• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Newsletter
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Newsletter
  • Despre
  • Contact
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Newsletter
    • Despre
    • Contact
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Acasă » Recipes » Deserturi de casa

    Plăcintă creață cu piersici și iaurt

    Publicat la 29 iulie 2021 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă Vezi rețeta video

    Rețeta aceasta de plăcintă creață cu piersici și iaurt are tot ce-i trebuie: multe fructe, umplutura cremoasă și margini crocante. O veți iubi! 🙂

    Dragilor, v-am adus astăzi o rețetă de plăcintă care mie mi-a întrecut toate așteptările! Are un mod de preparare foarte simpatic, multe fructe și o umplutură cremoasă și vanilată de iaurt și brânză de vaci.

    Este desertul perfect într-o zi de vară la un prânz cu familia sau la o cină cu prietenii pe terasă. Vă asigur că plăcinta aceasta cu foi subțiri, cumpărate nu o să vă țină prea mult în bucătărie și ca va fi pe gustul tuturor! 🙂

    Plăcintă creață cu piersici și iaurt

    De ce plăcintă "creață"?

    Am numit-o "plăcintă creață" datorită modului în care strângem foile subțiri de plăcintă: le ungem cu unt, punem peste ele felii de piersici, apoi le încrețim exact ca pe o armonică sau ca faldurile unui evantai.

    Peste foile de plăcintă astfel încrețite și înghesuite în tavă, turnăm umplutura de iaurt si brânză. Veți vedea exact cum am procedat eu în rețeta video de mai jos. Ceea ce obținem va fi un desert ușor și minunat, crocant pe margini și cremos și aromat în interior. Sunt convinsă că o să vă placă foarte mult rețeta de astăzi! 🙂

    Mici secrete pentru o plăcintă creață cu piersici și iaurt absolut delicioasă

    Această plăcintă cu iaurt și fructe este un desert foarte ușor de făcut și foarte plăcut de mâncat. Totuși, vă las mai jos câteva mici-mici secrete din experiența mea:

    1. nu curățați piersicile de coajă! Spălați-le bine, frecați-le să îndepărtați tot puful, dar lăsați coaja la locul ei! Coaja dă și culoare și aromă în această plăcintă, e păcat să aruncăm la gunoi tocmai ce e mai bun!
    2. folosiți vanilie și coajă de lămâie în umplutură! Piersicile se potrivesc de minune cu aceste arome, așa că folosiți-le cu generozitate.
    3. ungeți foile de plăcintă cu unt, nu cu ulei! Dacă tot folosim o grăsime, măcar să fie una bună care să contribuie și la gustul acestui desert. Aroma de unt e minunată!
    4. turnați umplutura cu o lingură! Ca să fiți siguri că ați turnat umplutură peste tot în mod uniform, adică și pe margini și prin colțuri, e de preferat să folosiți o lingură sau un polonic.
    5. lăsați plăcinta să se răcorească puțin înainte de servire! În general plăcinta cu brânză e minunată când e fierbinte, dar de data aceasta vă sfătuiesc să serviți plăcinta foarte puțin călduță sau chiar rece. Fructele și aromele din umplutură au timp să se așeze și se vor simți mai bine.
    6. dacă vreți totuși să serviți plăcinta fierbinte, puneți un glob de înghețată de vanilie pe fiecare felie! Înghețata se va topi pe felia caldă de plăcintă și veți avea un regal de texturi și arome în farfurie! 😉

    Alte rețete asemănătoare pe care vă recomand să le încercați

    Vă plac deserturile cu piersici? Sau plăcintele cu foi subțiri și crocante? Am pentru voi și alte rețete simple și bune care sunt convinsă că vor fi o încântare pentru toți membrii familiei:

    • plăcintă cu iaurt și stafide
    • galette cu piersici și afine
    • plăcintă crocantă cu caise și migdale
    • trigoane cu brânză de vaci
    • prăjitură răsturnată cu piersici

    Plăcintă creață cu piersici și iaurt

    Mod de preparare plăcintă creață cu piersici și iaurt (VIDEO inclus)

    E tare ușoară rețeta de  plăcintă creață cu piersici și iaurt, dar întotdeauna e util să poți urmări într-un videoclip modul de preparare, mai ales că ai ocazia să beneficiezi și de câteva extra-sfaturi  Veți găsi mai jos atât varianta scrisă a rețetei, cât și pe cea în format video.

    Dacă vă sunt de folos rețetele video, abonați-vă la canalul de YouTube ca să nu ratați niciuna! Postez rețete video noi în fiecare săptămână. Click aici pentru abonare!

    Plăcintă cu piersici și iaurt

    Plăcintă creață cu piersici și iaurt

    5 from 8 votes
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 15 minutes
    Gătire: 40 minutes
    Timp total: 55 minutes
    Număr de porții: 10

    Echipamente necesare

    tel
    tavă dreptunghiulară de aprox. 30x20 cm
    hârtie de copt

    Ingrediente
     

    pentru o tavă 35×20 cm

    • 1 kg piersici
    • un pachet de foi de plăcinta subțiri ((400 g))
    • 5 ouă
    • 120 g zahăr
    • 250 g iaurt cu 3.5% grăsime
    • 250 g brânză de vaci
    • 10 g zahăr vanilat Bourbon ((un pliculeț))
    • 1 linguriță coajă rasă de lămâie
    • un praf de sare
    • 30 g unt topit și răcit
    • opțional - zahăr pudră pentru servit

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Spălați bine piersicile ca să îndepărtați puful.
    • Feliați piersicile, iar feliile mai mari tăiați-le în jumătăți.
    • Într-un castron puneți ouăle, sarea, zahărul, coaja rasă de lămâie și amestecați energic cu un tel sau cu un mixer de mână.
    • Peste ouă puneți brânza și smântâna. Omogenizați.
    • Aprindeți cuptorul la 180 de grade și puneți hârtie de copt în tavă sau o ungeți cu unt.
    • Ungeți cu unt topit o foaie de plăcintă.
    • Așezați felii de piersici din loc în loc, apoi "încrețiți" foaia de plăcintă ca o armonică (vezi video de mai jos).
    • Așezați foaia încrețită în tavă și procedați la fel până când terminați toate foile de plăcintă și toate feliile de piersici.
    • Turnați amestecul de ouă, iaurt și brânză în tavă, peste foile de plăcintă.
    • Dați tava la cuptor pentru 40-45 de minute până când plăcinta este coaptă și frumos rumenită deasupra.
    • Lăsați plăcinta să se răcorească puțin, apoi o pudrați cu zahăr (opțional) și e gata de servit.

    Rețeta Video

    Valori nutriționale/porție

    Valori nutriționale
    Plăcintă creață cu piersici și iaurt
    Valori per porție
    Calorii
    321
    % doza zilnică recomandată*
    Grăsimi
     
    11
    g
    17
    %
    Colesterol
     
    104
    mg
    35
    %
    Carbohidrați
     
    46
    g
    15
    %
    Fibre
     
    2
    g
    8
    %
    Zahăr
     
    23
    g
    26
    %
    Proteine
     
    10
    g
    20
    %
    * Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat rețeta? Spune-mi părerea ta în comentarii!
    Plăcintă creață cu piersici și iaurt

    Alte rețete din aceeași categorie

    • Budincă de griș însiropată cu lapte
    • Plăcintă cu brânză dulce și iaurt. Rețeta tradițională.
    • Ciocolată de casă cu lapte praf. Cea mai simplă rețetă.
    • Salam de biscuiți cu nucă - rețeta copilăriei

    Reader Interactions

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Sunt Iuliana Sbîrnea, autoarea blogului Bucate Aromate!

    Vei găsi aici peste 1000 de rețete din care să te inspiri, precum și multe articole interesante.
    Dacă ai întrebări, le aștept în comentarii, iar dacă vrei să afli mai multe despre mine și blog, citește aici →

    Cauți o rețetă?

    Rețete de sezon

    • Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Mâncare de dovlecei cu orez, cea mai bună și mai ieftină mâncare de vară

    Categorii recomandate

    retete conserve pentru iarna
    Rețete de conserve
    retete de muraturi
    Rețete de murături

    Nou pe blog

    • Tarator - supă rece de castraveți cu iaurt și nuci
    • Paste cu ciuperci și sos de roșii
    • Shakshuka, mâncare simplă cu ouă ochiuri în sos de roșii
    • Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu caise

    Băuturi reci pentru zile fierbinți

    • Rețeta simplă de limonadă cu aromă și culoare intensă
    • Ayran clasic cu mentă
    • Milkshake cu căpșuni, cremos și răcoritor
    • Smoothie cu piersici și busuioc roșu

    Mai multe rețete →

    Torturi festive

    • Entremet cu ricotta, zmeură şi iaurt
    • Tort muşuroi de cârtiţă cu banane și cremă mascarpone
    • Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    • Tort cu blat brownie, cremă de ciocolată şi trandafiri

    Mai multe rețete de tort →

    Abonează-te pe YouTube!

    Bucate Aromate youtube

    Descarcă gratuit mini-cărțile de bucate!

    ebooks gratuite

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2022 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.