• Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Deserturi de casa

Plăcintă cu vișine și iaurt grecesc

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 15 iul. 2025 · Publicată: 16 iun. 2022 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· 4 comentarii
166 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Această rețetă de plăcintă cu vișine și iaurt grecesc este delicioasă și atât de plină de arome! Un desert grozav pentru o masă de duminică cu familia și o poți face pe tot parcursul anului, chiar și cu fructe congelate.

Reteta placinta cu visine si iaurt grecesc

O plăcintă e întotdeauna o idee bună de desert cu care să mulțumești toată familia, nu-i așa? Iar dacă se face repede și ușor, cu foi de plăcintă cumpărate, cu atât mai bine pentru doamna casei! Va avea mai mult timp să stea cu cei dragi!

La fel de bune și de ușor de făcut sunt și celelalte rețete ale mele: plăcinta creață cu piersici și iaurt sau rețeta clasică de plăcintă cu brânză dulce și stafide. Neapărat să le încercați!

Mergi direct la:
  • Ingrediente
  • De ce este această rețetă de plăcintă mai ușor de făcut decât altele?
  • Ce puteți schimba în rețetă
  • Echipamente necesare
  • Extra-sfaturi pentru cea mai bună plăcintă cu vișine și iaurt grecesc
  • Alte rețete de plăcintă pe care să le încercați
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente

Ingredientele pentru această rețetă de plăcintă sunt în mare aceleași ca pentru orice plăcintă cu iaurt sau cu brânză și sunt ușor adaptabile după gustul fiecărei familii. Iată în mare ce ne trebuie:

  • vișine fără sâmburi
  • foi subțiri de plăcintă 
  • unt topit și răcit
  • ouă
  • iaurt grecesc 
  • brânză de vaci
  • griș
  • zahăr tos
  • sare
  • arome

Pentru cantitățile exacte ale ingredientelor, vedeți rețeta completă de mai jos.

De ce este această rețetă de plăcintă mai ușor de făcut decât altele?

Uneori se întâmplă ca foile de plăcintă din pachet să fie rupte, cu marginile neregulate, sau să se lipească între ele. Când se întâmplă asta, ne este aproape imposibil să facem suluri frumoase de plăcintă.

Ei bine, la această plăcintă cu vișine și iaurt grecesc putem folosi foile rupte fără să ne enervăm! Datorită modului de preparare, imperfecțiunile nu se vor cunoaște deloc! 😉

Nu avem nevoie decât de 3 foi întregi, care să arate frumos: cele de deasupra. Foile folosite la interior le vom rupe fâșii și le vom încorpora în umplutura de iaurt și ouă.

În felul acesta, nu doar că plăcinta noastră va fi o frumusețe, dar și prepararea ei merge foarte repede, veți vedea!

Foi de placinta rupte
Foi de plăcintă rupte fâșii

Ce puteți schimba în rețetă

Rețetele de plăcintă, în general sunt ușor de adaptat în funcție de gusturi și de ingredientele pe care le avem la îndemână atunci când ne apucăm de gătit. Iată ce modificări puteți face:

  • Vișine - dacă nu aveți vișine proaspete puteți folosi vișine congelate sau vișine conservate cu aspirină la borcan. Puteți folosi și alte fructe: cireșe, caise, mere, piersici, prune, etc.
  • Iaurt grecesc - dacă doriți să folosiți un iaurt cu mai puține grăsimi, alegeți un iaurt normal (3,5% grăsime), pe care să îl lăsați să se scurgă de zer într-o sită.
  • Brânza de vaci - puteți renunța la brânza de vaci din rețetă sau să o înlocuiți cu altă brânză cremoasă sau chiar cu telemea sau caș date pe răzătoare. Dacă folosiți o brânză sărată, nu mai puneți sare în compoziția de ouă și iaurt.
  • Griș - dacă nu aveți, puteți înlocui cu pesmet
  • Unt - se poate înlocui cu ulei de floarea soarelui.
Placinta cu visine si iaurt grecesc_reteta

Echipamente necesare

Plăcintele sunt deserturi ușoare, pentru care nu avem nevoie de cine știe ce ustensile. Să ne amintim că bunicile noastre făceau cele mai bune plăcinte din lume folosind doar o furculiță sau un tel, ceea ce bineînțeles că putem face și noi.

Totuși, dacă doriți să procedați ca mine, pentru o umplutură mai spumoasă, puteți folosi chiar și cel mai ieftin mixer de mână pentru a bate bine ouăle până când se deschid la culoare și își triplează volumul.

Aerul înglobat în ouă va face ca umplutura să fie pufoasă, cu o textură minunată.

De asemenea, un clește pentru sâmburi sau orice aparat de scos sâmburi este foarte util la orice desert cu vișine sau cu cireșe, dar mai ales atunci când faceți gem de vișine, așa că este o investiție ieftină și bună.

scoatem samburii

Extra-sfaturi pentru cea mai bună plăcintă cu vișine și iaurt grecesc

În general, în pachetele cumpărate din magazine veți găsi 12-15 foi de plăcintă, în funcție de producător.

În pachetul meu au fost 12 foi dintre care 6 le-am folosit întregi (3 la baza plăcintei și 3 deasupra), iar 6 foi le-am rupt bucăți mici și le-am amestecat în umplutură.

Nu vă sfătuiesc să folosiți mai mult de 6 foi în umplutură pentru că aceasta ar deveni prea densă.

Dacă găsiți mai mult de 12 foi în pachet, e de preferat să folosiți mai multe foi la bază și deasupra, decât să le puneți în umplutură.

Alte rețete de plăcintă pe care să le încercați

  • Cea mai usoara placinta cu mere
    Cea mai ușoară plăcintă cu mere. Plăcintă creață.
  • Trigoane cu branza de vaci
    Trigoane cu brânză de vaci în foi de plăcintă
  • placinta cu carne tocata
    Plăcintă cu carne tocată și foi cumpărate
  • Placinta cu peste
    Plăcintă cu pește în aluat fraged de casă

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Reteta placinta cu visine si iaurt grecesc

Plăcintă cu vișine și iaurt grecesc

Rețeta de plăcintă cu vișine și iaurt grecesc este ușor de făcut și atât de plină de arome! Un desert grozav pentru o masă de duminică.
5 from 7 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
Gătire: 45 minutes minutes
Timp total: 1 hour hour
Număr de porții: 10
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

clește pt sâmburi
clește pt. sâmburi
mixer Breville
mixer de mână

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 500 g vișine (cântărite fără sâmburi)
  • 400 g foi subțiri de plăcintă (12 foi)
  • 70 g unt 82% grăsime (topit și răcit)
  • 6 ouă (XL sau 8 ouă M)
  • 800 g iaurt grecesc (10% grăsime)
  • 250 g brânză de vaci
  • 20 g griș
  • 200 g zahăr tos
  • ½ linguriță sare
  • 10 ml esență de vanilie
  • 1 lingură coajă rasa de lămâie
  • 1 ou (pentru uns plăcinta deasupra)
  • 10 g zahăr pudră (pentru servit)

Instrucțiuni de preparare
 

tavă rectangulară de aprox. 22x35x7 cm

  • Dați deoparte 6 foi de plăcintă din pachet și păstrați-le acoperite cu un șervet de bumbac ca să nu se usuce. Restul foilor le rupeți cu mâna bucăți de 5-6 cm și le lăsați deoparte cât vă ocupați de umplutură.
    Foi de placinta rupte
  • Mixați ouăle cu sarea și zahărul până când își triplează volumul și se albesc la culoare.
    Oua batute cu mixerul
  • Peste crema de ouă puneți iaurtul, brânza, vanilia, grișul și coaja rasă de lămâie. Omogenizați.
    Iaurt peste ouale batute
  • În compoziția pregătită mai sus încorporați foile de plăcintă rupte. Nu le puneți toate odată, ci puțin câte puțin ca să nu se lipească unele de altele.
    Compozitie placinta cu iaurt
  • După ce ați încorporat foile de plăcintă, puneți vișinele fără sâmburi.
    Umplutura placinta cu visine
  • Ungeți tava cu unt topit și răcit. Așezați o foaie de plăcintă din cele 6 păstrate deoparte. Ridicați foaia de plăcintă și pe marginile tăvii. O ungeți cu unt. Repetați cu încă 2 foi.
    Foi de placinta unse cu unt topit
  • Peste cele 3 foi turnați toată umplutura de iaurt și vișine pregătită mai devreme.
    umplutura turnata in tava
  • Deasupra așezați alte 2 foi unse fiecare cu unt topit. Ultima foaie, cea de-a 3-a, nu o mai ungeti cu unt, ci cu un ou bătut bine cu furculița.
    placinta unsa cu ou batut
  • Dați plăcinta la cuptor pentru 35-45 de minute, până când este rumenită frumos și bine închegată și în mijloc. Presărați plăcinta cu zahăr pudră.
    Placinta cu visine si iaurt pudrata cu zahar
  • Lăsați plăcinta să se răcorească puțin înainte să o tăiați.
    Placinta cu visine si iaurt grecesc
Nutrition Facts
Plăcintă cu vișine și iaurt grecesc
Amount per Serving
Calorii
427
% Daily Value*
Grăsimi
 
15
g
23
%
Colesterol
 
149
mg
50
%
Carbohidrați
 
55
g
18
%
Fibre
 
2
g
8
%
Zahăr
 
30
g
33
%
Proteine
 
19
g
38
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Bol cu gogoși rapide cu praf de copt și mere, desert de casă simplu și pufos
    Gogoși rapide cu praf de copt, mere și stafide – pufoase, aromate, gata în 15 minute
  • Felie de budincă de cuscus cu brânză și stafide, servită pe farfurie albă
    Budincă de cuscus cu brânză dulce și stafide – simplă, rapidă și hrănitoare
  • vas alb plin cu gogosi aurii moi si pufoase
    Gogoși moi și pufoase cu drojdie uscată rețetă simplă fără pahar!
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
166 shares

Comentarii

  1. Mia a zis

    august 01, 2025 at 12:52 am

    5 stars
    Buna Iuliana, placinta asta arata super frumos. Am vazut ca la liste de ingrediente apare gris, dar in reteta nu este adaugat . Imi poti spune , te rog, unde exact il pun ? peste visine, peste foile de jos ,sau in crema ?
    Mersi mult !
    Mia

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      august 01, 2025 at 7:27 am

      Mulțumesc mult de atenționare! Grișul se pune în umplutură.

      Răspunde
  2. Martha a zis

    iunie 01, 2023 at 11:29 am

    5 stars
    Cred ca este o reteta deosebita o voi incerca in curind,dar cu visine congelate,din pacate,in Germania e greu sa gasesti visine proaspete.
    Pentru o aroma mai puternica de lamiie e de preferat ca primul lucru facut , zaharul sa fie frecat cu.coaja rasa de lamiie (egal ce prajitura ar fi)apoi cu galbenusurile ,(sau unt)si apoi cu celelalte ingrediente.

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      iunie 06, 2023 at 11:33 am

      Corect, așa este cu coaja de lămâie. Doar că de cele nai multe ori o folosesc pe cea deja rasă și pusă cu zahă la borcan.
      Mulțumesc mult pentru vizită! ❤️

      Răspunde
5 from 7 votes (5 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Bol cu gogoși rapide cu praf de copt și mere, desert de casă simplu și pufos
    Gogoși rapide cu praf de copt, mere și stafide – pufoase, aromate, gata în 15 minute
  • Recipiente cu diferite tipuri de ulei, fiecare potrivit pentru preparate diferite
    Nu toate uleiurile sunt la fel! Alege corect – ghid complet
  • Salată ușoară cu pui, ciuperci și sos de usturoi fără ou crud, într-un bol alb pe fundal de lemn
    Salată cu piept de pui, ciuperci și sos de usturoi - rețetă ușoară
  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)

Populare acum

  • Farfurie alba cu felii de chec aperitiv cu iaurt. In sectiune se vad masline, cuburi de legume, branzeturi si sunca
    Chec aperitiv cu iaurt, șuncă, brânză și legume – rapid și gustos
  • Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
    Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Rețete de post
  • Salate

VEZI TOATE CATEGORIILE

Deserturi de post

  • Placinta cu dovleac
    Plăcintă cu dovleac cu foi subțiri – rețetă video rapidă și delicioasă
  • Clătite de post cu apă minerală
    Clătite de post cu apă minerală – rețeta simplă și rapidă pentru clătite pufoase
  • Prăjitură turnată cu mere
    Prăjitură turnată cu mere rase - rețeta simplă, de post
  • Cornulețe de post cu borș
    Cornulețe de post cu borș umplute cu rahat
VEZI ȘI ALTE REȚETE

Prăjiturile copilăriei

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • placinta cu mere si aluat fraged cu untura
    Plăcintă cu mere și aluat fraged cu untură și smântână - o rețetă delicioasă!
  • Prajitura cu gem si aluat razuit
    Prăjitura cu gem și aluat răzuit - rețeta cu unt sau untură
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Cei mai pufoși cozonaci

  • cozonac moldovenesc cu aluat oparit
    Cozonac moldovenesc cu aluat opărit - rețeta după Silvia Jurcovan
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • cozonac fara framantare pufos cu multa umplutura
    Cozonac fără frământare și fără împăturiri - cea mai ușoară rețetă

Rețete actualizate

  • Portokalopita cu portocale și iaurt, servită pe farfurie albă, desert tradițional grecesc
    Portokalopita - rețeta de plăcintă grecească însiropată, cu iaurt şi portocale
  • Rețetă de varză a la Cluj servită pe farfurie, cu smântână și tacâmuri, preparat tradițional românesc gătit la cuptor
    Cum se face varza a la Cluj – rețeta tradițională românească, pas cu pas
  • Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir, decorată cu smântână și semințe de dovleac
    Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir – rețetă fină și aromată
  • felie de prajitura cu piscoturi, lapte condensat si banane asezata pe farfurie pentru servire
    Prăjitură cu pișcoturi, lapte condensat și banane – rețetă fără coacere

Articole utile

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • colaj de fotografii cu deserturi cozonac, prajituri, fursecuri, turta dulce pentru masa craciun care se pot face din timp
    20+ deserturi pentru Crăciun pregătite din timp - sfaturi și trucuri pentru păstrare
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.