• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Newsletter
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Newsletter
  • Despre
  • Contact
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Newsletter
    • Despre
    • Contact
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Acasă » Recipes » Ciorbe

    Supă cremă de ardei copți. Cu sau fără brânză cu mucegai

    Publicat la 16 iulie 2018 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă

    Supă cremă de ardei copți. Cu sau fără brânză cu mucegai. Dar mai bine cu, decât fără! 🙂

    Nu e prima dată când fac supă cremă de ardei copți, dar e prima dată când îmi fac curaj să pun și brânză cu mucegai în ea. Rezultatul a fost atât, dar atât de bun, încât nu cred că pe viitor voi mai face această supă și în varianta clasică, fără acest mic adaos care o ridică la un cu totul alt nivel.

    supa crema de ardei copti

    În general, atunci când fac supă cremă, am alături parmezan sau cașcaval. Sunt delicioase ambele variante, dar acum, că am descoperit varianta aceasta, aș zice că brânza cu mucegai câștigă detașat competiția. E ușoară și cremoasă, cu gustul ei extravagant și aroma pregnantă, schimbă radical povestea supei de ardei copți. Aromele se întrepătrund minunat, iar supa are un gust mult mai bogat. Alături de niște crutoane aromate (vezi aici cum se fac), am avut un prânz de vis, delicios și sățios.

    supa crema de ardei copti

    Nu știam cum se comportă brânza cu mucegai în supa fierbinte, dacă se topește sau doar se înmoaie. Probabil că nu toate se comportă în același mod. Cea folosită de mine nu s-a topit, ci a devenit foarte moale și se întindea ca un cașcaval. Așa că m-am bazat din nou pe ajutorul blenderului G21 care a făcut ca de obicei treabă bună și a pasat perfect și brânza odată cu legumele. Am obținut o supă fină, cremoasă și bogată în arome.

    supa crema de ardei copti

    Mod de preparare supă cremă de ardei copți

    Nu e nici o greutate să faci supă cremă de ardei copți, fie că alegi să pui și brânză în ea sau nu. Supa asta se face la fel de ușor ca oricare alta, atâta doar că va trebui ca atunci când te apuci de ea să ai deja ardeii gata copți. Se poate face, desigur și cu ardei copți congelați, caz în care vor trebui lăsați la dezghețat în prealabil.

    Deși e la fel de gustoasă indiferent de tipul ardeilor grași folosiți, eu aleg mereu ardei kapia sau ardei gras roșu, pentru că vreau ca supa mea să aibă o culoare frumoasă și vibrantă.

    supa crema de ardei copti

    Supă cremă de ardei copți. Cu sau fără brânză cu mucegai

    5 from 4 votes
    Tipărește
    Pregătire: 10 minutes
    Gătire: 30 minutes
    Timp total: 40 minutes
    Număr de porții: 6

    Ingrediente
     

    • 6 ardei copţi proaspeți sau congelați (de preferat ardei kapia sau ardei roșii)
    • 50 g brânză cu mucegai albastru
    • 1 ceapă
    • 2 morcovi
    • 1 cartof mijlociu
    • o felie de ţelină
    • 150 ml suc de roșii
    • 1 linguriță de busuioc uscat
    • sare și piper după gust
    • pătrunjel verde pentru servit

    opțional

    • cuburi de brânză cu mucegai
    • crutoane de pâine

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Curățați legumele și tăiați-le în bucăți potrivite.
    • Puneți rădăcinoasele la fiert în aproximativ 2 litri de apă cu puțină sare.
    • Când toate legumele sunt fierte, puneți-le în blender, adăugați ardeii copți, 50 g de brânză cu mucegai, sucul de roșii fiert în prealabil și cam 300 ml din supa în care au fiert. Pasați totul foarte bine.
    • Adăugați busuiocul uscat, sare și piper după gust și subțiați supa-cremă cât de mult vă place adăugând puțin câte puțin din apa în care au fiert legumele, până ajungeți la consistența dorită.
    • Serviți supa cremă de ardei copți caldă sau rece, cu crutoane din pâine și pătrunjel proaspăt tocat.
    • Înainte de servire, puteți să mai adăugați câteva cuburi de brânză cu mucegai.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat rețeta? Spune-mi părerea ta în comentarii!
    supa crema de ardei copti

    În clipul de mai jos puteți vedea cum fac eu crutoanele aromate din pâine, ce condimente folosesc și cât le țin la cuptor. Click pe fotografie pentru rețetă!

    Iar dacă încă nu te-ai abonat la canalul de YouTube, o poți face chiar acum pentru că săptămânal apar acolo rețete noi explicate pas cu pas. Click aici pentru abonare!

    Vă doresc poftă bună la supă cremă de ardei copți. Cu sau fără brânză cu mucegai. Dar mai bine cu! 🙂

    Alte rețete din aceeași categorie

    • Ciorbă de praz cu năut
    • Ciorbă cu perișoare de pește
    • Borș de pește dobrogean
    • Ciorbă de fasole verde cu rântaş (fără gluten)

    Reader Interactions

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Sunt Iuliana Sbîrnea, autoarea blogului Bucate Aromate!

    Vei găsi aici peste 1000 de rețete din care să te inspiri, precum și multe articole interesante.
    Dacă ai întrebări, le aștept în comentarii, iar dacă vrei să afli mai multe despre mine și blog, citește aici →

    Cauți o rețetă?

    Rețete de sezon

    • Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Mâncare de dovlecei cu orez, cea mai bună și mai ieftină mâncare de vară

    Categorii recomandate

    retete conserve pentru iarna
    Rețete de conserve
    retete de muraturi
    Rețete de murături

    Nou pe blog

    • Tarator - supă rece de castraveți cu iaurt și nuci
    • Paste cu ciuperci și sos de roșii
    • Shakshuka, mâncare simplă cu ouă ochiuri în sos de roșii
    • Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu caise

    Băuturi reci pentru zile fierbinți

    • Rețeta simplă de limonadă cu aromă și culoare intensă
    • Ayran clasic cu mentă
    • Milkshake cu căpșuni, cremos și răcoritor
    • Smoothie cu piersici și busuioc roșu

    Mai multe rețete →

    Torturi festive

    • Entremet cu ricotta, zmeură şi iaurt
    • Tort muşuroi de cârtiţă cu banane și cremă mascarpone
    • Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    • Tort cu blat brownie, cremă de ciocolată şi trandafiri

    Mai multe rețete de tort →

    Abonează-te pe YouTube!

    Bucate Aromate youtube

    Descarcă gratuit mini-cărțile de bucate!

    ebooks gratuite

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2022 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.