Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Deserturi de casa

Plăcintă cu vișine și iaurt grecesc

Publicat la 16 iunie 2022 de Iuliana Sbîrnea - 2 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

160 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Această rețetă de plăcintă cu vișine și iaurt grecesc este delicioasă și atât de plină de arome! Un desert grozav pentru o masă de duminică cu familia și o poți face pe tot parcursul anului, chiar și cu fructe congelate.

Reteta placinta cu visine si iaurt grecesc

O plăcintă e întotdeauna o idee bună de desert cu care să mulțumești toată familia, nu-i așa? Iar dacă se face repede și ușor, cu foi de plăcintă cumpărate, cu atât mai bine pentru doamna casei! Va avea mai mult timp să stea cu cei dragi!

La fel de bune și de ușor de făcut sunt și celelalte rețete ale mele: plăcinta creață cu piersici și iaurt sau rețeta clasică de plăcintă cu brânză dulce și stafide. Neapărat să le încercați!

Mergi direct la:
  • Ingrediente
  • De ce este această rețetă de plăcintă mai ușor de făcut decât altele?
  • Ce puteți schimba în rețetă
  • Echipamente necesare
  • Extra-sfaturi pentru cea mai bună plăcintă cu vișine și iaurt grecesc
  • Alte rețete de plăcintă pe care să le încercați
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente

Ingredientele pentru această rețetă de plăcintă sunt în mare aceleași ca pentru orice plăcintă cu iaurt sau cu brânză și sunt ușor adaptabile după gustul fiecărei familii. Iată în mare ce ne trebuie:

  • vișine fără sâmburi
  • foi subțiri de plăcintă 
  • unt topit și răcit
  • ouă
  • iaurt grecesc 
  • brânză de vaci
  • griș
  • zahăr tos
  • sare
  • arome

Pentru cantitățile exacte ale ingredientelor, vedeți rețeta completă de mai jos.

De ce este această rețetă de plăcintă mai ușor de făcut decât altele?

Uneori se întâmplă ca foile de plăcintă din pachet să fie rupte, cu marginile neregulate, sau să se lipească între ele. Când se întâmplă asta, ne este aproape imposibil să facem suluri frumoase de plăcintă.

Ei bine, la această plăcintă cu vișine și iaurt grecesc putem folosi foile rupte fără să ne enervăm! Datorită modului de preparare, imperfecțiunile nu se vor cunoaște deloc! 😉

Nu avem nevoie decât de 3 foi întregi, care să arate frumos: cele de deasupra. Foile folosite la interior le vom rupe fâșii și le vom încorpora în umplutura de iaurt și ouă.

În felul acesta, nu doar că plăcinta noastră va fi o frumusețe, dar și prepararea ei merge foarte repede, veți vedea!

Foi de placinta rupte
Foi de plăcintă rupte fâșii

Ce puteți schimba în rețetă

Rețetele de plăcintă, în general sunt ușor de adaptat în funcție de gusturi și de ingredientele pe care le avem la îndemână atunci când ne apucăm de gătit. Iată ce modificări puteți face:

  • Vișine - dacă nu aveți vișine proaspete puteți folosi vișine congelate sau vișine conservate cu aspirină la borcan. Puteți folosi și alte fructe: cireșe, caise, mere, piersici, prune, etc.
  • Iaurt grecesc - dacă doriți să folosiți un iaurt cu mai puține grăsimi, alegeți un iaurt normal (3,5% grăsime), pe care să îl lăsați să se scurgă de zer într-o sită.
  • Brânza de vaci - puteți renunța la brânza de vaci din rețetă sau să o înlocuiți cu altă brânză cremoasă sau chiar cu telemea sau caș date pe răzătoare. Dacă folosiți o brânză sărată, nu mai puneți sare în compoziția de ouă și iaurt.
  • Griș - dacă nu aveți, puteți înlocui cu pesmet
  • Unt - se poate înlocui cu ulei de floarea soarelui.
Placinta cu visine si iaurt grecesc_reteta

Echipamente necesare

Plăcintele sunt deserturi ușoare, pentru care nu avem nevoie de cine știe ce ustensile. Să ne amintim că bunicile noastre făceau cele mai bune plăcinte din lume folosind doar o furculiță sau un tel, ceea ce bineînțeles că putem face și noi.

Totuși, dacă doriți să procedați ca mine, pentru o umplutură mai spumoasă, puteți folosi chiar și cel mai ieftin mixer de mână pentru a bate bine ouăle până când se deschid la culoare și își triplează volumul.

Aerul înglobat în ouă va face ca umplutura să fie pufoasă, cu o textură minunată.

De asemenea, un clește pentru sâmburi sau orice aparat de scos sâmburi este foarte util la orice desert cu vișine sau cu cireșe, dar mai ales atunci când faceți gem de vișine, așa că este o investiție ieftină și bună.

scoatem samburii

Extra-sfaturi pentru cea mai bună plăcintă cu vișine și iaurt grecesc

În general, în pachetele cumpărate din magazine veți găsi 12-15 foi de plăcintă, în funcție de producător.

În pachetul meu au fost 12 foi dintre care 6 le-am folosit întregi (3 la baza plăcintei și 3 deasupra), iar 6 foi le-am rupt bucăți mici și le-am amestecat în umplutură.

Nu vă sfătuiesc să folosiți mai mult de 6 foi în umplutură pentru că aceasta ar deveni prea densă.

Dacă găsiți mai mult de 12 foi în pachet, e de preferat să folosiți mai multe foi la bază și deasupra, decât să le puneți în umplutură.

Alte rețete de plăcintă pe care să le încercați

  • Cea mai usoara placinta cu mere
    Cea mai ușoară plăcintă cu mere. Plăcintă creață.
  • Trigoane cu branza de vaci
    Trigoane cu brânză de vaci în foi de plăcintă
  • placinta cu carne tocata
    Plăcintă cu carne tocată și foi cumpărate
  • Placinta cu peste
    Plăcintă cu pește în aluat fraged de casă

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Reteta placinta cu visine si iaurt grecesc

Plăcintă cu vișine și iaurt grecesc

Rețeta de plăcintă cu vișine și iaurt grecesc este ușor de făcut și atât de plină de arome! Un desert grozav pentru o masă de duminică.
5 from 6 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
Gătire: 45 minutes minutes
Timp total: 1 hour hour
Număr de porții: 10
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

clește pt sâmburi
clește pt. sâmburi
mixer Breville
mixer de mână

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 500 g vișine (cântărite fără sâmburi)
  • 400 g foi subțiri de plăcintă (12 foi)
  • 70 g unt 82% grăsime (topit și răcit)
  • 6 ouă (XL sau 8 ouă M)
  • 800 g iaurt grecesc (10% grăsime)
  • 250 g brânză de vaci
  • 20 g griș
  • 200 g zahăr tos
  • ½ linguriță sare
  • 10 ml esență de vanilie
  • 1 lingură coajă rasa de lămâie
  • 1 ou (pentru uns plăcinta deasupra)
  • 10 g zahăr pudră (pentru servit)

Instrucțiuni de preparare
 

tavă rectangulară de aprox. 22x35x7 cm

  • Dați deoparte 6 foi de plăcintă din pachet și păstrați-le acoperite cu un șervet de bumbac ca să nu se usuce. Restul foilor le rupeți cu mâna bucăți de 5-6 cm și le lăsați deoparte cât vă ocupați de umplutură.
    Foi de placinta rupte
  • Mixați ouăle cu sarea și zahărul până când își triplează volumul și se albesc la culoare.
    Oua batute cu mixerul
  • Peste crema de ouă puneți iaurtul, brânza, vanilia și coaja rasă de lămâie. Omogenizați.
    Iaurt peste ouale batute
  • În compoziția pregătită mai sus încorporați foile de plăcintă rupte. Nu le puneți toate odată, ci puțin câte puțin ca să nu se lipească unele de altele.
    Compozitie placinta cu iaurt
  • După ce ați încorporat foile de plăcintă, puneți vișinele fără sâmburi.
    Umplutura placinta cu visine
  • Ungeți tava cu unt topit și răcit. Așezați o foaie de plăcintă din cele 6 păstrate deoparte. Ridicați foaia de plăcintă și pe marginile tăvii. O ungeți cu unt. Repetați cu încă 2 foi.
    Foi de placinta unse cu unt topit
  • Peste cele 3 foi turnați toată umplutura de iaurt și vișine pregătită mai devreme.
    umplutura turnata in tava
  • Deasupra așezați alte 2 foi unse fiecare cu unt topit. Ultima foaie, cea de-a 3-a, nu o mai ungeti cu unt, ci cu un ou bătut bine cu furculița.
    placinta unsa cu ou batut
  • Dați plăcinta la cuptor pentru 35-45 de minute, până când este rumenită frumos și bine închegată și în mijloc. Presărați plăcinta cu zahăr pudră.
    Placinta cu visine si iaurt pudrata cu zahar
  • Lăsați plăcinta să se răcorească puțin înainte să o tăiați.
    Placinta cu visine si iaurt grecesc
Valori nutriționale
Plăcintă cu vișine și iaurt grecesc
Valori per porție
Calorii
427
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
15
g
23
%
Colesterol
 
149
mg
50
%
Carbohidrați
 
55
g
18
%
Fibre
 
2
g
8
%
Zahăr
 
30
g
33
%
Proteine
 
19
g
38
%
Vitamina A
 
491
IU
10
%
Calciu
 
171
mg
17
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • merdenele cu umplutură de brânză sărată și foi cumpărate
    Merdenele cu brânză sărată - rețeta rapidă cu foi cumpărate
  • placinta cu lapte si fructe de padure
    Plăcintă cu lapte, vanilie și fructe de pădure
  • gogoși umplute cu gem de căpșuni
    Gogoși la air fryer - rețeta de gogoși pufoase umplute cu gem
  • cheesecake copt fara blat
    Cheesecake copt fără blat - rețeta spaniolă de cheesecake basc sau "ars"
160 shares

Comentarii

  1. Martha a zis

    iunie 01, 2023 at 11:29 am

    5 stars
    Cred ca este o reteta deosebita o voi incerca in curind,dar cu visine congelate,din pacate,in Germania e greu sa gasesti visine proaspete.
    Pentru o aroma mai puternica de lamiie e de preferat ca primul lucru facut , zaharul sa fie frecat cu.coaja rasa de lamiie (egal ce prajitura ar fi)apoi cu galbenusurile ,(sau unt)si apoi cu celelalte ingrediente.

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      iunie 06, 2023 at 11:33 am

      Corect, așa este cu coaja de lămâie. Doar că de cele nai multe ori o folosesc pe cea deja rasă și pusă cu zahă la borcan.
      Mulțumesc mult pentru vizită! ❤️

      Răspunde
5 from 6 votes (5 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x