• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Bucate Aromate

reţete simple pentru familie şi prieteni

Mă găsești și aici

  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Home
  • Reţete
  • Despre
    • Autoarea blogului
    • Colaboratori
    • Politica Cookies
    • Politica de confidenţialitate
  • Resurse
    • eBooks gratuite
    • Articole utile
    • Reportaje, călătorii
  • Întreabă-mă
  • Contact
  • Aperitive
  • Supe şi ciorbe
  • Feluri de bază
    • Mâncăruri cu carne
    • Gata în 30 de minute
    • Retete vegane (de post)
    • Reţete cu peşte şi fructe de mare
    • Rețete vegetariene
    • Salate
    • Paste şi pizza
    • Tarte sărate
  • Deserturi
    • Checuri, cozonac, brioşe
    • Deserturi de casă
    • Deserturi de post
    • Fursecuri, biscuiţi, cornuleţe
    • Îngheţată şi deserturi la pahar
    • Prăjituri şi tarte
    • Torturi
  • Băuturi
  • Pâine de casă
  • Din cămară
  • Cum se face?

Despre mixerul Kitchen Aid – pro și contra

October 28, 2018 by Iuliana 5 Comments

Poate vă mai amintiți că cele 10 premii mari ale concursului “Chef pentru o zi” organizat de Selgros anul acesta, au fost 10 roboți de bucătărie Kitchen Aid, toți roșii ca focul, așa cum este cel pe care îl vedeți în fotografiile de mai jos.

Cei care au câștigat roboții probabil că au mari emoții chiar în aceste zile. Sunt așteptați la Brașov, la petrecerea organizată de Selgros, unde le vor fi înmânate premiile. Ce bucurie pe ei! Cunosc sentimentul, căci eu însămi am câștigat Kitchen Aid-ul din fotografii la un concurs de rețete 🙂

Mi s-au pus o mulțime de întrebări despre robotul ăsta și s-au iscat o mulțime de discuții: că merită, că nu merită, că e prea scump, dar că e foarte fiabil și mai ales că e prea frumos 😀 Am promis unora dintre voi că îmi voi spune părerea pe blog cu pro și contra. Cu gândul la fericiții câștigători de la Brașov, mi-am zis că acesta e cel mai bun moment pentru acest articol.

Nu o să vă dau eu detalii tehnice complexe, căci nici nu le știu. Am citit câte ceva atunci când am primit robotul, apoi nu am mai simțit nevoia să mă uit pe cartea tehnică deoarece exploatarea lui este extrem de simplă și de intuitivă. Practic nu are decât 2 manete mecanice și cam atât. Nimic de setat sau de programat, nu trebuie să-ți pui ochelarii, nu îți trebuie cine știe ce școală de bucătari sau putere de concentrare ca să îl folosești. Funcționarea lui e cumva ca cea a aparatelor de modă veche, ceea ce e perfect!

Eu una mi-am dorit foarte mult robotul ăsta, fără să mă fi interesat vreodată ce știe el să facă. Mi l-am dorit așa, pentru că apărea în fotografiile sau video-urile tuturor marilor bloggeri de food și în toate show-rile culinare. Știți cum e: “toți au, numai eu nu!” 😀

Mi l-am dorit și pentru că având un design clasic, pentru mine e cel mai frumos robot care există și mai ales pentru că are atâtea variante de culori de nici nu le mai țin minte! De la verde, până la roz și de la galben până la mov! Am citit undeva că ar fi disponibil în 48 de nuanțe. Un vis pentru orice femeie! 🙂

Despre mixerul Kitchen Aid - pro și contra

Nu mi-am dorit Kitchen Aid pentru că aveam nevoie de el. Să nu mă înțelegeți greșit! Ba aveam, oho, și încă cum, doar că nu știam că am! Credeam că e ok să mă chinui cu mixerul de mână și să stau lipită de castron 10-15 minute sau cât aveam eu de bătut ouă. Că e ok să frământ la mână, sau să mă las păgubașă și să nu mai frământ deloc, zicând precum vulpea care nu ajunge la struguri că eu nu fac pâine pentru că pâinea îngrașă 😀

Și ca să vedeți cât mă păcăleam pe mine însămi, primul lucru pe care l-am făcut când am primit acasă acest robot a fost…o pâine. Deci dacă ai chestii pe care te păcălești singură că nu le faci pentru că ție nu-ți plac, n-ai timp, nu mănânci, îngrașă, etc, un Kitchen Aid poate fi soluția 😀

Despre mixerul Kitchen Aid - pro și contra

Prima rețetă la care m-a ajutat Kitchen Aid a fost cea de pâine cu bere și negrilică

De la prima mea pâine a trecut un an și jumătate și nu m-am mai oprit. Datorită acestui robot am pornit în aventura pâinii cu maia și nu cred să fi trecut vreo săptămână fără să facem împreună pâine de casă. Nu le-am numărat dar probabil că a frământat dragul de el mai mult de 100 de pâini de când suntem împreună, mai ales că de cele mai multe ori nu frământă doar una, ci câte două sau trei.

Ce a mai făcut robotul meu? Creme pentru prăjituri, albușuri bătute-moț, frișcă, piureuri, aluaturi, blaturi de tort…nenumărate și impecabile. Într-adevăr este robust și puternic, exact așa cum pare. Frământă și mixează fără nici o problemă cantități mari de aluat sau de creme de orice fel.

Despre mixerul Kitchen Aid - pro și contra

Bolul din livrarea standard, cel din inox, are capacitatea de 4.8 litri. Este suficient de mare pentru pâinile mele sau pentru orice nevoie casnică aș putea avea, e foarte ușor, iar mânerul ergonomic îl face și foarte simplu de manipulat. În plus, se spală ușor și nu păstrează nici un fel de miros.

E bolul pe care îl folosesc cel mai des. În el fac salata de vinete cu ceapă, scordoleaua cu usturoi, frișca naturală și tot în el las aluaturile să dospească.

Despre mixerul Kitchen Aid - pro și contra

Tot în livrarea standard, robotul vine cu un tel din inox pentru spume, o paletă din aluminiu cu strat antiadeziv pentru creme sau paste mai consistente și un cârlig pentru aluat, tot din aluminiu cu strat antiadeziv.

Paletele au mișcare planetară în interiorul bolului, ceea ce înseamnă că robotul poate mixa cu aceeași eficiență și cantități mici, dar și cantități mari. Cursele paletelor sunt foarte bine calculate, încât nu rămâne nimic neamestecat sau cremă lipită de pereții bolului la care paleta să nu poată ajunge. Nu e nevoie de intervenția mea, să mai bag vreo spatulă să adun nu știu ce de pe pereții vasului.

Despre mixerul Kitchen Aid - pro și contra

Mi se pare super-simplu de exemplu să cern făina direct în bol, să adaug ingredientele și să îl las să-și facă singur treaba timp de vreo 10-15 minute, care în economia timpului petrecut în bucătărie sunt foarte prețioase.

Poate că nu pare mult, dar în cele 10 minute libere, eu pot să aranjez masa, sau pot să spăl vasele, să curăț legumele pentru ciorbă, sau să mă ocup de alt preparat care cere atenție imediată. Nu am înțeles importanța unor 10 minute salvate, până când nu am experimentat-o cu robotul ăsta.

Despre mixerul Kitchen Aid - pro și contra

Ce îmi mai place la el, este faptul că are 10 trepte de viteză care chiar se simt. Știți că mai avem noi trepte de viteză pe la alte electrocasnice și nici nu faci diferența între ele, parcă-s puse acolo doar de formă. Ei bine, Kitchen Aid-ul la treapta 1 abia se învârte, la treapta 3 e deja e foarte ok, iar la treapta 10 e supersonic!

Fiind foarte greu – are 26 kg – chiar și la treptele superioare este stabil și nu vibrează cu tot cu dulap, așa cum te-ai aștepta. Până pe la treapta 3 este chiar silențios, apoi face și el ceva gălăgie, cât să bagi de seamă că cineva totuși, muncește în bucătărie în timp ce tu stai și te uiți 😀

Când am câștigat eu robotul-premiu, norocul s-a ținut scai de mine! Exact în acea perioadă era o super-ofertă și fiecare Kitchen Aid avea drept bonus un bol din sticlă termorezistentă cu capac.

Despre mixerul Kitchen Aid - pro și contra

Kitchen Aid – bolul de sticlă

Bolul din sticlă are tot 4.8 litri, doar că este foarte, foarte greu și cam incomod de folosit. Mereu îmi e teamă să nu-l scap din mână și să se spargă. Mult timp l-am ținut în cutie, cel de inox îmi era de ajuns. Apoi am descoperit că două boluri îmi ușurează mult munca când am de jonglat cu mai multe preparate în același timp.

În ultima vreme, tot în bolul de sticlă frământ si dospesc aluatul pentru pâine. Având capacul din silicon moale, e perfect pentru pâinea mea cu maia care trebuie să dospească mult timp bine acoperită.

Să vă mai spun ce mă încântă la felul în care a fost conceput acest robot: cu accesoriile standard poți doar să mixezi și să frămânți, în schimb sunt disponibile o mulțime de alte accesorii care se pot atașa. Poți cumpăra separat accesorii pentru toate operațiunile de care ai putea avea nevoie: presă de citrice, blender, mașină de făcut paste, de tocat carne, pentru suc de roșii, pentru înghețată, moară de râșnit cereale, accesorii pentru mărunțit, feliat….și tot așa!

Recunosc că visez să le am pe toate, dar încă nu am cumpărat nici unul. Îmi doresc să am pe blatul din bucătărie un singur robot care să le facă pe toate și să le facă foarte bine, așa cum știe americanul ăsta. Apropo, v-am spus că e american și nu “made in China”? Dar că e tot din metal și nu are componente din plastic, v-am spus? 😉

Despre mixerul Kitchen Aid - pro și contra

Kitchen Aid – capacul bolului de sticlă

Ok, dacă până acum v-am detaliat ce-mi place la el, cred că sunt datoare și cu câteva contre. Sunt puține, dar importate și din păcate, probabil pentru mulți sunt determinante în decizia de cumpărare.

  • Prețul e ceva cam mare, ca să mă exprim elegant. Să fim serioși, unii oameni muncesc o lună întreagă pentru 2700 Ron cât costă cel mai ieftin model! Poate reușiți să îl câștigați la un concurs sau poate vă rugați prietenii să pună mână de la mână și să vi-l facă cadou la nuntă sau la aniversare.
  • Toate accesoriile disponibile separat sunt și ele foarte scumpe. Spre exemplu pentru cele de făcut paste trebuie să mai dai încă 1000 Ron, pentru cel de mărunțire și feliere încă 900 Ron și tot așa! Mai multe accesorii, mai multe idei de cadouri de la prieteni! 🙂 De exemplu, eu am primit cadou o husă pentru el de la fiul meu. Husa costa 230 Ron. Enorm, dar e foarte utilă!
  • Cel puțin modelul meu, cel de 300 W nu are protecție la suprasarcină. E drept că nici nu se înfierbântă cu una, cu două, dar dacă l-ai uitat muncind și ai plecat de acasă…nu știu cum îl găsești la întoarcere.

Vă las mai jos un filmuleț în care se văd foarte bine accesoriile și modul de funcționare, mai bine decât m-am priceput eu să vi le povestesc.

Dragii mei, în ciuda prețului prohibitiv, Kitchen Aid chiar este un robot extraordinar și părerea mea sinceră e că merită orice efort financiar. Efectiv poate face diferența între gătitul de rutină și gătitul de plăcere. Sper din suflet ca fiecare dintre voi să îl poată avea și să se bucure de el și de preparatele obținute cu el.

Dacă aveți un Kitchen Aid sau dacă puteți face comparația cu un alt robot, m-aș bucura să îmi spuneți în comentarii părerile voastre pro și contra. M-ar interesa în mod deosebit dacă pentru Kitchen Aid ați cumpărat accesorii separate, care anume și cum se descurcă acestea.

Filed Under: Articole utile Tagged With: kitchen aid, kitchen artisan, mixer, robot de bucatarie

Previous Post: « Batoane de mămăligă la cuptor cu sos de roșii și usturoi
Next Post: Prăjitură răsturnată cu gutui caramelizate »

Reader Interactions

Vrei să afli când apare o rețetă nouă?

Introdu adresa de email în caseta de mai jos și abonează-te



Comments

  1. violeta

    October 29, 2018 at 10:32

    Buna , am și eu K.A.Spune-mi care e ordinea ingredientelor când faci paine,cozonac.Am inteles ca în el faci painea cu maia.Da-mi amanunte,terog.cu stima,violeta

    Reply
    • Iuliana

      October 29, 2018 at 11:33

      Cred ca ordinea ingredientelor, in general vorbind, este cea dictata de reteta, fie ca o facem la mana sau cu ajutorul robotului.
      La painea cu maia eu pun asa: maia, apa, faina. Las sa faca autoliza 30-60 de minute, apoi pun sare si eventual seminte, rosii uscate, masline, busuioc, etc, in functie de reteta. Dupa ce am pus toate astea incep framantatul. Eu framant painea la viteza 1 cam 8-10 minute.
      La checuri de exemplu, ordinea e inversa, bat ouale cu zaharul la viteza 3, adaug unt/ulei, vanilie, etc si omogenizez la viteza 2, iar la final faina si eventual praf de copt daca cere reteta. In functie de reteta incorporez faina la mana (la pandispan, de exemplu) sau la robot la viteza 1 (daca am praf de copt/bicarbonat in compozitie).

      Reply
  2. Mirela

    October 29, 2018 at 19:33

    Ah! Și eu visez la un Kitchen Aid de vreo 2-3 ani. Dar, cum am deja un Kenwood Chef care încă funcționează (și sper sa o facă încă mulți ani) nu mă îndur să îl înlocuiesc. Iar apoi, prețul este într-adevăr defectul lui cel mai mare. Eu am cumpărat Kenwood-ul meu acum vreo 6 ani cu 149 de euro. E adevărat că era la reducere 50-60 %. Dar prețul ar fi fost mai mic și întreg. E la fel de mare și foarte solid și l-am primit și cu un frulator în plus. Poți, la fel, să cumperi, separat,o mulțime de chestii. Eu am cumpărat doar niște minimizeze cu borcanase pentru semințe sau fructe uscate(nuci, migdale, caju etc). Accesoriile separate costă destul de mult și aici. 😟 Două lucruri care sunt diferite și care mă nemulțumesc sunt :1.nu are mișcare planetară (și asta când nu am cantitate mare e o problemă) și 2.are doar 6-7 viteze. Și, încă una NU E AȘA DE FRUMOS 😩.
    In compensație, are un capac de plastic care e atașat deasupra bolului, deci, făina nu zboară prin bucătărie la viteze mari 😏.
    Să-l porți sănătoasă Iuliana și să faci multe BUNURI cu el și de acum încolo.

    Reply
    • Iuliana

      October 30, 2018 at 07:54

      Ei, uite-asa sunt si eu, nu pot arunca banii pe lucruri doar pentru ca sunt frumoase sau la moda. De exemplu am un aragaz care merge bine si nu ma indur sa il schimb doar pentru ca imi doresc un cuptor electric.
      Si la KA exista capacul acela si e foarte util, dar se cumpara separat si e destul de scump. Am invatat sa ma descurc fara el, mixez faina la prima treapta si e ok.

      Reply
      • Mirela

        October 30, 2018 at 23:19

        Da! Ai dreptate. Noi, poate, am copilărit în timpuri când nu se găseau prea multe lucruri și, de aceea am învățat să ne mulțumim cu ce avem. Iar, lucrurile care merg și își fac bine treaba e păcat să le schimbi. Și nici nu știi cum sunt cele noi. Știi cum se spune „nu da vrabia din mână pe cea de pe gard“. Dar, eu tot visez la un KA. 😉

        Reply

Lasă un comentariu Cancel reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bună,
Sunt Iuliana, gazda ta pe Bucate Aromate.
Îți multumesc pentru vizită. Sper să găsești în colecția mea de rețete inspirație pentru meniul familiei tale.
Dacă vrei să afli mai multe despre mine și blog, citește aici.

Categorii de rețete

eBooks gratuite pentru cititori

gata in 30 de minute




cum se face

paine de casa

din camara

Footer

Faci ceva dulce azi?

Ștrudel cu dovleac și scorțișoară

Tort fără coacere cu pișcoturi, frișcă și ciocolată

Tort fără coacere cu pișcoturi, frișcă și ciocolată

Cornuri cu mere si stafide

Cornuri cu mere și stafide (pariziene)

Chec din albusuri cu cacao si fulgi de migdale

Chec din albușuri cu cacao și fulgi de migdale

Tiramisu la pahar

Tiramisu la pahar? Nimic mai simplu!

Tort Amaretti cu cremă de nuci și ness

Tort Amaretti cu cremă de nuci și ness

Alege desertul de aici →

Nu știi ce să gătești azi?

Paste cu creveti congelati si rosii cherry

Paste cu creveți congelați și roșii cherry

Mancare de linte cu carnati

Mâncare de linte cu cârnați (pregătită la multicooker)

Pastrav la cuptor pe pat de ceapa

Păstrăv la cuptor pe pat de ceapă și rondele de cartofi

Orez cu cârnați și ardei kapia

Orez cu cârnați și ardei kapia

Ceapa marinata in vin rosu

Ceapă marinată în vin roșu cu mirodenii

Falafel

Falafel, de fapt niște chifteluțe vegane din năut crud

Caută inspirație aici →

Etichete

afine ardei ardei gras bauturi racoritoare branza branza de vaci busuioc cacao caise capsuni carne de pasare carne tocata cartofi ciocolata ciuperci dieta Dukan dovlecei frisca iaurt lamaie lapte legume maia naturala mascarpone mere miere migdale morcov mozaicul lunii nuci orez oua paste peste rosii scortisoara Selgros smantana solaris supa-crema tarte dulci unt usturoi vanilie zmeura

Hai pe Instagram

  • Cândva, demult, parcă într-o altă viață, făceam deserturi și fotografii (mai) frumoase.
-------📸-------
Acum nu mai găsesc timp și energie pentru opere de artă. Nu-mi doresc decât mâncare simplă, rapidă și cinstită pe care o fotografiez rapid chiar înainte să  o duc la gură 😂 -------------------
Rulada asta e de vreo 2ani pe blog. E cu un gem de căpșuni din cămară și cremă de vanilie. Îmi amintesc că a fost bună 🙂
.
.
.
.
.
.
.
.
#bucatearomate #bucuriisimple #retete #desert #blogcuretete #bloguriromanesti #blogculinar #cevadulce
  • Până îmi revin eu după binemeritata vacanță, mă gândesc să vă arăt acest ștrudel cu umplutură generoasă de dovleac și aromă sublimă de scorțișoară. -----------
Nu de alta, dar poate ați uitat vreun dovleac în balcon sau vreo pungă gata pregătită în congelator 😉
------------
Am lăsat rețeta la profil, să fie acolo! 📝
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
#bucatearomate #desert #strudel #strudelcudovleac #retete #retetesimple #dovleacplacintar #cegatim #cegatimazi #dincuptor #mancaruriromanesti #mancare #blogcuretete #blogculinar #bloguriromanesti #desert #desser#dessertphotography #dessertpic #somethinggood #somethingsweet #pumpkin #pumpkinstrudel
  • Avantajul de a avea un site culinar, este acela ca atunci cand nu ai timp (sau chef) de gatit, te poti hrani cu amintirea minunilor pe care le faceai odata :)) Cea din fotografie s-a numit la vremea ei "cheese cake cu caramel si nuci pecan" si a fost extraordinar.
Daca aveti timp, dati-i o sansa. O sa va placa! 
Reteta e pe site, linkul e in bio :)
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
#bucatearomate #cheesecake #caramel #caramelsauce #desert #goodfood #retetesimple #tort #gatimacasa #blogculinar #fotografieculinara #fotografiedeprodus #nikon #nikon35mm18 #foodphoto #foodphotograpy #photographer #pecan #dessert #instafood #stillifephotography
  • Ei bine, sunt în măsură să vă informez că tortul fără coacere, fără fierbere, fără riscuri și fără stres, chiar există! Îl găsiți la mine pe blog.
Nu că l-aș fi inventat eu, dar orișicât! 😂
PS: Linkul e la profil, da? .
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
#bucatearomate #tiramisu #tiramisu🍰 #tiramisulover #desert #cevadulce #cevabun #retete #blogculinar #fotogratieculinara #gatimacasa #bloguriromanesti #cegatimazi #mascarpone #savoiardi #food #dessert #foodphotoshoot #foodphoto #foodphotography #instagood #macrophotos #macrofood #nikon #nikon40mm #recipe #recipedeveloper #cooking #easyrecipe
  • Cornuri rumene și pufoase, umplute cu mere și stafide. 
Ce zici, te mulțumești doar cu unul? 😃
PS: Rețeta știți voi unde e 😉
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
#bucatearomate #cornuri #micdejun #facutincasa #gatimacasa #cegatimazi #cegatim #retetesimple #reteteromanesti #mancaruriromanesti #dincuptor #dinbucatariamea #fotogratieculinara #blogculinar #bloggericulinari #breakfast #watsforbreakfast #baking #dessertphotography #frommyoven #foodstagram #lifestyle #happyliving #happymoments
  • Gata, fandosita asta cu sfeclă roșie și nuci a văzut lumina tiparului virtual. Știți voi unde o găsiți 😉
Tot ce pot eu sa vă spun spre binele vostru, e că merită să o căutați, să o frământați, să o coaceți și să puneți unt pe ea. Atât! .
.
.
.
.
.
.
.
.
#bucatearomate #painecumaia #painesanatoasa #painedecasa #painecuseminte #maianaturala #paineartizanala #dinbucatariamea #gatimacasa #retetazilei #retete #bloggericulinari #bloguriromanesti #fotografieculinara #retetetraditionale #reteteromanesti #sourdough #sourdoughbread #painaulevain #levain #frommyoven #frommykitchen #proudofmyself #foodphotography #beetrootbread #nutbread #sweetsourdough #paine #artisanbread
  • 🌨️❄️☃️ Ceai de iarnă. 
De băut în tihnă, pe partea corectă a ferestrei 😃
.
.
.
.
.
.
#bucatearomate #bucuriisimple #ceaicald #cebem #avenitiarna #avemzapada #frig #bloggericulinari #bloguriromanesti #blogculinar #fotografiazilei #fotografieculinara #cevabun #hotdrink #winteriscoming #winterishere #snow #instadrink #drinkphotography #hottea #rosetea #wintertea

Urmărește-mă și acolo!

Copyright

Toate articolele(text, reţetă)  și fotografiile care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului Bucate Aromate. Copierea și diseminarea acestora pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți, etc.), în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica de confidenţialitate

Politica Cookies

Acest site folosește cookie-uri. Continuarea navigării reprezintă acceptul dvs. pentru această folosință. Pentru mai multe detalii privind gestionarea preferințelor, vedeți: Politica de utillizare cookie-uri

Copyright © 2019 · Foodie Pro & The Genesis Framework