Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Deserturi de casa

Cele mai pufoase găluște cu prune (gomboți) – Proaspete și a doua zi!

Publicat la 13 noiembrie 2013 de Iuliana Sbîrnea - 2 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

150 shares
Mergi la rețetă

Găluște cu prune, cunoscute și sub denumirea de gomboți cu prune, sunt un desert tradițional românesc, care îmi aduce aminte de copilărie și de mirosul îmbietor din bucătăria mamei. Aluatul moale și pufos, făcut cu cartofi fierți, se combină perfect cu dulceața fructelor, iar pesmetul prăjit cu unt și scorțișoară face totul irezistibil. Se fac mai ușor decât ai crede și dacă respecți rețeta, vei avea cele mai pufoase găluște care se păstrează moi, proaspete și bune și a doua zi!

farfurie cu galuste pufoase cu prune tăvălite prin pesmet

Găluștile cu prune sunt unul dintre acele deserturi care au îndulcit copilăria multora dintre noi. Pentru mine, cel puțin, rivalizează cu grișul cu lapte servit cu sirop de zahăr ars sau cu delicioșii colărezi cu lapte pe care îi primeam dimineața la micul dejun.

Acest desert tradițional românesc, considerat adesea desertul copilăriei, este iubit de generații întregi și se găsește în multe variante în rețetele românești. Găluștele cu prune, sau gomboții cu prune, sunt un exemplu perfect de desert de toamnă care aduce laolaltă gustul dulce al prunelor și aroma scorțișoarei.

găluște cu prune în tigaie, tăvălite prin pesmet rumenit
Mergi direct la:
  • Originea rețetei de găluște (gomboți) cu prune
  • Ingrediente pentru găluște cu prune (gomboți cu prune)
  • Cum facem găluște pufoase cu prune – rețeta video detaliată
  • Mod de preparare găluște cu prune (gomboți) din aluat cu cartofi fierți - rețeta pas cu pas
  • Cum se servesc găluștele cu prune – Desert tradițional de toamnă
  • Cum se păstrează
  • Cum să congelezi găluște cu prune (gomboți)
  • Sfaturi pentru găluște cu prune perfecte
  • Întrebări frecvente
  • Alte rețete din copilărie
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Originea rețetei de găluște (gomboți) cu prune

Găluștele cu prune din aluat cu cartofi fierți sunt un desert tradițional din Europa Centrală și de Est. Rețeta a apărut în aceste regiuni datorită accesibilității cartofilor și a fructelor locale și s-a răspândit rapid datorită simplității și gustului său deosebit.

În Ungaria sunt cunoscute ca szilvás gombóc, în Cehia și Slovacia se numesc švestkové knedlíky, iar în Germania și Austria sunt denumite Zwetschgenknödel.

În România, acest desert este cunoscut sub numele de gomboți sau găluște cu prune, fiind un preparat popular, mai ales în Transilvania și Banat.

De-a lungul timpului, rețeta a evoluat, dar baza rămâne aceeași: un aluat din cartofi care învăluie o prună întreagă sau o bucată de prună, totul fiind fiert și apoi acoperit cu pesmet prăjit în unt.

Ingrediente pentru găluște cu prune (gomboți cu prune)

În fotografia de mai jos mai jos vedeți dintr-o privire tot ce vă trebuie pentru cele mai bune găluște cu prune, cu cel mai moale și mai pufos aluat.

ingrediente cu etichete pentru rețeta de găluște cu prune

Aluat din cartofi fierți pentru cele mai pufoase găluște:

  • 1 kg cartofi (albi, făinoși) - aceștia sunt ideali pentru că au un conținut ridicat de amidon, ceea ce face ca aluatul să fie pufos și ușor de modelat.
  • 3 ouă - asigură legarea aluatului și îi conferă consistența potrivită.
  • 300 g făină -folosiți făină albă de tip 000 pentru un rezultat optim.
  • 30 g griș (~ 3 linguri rase) - grișul ajută la absorbția umidității, dă consistență aluatului și îl face pufos
  • ½ linguriță sare - echilibrează gustul și scoate în evidență aroma cartofilor. Nu o omiteți!

Umplutură:

  • 18-20 buc prune mici (~ 600 g) - alegeți prune mai micuțe , bine coapte, dar ferme, pentru un gust echilibrat. Prunele moi, prea coapte vor lăsa mult sirop și vor umezi aluatul în interior.
    • Puteți înlocui prunele cu alte fructe proaspete, de exemplu cu caise, vișine, cireșe sau puteți folosi magiun de prune.
  • Opțional - zahăr și scorțișoară - dacă prunele sunt mai acrișoare, le puteți îndulci adăugând în caseta unde a fost sâmburele, puțin zahăr amestecat cu un praf de scorțișoară pentru aromă.

Pesmet auriu pentru găluște sau gomboți cu prune:

  • 250 g pesmet alb, de pâine - pentru un gust autentic, folosiți pesmet de pâine, alb, simplu. Nu folosiți pesmet de biscuiți care conține deja grăsimi, este îndulcit și are aromă diferită. Pesmetul simplu, din pâine, prăjit în unt oferă o textură crocantă și un gust deosebit.
    • Pentru variație puteți înlocui o parte din pesmet cu migdale sau nuci mărunțite.
  • 80 g zahăr tos (alb sau brun) - se combină cu pesmetul și adaugă dulceață și textură crocantă. Dacă folosiți zahăr brun, obțineți și o subtilă aromă de caramel.
  • 100 g unt - untul este folosit pentru prăjirea pesmetului și contribuie la aroma bogată. Nu îl înlocuiți cu ulei pentru că pierdeți mare parte din savoare!
  • 1 lingură de scorţişoară (sau după gust) - scorțișoara completează perfect gustul dulce al zahărului și al prunelor, dar dacă nu vă place o puteți omite.
    • Puteți folosi în schimb zahăr vanilat Bourbon pentru o aromă superbă de vanilie.

Cum facem găluște pufoase cu prune – rețeta video detaliată

Mod de preparare găluște cu prune (gomboți) din aluat cu cartofi fierți - rețeta pas cu pas

pregatire cartofi fierti pentru aluat de galuste cu prune

1. Spălați bine cartofii și puneți-i la fiert întregi, cu coajă, în apă cu sare, până când intră ușor furculița în ei. Lăsați-i să se răcească foarte bine. Îi puteți fierbe cu o seară înainte. După ce se răcesc, dați-i pe răzătoarea cu găuri mici sau îi treceți printr-o presă de cartofi.

pesmet de paine rumenit in unt topit pentru reteta de galuste cu prune (gomboti)

2. Într-o tigaie mare, topiți untul, adăugați pesmetul și prăjiți-l la foc mediu până devine auriu și crocant. După ce se răcește puțin, adăugați zahărul și scorțișoara, apoi amestecați bine.

pregatire prune pentru reteta de galuste cu prune cu aluat din cartofi fierti

3. Curățați prunele de sâmburi. Dacă sunt prea mari, le tăiați în jumătăți. Dacă sunt mai acrișoare, puneți în mijloc ½ linguriță de zahăr amestecat cu puțină scorțișoară.

Prunele se pun crude în găluște, nu trebuie fierte sau opărite înainte!

aluat cu cartofi fierti pentru galuste cu prune

4. Într-un bol mare, combinați cartofii răciți și pasați cu ouăle, grișul și sarea. Adăugați la început doar ¾ din cantitatea de făină prevăzută în rețetă (eu am pus 250 g în total) și frământați puțin. În funcție de cartofii folosiți, e posibil să nu fie nevoie de toată cantitatea, așa că adăugați puțin câte puțin și frământați doar până se leagă aluatul, nu mai mult!

cum se modeleaza galustile cu prune

5. Luați o bucată de aluat, întindeți-o ușor în palmă și așezați în mijloc o prună. Împachetați aluatul în jurul prunei și modelați o bilă compactă. Lucrați cu mâinile umezite cu apă rece și astfel aluatul nu se va lipi de palme. Repetați procesul până terminați aluatul și prunele.

fierbere găluște cu prune în apă cu sare

6. Într-o oală mare, puneți apă cu sare la fiert la foc mare. Când apa începe să fiarbă, adăugați găluștele, câteva odată (5-6 bucăți), nu aglomerați oala! Dacă se lipesc de fund, doar scuturați puțin oala, nu le dezlipiți cu lingura! După ce apa începe din nou să fiarbă, dați focul la minim și le fierbeți încă 10-12 minute.

găluște cu prune (gomboți) tavalite prin pesmet aromat

7. Scurgeți bine găluștile de apă și le puneți pe rând, câte 2-3 în tigaia cu pesmet. Tăvăliți găluștele fierbinți prin pesmetul aromatizat, acoperindu-le bine pe toate părțile.

gălușcă umplută cu prune (gomboți cu prune) și îmbrăcată în pesmet tăiată în jumătăți pe farfurie albă

8. Pentru cel mai bun gust, serviți gomboții cu prune imediat după preparare.

galuste cu prune (gomboți) cu aluat de cartofi fierti asezate pe farfurie

Cum se servesc găluștele cu prune – Desert tradițional de toamnă

Găluștele se servesc de obicei calde, imediat după ce au fost pregătite, dar sunt foarte bune și reci. Nouă ne plac simple, doar cu pesmetul crocant, dar le puteți mânca și cu smântână ușor îndulcită sau cu un sos de vanilie. Pentru un desert de toamnă perfect, găluștele cu prune (gomboți) sunt ideale alături de o cupă de înghețată de vanilie sau un sos de fructe de pădure.

Cum se păstrează

Găluștele cu prune se păstrează la frigider, într-un recipient închis, pentru 2-3 zile. Le puteți reîncălzi la cuptorul cu microunde sau într-o tigaie, dar trebuie să știți că textura pesmetului va deveni mai moale.

Cum să congelezi găluște cu prune (gomboți)

Găluștile cu prune se pot congela, dar pentru a le menține textura și gustul, este ideal să le congelați înainte de fierbere.

Congelarea găluștilor înainte de fierbere:

Formați găluștele, puneți-le pe o tavă, peste hârtie de copt și congelați-le. După ce se întăresc, le puteți muta în pungi de plastic speciale pentru congelare.

Când vreți să le preparați, le fierbeți direct din congelator.

Congelarea găluștilor după fierbere:

Dacă vreți să congelați gomboți cu prune după fierbere, lăsați-i să se răcească complet înainte de congelare. Când vreți să îi mâncați lasați-i să se dezghețe în frigider și apoi îi puteți încălzi ușor la microunde sau în tigaie. Pentru pesmet crocant, adaugă-l proaspăt prăjit după decongelare.

E bine să știți că găluștele congelate după fierbere își pierd din textura pufoasă și pesmetul va deveni moale după decongelare și reîncălzire.

Sfaturi pentru găluște cu prune perfecte

  • Folosirea cartofilor făinoși este esențială pentru un aluat reușit. Evitați cartofii noi sau cei cu conținut ridicat de apă.
  • Folosiți doar cartofi proaspăt fierți! Nu puteți folosi la această rețetă piure de cartofi rămas de la masa de ieri pentru că de obicei acesta mai conține lapte sau unt.
  • Lăsați cartofii să se răcească bine înainte să îi folosiți la aluat. Cartofii călduți dau un aluat moale, care cere mai multă făină și astfel găluștile vor ieși mai tari.
  • Aluatul va fi foarte moale și lipicios, dar nu puneți mai mult de 300 grame de făină! Dacă aluatul e moale și lipicios, găluștile vor ieși moi și pufoase și se vor păstra proaspete și a doua zi. Un aluat mai ferm, mai uscat, mai ușor de modelat, duce la găluște tari și cauciucate.
  • Dacă nu aveți decât pesmet Panko în casă, mixați-l puțin într-un chopper electric ca să îl aduceți la o granulație cât mai fină.
  • Nu frământați excesiv aluatul, deoarece acesta poate deveni elastic și mai dificil de modelat.
  • Fierbeți găluștele într-o apă bine sărată pentru a preveni lipirea între ele și pentru a le da un gust echilibrat.

Întrebări frecvente

Pot folosi cartofi noi pentru aluat?

Nu, cartofii noi au prea multă apă și nu sunt potriviți pentru acest tip de aluat.

Pot folosi alte tipuri de făină?

Puteți încerca cu făină integrală, dar textura găluștelor va fi diferită, mai puțin aerată și mai densă.

Pot pregăti găluștele cu prune în avans?

Da, puteți pregăti aluatul și umple găluștele, apoi să le păstrați la frigider câteva ore înainte de fierbere.

De ce mi se dezintegrează găluștele în apă?

Este posibil să nu fi adăugat suficientă făină sau să fi frământat aluatul prea puțin. Asigurați-vă că aluatul este bine legat înainte de a modela găluștele.

Alte rețete din copilărie

Vrei să încerci și alte rețete asemănătoare? Îți las mai jos câteva sugestii:

  • merdenele cu umplutură de brânză sărată și foi cumpărate
    Merdenele cu brânză sărată - rețeta rapidă cu foi cumpărate
  • coltunasi moldovenesti
    Colțunași moldovenești cu brânză și gem - rețeta cu cu aluat opărit
  • Papanași fierți cu brânză de vaci, serviți cu smântână și dulceață
    Papanași fierți cu brânză de vaci, serviți cu smântână și dulceață
  • pasat cu lapte si unt
    Păsat cu lapte și unt - rețeta tradițonală de crupe de porumb fierte în lapte

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

farfurie cu galuste pufoase cu prune tăvălite prin pesmet

Găluşte cu prune din aluat cu cartofi fierți

Cum să faci cele mai pufoase găluște cu prune (gomboți) din aluat cu cartofi fierți – desert tradițional românesc, perfect pentru toamnă.
5 from 1 vote
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 30 minutes minutes
Gătire: 30 minutes minutes
Timp total: 1 hour hour
Număr de porții: 18 - 20 găluște
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

Aluat

  • 1 kg cartofi (albi, făinoși)
  • 3 ouă
  • 300 g făină
  • 30 g griș (~ 3 linguri rase)
  • ½ linguriță sare

Umplutura

  • 18-20 buc prune mici (~ 600 g)
  • opțional - zahăr și scorțișoară (dacă prunele sunt acrișoare)

La exterior

  • 250 g pesmet
  • 80 g zahăr tos (alb sau brun)
  • 100 g unt
  • 1 lingură de scorţişoară (sau după gust)

Instrucțiuni de preparare
 

  • Spălați bine cartofii și puneți-i la fiert întregi, cu coajă, în apă cu sare, până când intră ușor furculița în ei. Lăsați-i să se răcească foarte bine. Îi puteți fierbe cu o seară înainte. După ce se răcesc, dați-i pe răzătoarea cu găuri mici sau îi treceți printr-o presă de cartofi.
    pregatire cartofi fierti pentru aluat de galuste cu prune
  • Într-o tigaie mare, topiți untul, adăugați pesmetul și prăjiți-l la foc mediu până devine auriu și crocant. După ce se răcește puțin, adăugați zahărul și scorțișoara, apoi amestecați bine.
    pesmet de paine rumenit in unt topit pentru galuste cu prune
  • Curățați prunele de sâmburi. Dacă sunt prea mari, le tăiați jumătăți. Dacă sunt mai acrișoare, puneți în mijloc ½ linguriță de zahăr amestecat cu puțină scorțișoară.
    pregatire prune pentru reteta de galuste cu prune cu aluat din cartofi fierti
  • Într-un bol mare, combinați cartofii răciți și pasați cu ouăle, grișul și sarea. Adăugați la început doar ¾ din cantitatea de făină prevăzută în rețetă (eu am pus 250 g în total) și frământați puțin. În funcție de cartofii folosiți, e posibil să nu fie nevoie de toată cantitatea, așa că adăugați puțin câte puțin și frământați doar până se leagă aluatul, nu mai mult!
    aluat cu cartofi fierti pentru galuste cu prune
  • Luați o bucată de aluat, întindeți-o ușor în palmă și așezați în mijloc o prună. Împachetați aluatul în jurul prunei și modelați o bilă compactă. Lucrați cu mâinile umezite cu apă rece și astfel aluatul nu se va lipi de palme. Repetați procesul până terminați aluatul și prunele.
    cum se modeleaza galustile cu prune
  • Într-o oală mare, puneți apă cu sare la fiert la foc mare. Când apa începe să fiarbă, adăugați găluștele, câteva odată (5-6 bucăți), nu aglomerați oala! Dacă se lipesc de fund, doar scuturați puțin oala, nu le dezlipiți cu lingura! După ce apa începe din nou să fiarbă, dați focul la minim și le fierbeți încă 10-12 minute.
    fierbere găluște cu prune în apă cu sare
  • Scurgeți bine găluștile de apă și le puneți pe rând, câte 2-3 în tigaia cu pesmet. Tăvăliți găluștele fierbinți prin pesmetul aromatizat, acoperindu-le bine pe toate părțile.
    gomboti cu prune tavaliti prin pesmet aromat
  • Pentru cel mai bun gust, serviți găluștile imediat după preparare.
    gălușcă umplută cu prune și îmbrăcată în pesmet tăiată în jumătăți pe farfurie albă

Bine de știut:

    • Folosirea cartofilor făinoși este esențială pentru un aluat reușit. Evitați cartofii noi sau cei cu conținut ridicat de apă.
    • Folosiți doar cartofi proaspăt fierți! Nu puteți folosi la această rețetă piure de cartofi rămas de la masa de ieri pentru că de obicei acesta mai conține lapte sau unt.
    • Lăsați cartofii să se răcească bine înainte să îi folosiți la aluat. Cartofii călduți dau un aluat moale, care cere mai multă făină și astfel găluștile vor ieși mai tari.
    • Aluatul va fi foarte moale și lipicios, dar nu puneți mai mult de 300 grame de făină! Dacă aluatul e moale și lipicios, găluștile vor ieși moi și pufoase și se vor păstra proaspete și a doua zi. Un aluat mai ferm, mai uscat, mai ușor de modelat, duce la găluște tari și cauciucate.
    • Nu frământați excesiv aluatul, deoarece acesta poate deveni elastic și mai dificil de modelat.
    • Fierbeți găluștele într-o apă bine sărată pentru a preveni lipirea între ele și pentru a le da un gust echilibrat.
Valori nutriționale
Găluşte cu prune din aluat cu cartofi fierți
Valori per porție
Calorii
249
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
6
g
9
%
Colesterol
 
43
mg
14
%
Carbohidrați
 
42
g
14
%
Fibre
 
3
g
13
%
Zahăr
 
9
g
10
%
Proteine
 
6
g
12
%
Vitamina A
 
300
IU
6
%
Calciu
 
43
mg
4
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

Te invit să încerci această rețetă tradițională de gomboți cu prune și să îți aduci aminte de desertul copilăriei. Nu uita să împarți rețeta cu prietenii tăi pe social media!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • placinta cu lapte si fructe de padure
    Plăcintă cu lapte, vanilie și fructe de pădure
  • gogoși umplute cu gem de căpșuni
    Gogoși la air fryer - rețeta de gogoși pufoase umplute cu gem
  • cheesecake copt fara blat
    Cheesecake copt fără blat - rețeta spaniolă de cheesecake basc sau "ars"
  • Cozonac cu scorțișoară si migdale pudrat cu zahar.
    Coroniță de Crăciun din cozonac cu scorțișoară. Rețeta Estonian Kringel.
150 shares

Comentarii

  1. Granpier Rodica a zis

    august 18, 2014 at 6:36 pm

    am sa fac si eu cat de curand,am o prietena la tara,sper sa mai aiba prune :),multumim pentru reteta <3

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      august 18, 2014 at 6:42 pm

      Cu placere. Sa va fie de folos! 🙂

      Răspunde
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕


Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile

  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens

  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște

  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas

  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video

  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie

  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni

ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie

  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură

  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată

  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi

ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii

  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi

  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x