Supă cremă de ardei copți. Cu sau fără brânză cu mucegai. Dar mai bine cu, decât fără! 🙂
Nu e prima dată când fac supă cremă de ardei copți, dar e prima dată când îmi fac curaj să pun și brânză cu mucegai în ea. Rezultatul a fost atât, dar atât de bun, încât nu cred că pe viitor voi mai face această supă și în varianta clasică, fără acest mic adaos care o ridică la un cu totul alt nivel.
În general, atunci când fac supă cremă, am alături parmezan sau cașcaval. Sunt delicioase ambele variante, dar acum, că am descoperit varianta aceasta, aș zice că brânza cu mucegai câștigă detașat competiția. E ușoară și cremoasă, cu gustul ei extravagant și aroma pregnantă, schimbă radical povestea supei de ardei copți. Aromele se întrepătrund minunat, iar supa are un gust mult mai bogat. Alături de niște crutoane aromate (vezi aici cum se fac), am avut un prânz de vis, delicios și sățios.
Nu știam cum se comportă brânza cu mucegai în supa fierbinte, dacă se topește sau doar se înmoaie. Probabil că nu toate se comportă în același mod. Cea folosită de mine nu s-a topit, ci a devenit foarte moale și se întindea ca un cașcaval. Așa că m-am bazat din nou pe ajutorul blenderului G21 care a făcut ca de obicei treabă bună și a pasat perfect și brânza odată cu legumele. Am obținut o supă fină, cremoasă și bogată în arome.
Mod de preparare supă cremă de ardei copți
Nu e nici o greutate să faci supă cremă de ardei copți, fie că alegi să pui și brânză în ea sau nu. Supa asta se face la fel de ușor ca oricare alta, atâta doar că va trebui ca atunci când te apuci de ea să ai deja ardeii gata copți. Se poate face, desigur și cu ardei copți congelați, caz în care vor trebui lăsați la dezghețat în prealabil.
Deși e la fel de gustoasă indiferent de tipul ardeilor grași folosiți, eu aleg mereu ardei kapia sau ardei gras roșu, pentru că vreau ca supa mea să aibă o culoare frumoasă și vibrantă.
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Supă cremă de ardei copți. Cu sau fără brânză cu mucegai
Tipărește Salvează pe PinterestIngrediente
- 6 ardei copţi proaspeți sau congelați (de preferat ardei kapia sau ardei roșii)
- 50 g brânză cu mucegai albastru
- 1 ceapă
- 2 morcovi
- 1 cartof mijlociu
- o felie de ţelină
- 150 ml suc de roșii
- 1 linguriță de busuioc uscat
- sare și piper după gust
- pătrunjel verde pentru servit
opțional
- cuburi de brânză cu mucegai
- crutoane de pâine
Instrucțiuni de preparare
- Curățați legumele și tăiați-le în bucăți potrivite.
- Puneți rădăcinoasele la fiert în aproximativ 2 litri de apă cu puțină sare.
- Când toate legumele sunt fierte, puneți-le în blender, adăugați ardeii copți, 50 g de brânză cu mucegai, sucul de roșii fiert în prealabil și cam 300 ml din supa în care au fiert. Pasați totul foarte bine.
- Adăugați busuiocul uscat, sare și piper după gust și subțiați supa-cremă cât de mult vă place adăugând puțin câte puțin din apa în care au fiert legumele, până ajungeți la consistența dorită.
- Serviți supa cremă de ardei copți caldă sau rece, cu crutoane din pâine și pătrunjel proaspăt tocat.
- Înainte de servire, puteți să mai adăugați câteva cuburi de brânză cu mucegai.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
În clipul de mai jos puteți vedea cum fac eu crutoanele aromate din pâine, ce condimente folosesc și cât le țin la cuptor. Click pe fotografie pentru rețetă!
Iar dacă încă nu te-ai abonat la canalul de YouTube, o poți face chiar acum pentru că săptămânal apar acolo rețete noi explicate pas cu pas. Click aici pentru abonare!
Lasă un comentariu