Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Ciorbe

Crutoane aromate din pâine pentru supe

Publicat la 24 octombrie 2013 de Iuliana Sbîrnea - 3 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

322 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Află cum să faci cele mai bune crutoane aromate din pâine pentru supe și supe-creme delicioase! Ce condimente se folosesc și cum se usucă crutoanele.

În opinia mea, supă-cremă fără crutoane aromate din pâine prăjită nu ar trebui să existe! Dacă mai sunt şi stropite cu un fir de ulei de măsline şi apoi presărate cu ierburi aromate după plac, e şi mai bine! 🙂

Crutoane de paine

Textura fină și catifelată a supelor-creme face un contrast delicios cu crutoanele bine uscate, aromate și crocante . La noi nu există supă-cremă servită cu pâine sau altfel decât cu crutoane.

Mergi direct la:
  • Mod de preparare crutoane aromate
  • Ce fel de pâine se folosește la crutoane?
  • Ce condimente folosim pentru crutoane aromate?
  • Rețete de supe cremă pe care să le servești cu crutoane
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Mod de preparare crutoane aromate

Nimic mai simplu: tăiaţi cubuleţe din pâinea preferată, apoi stropiți-le cu ulei de măsline. Presărați fără zgârcenie ierburi aromatice la alegere: busuioc, pătrunjel, oregano , cimbru uscat sau pe toate la un loc, plus un pic de paprika iurte sau dulce, câteva semințe de chimen și mai ales, nu uitați să puneți un căţel de usturoi tocat bine de tot sau fulgi de usturoi uscat.

Amestecaţi foarte bine pentru ca uleiul și ierburile să ajungă peste tot, așezați-le rasfirate într-o tavă şi băgaţi crutoanele în cuptorul încins. Mişcaţi tava din când în când ca să se facă uniform pe toate părţile. Sunt gata cam în 15 de minute, când devin rumene şi crocante.

Ca să vă conving cât de ușor se fac, puteți urmări rețeta video de mai jos.

crutoane

Ce fel de pâine se folosește la crutoane?

Puteți folosi orice fel de pâine doriți: albă, neagră, intermediară, de secară, graham, etc.

Eu în general pentru crutoane cumpăr o pâine albă, feliată. Pâinea albă de la magazin este în general foarte pufoasă și aerată, ca un burete. Nu îmi place să o consum ca atare, dar pentru crutoane e perfectă, pentru că se usucă repede, iar crutoanele au o textură plăcută, sunt foarte crocante și se înmoaie ușor în supă.

Pentru noi, o familie de 2 persoane este suficient dacă fac crutoane din ½ de pâine. Cealaltă jumătate de pâine o bag la congelator și o scot altădată când am supă-cremă în meniu și am nevoie de crutoane.

Crutoane de paine

Ce condimente folosim pentru crutoane aromate?

În fotografia de mai jos vedeți condimentele pe care eu le folosesc de obicei:

  • piper
  • semințe de chimen
  • busuioc uscat
  • fulgi de usturoi
  • boia dulce sau afumată

Puteți folosi și alte condimente pe care le preferați: cimbru, oregano, rozmarin, chilli, etc.

condimente

Rețete de supe cremă pe care să le servești cu crutoane

  • Supa crema de cartofi dulci
    Supă cremă de cartofi dulci, rețetă vegană și dietetică
  • supa de gulii
    Supă de gulii cu crutoane de pâine
  • Supa crema de naut cu sunculita crocanta
    Supă cremă de năut cu șunculiță crocantă
  • supa crema de ardei copti
    Supă cremă de ardei copți. Cu sau fără brânză cu mucegai
Mai multe rețete aici →

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Crutoane de paine

Crutoane aromate din pâine

Crutoanele aromate, bine uscate și crocante, nu trebuie să lipsească de lângă o supă-cremă fină și catifelată.
5 from 6 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 5 minutes minutes
Gătire: 15 minutes minutes
Timp total: 20 minutes minutes
Număr de porții: 6 porții
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

tavă de copt

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 200 g pâine
  • 20 ml ulei de măsline
  • 1 linguriță busuioc uscat/cimbru/oregano
  • ½ linguriță piper
  • 1 linguriță paprika dulce/iute/afumată
  • 1 linguriță usturoi sau fulgi de usturoi
  • 1 linguriță semințe de chimen

Instrucțiuni de preparare
 

  • Aprindeți cuptorul la 200 de grade.
  • Tăiați pâinea cubulețe. Puneți-le într-un castron încăpător.
  • Stropiți cuburile de pâine cu ulei de măsline.
  • Puneți peste pâine toate condimentele.
  • Amestecați pentru ca uleiul și condimentele să ajungă peste tot.
  • Puneți cuburile condimentate de pâine într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și dați tava la cuptor pentru aproximativ 15-20 de minute, până când crutoanele sunt uscate și rumenite.
  • Păstrați crutoanele într-un loc uscat, în pungi de hârtie sau în borcane de sticlă cu capac.
Valori nutriționale
Crutoane aromate din pâine
Valori per porție
Calorii
120
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
5
g
8
%
Carbohidrați
 
17
g
6
%
Fibre
 
1
g
4
%
Zahăr
 
2
g
2
%
Proteine
 
3
g
6
%
Vitamina A
 
3
IU
0
%
Calciu
 
48
mg
5
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • taietei rapizi turnati cu punga
    Tăieței rapizi turnați cu punga - rețeta gata în 5 minute!
  • ciorba de văcuță din rasol
    Ciorbă țărănească din rasol de vită acrită cu suc de roșii - rețeta pas cu pas
  • storceag de sturion
    Storceag de sturion ca la Sfântu Gheorghe - rețeta pescărească din Delta Dunării
  • bors de sfecla rosie cu cartofi
    Borș de sfeclă roșie cu cartofi - rețeta de borș ucrainian
322 shares

Comentarii

  1. vavaly a zis

    iunie 12, 2014 at 10:41 pm

    ei uite asta chiar cautam de ceva vreme. eu am mai facut in tigaie de ceramica pe aragaz. au iesit bune si asa dar daca se ard frimiturile se face fum.
    am mai citit o chestie undeva, referitor la folosirea untului pentru calit : cica e bine sa adaugi si cateva picaturi de ulei, ptr ca untul se arde, ca are alt punct e topire, era o explicatie logica si chiar tin cont de asta. tu ce crezi?

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      iunie 12, 2014 at 10:45 pm

      Da, am citit si eu ca e bine sa le combini, dar nu stiu de ce eu nu prea procedez asa, obisnuinta, cred... Pe de o parte din ce in ce mai rar calesc ceva si atunci doar 2-3 minute, pe de alta parte de obicei, daca e sa fie, calesc in ulei, nu in unt.

      Răspunde
      • vavaly a zis

        iunie 12, 2014 at 10:48 pm

        nu doar la călire mă gândesc ci si la trasul la tigaie, ca sa-i spun asa. de exemplu legumele mexicane, mie imi place sa le fac cu unt. sau brocoli. dar untul simplu se arde imediat. daca pun si un pic de ulei se schimba situatia. in bine :).

        Răspunde
5 from 6 votes (6 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x