Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Deserturi de post

Prăjitură de post în două culori cu crema de griș cu lapte și fructe

Publicat la 27 noiembrie 2024 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

50 shares
Mergi la rețetă

Timp estimat pentru citit: 10 minute

Această delicioasă prăjitură de post în două culori s-a născut într-o zi când trebuia să fac o prăjitură pentru o aniversare. Am vrut un desert vegan care să arate minunat, dar să se facă repede și ușor.

prajitura de post în doua culori cu crema de gris cu lapte asezata pe platou alb

M-am gândit că fructele acrișoare, cum sunt vișinele sau afinele, ar face un contrast plăcut cu o cremă fină și dulce de griș cu lapte ca la prăjitura cu bulion , și că ar arăta frumos între două blaturi pufoase cu cacao.

La toată prăjitura am folosit puțin zahăr, în primul rând pentru că încerc să-l reduc în deserturi – știm cu toții că nu e sănătos – dar și pentru că voiam să las aroma de cacao și prospețimea fructelor să iasă în evidență.

Am obținut o prăjitură cremoasă de post, ușoară și răcoritoare, iar cei care au gustat-o nici nu și-au dau seama că nu are ouă, lapte sau unt!

felie de prajitura de post în doua culori cu crema de gris cu lapte si afine
Mergi direct la:
  • Ingrediente pentru cea mai spornică prăjitură de post în două culori
  • Modul de preparare în format video
  • Mod de preparare - rețeta pas cu pas
  • Cum se păstrează prăjitura de post
  • Alte sfaturi pentru reușita rețetei
  • Întrebări frecvente
  • Rețete asemănătoare
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente pentru cea mai spornică prăjitură de post în două culori

Această prăjitură e foarte spornică, este rețeta ideală pentru sărbători care pică în perioada posturilor ortodoxe. Din ingredientele de mai jos obțineți o prăjitură mare, cât tava cuptorului de ~30x40cm (aprox. 40 de porții mari). Dacă o faceți doar ca desert pentru familie, vă sfătuiesc să înjumătățiți cantitățile și să folosiți o tavă de ~20x30 cm sau ~25x25 cm.

Ingrediente pentru 2 foi pufoase cu cacao:

Lista ingrediente cu etichete pentru blat pufos cu cacao - prajitura de post în doua culori
  • 750 g făină – folosiți făină de patiserie, tip 000
  • 100 g cacao – alegeți cacao neagră pentru o culoare frumoasă și aromă intensă
  • 20 g praf de copt – adică 2 pliculețe, ajută blaturile să crească frumos.
  • 1 litru suc de portocale – puteți folosi suc acidulat din comerț: Fanta, Mirinda sau suc de portocale proaspăt stors. Se poate înlocui cu apă minerală sau lapte vegetal.
  • 100 g zahăr – ajustați cantitatea după gust
  • 200 g ulei de floarea-soarelui – oferă blaturilor frăgezime.
  • ½ linguriță sare – nu o omiteți, sarea în aluaturi accentuează aromele.
  • coaja rasă de lămâie/portocală – adaugă o notă citrică.
  • 80 g fulgi de migdale – presărați doar pe una dintre foi, cea de deasupra, pentru un plus de textură.

Ingrediente pentru cremă fină de griș cu lapte vegetal

Lista ingrediente cu etichete pentru crema de gris cu lapte - prajitura de post în doua culori
  • 1,5 litri băutură vegetală - oferă o bază cremoasă. Puteți folosi "lapte" de soia, orez, cocos, caju, etc. Vedeți aici rețeta mea de lapte cremos de migdale din 2 ingrediente de făcut acasă.
  • ½ linguriță sare – echilibrează gustul.
  • 120 g zahăr – sau adaptați după preferință.
  • 340 g griș – creează o textură consistentă și dă stabilitate cremei.
  • 150 g unt de cocos – pentru o cremă fină și aromată.
  • 2 linguri coaja rasă de citrice – pentru prospețime.
  • 4 linguri suc de lămâie – echilibrează dulceața cremei.
  • 3 linguri extract de vanilie – pentru aromă delicată.
  • 200 g fructe - pot fi proaspete, congelate sau din compot. Eu am folosit vișine și afine congelate, pe care le-am lăsat să se dezghețe într-o sită ca să elimin excesul de lichid.

Modul de preparare în format video

Vreți să vedeți cum arată textura perfectă a cremei de griș? Sau cum se așează fructele încât să nu păteze crema? În videoclipul de mai jos vă arăt pas cu pas cum să pregătiți această prăjitură de post: trucuri simple, sfaturi utile și detalii care fac diferența! Abonați-vă la canalul meu de YouTube pentru mai multe rețete delicioase și inspirație zilnică – veți învăța cum să faceți deserturi care nu doar că arată grozav, dar și ies perfect de fiecare dată!

Mod de preparare - rețeta pas cu pas

combinare ingrediente lichide pentru prajitura in doua culori

1. Într-un castron puneți: sucul de portocale, sarea, coaja de citrice, zahărul și uleiul. Amestecați să se omogenizeze.

incorporare faina si cacao pentru blaturi pufoase de post

2. În alt vas amestecați făina cu pudra de cacao și praful de copt și le încorporați puțin câte puțin în ingredientele lichide, amestecând continuu ca să nu se formeze cocoloașe.

nivelare aluat cu cacao in 2 tavi pentru blaturi pufoase

3. Distribuiți aluat în mod egal în 2 tăvi egale tapetate cu hârtie de copt. Nivelați cu o spatulă. Doar în una dintre tăvi presărați fulgii de migdale deasupra aluatului.

coacere blaturi cu cacao pentru prajitura de post in 2 culori

4. Coaceți foile în cuptorul preîncălzit la 180 de grade (treapta medie la cuptoarele pe gaz) pentru aproximativ 18-20 de minute sau până trec testul cu scobitoarea. Lăsați foile să se răcească în tăvi.

fierebere gris cu lapte de migdale pentru crema de post

5. Puneți băutura vegetală la fiert cu sare, coji de citrice și zahăr după gust. Când începe să fiarbă, dați focul la mic și turnați grișul în ploaie în timp ce amestecați cu un tel de mână ca să nu se formeze cocoloașe.

pregatire crema de gris cu lapte si unt de cocos pentru prăjitura de post in doua culori

6. Lăsați grișul să fiarbă la foc mic până când se îngroașă (~2 minute), apoi dați vasul deoparte și imediat încorporați: untul de cocos, sucul de lămâie și extractul de vanilie. Lăsați crema să se răcorească ~5-7 minute. Dacă o lăsați mai mult, devine greu de întins! Amestecați din când în când să nu facă crustă.

intindere crema de gris cu fructe congelate peste blat cu cacao

7. Peste foaia simplă de blat (cea fără fulgi de migdale) turnați ½ din crema călduță de griș cu lapte. Deasupra puneți fructele din loc în loc, distribuite uniform pe toată suprafața, apoi turnați restul de cremă peste fructe și nivelați bine cu o spatulă.

montare prajitura de post in doua culori

8. Desprindeți al doilea blat (cel cu migdale deasupra) de hârtia ce copt folosind lama unui cuțit sau o spatulă mai lungă. Așezați blatul cu grijă peste crema de griș. Ca să vă fie mai ușor să îl manevrați fără să se rupă, tăiați-l în două pe lungime.

cum se preseaza prajitura cu foi si crema de gris

9. Acoperiți prăjitura cu o hârtie de copt, așezați peste ea o altă tavă și câteva greutăți în tavă (de exemplu 4-5 pungi cu zahăr, făină). Lăsați prăjitura într-un loc răcoros (balcon, frigider) pentru cel puțin 6 ore, de preferat de seara până dimineața.

taiere portii prajitura in doua culori

10. Îndreptați marginile și tăiați prăjitura cu un cuțit cu lama lungă și bine ascuțită. Pentru porții frumoase, ștergeți lama cuțitului după fiecare tăietură.

Cum se păstrează prăjitura de post

Prăjitura se păstrează la frigider, în recipiente cu capac, timp de 4-5 zile. Nu vă recomand să o congelați deoarece crema de griș își schimbă textura la dezghețare.

Alte sfaturi pentru reușita rețetei

  • Din cantitățile prezentate iese o prăjitură mare, cât tava cuptorului. Dacă vreți să faceți mai puțină, înjumătățiți cantitățile.
  • Nu mixați prea mult compoziția după ce adăugați făina! Trebuie mixat doar până când nu mai vedeți făină uscată, altfel blatul poate deveni dur și cauciucat.
  • Dacă preferați sau dacă nu vă permite cuptorul, pregătiți și coaceți foile pe rând.
  • Blaturile nu au nevoie de însiropare, ele vor trage din umiditatea cremei în timp ce prăjitura stă la rece.
  • Nu lăsați crema de griș să se răcească prea mult înainte de a o întinde, deoarece se va întări și va fi greu de manevrat.
  • Dacă folosiți fructe de pădure proaspete sau congelate, nu le amestecați în cremă pentru că vor modifica culoarea. În schimb, dacă folosiți fructe din compot, de exemplu cuburi de piersici sau ananas le puteți amesteca în cremă.
  • Presați bine prăjitura așezând greutăți pe toată suprafața, astfel încât blaturile și crema să se lipească bine și să nu se desfacă la tăiere.
  • Pentru felii frumoase și curate, ștergeți lama cuțitului cu un șervețel după fiecare tăietură.
prajitura de post în doua culori cu crema de gris cu lapte si fructe de padure

Întrebări frecvente

Pot folosi făină integrală?

Nu, făina integrală cere mai mult lichid și modifică textura. Nu veți obține blaturi fine și pufoase cu făină integrală!

Fructele congelate trebuie decongelate?

Da, altfel vor lăsa apă în cremă și aceasta se va înmuia. Lăsați fructele să se dezghețe într-o sită.

Cu ce pot înlocui cacaoa?

Puteți folosi pudră de roșcove (karob) pentru un gust mai delicat.

Rețete asemănătoare

Vrei să încerci și alte deserturi delicioase de post? Iată ce mai găsești pe blog:

  • Prajitura de post cu dovleac asezata pe platou
    Prăjitură de post cu dovleac - rețeta ușoară cu aluat turnat
  • Tort de mere cu caramel - reţeta de post
    Tort de mere cu caramel - reţeta de post
  • Prăjitura semilună cu nucă
    Prăjitura semiluna de post. Rețeta fără gluten.
  • Prăjitură turnată cu mere
    Prăjitură turnată cu mere rase - rețeta simplă, de post

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

prajitura de post în doua culori cu crema de gris cu lapte asezata pe platou alb

Prăjitură de post în două culori cu crema de griș cu lapte și fructe de pădure

Prăjitura de post în două culori, cu cremă de griș și fructe acrișoare. Pufoasă, cremoasă și delicioasă, ideală pentru orice ocazie!
No ratings yet
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 30 minutes minutes
Gătire: 20 minutes minutes
la rece: 6 hours hours
Timp total: 6 hours hours 50 minutes minutes
Număr de porții: 40
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

robot de bucatarie KA

Ingrediente
 

pentru cele 2 foi - tava 30 x 40 cm (tava cuptorului)

  • 750 g făină (tip 000)
  • 100 g cacao
  • 20 g praf de copt (2 plicuri)
  • 100 g zahăr (adaptați după gust, în funcție de sucul folosit)
  • 200 g ulei (de floarea soarelui)
  • 1 litru suc de portocale (sau apă minerală/apă plată/lapte vegetal)
  • ½ linguriță sare
  • coaja rasă de la o lămâie/portocala
  • 80 g fulgi de migdale (presărăm doar pe o foaie)

pentru cremă

  • 1.5 litri băutură vegetală (de soia, orez, cocos, migdale, ovăz, etc.)
  • ½ linguriță sare
  • 120 g zahăr (sau după gust, în funcție de băutura folosită)
  • 340 g griș
  • 150 g unt de cocos
  • 2 linguri coaja rasă de lămâie
  • 4 linguri suc de lămâie
  • 3 linguri extract de vanilie
  • 200 g fructe (vișine, afine, zmeură, mure, ananas, piersici, etc. - pot fi proaspete, din compot sau congelate)

Instrucțiuni de preparare
 

foi pufoase marmorate

  • Într-un castron puneți: sucul de portocale, sarea, coaja de citrice, zahărul și uleiul. Amestecați să se omogenizeze.
    combinare ingrediente lichide pentru prajitura in doua culori
  • În alt vas amestecați făina cu pudra de cacao și praful de copt și le încorporați puțin câte puțin în ingredientele lichide, amestecând continuu ca să nu se formeze cocoloașe.
    incorporare faina si cacao pentru blaturi pufoase de post
  • Distribuiți aluat în mod egal în 2 tăvi egale tapetate cu hârtie de copt. Nivelați cu o spatulă. Doar în una dintre tăvi presărați fulgii de migdale deasupra aluatului.
    nivelare aluat cu cacao in 2 tavi pentru blaturi pufoase
  • Coaceți foile în cuptorul preîncălzit la 180 de grade (treapta medie la cuptoarele pe gaz) pentru aproximativ 18-20 de minute sau până trec testul cu scobitoarea. Lăsați foile să se răcească în tăvi.
    coacere blaturi cu cacao pentru prajitura de post in 2 culori

crema de griș cu lapte vegetal și vișine

  • Puneți băutura vegetală la fiert cu sare, coji de citrice și zahăr după gust. Când începe să fiarbă, dați focul la mic și turnați grișul în ploaie în timp ce amestecați cu un tel de mână ca să nu se formeze cocoloașe.
    fierebere gris cu lapte de migdale pentru crema de post
  • Lăsați grișul să fiarbă la foc mic până când se îngroașă (~2 minute), apoi dați vasul deoparte și imediat încorporați: untul de cocos, sucul de lămâie și extractul de vanilie. Lăsați crema să se răcorească ~5-7 minute. Dacă o lăsați mai mult, devine greu de întins! Amestecați din când în când să nu facă crustă.
    pregatire crema de gris cu lapte si unt de cocos pentru prăjitura de post in doua culori

asamblarea prăjiturii

  • Peste foaia simplă de blat (cea fără fulgi de migdale) turnați ½ din crema călduță de griș cu lapte. Deasupra puneți fructele din loc în loc, distribuite uniform pe toată suprafața, apoi turnați restul de cremă peste fructe și nivelați bine cu o spatulă.
    intindere crema de gris cu fructe congelate peste blat cu cacao
  • Desprindeți al doilea blat (cel cu migdale deasupra) de hârtia ce copt folosind lama unui cuțit sau o spatulă mai lungă. Așezați blatul cu grijă peste crema de griș. Ca să vă fie mai ușor să îl manevrați fără să se rupă, tăiați-l în două pe lungime.
    montare prajitura de post in doua culori
  • Acoperiți prăjitura cu o hârtie de copt, așezați peste ea o altă tavă și câteva greutăți în tavă (de exemplu 4-5 pungi cu zahăr, făină). Lăsați prăjitura într-un loc răcoros (balcon, frigider) pentru cel puțin 6 ore, de preferat de seara până dimineața.
    cum se preseaza prajitura cu foi si crema de gris

porționare și servire

  • Îndreptați marginile și tăiați prăjitura cu un cuțit cu lama lungă și bine ascuțită. Pentru porții frumoase, ștergeți lama cuțitului după fiecare tăietură.
    taiere portii prajitura in doua culori

Bine de știut:

  • Din cantitățile prezentate iese o prăjitură mare, cât tava cuptorului. Dacă vreți să faceți mai puțină, înjumătățiți cantitățile.
  • Nu mixați prea mult compoziția după ce adăugați făina! Trebuie mixat doar până când nu mai vedeți făină uscată, altfel blatul poate deveni dur și cauciucat.
  • Dacă preferați sau dacă nu vă permite cuptorul, pregătiți și coaceți foile pe rând.
  • Blaturile nu au nevoie de însiropare, ele vor trage din umiditatea cremei în timp ce prăjitura stă la rece.
  • Nu lăsați crema de griș să se răcească prea mult înainte de a o întinde, deoarece se va întări și va fi greu de manevrat.
  • Dacă folosiți fructe de pădure proaspete sau congelate, nu le amestecați în cremă pentru că vor modifica culoarea. În schimb, dacă folosiți fructe din compot, de exemplu cuburi de piersici sau ananas le puteți amesteca în cremă.
  • Presați bine prăjitura așezând greutăți pe toată suprafața, astfel încât blaturile și crema să se lipească bine și să nu se desfacă la tăiere.
  • Pentru felii frumoase și curate, ștergeți lama cuțitului cu un șervețel după fiecare tăietură.
Valori nutriționale
Prăjitură de post în două culori cu crema de griș cu lapte și fructe de pădure
Valori per porție
Calorii
206
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
9
g
14
%
Carbohidrați
 
29
g
10
%
Fibre
 
3
g
13
%
Zahăr
 
6
g
7
%
Proteine
 
4
g
8
%
Vitamina A
 
3
IU
0
%
Calciu
 
14
mg
1
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • felie de plăcintă însiropată cu nucă pe farfurie albă
    Plăcintă însiropată cu nucă - rețetă de post simplă și delicioasă
  • Rulouri cu scortisoara la airfryer
    Rulouri cu scorțișoară la airfryer. Rețeta cu foietaj, gata în 10 minute!
  • prajitura cu bulion
    Prăjitură cu bulion, rețeta de post cu 4 foi și cremă de griș
  • reteta de post mucenici umpluti cu gem
    Mucenici umpluți cu gem și nucă - rețeta de post cu suc de portocale
50 shares

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required
x