Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Rețete cu carne

Tocăniță de vită cu garnitură de paste- rețeta de macaroane cu carne

Publicat la 6 iunie 2023 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

23 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Timp estimat pentru citit: 8 minute

Urmați această rețetă de tocăniță de vită cu paste și veți obține o mâncare savuroasă și sățioasă, cu sos bogat și gustos, paste suculente și carne care se topește pur și simplu în gură!

În copilărie, mama gătea des carne cu sos, pe care o servea cu paste fierte alături. Era printre mâncărurile mele preferate.

mancare de paste cu carne si sos

Această rețetă de tocană de vită a fost inspirată de acele prânzuri de duminică cu carne gătită lent, moale și pătrunsă de aromele din sos. Uneori o pregătesc aproximativ după rețeta prezentată mai jos, dar în loc de paste o servesc cu piure cremos de cartofi . E la fel de bună!

Din câte variante am încercat, aceasta este cea mai bună și cea mai ușoară rețetă de mâncare făcută cu carne de vită înăbușită într-un sos bogat cu vin și legume. Este o alegere excelentă pentru prânzul de duminică cu familia și toată lumea o va iubi!

Dacă vă place carnea de iepure, pe blog găsiți o rețetă asemănătoare de tocană de iepure cu vin și măsline, absolut grozavă!

tocanita de vita cu garnitura de paste
Mergi direct la:
  • Ce ne trebuie
  • Preparare
  • Ce puteți înlocui în rețetă
  • Echipamente necesare
  • Cum se păstrează
  • Extra-sfaturi
  • Rețete asemănătoare
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ce ne trebuie

Cantitățile exacte ale ingredientelor le găsiți la final, în caseta cu rețeta completă pe care o puteți salva sau tipări ca să o aveți la îndemână atunci când gătiți. Tot acolo găsiți și varianta video a rețetei.

  • carne de vită - cumpărați carne de vițel sau mânzat, pentru că fierbe mai repede. Carnea trebuie tăiată în cubulețe de 3-4 cm
  • legume: ceapă uscată, morcov, usturoi
  • ulei - pentru călit carnea și legumele
  • supă - de preferat supă concentrată de vită pentru un gust intens și bogat.
  • vin roșu - adaugă aciditate în sos, precum și o bogăție și o profunzime deosebită a gustului. Chiar dacă aveți copiii mici, nu vă faceți griji, alcoolul se evaporă la fiert, în mâncare rămâne doar aroma grozavă a vinului.
  • condimente: semințe de chimen, boia dulce, fulgi de chilli (opțional - dacă mâncați picant), dafin, sare și piper
  • paste - de preferat paste scurte și groase care să se îmbibe bine cu sos și să poată fi luate comod în furculită: rigatoni, paccheri, penne, fusilli, etc.
  • verdeață - mărar sau pătrunjel proaspăt pentru servit

Nu uitați să vedeți cardul de rețetă de la final, pentru cantitățile exacte!

Preparare

Se prepară foarte ușor tocănița noastră de vită cu paste. Iată mai jos rețeta pas cu pas:

chimen prajit

1. Într-o cratiță încăpătoare, puneți uleiul să se încingă și căliți mai întâi semințele de chimen pentru 2-3 minute.

2. Adăugați apoi: ceapa și ardeiul gras tăiate cubulețe, un morcov tăiat rondele, iar celălalt dat pe răzătoarea cu găuri mici. Căliți legumele 3-4 minute până când se înmoaie, apoi puneți și usturoiul mărunțit.

3. Peste legume puneți cuburile de carne și lăsați-le să se călească până când se albesc pe toate părțile, apoi puneți în cratiță și condimentele: boia de ardei, sare, piper, dafin și fulgi de chilli (opțional) Amestecați.

supa de vită turnată pentru mâncarea de paste cu carne

4. Turnați cam 250 ml din supa concentrată de vită. Aceasta trebuie să fie caldă! Amestecați și lăsați mâncarea să fiarbă cu capac, la foc mic, aprox. 40 de minute.

vin roșu turnat în tocana de vită

5. Verificați carnea, ar trebui să fie acum pe jumătate fiartă. Turnați vinul roșu, mai completați cu supă dacă este nevoie și lăsați tocana să se gătească în continuare, tot cu capac încă 40 de minute.

paste puse in tocanita de vita

6. Verificați din nou carnea, dacă e fragedă și bine gătită, puneți în oală pastele și restul de supă caldă și lăsați mâncarea să fiarbă încă 10-15 minute ca să se umfle pastele.

tocanita de vita cu garnitura de paste

7. Stingeți focul, presărați pătrunjel proaspăt și serviți mâncarea de paste cu carne și sos cât e încă caldă.

Ce puteți înlocui în rețetă

Iată ce modificări puteți aduce rețetei în așa fel încât să nu afecteze savoarea rețetei, iar tocănița să iasă extraordinar de gustoasă:

  • carne - dacă nu aveți carne de vită, desigur că puteți folosi și carne de porc, iepure, miel sau pui. În acest caz, timpul de gătire se va modifica.
  • legume - puteți adăuga și alte legume care vă plac: tije de țelină, rondele de păstârnac, cuburi de țelină, boabe de mazăre, etc.
  • condimente - puteți folosi și alte condimente, după gust: cimbru uscat, pudră de usturoi, fulgi de ceapă, rozmarin, etc.
  • supă de vită - deși dă gustul cel mai bun, dacă nu o aveți, se poate înlocui, totuși cu o supă de pui sau de legume.
  • vin roșu - îl puteți înlocui cu vin alb, sec sau demi sec.
  • paste - le puteți înlocui cu cartofi tăiați cuburi mari. În acest caz, va fi nevoie de mai puțină supă de vită adăugată la fiert. Ajustați cantitatea.
tocanita de vita cu garnitura de paste

Echipamente necesare

Pentru a găti tocănița de vită cu paste aveți nevoie de o oală/cratiță cu capac cu capacitatea de aprox. de 3-4 litri. Puteți folosi orice oală aveți la îndemână, dar dacă e pe alese, vă sfătuiesc să alegeți un vas de fontă , cu pereți groși care păstrează bine căldura și o distribuie uniform.

Cum se păstrează

Tocănița de vită se poate la frigider, pentru 3-4 zile, într-un vas cu capac etanș. Se poate reîncălzi ușor în cuptorul mare, la 180 de grade pentru aprox. 15 minute sau la microunde pentru 2-3 minute.

Tocănița de poate congela pentru 2-3 luni, în caserole de plastic cu capac. Când doriți să o consumați, lăsați-o să se dezghețe peste noapte în frigider, apoi o încălziți în cuptor.

Extra-sfaturi

  • Puteți găti tocănița de vită și la oala sub presiune sau instant pot și cu siguranță carnea va deveni foarte fragedă. Dar, ca și la sosul bolognese, prin gătirea lentă a tocanei la foc mic aromele din sos și din carnea de vită au timp să se dezvolte și să se întrepătrundă într-un mod minunat, iar acest proces nu poate fi grăbit. Puteți în schimb folosi un slow cooker.
  • Supa concentrată de vită se poate obține cu o zi înainte, fierbând lent, 1 kg de oase de vită cu măduvă și cartilagii în aprox. 1.2 litri de apă cu un praf de sare.
  • Dacă doriți să faceți tocana fără paste, pur și simplu vă opriți cu prepararea ei atunci când carnea este bine fiartă. În acest caz veți avea nevoie de mai puțină supă de vită.
  • Dacă nu puneți paste, puteți servi tocana cu mămăliguță, cu piure de cartofi, garnitură de orez sau cuscus, cartofi natur, etc.

Rețete asemănătoare

Ți-a plăcut această rețetă și vrei să încerci și altele asemănătoare? Iată ce mai găsești pe blog:

  • chiftele marinate la cuptor
    Chiftele marinate la cuptor - rețeta de chifteluțe cu sos de roșii și piure
  • tocana de iepure
    Tocană de iepure cu vin și măsline - rețeta de iepure la cuptor
  • Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
    Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
  • Gulaș unguresc
    Gulaș unguresc cu carne de vită și găluști din făină

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

tocanita de vita cu garnitura de paste

Tocăniță de vită cu garnitură de paste- rețeta de macaroane cu carne

Urmați această rețetă de tocăniță de vită cu paste și veți obține o mâncare savuroasă și sățioasă, cu sos bogat și gustos, paste suculente și carne care se topește pur și simplu în gură!
5 from 2 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
Gătire: 2 hours hours
Timp total: 2 hours hours 15 minutes minutes
Număr de porții: 4
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

oală fontă cu capac

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 500 g carne de vită (vițel sau mânzat) (tăiată în cubulețe de 3-4 cm)
  • 2 cepe mari
  • 2 morcovi
  • 5-6 căței de usturoi
  • 50 ml ulei
  • 1 litru supă de vită (sau apă)
  • 50 ml vin roșu
  • 1 linguriță semințe de chimen
  • 1 linguriță boia dulce
  • ½ linguriță fulgi de chilli
  • 1 frunză de dafin
  • sare și piper (măcinat și/sau boabe)
  • 200 g paste scurte și groase (rigatoni, penne, fusilli, etc.)
  • pătrunjel proaspăt (pentru servit)

Instrucțiuni de preparare
 

  • Într-o cratiță încăpătoare, puneți uleiul să se încingă și căliți mai întâi semințele de chimen pentru 2-3 minute.
  • Adăugați apoi: ceapa și ardeiul gras tăiate cubulețe, un morcov tăiat rondele, iar celălalt dat pe răzătoarea cu găuri mici. Căliți legumele 3-4 minute până când se înmoaie, apoi puneți și usturoiul mărunțit.
  • Peste legume puneți cuburile de carne și lăsați-le să se călească până când se albesc pe toate părțile, apoi puneți în cratiță și condimentele: boia de ardei, sare, piper, dafin și fulgi de chilli (opțional). Amestecați.
  • Turnați cam 250 ml din supa concentrată de vită. Aceasta trebuie să fie caldă! Lăsați mâncarea să fiarbă cu capac, la foc mic, aprox. 40 de minute. Amestecați din când în când să nu se lipească.
  • Verificați carnea, ar trebui să fie acum pe jumătate fiartă. Turnați vinul roșu, mai completați cu supă dacă este nevoie și lăsați tocana să se gătească în continuare, tot cu capac încă 40 de minute.
  • Verificați din nou carnea, dacă e fragedă și bine gătită, puneți în oală pastele și restul de supă caldă și lăsați mâncarea să fiarbă încă 10-15 minute ca să se umfle pastele.
  • Stingeți focul, presărați pătrunjel proaspăt și serviți această mâncare de paste cu carne și sos cât e caldă.

Bine de știut:

  • Puteți găti tocănița de vită și la oala sub presiune sau instant pot și cu siguranță carnea va deveni foarte fragedă. Dar, ca și la sosul bolognese, prin gătirea lentă a tocanei la foc mic aromele din sos și din carnea de vită au timp să se dezvolte și să se întrepătrundă într-un mod minunat, iar acest proces nu poate fi grăbit. Puteți în schimb folosi un slow cooker.
  • Supa concentrată de vită se poate obține cu o zi înainte, fierbând lent, 1 kg de oase de vită cu măduvă și cartilagii în aprox. 1.2 litri de apă cu un praf de sare.
  • Dacă doriți să faceți tocana fără paste, pur și simplu vă opriți cu prepararea ei atunci când carnea este bine fiartă. În acest caz veți avea nevoie de mai puțină supă de vită.
  • Dacă nu puneți paste, puteți servi tocana cu mămăliguță, cu piure de cartofi, garnitură de orez sau cuscus, cartofi natur, etc.
Valori nutriționale
Tocăniță de vită cu garnitură de paste- rețeta de macaroane cu carne
Valori per porție
Calorii
658
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
38
g
58
%
Colesterol
 
89
mg
30
%
Carbohidrați
 
47
g
16
%
Fibre
 
4
g
17
%
Zahăr
 
5
g
6
%
Proteine
 
29
g
58
%
Vitamina A
 
6429
IU
129
%
Calciu
 
63
mg
6
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • osso bucco fraged cu mamaliguta si sos cu multe legume presarat cu gremolata
    Cum să faci Osso Buco cu gremolata – rețeta clasică italiană (video)
  • ceafa de porc cu cartofi prajiti la air fryer
    Cum faci ceafă de porc fragedă și cartofi crocanți la air fryer, în același timp!
  • Taci și Înghite – Rețeta Tradițională de Mămăligă în Straturi cu Brânză și Afumătură
  • o felie de lasagna bolognese servita pe farfurie alba
    Lasagna bolognese cu carne tocată și Bechamel – rețeta italiană clasică
23 shares
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x