• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Articole
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • ×
    Acasă » Recipes » Deserturi de casa

    Plăcintă creață cu piersici și iaurt

    Publicat la 29 iulie 2021 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă Vezi rețeta video

    Rețeta aceasta de plăcintă creață cu piersici și iaurt are tot ce-i trebuie: multe fructe, umplutura cremoasă și margini crocante. O veți iubi! 🙂

    Dragilor, v-am adus astăzi o rețetă de plăcintă care mie mi-a întrecut toate așteptările! Are un mod de preparare foarte simpatic, multe fructe și o umplutură cremoasă și vanilată de iaurt și brânză de vaci.

    Este desertul perfect într-o zi de vară la un prânz cu familia sau la o cină cu prietenii pe terasă. Vă asigur că plăcinta aceasta cu foi subțiri, cumpărate nu o să vă țină prea mult în bucătărie și ca va fi pe gustul tuturor! 🙂

    Plăcintă creață cu piersici și iaurt

    De ce plăcintă "creață"?

    Am numit-o "plăcintă creață" datorită modului în care strângem foile subțiri de plăcintă: le ungem cu unt, punem peste ele felii de piersici, apoi le încrețim exact ca pe o armonică sau ca faldurile unui evantai.

    Peste foile de plăcintă astfel încrețite și înghesuite în tavă, turnăm umplutura de iaurt si brânză. Veți vedea exact cum am procedat eu în rețeta video de mai jos. Ceea ce obținem va fi un desert ușor și minunat, crocant pe margini și cremos și aromat în interior. Sunt convinsă că o să vă placă foarte mult rețeta de astăzi! 🙂

    Mici secrete pentru o plăcintă creață cu piersici și iaurt absolut delicioasă

    Această plăcintă cu iaurt și fructe este un desert foarte ușor de făcut și foarte plăcut de mâncat. Totuși, vă las mai jos câteva mici-mici secrete din experiența mea:

    1. nu curățați piersicile de coajă! Spălați-le bine, frecați-le să îndepărtați tot puful, dar lăsați coaja la locul ei! Coaja dă și culoare și aromă în această plăcintă, e păcat să aruncăm la gunoi tocmai ce e mai bun!
    2. folosiți vanilie și coajă de lămâie în umplutură! Piersicile se potrivesc de minune cu aceste arome, așa că folosiți-le cu generozitate.
    3. ungeți foile de plăcintă cu unt, nu cu ulei! Dacă tot folosim o grăsime, măcar să fie una bună care să contribuie și la gustul acestui desert. Aroma de unt e minunată!
    4. turnați umplutura cu o lingură! Ca să fiți siguri că ați turnat umplutură peste tot în mod uniform, adică și pe margini și prin colțuri, e de preferat să folosiți o lingură sau un polonic.
    5. lăsați plăcinta să se răcorească puțin înainte de servire! În general plăcinta cu brânză e minunată când e fierbinte, dar de data aceasta vă sfătuiesc să serviți plăcinta foarte puțin călduță sau chiar rece. Fructele și aromele din umplutură au timp să se așeze și se vor simți mai bine.
    6. dacă vreți totuși să serviți plăcinta fierbinte, puneți un glob de înghețată de vanilie pe fiecare felie! Înghețata se va topi pe felia caldă de plăcintă și veți avea un regal de texturi și arome în farfurie! 😉

    Alte rețete asemănătoare pe care vă recomand să le încercați

    Vă plac deserturile cu piersici? Sau plăcintele cu foi subțiri și crocante? Am pentru voi și alte rețete simple și bune care sunt convinsă că vor fi o încântare pentru toți membrii familiei:

    • plăcintă cu iaurt și stafide
    • galette cu piersici și afine
    • plăcintă crocantă cu caise și migdale
    • trigoane cu brânză de vaci
    • prăjitură răsturnată cu piersici

    Plăcintă creață cu piersici și iaurt

    Mod de preparare plăcintă creață cu piersici și iaurt (VIDEO inclus)

    E tare ușoară rețeta de  plăcintă creață cu piersici și iaurt, dar întotdeauna e util să poți urmări într-un videoclip modul de preparare, mai ales că ai ocazia să beneficiezi și de câteva extra-sfaturi  Veți găsi mai jos atât varianta scrisă a rețetei, cât și pe cea în format video.

    Dacă vă sunt de folos rețetele video, abonați-vă la canalul de YouTube ca să nu ratați niciuna! Postez rețete video noi în fiecare săptămână. Click aici pentru abonare!

    Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    Plăcintă cu piersici și iaurt

    Plăcintă creață cu piersici și iaurt

    Rețeta aceasta de plăcintă creață cu piersici și iaurt are tot ce-i trebuie: multe fructe, umplutura cremoasă și margini crocante. Deliciu!
    5 from 8 votes
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 15 minutes minutes
    Gătire: 40 minutes minutes
    Timp total: 55 minutes minutes
    Număr de porții: 10
    Autor: Iuliana Sbîrnea

    Echipamente necesare

    tel
    tavă dreptunghiulară de aprox. 30x20 cm
    hârtie de copt

    Ingrediente
     

    pentru o tavă 35×20 cm

    • 1 kg piersici
    • un pachet de foi de plăcinta subțiri ((400 g))
    • 5 ouă
    • 120 g zahăr
    • 250 g iaurt cu 3.5% grăsime
    • 250 g brânză de vaci
    • 10 g zahăr vanilat Bourbon ((un pliculeț))
    • 1 linguriță coajă rasă de lămâie
    • un praf de sare
    • 30 g unt topit și răcit
    • opțional - zahăr pudră pentru servit

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Spălați bine piersicile ca să îndepărtați puful.
    • Feliați piersicile, iar feliile mai mari tăiați-le în jumătăți.
    • Într-un castron puneți ouăle, sarea, zahărul, coaja rasă de lămâie și amestecați energic cu un tel sau cu un mixer de mână.
    • Peste ouă puneți brânza și smântâna. Omogenizați.
    • Aprindeți cuptorul la 180 de grade și puneți hârtie de copt în tavă sau o ungeți cu unt.
    • Ungeți cu unt topit o foaie de plăcintă.
    • Așezați felii de piersici din loc în loc, apoi "încrețiți" foaia de plăcintă ca o armonică (vezi video de mai jos).
    • Așezați foaia încrețită în tavă și procedați la fel până când terminați toate foile de plăcintă și toate feliile de piersici.
    • Turnați amestecul de ouă, iaurt și brânză în tavă, peste foile de plăcintă.
    • Dați tava la cuptor pentru 40-45 de minute până când plăcinta este coaptă și frumos rumenită deasupra.
    • Lăsați plăcinta să se răcorească puțin, apoi o pudrați cu zahăr (opțional) și e gata de servit.

    Rețeta Video

    Valori nutriționale
    Plăcintă creață cu piersici și iaurt
    Valori per porție
    Calorii
    321
    % doza zilnică recomandată*
    Grăsimi
     
    11
    g
    17
    %
    Colesterol
     
    104
    mg
    35
    %
    Carbohidrați
     
    46
    g
    15
    %
    Fibre
     
    2
    g
    8
    %
    Zahăr
     
    23
    g
    26
    %
    Proteine
     
    10
    g
    20
    %
    * Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat această rețetă? Spune-mi în comentarii cum a ieșit!
    Plăcintă creață cu piersici și iaurt

    Din aceeași categorie

    • Rulouri cu scortisoara la airfryer
      Rulouri cu scorțișoară la airfryer. Rețeta cu foietaj, gata în 10 minute!
    • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
      Cremă de zahăr ars - rețeta perfectă, pas cu pas
    • pasat cu lapte si unt
      Păsat cu lapte și unt - rețeta tradițonală de crupe de porumb fierte în lapte
    • langosi unguresti pufosi cu branza si smantana
      Langoși ungurești cu brânză și smântână - rețeta simplă de langoși pufoși

    Reader Interactions

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Iuliana Sbirnea
    Despre Iuliana
    Acasă, ne place să împărțim mâncarea bună cu familia. La fel e și cu rețetele: cele bune trebuie împărtășite spre bucuria celor din jur.
    Citește despre mine, aici →
    • ciorba din cap de peste
      Ciorbă din cap de pește cu orez
    • chiftelute din dovlecei cu branza si marar
      Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Ciulama de ciuperci cu smantana_reteta
      Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
    • cei mai buni cartofi la cuptor
      Cartofi la cuptor crocanți și aromați- cea mai bună rețetă

    Rețete de sezon

    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu vinete
    • Rețete cu mere
    • Rețete cu prune

    Ținem legătura! Abonează-te la newsletter!

    Nou pe blog

    Aici găsiți cele mai noi rețete apărute pe blog sau cele mai noi articole pe teme culinare.

    • storceag de sturion
      Storceag de sturion ca la Sfântu Gheorghe - rețeta pescărească din Delta Dunării
    • gogosari in sos de mustar cu miere
      Gogoșari în sos de muștar cu miere - rețeta pentru iarnă
    • prajitura desteapta cu vanilie
      Prăjitura deșteaptă cu vanilie - rețeta clasică explicată pas cu pas
    • chiftele în tavă la airfryer
      Chiftele la airfryer gătite perfect în 15 minute. Delicioase și suculente!

    4 conserve care să nu lipsească din cămară

    Din cămara oricărei gospodine nu ar trebui să lipsească câteva conserve esențiale care pot fi folosite toată iarna, la multe mâncăruri.

    • Suc de roşii rapid, 100% natural
      Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
    • Ardei iuți în oțet
      Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Pasta de ardei kapia
      Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Gogoşari la oţet pentru iarnă
      Gogoşari la oţet pentru iarnă

    4 REȚETE SIMPLE DE GEM

    Cum să închizi vara într-un borcan: gem delicios, cu puțin zahăr din fructele tale preferate: smochine prune, mere, etc.

    • Gem de smochine
      Gem de smochine cu puțin zahăr și bucăți mari de fructe
    • Gem de struguri
      Gem de struguri
    • Gem de gutui
      Gem de gutui
    • gem de prune
      Gem de prune simplu și bun, 100% natural

    TORTURI PENTRU ZILE SPECIALE

    Dacă doriți un tort delicios și ușor de făcut, iată mai jos câteva idei!

    • Tort de mere caramelizate
      Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală_felie
      Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
    • Tort Tiramisu rețeta clasică
      Tort Tiramisu - rețeta clasică, cu ouă fierte la abur
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    La plăcinte, înainte!

    Rețete ușoare de plăcinte dulci sau sărate: cu carne, brânză, mere, dovleac, etc. Ușoare și rapide, indiferent de umplutură, plăcintele sunt o bucurie pentru toată familia!

    • Cea mai usoara placinta cu mere
      Cea mai ușoară plăcintă cu mere. Plăcintă creață.
    • placinta cu branza dulce
      Plăcintă cu brânză dulce și iaurt. Rețeta tradițională.
    • placinta cu carne tocata
      Plăcintă cu carne tocată și foi cumpărate
    • Placinta cu dovleac
      Plăcinta cu dovleac cu foi subțiri - desertul copilăriei

    Inspirație culinară pentru fiecare zi

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide

    ARTICOLE UTILE

    • tipuri de gelatina foi si granule
      Gelatină foi sau granule? Cum se folosește gelatina.
    • praf de copt
      Praf de copt - când, cât și cum se folosește
    • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
      Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
    • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
      Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
    VEZI MAI MULTE ARTICOLE

    ACTUALIZATE RECENT

    Rețete mai vechi de pe blog pe care le-am revizuit de curând, au primit fotografii noi și frumoase sau chiar variantă video.

    • prajitura Fanta
      Prăjitura Fanta cu brânză dulce - rețeta pas cu pas, fără secrete
    • prajitura cu branza dulce si aluat fraged
      Prăjitură cu brânză dulce și aluat fraged - rețeta de tartă cu brânză de vaci și stafide
    • Tort Medovik
      Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
    • Tiramisu
      Tiramisu - rețeta clasică cu mascarpone și pișcoturi

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2023 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.