Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Articole utile

30 de sfaturi pentru deserturi reușite. Aplică-le și vezi diferența!

Publicat la 17 octombrie 2022 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

29 shares

Timp de citire: 6 minute

30 de sfaturi simple și ușor de aplicat pe care trebuie să le știți pentru a obține mereu cele mai reușite deserturi! Aplicați-le și veți vedea diferența!

oua la temperatura camerei pentru cele mai reușite deserturi deserturi

Ne plac deserturile, le iubim! Uneori ne ies, alteori parcă nu așa de bine. Există câteva mici trucuri universal valabile și ușor de pus în practică care ne ajută să avem torturi și prăjituri de casă frumoase și gustoase!

Mergi direct la:
  • Sfaturi despre ingrediente
  • Cum se combină, cum se amestecă
  • Coacere
  • Asamblarea torturilor și prăjiturilor
  • Alte articole utile pentru deserturi reușite

Sfaturi despre ingrediente

1) Toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei. E bine să le scoateți din frigider cu 60-90 de minute înainte.

2) Pentru a aduce rapid untul la temperatura camerei - tăiați-l în cuburi mici și lăsați-l pe o farfurie la temperatura camerei pentru 20-30 de minute.

3) Pentru a aduce rapid ouăle la temperatura camerei scufundați-le într-un castron cu apă caldă timp de 20 de minute.

4) Pentru deserturi reușite, cântăriți întotdeauna ingredientele pe un cântar electronic .

5) Dacă rețeta cere iaurt sau lapte bătut și nu aveți, pur și simplu adăugați o linguriță de oțet la o cană de lapte dulce și amestecați.

6) Ouăle sunt bine separate în albușuri ​​și gălbenușuri când sunt reci, dar pentru prăjituri reușite este mai bine să bateți albușurile la temperatura camerei.

7) Albușurile rămase pot fi congelate într-un recipient etanș, iar când vreți să le pregătiți, le scoateți din congelator cu o zi înainte.

8) Un praf de sare îmbunătățește aromele produselor de patiserie dulci. Nu o omiteți!

unt moale pentru prajituri

Cum se combină, cum se amestecă

9) După ce ați pus ingredientele uscate (făină, zahăr, cacao, praf de copt, sare, etc) în bol, amestecați-le cu un tel timp de 1 minut și abia apoi adăugați ingredientele lichide turnând puțin câte puțin.

10) Când adăugați ingredientele uscate peste cele umede, nu turnați totul deodată, ci în 2-3 tranșe pentru a le putea încorpora corect, fără cocoloașe.

11) Când rețeta cere să mixați untul moale și zahărul, folosiți un mixer de mână! Va trebui să bateți timp de 5 - 8 minute până când obțineți o cremă spumoasă, moale și aerată.

12) Nu bateți prea mult aluatul când combinați ingredientele uscate și umede! Amestecați doar până când se omogenizează, de preferat cu o spatulă sau cu un tel de mână, nu cu mixerul!

13) Atenție la zahăr! În aluaturi prea mult zahăr duce la o crustă închisă la culoare, iar prea puțin va duce la un aluat palid și dur.

14) Atenție la făină! Prea multă va duce la crăpături deasupra. Prea puțină făină duce la aluaturi și blaturi moi, care nu cresc suficient și se lasă când ies din cuptor.

15) Bateți gălbenușurile într-un castron cu telul sau cu o furculiță înainte de a le adăuga în aluat.

16) Când bateți albușurile pentru bezea, ștergeți în prealabil telurile și castronul cu oțet sau suc de lămâie, folosind un șervet de hârtie.

17) Când încorporați spuma de albușuri într-un aluat, nu folosiți mixerul! Amestecați cu o spatulă sau cu un tel de mână, cu mișcări ușoare, circulare, de jos în sus.

18) Când vreți să adăugați mai multe arome în aluaturi sau creme, începeți întotdeauna cu vanilia, aceasta potențează alte arome.

compoziție pentru blat de rulada

Coacere

19) Întotdeauna cuptorul trebuie să fie pre încălzit la temperatura dorită înainte de a introduce tava cu aluat.

20) Nivelați aluatul în formă cu o spatulă mică și nu turnați în formă mai mult de ½-⅔ din înălțime pentru a lăsa loc blaturilor să crească.

21) Torturile cu mai multe straturi ies mai frumos dacă coaceți separat blaturile. De exemplu, pentru un tort în 3 straturi, va trebui să coaceți 3 blaturi separate în 3 forme identice (sau să coaceți de 3 ori dacă nu aveți decât o formă).

22) Puneți tava cu aluatul în centrul cuptorului sau cât mai departe de margini dacă coaceți în mai multe forme deodată.

23) Verificați dacă blaturile sunt gata introducând o scobitoare sau un băț de frigăruie în mijloc. Dacă scobitoarea iese uscată, blatul este gata.

24) Nu coaceți prea mult blaturile de ruladă sau prăjituri, pentru că se vor usca.

test cu scobitoarea pentru blaturi de tort

Asamblarea torturilor și prăjiturilor

25) Pregătiți blaturile de tort sau prăjitură cu o zi înainte de a le umple cu cremă.

26) Lăsați blaturile să se răcească în tavă timp de 10 minute înainte de a le scoate.

27) După ce blaturile s-au răcit complet, înveliți-le în folie alimentara și puneți-le la congelator pentru 30 de minute. Se va înmuia și partea de la exterior care s-a uscat în cuptor, dar se vor răci bine și se vor putea tăia mai frumos.

28) Înainte de a unge un blat cu cremă de tort, scuturați toate firimiturile cu o perie. Astfel crema nu va aluneca și va adera mai bine la blat.

29) Pentru straturi egale de cremă în deserturi, puneți crema într-un poș de patiserie cu dui rotund sau tăiat drept la capăt și o aplicați astfel pe blat.

30) Dacă nu aveți timp să îmbrăcați tortul cu cremă (sau dacă nu v-a mai rămas cremă pentru decor), pudrați simplu exteriorul cu zahăr pudră sau cacao.

punem crema pe fiecare foaie

Alte articole utile pentru deserturi reușite

  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • praf de copt
    Praf de copt - când, cât și cum se folosește
  • Pâine neagră cu bere şi negrilică
    Despre mixerul Kitchen Aid - pro și contra
  • cum masuram cu lingura
    Măsuri echivalente folosite în bucătărie

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • ilustratie articol cu 5 Idei de Meniu Sănătos și Echilibrat
    5 Idei de Meniu Sănătos și Echilibrat - Rețete Rapide și Calorii
  • colaj de fotografii cu deserturi cozonac, prajituri, fursecuri, turta dulce pentru masa craciun care se pot face din timp
    20+ deserturi pentru Crăciun pregătite din timp - sfaturi și trucuri pentru păstrare
29 shares

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici
x