari in sos de mustar cu miere
      Gogoșari în sos de muștar cu miere - rețeta pentru iarnă
    • prajitura desteapta cu vanilie
      Prăjitura deșteaptă cu vanilie - rețeta clasică explicată pas cu pas
    • chiftele în tavă la airfryer
      Chiftele la airfryer gătite perfect în 15 minute. Delicioase și suculente!

    4 conserve care să nu lipsească din cămară

    Din cămara oricărei gospodine nu ar trebui să lipsească câteva conserve esențiale care pot fi folosite toată iarna, la multe mâncăruri.

    • Suc de roşii rapid, 100% natural
      Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
    • Ardei iuți în oțet
      Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Pasta de ardei kapia
      Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Gogoşari la oţet pentru iarnă
      Gogoşari la oţet pentru iarnă

    4 REȚETE SIMPLE DE GEM

    Cum să închizi vara într-un borcan: gem delicios, cu puțin zahăr din fructele tale preferate: smochine prune, mere, etc.

    • Gem de smochine
      Gem de smochine cu puțin zahăr și bucăți mari de fructe
    • Gem de struguri
      Gem de struguri
    • Gem de gutui
      Gem de gutui
    • gem de prune
      Gem de prune simplu și bun, 100% natural

    TORTURI PENTRU ZILE SPECIALE

    Dacă doriți un tort delicios și ușor de făcut, iată mai jos câteva idei!

    • Tort de mere caramelizate
      Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală_felie
      Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
    • Tort Tiramisu rețeta clasică
      Tort Tiramisu - rețeta clasică, cu ouă fierte la abur
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    La plăcinte, înainte!

    Rețete ușoare de plăcinte dulci sau sărate: cu carne, brânză, mere, dovleac, etc. Ușoare și rapide, indiferent de umplutură, plăcintele sunt o bucurie pentru toată familia!

    • Cea mai usoara placinta cu mere
      Cea mai ușoară plăcintă cu mere. Plăcintă creață.
    • placinta cu branza dulce
      Plăcintă cu brânză dulce și iaurt. Rețeta tradițională.
    • placinta cu carne tocata
      Plăcintă cu carne tocată și foi cumpărate
    • Placinta cu dovleac
      Plăcinta cu dovleac cu foi subțiri - desertul copilăriei

    Inspirație culinară pentru fiecare zi

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide

    ARTICOLE UTILE

    • tipuri de gelatina foi si granule
      Gelatină foi sau granule? Cum se folosește gelatina.
    • praf de copt
      Praf de copt - când, cât și cum se folosește
    • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
      Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
    • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
      Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
    VEZI MAI MULTE ARTICOLE

    ACTUALIZATE RECENT

    Rețete mai vechi de pe blog pe care le-am revizuit de curând, au primit fotografii noi și frumoase sau chiar variantă video.

    • prajitura Fanta
      Prăjitura Fanta cu brânză dulce - rețeta pas cu pas, fără secrete
    • prajitura cu branza dulce si aluat fraged
      Prăjitură cu brânză dulce și aluat fraged - rețeta de tartă cu brânză de vaci și stafide
    • Tort Medovik
      Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
    • Tiramisu
      Tiramisu - rețeta clasică cu mascarpone și pișcoturi

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2023 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.