• Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Deserturi de post

Pachețele crocante cu halva

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 21 mart. 2022 · Publicată: 26 nov. 2018 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· 5 comentarii
116 shares
Mergi la rețetă

Dragii mei, v-am adus astăzi o rețetă de post pe care sper că o veți iubiți și voi la fel de mult ca și mine. Rețeta de pachețele crocante cu halva are practic doar 2 ingrediente, dar e dulce și bună și mai ales are gust de copilărie veselă și lipsită griji.

Pachetele crocante cu halva

Cu toate că halvaua este la origine un produs oriental, practic, noi o știm de atât de mult timp, încât am ajuns să o considerăm a noastră. A fost desertul multor generații de copii în vremuri în care bucuriile ne erau puține și destul de rar dulci.

Fabrica Feleacul din Sibiu , a fost cea care a reușit să ne îndulcească și în cele mai grele timpuri, pentru că aici se produce halva, cu aceeași rețetă, încă din 1918. Da, avem, deci, 100 de ani de halva în România! 🙂

Pachetele crocante cu halva

Mod de preparare pachețele crocante cu halva

Rețeta e foarte simplă. Practic, am învelit cubulețe de halva în foi de plăcintă și am dat pachețelele puțin la cuptor, doar cât să devină rumene și crocante. Nu vă faceți griji, halvaua se va înmuia puțin în cuptor, dar după răcire își recăpătă consistența, iar gustul rămâne la fel de delicios.

Pachetele crocante cu halva

Am ales ca în rețeta de azi să folosesc halva cu cacao, dar pachețelele crocante se pot face la fel de bine cu orice alt sortiment vă place sau aveți la îndemână.

Vă las mai jos rețeta pentru 24 de bucăți, dar vă sfătuiesc să multiplicați cantitățile și să faceți mai multe, pentru că dispar din farfurie mai repede decât vă așteptați. În plus, sunt la fel de bune și a doua zi la cafeaua de dimineață sau le puteți lua la birou să le ronțăiți între două sarcini stresante. Și dacă duceți și colegilor, sigur vă vor fi recunoscători! 😉

Pachetele crocante cu halva

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Pachetele crocante cu halva

Pachețele crocante cu halva

5 from 2 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Gătire: 20 minutes minutes
Timp total: 30 minutes minutes
Număr de porții: 24
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 8 foi de plăcintă
  • 1 pachet de halva cu cacao de la Feleacul (400 g)
  • puțin ulei pentru foi
  • opțional - zahăr pudră pentru servit

Instrucțiuni de preparare
 

  • Aprindeți cuptorul la 190 de grade și puneți hârtie de copt în tava de la aragaz.
  • Puneți 2 foi de plăcintă suprapuse pe blatul de lucru.
  • Tăiați foile în două jumătăți pe lung, apoi fiecare jumătate, pe lat, în 3 părți egale. Veți obține, așadar, 6 pătrate/dreptunghiuri.
  • Stropiți fiecare dreptunghi cu un fir subțire de ulei vegetal.
  • Împărțiți pachetul de halva în 24 de bucăți cât puteți de egale.
  • Puneți câte o bucată de halva pe fiecare dreptunghi, apoi împăturiți foile de plăcintă și rulați-le exact ca pe sarmale.
  • Procedați la fel și cu restul foilor de plăcintă.
  • Puneți pachețelele în tavă, stropiți-le din nou cu foarte puțin ulei și dați tava la cuptor pentru 15-20 de minute, sau până când foile de plăcintă s-au uscat, au devenit crocante și s-au rumenit frumos.
  • Serviți pachețelele crocante cu halva după ce se răcesc. Opțional, le puteți pudra cu zahăr înainte de servire.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Pachetele crocante cu halva

Dragilor, vă doresc spor la meșterit pachețele crocante cu halva!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • felie de plăcintă însiropată cu nucă pe farfurie albă
    Plăcintă însiropată cu nucă - rețetă de post simplă și delicioasă
  • prajitura de post în doua culori cu crema de gris cu lapte si fructe de padure
    Prăjitură de post în două culori cu crema de griș cu lapte și fructe
  • Prajitura de post cu dovleac asezata pe platou
    Prăjitură de post cu dovleac - rețeta ușoară cu aluat turnat
  • Rulouri cu scortisoara la airfryer
    Rulouri cu scorțișoară la airfryer. Rețeta cu foietaj, gata în 10 minute!
116 shares

Comentarii

  1. Gabi a zis

    martie 07, 2019 at 1:08 am

    Multumesc pt retete bune.

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      martie 07, 2019 at 8:23 am

      Cu drag! Multumesc și eu pentru comentariu! 🙂

      Răspunde
  2. Gabi a zis

    martie 07, 2019 at 1:06 am

    O idee bună.

    Răspunde
  3. Florentina a zis

    noiembrie 26, 2018 at 1:58 pm

    5 stars
    Nu am mai mancat halva de ani de zile!!! Nici nu m-as fi gandit sa o gatesc credeam ca e buna numai cruda.
    Ideea ta este excelenta si sigur o vom incerca in acest tost. Multumim de inspiratie si numai bine!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      noiembrie 26, 2018 at 9:18 pm

      Mulțumesc și eu, Florentina! Mă bucur că îți place ideea mea 🙂

      Răspunde
5 from 2 votes (1 rating without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • Trei borcane de sticlă cu varză murată tocată în suc propriu pentru iarnă, fără saramură
    Varză tocată la borcan pentru iarnă în suc propriu – fără apă, doar cu sare neiodată
  • 3 boluri albe cu 3 salate de toamnă cu sfeclă roșie colorate și apetisante
    3 salate de toamnă cu sfeclă roșie – sănătoase, rapide și pline de culoare
  • Două borcane cu ardei grași umpluți cu varză, morcov și țelină, așezați în borcane cu saramură, rețetă de murături pentru iarnă fără oțet
    Ardei umpluți cu varză murată în saramură – rețetă pentru iarnă fără oțet

Populare acum

  • Suc de roşii rapid, 100% natural
    Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
  • Roșii în suc propriu la borcan pentru iarnă - simplu, fără decojire
  • ardei kapia copti la borcan in suc propriu pentru iarna
    Ardei kapia la borcan în suc propriu - rețeta fără oțet, zahăr sau ulei
  • borcane cu pasta de ardei kapia cu etichete pregatite pentru camara
    Pastă de ardei kapia (bulion de ardei) pentru iarnă – rețetă simplă cu doar 2 ingrediente

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Murături
  • Aluaturi

VEZI TOATE CATEGORIILE

Conserve pentru iarnă

  • Gogoşari la oţet pentru iarnă
    Gogoșari la oțet pentru iarnă - rețetă tradițională
  • borcan cu dulceata de ardei iute
    Dulceață de ardei iute cu kapia și mere, rețetă simplă și aromată
  • gem de prune
    Gem de prune simplu și bun, 100% natural
  • Cătină cu miere la borcan
    Cătină cu miere la borcan pentru imunitate - Rețetă detaliată
VEZI ȘI ALTE CONSERVE

Prăjiturile copilăriei

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • Bulion de roșii cu ardei kapia, rețetă tradițională pentru iarnă, fără conservanți, în bol alb și borcane în fundal
    Bulion de roșii cu ardei kapia - rețeta pentru iarnă, fără conservanți
  • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
    Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute
  • ciorba raduteana cu carne de pui si smantana presarata cu patrunjel
    Ciorbă rădăuțeană delicioasă - vezi rețeta tradițională pas cu pas
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • Bol cu amidon alimentar din porumb, folosit în creme, sosuri și aluaturi – ghid complet despre utilizarea amidonului în bucătărie
    Amidon alimentar în bucătărie: ghid complet pentru creme, sosuri și aluaturi
  • Pui intreg pe fund rustic de lemn inconjurat de condimente
    Ce poți găti dintr-un pui întreg – rețete economice pentru toată săptămâna
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.