• Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Deserturi de casa

Cele mai pufoase găluște cu prune (gomboți) – Proaspete și a doua zi!

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 29 oct. 2025 · Publicată: 13 nov. 2013 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· 2 comentarii
553 shares
Mergi la rețetă

Găluște cu prune, cunoscute și sub denumirea de gomboți cu prune, sunt un desert tradițional românesc, care îmi aduce aminte de copilărie și de mirosul îmbietor din bucătăria mamei. Aluatul moale și pufos, făcut cu cartofi fierți, se combină perfect cu dulceața fructelor, iar pesmetul prăjit cu unt și scorțișoară face totul irezistibil. Se fac mai ușor decât ai crede și dacă respecți rețeta, vei avea cele mai pufoase găluște care se păstrează moi, proaspete și bune și a doua zi!

farfurie cu galuste pufoase cu prune tăvălite prin pesmet

Găluștile cu prune sunt unul dintre acele deserturi care au îndulcit copilăria multora dintre noi. Pentru mine, cel puțin, rivalizează cu grișul cu lapte servit cu sirop de zahăr ars sau cu delicioșii colărezi cu lapte pe care îi primeam dimineața la micul dejun.

Acest desert tradițional românesc, considerat adesea desertul copilăriei, este iubit de generații întregi și se găsește în multe variante în rețetele românești. Găluștele cu prune, sau gomboții cu prune, sunt un exemplu perfect de desert de toamnă care aduce laolaltă gustul dulce al prunelor și aroma scorțișoarei.

găluște cu prune în tigaie, tăvălite prin pesmet rumenit
Mergi direct la:
  • Originea rețetei de găluște (gomboți) cu prune
  • Ingrediente pentru găluște cu prune (gomboți cu prune)
  • Cum facem găluște pufoase cu prune - rețeta video detaliată
  • Mod de preparare găluște cu prune (gomboți) din aluat cu cartofi fierți - rețeta pas cu pas
  • Cum se servesc găluștele cu prune - Desert tradițional de toamnă
  • Cum se păstrează
  • Cum să congelezi găluște cu prune (gomboți)
  • Sfaturi pentru găluște cu prune perfecte
  • Întrebări frecvente
  • Alte rețete din copilărie
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Originea rețetei de găluște (gomboți) cu prune

Găluștele cu prune din aluat cu cartofi fierți sunt un desert tradițional din Europa Centrală și de Est. Rețeta a apărut în aceste regiuni datorită accesibilității cartofilor și a fructelor locale și s-a răspândit rapid datorită simplității și gustului său deosebit.

În Ungaria sunt cunoscute ca szilvás gombóc, în Cehia și Slovacia se numesc švestkové knedlíky, iar în Germania și Austria sunt denumite Zwetschgenknödel.

În România, acest desert este cunoscut sub numele de gomboți sau găluște cu prune, fiind un preparat popular, mai ales în Transilvania și Banat.

De-a lungul timpului, rețeta a evoluat, dar baza rămâne aceeași: un aluat din cartofi care învăluie o prună întreagă sau o bucată de prună, totul fiind fiert și apoi acoperit cu pesmet prăjit în unt.

Ingrediente pentru găluște cu prune (gomboți cu prune)

În fotografia de mai jos mai jos vedeți dintr-o privire tot ce vă trebuie pentru cele mai bune găluște cu prune, cu cel mai moale și mai pufos aluat.

ingrediente cu etichete pentru rețeta de găluște cu prune

Aluat din cartofi fierți pentru cele mai pufoase găluște:

  • 1 kg cartofi (albi, făinoși) - aceștia sunt ideali pentru că au un conținut ridicat de amidon, ceea ce face ca aluatul să fie pufos și ușor de modelat.
  • 3 ouă - asigură legarea aluatului și îi conferă consistența potrivită.
  • 300 g făină -folosiți făină albă de tip 000 pentru un rezultat optim.
  • 30 g griș (~ 3 linguri rase) - grișul ajută la absorbția umidității, dă consistență aluatului și îl face pufos
  • ½ linguriță sare - echilibrează gustul și scoate în evidență aroma cartofilor. Nu o omiteți!

Umplutură:

  • 18-20 buc prune mici (~ 600 g) - alegeți prune mai micuțe , bine coapte, dar ferme, pentru un gust echilibrat. Prunele moi, prea coapte vor lăsa mult sirop și vor umezi aluatul în interior.
    • Puteți înlocui prunele cu alte fructe proaspete, de exemplu cu caise, vișine, cireșe sau puteți folosi magiun de prune.
  • Opțional - zahăr și scorțișoară - dacă prunele sunt mai acrișoare, le puteți îndulci adăugând în caseta unde a fost sâmburele, puțin zahăr amestecat cu un praf de scorțișoară pentru aromă.

Pesmet auriu pentru găluște sau gomboți cu prune:

  • 250 g pesmet alb, de pâine - pentru un gust autentic, folosiți pesmet de pâine, alb, simplu. Nu folosiți pesmet de biscuiți care conține deja grăsimi, este îndulcit și are aromă diferită. Pesmetul simplu, din pâine, prăjit în unt oferă o textură crocantă și un gust deosebit.
    • Pentru variație puteți înlocui o parte din pesmet cu migdale sau nuci mărunțite.
  • 80 g zahăr tos (alb sau brun) - se combină cu pesmetul și adaugă dulceață și textură crocantă. Dacă folosiți zahăr brun, obțineți și o subtilă aromă de caramel.
  • 100 g unt - untul este folosit pentru prăjirea pesmetului și contribuie la aroma bogată. Nu îl înlocuiți cu ulei pentru că pierdeți mare parte din savoare!
  • 1 lingură de scorţişoară (sau după gust) - scorțișoara completează perfect gustul dulce al zahărului și al prunelor, dar dacă nu vă place o puteți omite.
    • Puteți folosi în schimb zahăr vanilat Bourbon pentru o aromă superbă de vanilie.

Cum facem găluște pufoase cu prune - rețeta video detaliată

Mod de preparare găluște cu prune (gomboți) din aluat cu cartofi fierți - rețeta pas cu pas

pregatire cartofi fierti pentru aluat de galuste cu prune

1. Spălați bine cartofii și puneți-i la fiert întregi, cu coajă, în apă cu sare, până când intră ușor furculița în ei. Lăsați-i să se răcească foarte bine. Îi puteți fierbe cu o seară înainte. După ce se răcesc, dați-i pe răzătoarea cu găuri mici sau îi treceți printr-o presă de cartofi.

pesmet de paine rumenit in unt topit pentru reteta de galuste cu prune (gomboti)

2. Într-o tigaie mare, topiți untul, adăugați pesmetul și prăjiți-l la foc mediu până devine auriu și crocant. După ce se răcește puțin, adăugați zahărul și scorțișoara, apoi amestecați bine.

pregatire prune pentru reteta de galuste cu prune cu aluat din cartofi fierti

3. Curățați prunele de sâmburi. Dacă sunt prea mari, le tăiați în jumătăți. Dacă sunt mai acrișoare, puneți în mijloc ½ linguriță de zahăr amestecat cu puțină scorțișoară.

Prunele se pun crude în găluște, nu trebuie fierte sau opărite înainte!

aluat cu cartofi fierti pentru galuste cu prune

4. Într-un bol mare, combinați cartofii răciți și pasați cu ouăle, grișul și sarea. Adăugați la început doar ¾ din cantitatea de făină prevăzută în rețetă (eu am pus 250 g în total) și frământați puțin. În funcție de cartofii folosiți, e posibil să nu fie nevoie de toată cantitatea, așa că adăugați puțin câte puțin și frământați doar până se leagă aluatul, nu mai mult!

cum se modeleaza galustile cu prune

5. Luați o bucată de aluat, întindeți-o ușor în palmă și așezați în mijloc o prună. Împachetați aluatul în jurul prunei și modelați o bilă compactă. Lucrați cu mâinile umezite cu apă rece și astfel aluatul nu se va lipi de palme. Repetați procesul până terminați aluatul și prunele.

fierbere găluște cu prune în apă cu sare

6. Într-o oală mare, puneți apă cu sare la fiert la foc mare. Când apa începe să fiarbă, adăugați găluștele, câteva odată (5-6 bucăți), nu aglomerați oala! Dacă se lipesc de fund, doar scuturați puțin oala, nu le dezlipiți cu lingura! După ce apa începe din nou să fiarbă, dați focul la minim și le fierbeți încă 10-12 minute.

găluște cu prune (gomboți) tavalite prin pesmet aromat

7. Scurgeți bine găluștile de apă și le puneți pe rând, câte 2-3 în tigaia cu pesmet. Tăvăliți găluștele fierbinți prin pesmetul aromatizat, acoperindu-le bine pe toate părțile.

gălușcă umplută cu prune (gomboți cu prune) și îmbrăcată în pesmet tăiată în jumătăți pe farfurie albă

8. Pentru cel mai bun gust, serviți gomboții cu prune imediat după preparare.

galuste cu prune (gomboți) cu aluat de cartofi fierti asezate pe farfurie

Cum se servesc găluștele cu prune - Desert tradițional de toamnă

Găluștele se servesc de obicei calde, imediat după ce au fost pregătite, dar sunt foarte bune și reci. Nouă ne plac simple, doar cu pesmetul crocant, dar le puteți mânca și cu smântână ușor îndulcită sau cu un sos de vanilie. Pentru un desert de toamnă perfect, găluștele cu prune (gomboți) sunt ideale alături de o cupă de înghețată de vanilie sau un sos de fructe de pădure.

Cum se păstrează

Găluștele cu prune se păstrează la frigider, într-un recipient închis, pentru 2-3 zile. Le puteți reîncălzi la cuptorul cu microunde sau într-o tigaie, dar trebuie să știți că textura pesmetului va deveni mai moale.

Cum să congelezi găluște cu prune (gomboți)

Găluștile cu prune se pot congela, dar pentru a le menține textura și gustul, este ideal să le congelați înainte de fierbere.

Congelarea găluștilor înainte de fierbere:

Formați găluștele, puneți-le pe o tavă, peste hârtie de copt și congelați-le. După ce se întăresc, le puteți muta în pungi de plastic speciale pentru congelare.

Când vreți să le preparați, le fierbeți direct din congelator.

Congelarea găluștilor după fierbere:

Dacă vreți să congelați gomboți cu prune după fierbere, lăsați-i să se răcească complet înainte de congelare. Când vreți să îi mâncați lasați-i să se dezghețe în frigider și apoi îi puteți încălzi ușor la microunde sau în tigaie. Pentru pesmet crocant, adaugă-l proaspăt prăjit după decongelare.

E bine să știți că găluștele congelate după fierbere își pierd din textura pufoasă și pesmetul va deveni moale după decongelare și reîncălzire.

Sfaturi pentru găluște cu prune perfecte

  • Folosirea cartofilor făinoși este esențială pentru un aluat reușit. Evitați cartofii noi sau cei cu conținut ridicat de apă.
  • Folosiți doar cartofi proaspăt fierți! Nu puteți folosi la această rețetă piure de cartofi rămas de la masa de ieri pentru că de obicei acesta mai conține lapte sau unt.
  • Lăsați cartofii să se răcească bine înainte să îi folosiți la aluat. Cartofii călduți dau un aluat moale, care cere mai multă făină și astfel găluștile vor ieși mai tari.
  • Aluatul va fi foarte moale și lipicios, dar nu puneți mai mult de 300 grame de făină! Dacă aluatul e moale și lipicios, găluștile vor ieși moi și pufoase și se vor păstra proaspete și a doua zi. Un aluat mai ferm, mai uscat, mai ușor de modelat, duce la găluște tari și cauciucate.
  • Dacă nu aveți decât pesmet Panko în casă, mixați-l puțin într-un chopper electric ca să îl aduceți la o granulație cât mai fină.
  • Nu frământați excesiv aluatul, deoarece acesta poate deveni elastic și mai dificil de modelat.
  • Fierbeți găluștele într-o apă bine sărată pentru a preveni lipirea între ele și pentru a le da un gust echilibrat.

Întrebări frecvente

Pot folosi cartofi noi pentru aluat?

Nu, cartofii noi au prea multă apă și nu sunt potriviți pentru acest tip de aluat.

Pot folosi alte tipuri de făină?

Puteți încerca cu făină integrală, dar textura găluștelor va fi diferită, mai puțin aerată și mai densă.

Pot pregăti găluștele cu prune în avans?

Da, puteți pregăti aluatul și umple găluștele, apoi să le păstrați la frigider câteva ore înainte de fierbere.

De ce mi se dezintegrează găluștele în apă?

Este posibil să nu fi adăugat suficientă făină sau să fi frământat aluatul prea puțin. Asigurați-vă că aluatul este bine legat înainte de a modela găluștele.

Alte rețete din copilărie

Vrei să încerci și alte rețete asemănătoare? Îți las mai jos câteva sugestii:

  • merdenele cu umplutură de brânză sărată și foi cumpărate
    Merdenele cu brânză sărată - rețeta rapidă cu foi cumpărate
  • coltunasi moldovenesti
    Colțunași moldovenești cu brânză și gem - rețeta cu cu aluat opărit
  • Papanași fierți cu brânză de vaci, serviți cu smântână și dulceață
    Papanași fierți cu brânză de vaci, serviți cu smântână și dulceață
  • pasat cu lapte si unt
    Păsat cu lapte și unt - rețeta tradițonală de crupe de porumb fierte în lapte

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

farfurie cu galuste pufoase cu prune tăvălite prin pesmet

Găluşte cu prune din aluat cu cartofi fierți

Cum să faci cele mai pufoase găluște cu prune (gomboți) din aluat cu cartofi fierți - desert tradițional românesc, perfect pentru toamnă.
5 from 1 vote
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 30 minutes minutes
Gătire: 30 minutes minutes
Timp total: 1 hour hour
Număr de porții: 18 - 20 găluște
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

Aluat

  • 1 kg cartofi (albi, făinoși)
  • 3 ouă
  • 300 g făină
  • 30 g griș (~ 3 linguri rase)
  • ½ linguriță sare

Umplutura

  • 18-20 buc prune mici (~ 600 g)
  • opțional - zahăr și scorțișoară (dacă prunele sunt acrișoare)

La exterior

  • 250 g pesmet
  • 80 g zahăr tos (alb sau brun)
  • 100 g unt
  • 1 lingură de scorţişoară (sau după gust)

Instrucțiuni de preparare
 

  • Spălați bine cartofii și puneți-i la fiert întregi, cu coajă, în apă cu sare, până când intră ușor furculița în ei. Lăsați-i să se răcească foarte bine. Îi puteți fierbe cu o seară înainte. După ce se răcesc, dați-i pe răzătoarea cu găuri mici sau îi treceți printr-o presă de cartofi.
    pregatire cartofi fierti pentru aluat de galuste cu prune
  • Într-o tigaie mare, topiți untul, adăugați pesmetul și prăjiți-l la foc mediu până devine auriu și crocant. După ce se răcește puțin, adăugați zahărul și scorțișoara, apoi amestecați bine.
    pesmet de paine rumenit in unt topit pentru galuste cu prune
  • Curățați prunele de sâmburi. Dacă sunt prea mari, le tăiați jumătăți. Dacă sunt mai acrișoare, puneți în mijloc ½ linguriță de zahăr amestecat cu puțină scorțișoară.
    pregatire prune pentru reteta de galuste cu prune cu aluat din cartofi fierti
  • Într-un bol mare, combinați cartofii răciți și pasați cu ouăle, grișul și sarea. Adăugați la început doar ¾ din cantitatea de făină prevăzută în rețetă (eu am pus 250 g în total) și frământați puțin. În funcție de cartofii folosiți, e posibil să nu fie nevoie de toată cantitatea, așa că adăugați puțin câte puțin și frământați doar până se leagă aluatul, nu mai mult!
    aluat cu cartofi fierti pentru galuste cu prune
  • Luați o bucată de aluat, întindeți-o ușor în palmă și așezați în mijloc o prună. Împachetați aluatul în jurul prunei și modelați o bilă compactă. Lucrați cu mâinile umezite cu apă rece și astfel aluatul nu se va lipi de palme. Repetați procesul până terminați aluatul și prunele.
    cum se modeleaza galustile cu prune
  • Într-o oală mare, puneți apă cu sare la fiert la foc mare. Când apa începe să fiarbă, adăugați găluștele, câteva odată (5-6 bucăți), nu aglomerați oala! Dacă se lipesc de fund, doar scuturați puțin oala, nu le dezlipiți cu lingura! După ce apa începe din nou să fiarbă, dați focul la minim și le fierbeți încă 10-12 minute.
    fierbere găluște cu prune în apă cu sare
  • Scurgeți bine găluștile de apă și le puneți pe rând, câte 2-3 în tigaia cu pesmet. Tăvăliți găluștele fierbinți prin pesmetul aromatizat, acoperindu-le bine pe toate părțile.
    gomboti cu prune tavaliti prin pesmet aromat
  • Pentru cel mai bun gust, serviți găluștile imediat după preparare.
    gălușcă umplută cu prune și îmbrăcată în pesmet tăiată în jumătăți pe farfurie albă

Bine de știut:

    • Folosirea cartofilor făinoși este esențială pentru un aluat reușit. Evitați cartofii noi sau cei cu conținut ridicat de apă.
    • Folosiți doar cartofi proaspăt fierți! Nu puteți folosi la această rețetă piure de cartofi rămas de la masa de ieri pentru că de obicei acesta mai conține lapte sau unt.
    • Lăsați cartofii să se răcească bine înainte să îi folosiți la aluat. Cartofii călduți dau un aluat moale, care cere mai multă făină și astfel găluștile vor ieși mai tari.
    • Aluatul va fi foarte moale și lipicios, dar nu puneți mai mult de 300 grame de făină! Dacă aluatul e moale și lipicios, găluștile vor ieși moi și pufoase și se vor păstra proaspete și a doua zi. Un aluat mai ferm, mai uscat, mai ușor de modelat, duce la găluște tari și cauciucate.
    • Nu frământați excesiv aluatul, deoarece acesta poate deveni elastic și mai dificil de modelat.
    • Fierbeți găluștele într-o apă bine sărată pentru a preveni lipirea între ele și pentru a le da un gust echilibrat.
Nutrition Facts
Găluşte cu prune din aluat cu cartofi fierți
Amount per Serving
Calorii
249
% Daily Value*
Grăsimi
 
6
g
9
%
Colesterol
 
43
mg
14
%
Carbohidrați
 
42
g
14
%
Fibre
 
3
g
13
%
Zahăr
 
9
g
10
%
Proteine
 
6
g
12
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

Te invit să încerci această rețetă tradițională de gomboți cu prune și să îți aduci aminte de desertul copilăriei. Nu uita să împarți rețeta cu prietenii tăi pe social media!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Bol cu gogoși rapide cu praf de copt și mere, desert de casă simplu și pufos
    Gogoși rapide cu praf de copt, mere și stafide – pufoase, aromate, gata în 15 minute
  • Felie de budincă de cuscus cu brânză și stafide, servită pe farfurie albă
    Budincă de cuscus cu brânză dulce și stafide – simplă, rapidă și hrănitoare
  • vas alb plin cu gogosi aurii moi si pufoase
    Gogoși moi și pufoase cu drojdie uscată rețetă simplă fără pahar!
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
553 shares

Comentarii

  1. Granpier Rodica a zis

    august 18, 2014 at 6:36 pm

    am sa fac si eu cat de curand,am o prietena la tara,sper sa mai aiba prune :),multumim pentru reteta <3

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      august 18, 2014 at 6:42 pm

      Cu placere. Sa va fie de folos! 🙂

      Răspunde
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Ciorbă de varză dulce de post cu borș și legume, presărată cu pătrunjel proaspăt, servită cu mămăligă.
    Ciorbă de varză dulce de post – rețetă moldovenească cu borș și leuștean
  • Caltaboș cu bulion și orez, rețetă fără prăjeală, pregătit în mațe groase de porc
    Caltaboș cu carne tocată, orez și bulion – rețeta simplă, fără organe, fără prăjeală
  • Secțiune din prăjitura Cușma lui Guguță cu rulouri fragede umplute cu vișine
    Cușma lui Guguță – rețeta tradițională moldovenească cu vișine și aluat fraged de casă
  • Chec aperitiv cu ficăței de pui, ouă și cașcaval, tăiat felii pe platou, rețetă sărată de la Bucate Aromate
    Chec aperitiv cu ficăței de pui, ouă și cașcaval - rețeta ideală pentru sărbători

Populare acum

  • Farfurie alba cu felii de chec aperitiv cu iaurt. In sectiune se vad masline, cuburi de legume, branzeturi si sunca
    Chec aperitiv cu iaurt, șuncă, brânză și legume – rapid și gustos
  • Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
    Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Rețete de post
  • Salate

VEZI TOATE CATEGORIILE

Deserturi de post

  • Placinta cu dovleac
    Plăcintă cu dovleac cu foi subțiri – rețetă video rapidă și delicioasă
  • Clătite de post cu apă minerală
    Clătite de post cu apă minerală – rețeta simplă și rapidă pentru clătite pufoase
  • Prăjitură turnată cu mere
    Prăjitură turnată cu mere rase - rețeta simplă, de post
  • Cornulețe de post cu borș
    Cornulețe de post cu borș umplute cu rahat
VEZI ȘI ALTE REȚETE

Prăjiturile copilăriei

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • placinta cu mere si aluat fraged cu untura
    Plăcintă cu mere și aluat fraged cu untură și smântână - o rețetă delicioasă!
  • Prajitura cu gem si aluat razuit
    Prăjitura cu gem și aluat răzuit - rețeta cu unt sau untură
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Cei mai pufoși cozonaci

  • cozonac moldovenesc cu aluat oparit
    Cozonac moldovenesc cu aluat opărit - rețeta după Silvia Jurcovan
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • cozonac fara framantare pufos cu multa umplutura
    Cozonac fără frământare și fără împăturiri - cea mai ușoară rețetă

Rețete actualizate

  • Portokalopita cu portocale și iaurt, servită pe farfurie albă, desert tradițional grecesc
    Portokalopita - rețeta de plăcintă grecească însiropată, cu iaurt şi portocale
  • Rețetă de varză a la Cluj servită pe farfurie, cu smântână și tacâmuri, preparat tradițional românesc gătit la cuptor
    Cum se face varza a la Cluj – rețeta tradițională românească, pas cu pas
  • Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir, decorată cu smântână și semințe de dovleac
    Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir – rețetă fină și aromată
  • felie de prajitura cu piscoturi, lapte condensat si banane asezata pe farfurie pentru servire
    Prăjitură cu pișcoturi, lapte condensat și banane – rețetă fără coacere

Articole utile

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • colaj de fotografii cu deserturi cozonac, prajituri, fursecuri, turta dulce pentru masa craciun care se pot face din timp
    20+ deserturi pentru Crăciun pregătite din timp - sfaturi și trucuri pentru păstrare
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.