• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Articole
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • ×
    Acasă » Articole utile

    30 de sfaturi pentru deserturi reușite. Aplică-le și vezi diferența!

    Publicat la 17 octombrie 2022 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Timp de citire: 6 minute

    30 de sfaturi simple și ușor de aplicat pe care trebuie să le știți pentru a obține mereu cele mai reușite deserturi! Aplicați-le și veți vedea diferența!

    oua la temperatura camerei pentru cele mai reușite deserturi deserturi

    Ne plac deserturile, le iubim! Uneori ne ies, alteori parcă nu așa de bine. Există câteva mici trucuri universal valabile și ușor de pus în practică care ne ajută să avem torturi și prăjituri de casă frumoase și gustoase!

    Mergi direct la:
    • Sfaturi despre ingrediente
    • Cum se combină, cum se amestecă
    • Coacere
    • Asamblarea torturilor și prăjiturilor
    • Alte articole utile pentru deserturi reușite

    Sfaturi despre ingrediente

    1) Toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei. E bine să le scoateți din frigider cu 60-90 de minute înainte.

    2) Pentru a aduce rapid untul la temperatura camerei - tăiați-l în cuburi mici și lăsați-l pe o farfurie la temperatura camerei pentru 20-30 de minute.

    3) Pentru a aduce rapid ouăle la temperatura camerei scufundați-le într-un castron cu apă caldă timp de 20 de minute.

    4) Pentru deserturi reușite, cântăriți întotdeauna ingredientele pe un cântar electronic.

    5) Dacă rețeta cere iaurt sau lapte bătut și nu aveți, pur și simplu adăugați o linguriță de oțet la o cană de lapte dulce și amestecați.

    6) Ouăle sunt bine separate în albușuri ​​și gălbenușuri când sunt reci, dar pentru prăjituri reușite este mai bine să bateți albușurile la temperatura camerei.

    7) Albușurile rămase pot fi congelate într-un recipient etanș, iar când vreți să le pregătiți, le scoateți din congelator cu o zi înainte.

    8) Un praf de sare îmbunătățește aromele produselor de patiserie dulci. Nu o omiteți!

    unt moale pentru prajituri

    Cum se combină, cum se amestecă

    9) După ce ați pus ingredientele uscate (făină, zahăr, cacao, praf de copt, sare, etc) în bol, amestecați-le cu un tel timp de 1 minut și abia apoi adăugați ingredientele lichide turnând puțin câte puțin.

    10) Când adăugați ingredientele uscate peste cele umede, nu turnați totul deodată, ci în 2-3 tranșe pentru a le putea încorpora corect, fără cocoloașe.

    11) Când rețeta cere să mixați untul moale și zahărul, folosiți un mixer de mână! Va trebui să bateți timp de 5 - 8 minute până când obțineți o cremă spumoasă, moale și aerată.

    12) Nu bateți prea mult aluatul când combinați ingredientele uscate și umede! Amestecați doar până când se omogenizează, de preferat cu o spatulă sau cu un tel de mână, nu cu mixerul!

    13) Atenție la zahăr! În aluaturi prea mult zahăr duce la o crustă închisă la culoare, iar prea puțin va duce la un aluat palid și dur.

    14) Atenție la făină! Prea multă va duce la crăpături deasupra. Prea puțină făină duce la aluaturi și blaturi moi, care nu cresc suficient și se lasă când ies din cuptor.

    15) Bateți gălbenușurile într-un castron cu telul sau cu o furculiță înainte de a le adăuga în aluat.

    16) Când bateți albușurile pentru bezea, ștergeți în prealabil telurile și castronul cu oțet sau suc de lămâie, folosind un șervet de hârtie.

    17) Când încorporați spuma de albușuri într-un aluat, nu folosiți mixerul! Amestecați cu o spatulă sau cu un tel de mână, cu mișcări ușoare, circulare, de jos în sus.

    18) Când vreți să adăugați mai multe arome în aluaturi sau creme, începeți întotdeauna cu vanilia, aceasta potențează alte arome.

    compoziție pentru blat de rulada

    Coacere

    19) Întotdeauna cuptorul trebuie să fie pre încălzit la temperatura dorită înainte de a introduce tava cu aluat.

    20) Nivelați aluatul în formă cu o spatulă mică și nu turnați în formă mai mult de ½-⅔ din înălțime pentru a lăsa loc blaturilor să crească.

    21) Torturile cu mai multe straturi ies mai frumos dacă coaceți separat blaturile. De exemplu, pentru un tort în 3 straturi, va trebui să coaceți 3 blaturi separate în 3 forme identice (sau să coaceți de 3 ori dacă nu aveți decât o formă).

    22) Puneți tava cu aluatul în centrul cuptorului sau cât mai departe de margini dacă coaceți în mai multe forme deodată.

    23) Verificați dacă blaturile sunt gata introducând o scobitoare sau un băț de frigăruie în mijloc. Dacă scobitoarea iese uscată, blatul este gata.

    24) Nu coaceți prea mult blaturile de ruladă sau prăjituri, pentru că se vor usca.

    test cu scobitoarea pentru blaturi de tort

    Asamblarea torturilor și prăjiturilor

    25) Pregătiți blaturile de tort sau prăjitură cu o zi înainte de a le umple cu cremă.

    26) Lăsați blaturile să se răcească în tavă timp de 10 minute înainte de a le scoate.

    27) După ce blaturile s-au răcit complet, înveliți-le în folie alimentara și puneți-le la congelator pentru 30 de minute. Se va înmuia și partea de la exterior care s-a uscat în cuptor, dar se vor răci bine și se vor putea tăia mai frumos.

    28) Înainte de a unge un blat cu cremă de tort, scuturați toate firimiturile cu o perie. Astfel crema nu va aluneca și va adera mai bine la blat.

    29) Pentru straturi egale de cremă în deserturi, puneți crema într-un poș de patiserie cu dui rotund sau tăiat drept la capăt și o aplicați astfel pe blat.

    30) Dacă nu aveți timp să îmbrăcați tortul cu cremă (sau dacă nu v-a mai rămas cremă pentru decor), pudrați simplu exteriorul cu zahăr pudră sau cacao.

    punem crema pe fiecare foaie

    Alte articole utile pentru deserturi reușite

    • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
      Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
    • praf de copt
      Praf de copt - când, cât și cum se folosește
    • Pâine neagră cu bere şi negrilică
      Despre mixerul Kitchen Aid - pro și contra
    • cum masuram cu lingura
      Măsuri echivalente folosite în bucătărie

    Din aceeași categorie

    • tipuri de sare
      Sarea - cel mai important condiment. Tipuri de sare și cum le folosim.
    • cum sa organizezi camara
      Cum să organizezi cămara rapid și eficient în 10 pași simpli
    • amestec condimente pentru turta dulce
      Condimente pentru turtă dulce - cum se face amestecul acasă
    • Cum se face testul cu scobitoarea pentru blaturi și prăjituri

    Reader Interactions

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Iuliana Sbirnea
    Despre Iuliana
    Acasă, ne place să împărțim mâncarea bună cu familia. La fel e și cu rețetele: cele bune trebuie împărtășite spre bucuria celor din jur.
    Citește despre mine, aici →
    • ciorba din cap de peste
      Ciorbă din cap de pește cu orez
    • chiftelute din dovlecei cu branza si marar
      Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Ciulama de ciuperci cu smantana_reteta
      Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
    • cei mai buni cartofi la cuptor
      Cartofi la cuptor crocanți și aromați- cea mai bună rețetă

    Rețete de sezon

    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu vinete
    • Rețete cu mere
    • Rețete cu prune

    Ținem legătura! Abonează-te la newsletter!

    Nou pe blog

    Aici găsiți cele mai noi rețete apărute pe blog sau cele mai noi articole pe teme culinare.

    • storceag de sturion
      Storceag de sturion ca la Sfântu Gheorghe - rețeta pescărească din Delta Dunării
    • gogosari in sos de mustar cu miere
      Gogoșari în sos de muștar cu miere - rețeta pentru iarnă
    • prajitura desteapta cu vanilie
      Prăjitura deșteaptă cu vanilie - rețeta clasică explicată pas cu pas
    • chiftele în tavă la airfryer
      Chiftele la airfryer gătite perfect în 15 minute. Delicioase și suculente!

    4 conserve care să nu lipsească din cămară

    Din cămara oricărei gospodine nu ar trebui să lipsească câteva conserve esențiale care pot fi folosite toată iarna, la multe mâncăruri.

    • Suc de roşii rapid, 100% natural
      Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
    • Ardei iuți în oțet
      Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Pasta de ardei kapia
      Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Gogoşari la oţet pentru iarnă
      Gogoşari la oţet pentru iarnă

    4 REȚETE SIMPLE DE GEM

    Cum să închizi vara într-un borcan: gem delicios, cu puțin zahăr din fructele tale preferate: smochine prune, mere, etc.

    • Gem de smochine
      Gem de smochine cu puțin zahăr și bucăți mari de fructe
    • Gem de struguri
      Gem de struguri
    • Gem de gutui
      Gem de gutui
    • gem de prune
      Gem de prune simplu și bun, 100% natural

    TORTURI PENTRU ZILE SPECIALE

    Dacă doriți un tort delicios și ușor de făcut, iată mai jos câteva idei!

    • Tort de mere caramelizate
      Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală_felie
      Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
    • Tort Tiramisu rețeta clasică
      Tort Tiramisu - rețeta clasică, cu ouă fierte la abur
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    La plăcinte, înainte!

    Rețete ușoare de plăcinte dulci sau sărate: cu carne, brânză, mere, dovleac, etc. Ușoare și rapide, indiferent de umplutură, plăcintele sunt o bucurie pentru toată familia!

    • Cea mai usoara placinta cu mere
      Cea mai ușoară plăcintă cu mere. Plăcintă creață.
    • placinta cu branza dulce
      Plăcintă cu brânză dulce și iaurt. Rețeta tradițională.
    • placinta cu carne tocata
      Plăcintă cu carne tocată și foi cumpărate
    • Placinta cu dovleac
      Plăcinta cu dovleac cu foi subțiri - desertul copilăriei

    Inspirație culinară pentru fiecare zi

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide

    ARTICOLE UTILE

    • tipuri de gelatina foi si granule
      Gelatină foi sau granule? Cum se folosește gelatina.
    • praf de copt
      Praf de copt - când, cât și cum se folosește
    • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
      Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
    • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
      Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
    VEZI MAI MULTE ARTICOLE

    ACTUALIZATE RECENT

    Rețete mai vechi de pe blog pe care le-am revizuit de curând, au primit fotografii noi și frumoase sau chiar variantă video.

    • prajitura Fanta
      Prăjitura Fanta cu brânză dulce - rețeta pas cu pas, fără secrete
    • prajitura cu branza dulce si aluat fraged
      Prăjitură cu brânză dulce și aluat fraged - rețeta de tartă cu brânză de vaci și stafide
    • Tort Medovik
      Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
    • Tiramisu
      Tiramisu - rețeta clasică cu mascarpone și pișcoturi

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2023 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.