• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Bucate Aromate

reţete simple pentru familie şi prieteni

Caută după reţetă sau ingredient

  • Home
  • Reţete
  • Articole
  • Despre
    • Cine gătește?
    • Colaboratori
    • Politica Cookies
  • Contact
  • F. A. Q.
  • Aperitive
  • Supe şi ciorbe
  • Feluri de bază
    • Mâncăruri cu carne
    • Mâncăruri de post
    • Reţete cu peşte şi fructe de mare
    • Paste şi pizza
    • Salate
    • Tarte sărate
  • Deserturi
    • Checuri, cozonac, brioşe
    • Deserturi de casă
    • Deserturi de post
    • Fursecuri, biscuiţi, cornuleţe
    • Îngheţată şi deserturi la pahar
    • Prăjituri şi tarte
    • Torturi
  • Băuturi
  • Pâine de casă
  • Din cămară
  • Cum se face

Papanași fierți cu brânză de vaci, serviți cu smântână și dulceață

August 8, 2017 by Iuliana 5 Comments

Ador papanaşii în toate variantele lor: prăjiţi, fierţi, tăvăliţi prin pesmet, etc. Dar de departe cea de astăzi este varianta mea preferată. Nu doar că e cea mai simplu de făcut dintre toate, dar e şi cea mai dietetică. Fără nimic prăjit, fără pesmetul îmbibat cu unt (dar delicios, ce-i drept), ce să vă mai explic, efort minim, gust maxim!

Papanași fierți cu brânză de vaci, serviți cu smântână și dulceață

Aş putea să numesc reţeta asta “papanaşii puturosului” pentru ca nici măcar nu mă străduiesc să le dau cine ştie ce formă. Pur şi simplu îi pun cu lingura în oala cu apă fierbinte, aşa cum facem şi la gogoşile turnate. Nu vor avea ei “aspect comercial” prea grozav, dar la cât de repede dispar din farfurie, chiar nu merită să ne chinuim mai mult. Eu i-am făcut după metoda asta şi atunci când am avut musafiri şi zău că nu s-a uitat nimeni sub straturile de smântână şi dulceaţă să vadă dacă au formă perfect regulată sau nu! 😀

În plus, să ştiţi că pentru reţeta asta nu trebuie să aprindeţi aragazul decât vreo 15 minute. De-a dreptul suportabil şi credeţi-mă că merită efortul!

Vezi aici rețeta de dulceață de afine făcută în casă!

Papanași fierți cu brânză de vaci, serviți cu smântână și dulceață

Mod de preparare papanași fierți cu brânză de vaci

Papanași fierți cu brânză de vaci, serviți cu smântână și dulceață
 
Print
Timp de pregătire
10 minute
Timp de gătire
15 minute
Timp total
25 minute
 
Autor: Iuliana @ Bucate Aromate
Recipe type: Desert
Număr de porţii: 4
Ingrediente
pentru papanași
  • 250 g brânză de vaci grasă
  • 1 ou mare
  • 50 g griș
  • 60 g făină
  • 20 g zahăr pudră vanilat (eu am avut făcut în casă, ca aici)
  • coaja rasă de la o lămâie
  • un praf de sare
pentru servit
  • 200 g smântână
  • dulceață sau gem la alegere (eu am avut de afine)
Mod de preparare
  1. Amestecați brânza cu oul bătut, grișul, făina, sarea, zahărul vanilat și coaja rasă de lămâie pana obțineți un aluat omogen, care va rămâne putin lipicios. Dacă îl simțiți la mână că e prea lipicios, mai adăugați puțină făină.
  2. Lăsați aluatul deoparte minim 15 minute pentru ca grișul și făina să se umfle puțin.
  3. Într-o oală încăpătoare puneți la fiert aprox. 4 litri de apă cu un praf de sare.
  4. Când apa clocotește, reduceți putin focul și folosind o lingură umezită, luați parți din compoziție și dați-le drumul în oală. La început se vor duce la fund, dar e bine așa. Nu amestecați deloc în oală! Pe măsură ce papanașii se fierb, se vor ridica singuri la suprafață.
  5. După ce s-au ridicat la suprafață, lăsați-i să mai dea câteva clocote, apoi îi scoateți folosind o paletă cu găuri.
  6. Se servesc imediat, calzi, acoperiți cu smântână și dulceața preferată.
Notă
Brânza de vaci trebuie să fie foarte bine scursă, altfel veți avea nevoie de mai multă făină și griș!
3.5.3226

Papanași fierți cu brânză de vaci, serviți cu smântână și dulceață

Poftă bună la papanași fierți cu brânză de vaci!

Filed Under: Deserturi de casa, Rețete preferate Tagged With: branza de vaci, dulceata, smantana

« Limonadă cu pere şi sâmburi de rodie
Cum şi de ce să-ţi faci amestecul de musli acasă »

Reader Interactions



Comments

  1. LAURA C.

    August 8, 2017 at 12:43

    Nu am mancat niciodata!

    Reply
    • Iuliana

      August 8, 2017 at 13:15

      Incearca! Sunt asa de buni si se fac asa de usor! 🙂

      Reply
  2. Sabina

    August 8, 2017 at 14:01

    Buna, abia astept sa fac in varianta asta! O intrebare, te rog: ce fel de branza de vaci folosesti? Multumesc, iti doresc o zi minunata!

    Reply
    • Iuliana

      August 8, 2017 at 14:05

      Buna,
      Nu folosesc o branza anume, iau ce gasesc din piata sau de la supermarchet.
      Prefer sa o iau din piata sau din magazinele unde o pot vedea si gusta, ca sa o pot alege mai uscata si sa nu fie acrisoara.
      La supermarket e mai greu sa stii cum e branza din cutie. Totusi branza Pilos de la Lidl a fost intotdeauna foarte buna. Am mai luat Lacteea cu 20% grasime din Carrefour si a fost ok.

      Reply
      • Sabina

        August 8, 2017 at 15:35

        Multumesc foarte mult pentru raspuns!

        Reply

Aştept cu drag comentariile voastre: Cancel reply

Primary Sidebar

  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS

Bună,
Sunt Iuliana, gazda ta pe Bucate Aromate.
Îți multumesc pentru vizită. Sper să găsești în colecția mea de rețete inspirație pentru meniul familiei tale.
Dacă vrei să afli mai multe despre mine și blog, citește aici.




Fii primul care primește rețetele

Introdu aici adresa ta și vei primi fiecare rețetă pe e-mail, imediat după publicare

Blenderul meu performant G21 Perfect Smoothie Vitality

G21_blender_perfect_smoothie_vitality

Prietenii mei, responsabili cu aromele de pe blog

Fotografiile mele și aici:

logo foodelia

Footer

Hai pe Instagram!

  • Totul e bine când se termină cu bine. Și cu bun! 🍰 🍓
 Rețeta celei mai simple tarte cu frișcă și căpșuni, vine cât de curând, aveți puțintică răbdare, da? 😀
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
#bucatearomate #behindthescene #inculise #fotografieculinara #nikonromania #nikon35mm #desertcufrisca #desertuldeazi #retetazilei #reteterapide #retetesimple #gatimacasa #tartacucapsuni #desertcufructe #capsuni #cevabun #cevadulce #foodpost #foodshare #foodphoto #foodphotography #ilovemynikon
  • Cam ce credeți că se petrece aici? 😍
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
#bucatearomate #desertuldeazi #desertcufructe #desertcucapsuni #capsuni #primavara #retetazilei #retetesimple #retetesanatoase #gatimacasa #cevabun #cevadulce #dinbucatariamea #inthemaking #inthekitchen #dessertphotography #dessert #stawberry #food #foodpost #foodphotography #foodshare
  • Cina e gata! E simplă și de-li-cioa-să 😍
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
#solarisbelsugdinnatura #bucatearomate #solarisplant #salata #osalatăpezi #retetazilei #retetesanatoase #retetesimple #mancaresanatoasa #gatimacasa #salad #foodpost #foodphoto #foodphotography #salad #tunasalad
  • Hei, tu! Da,da, tu! 🤗 Te așteaptă ceva bun pe blog! E cu somon afumat, rucola și ouă de prepeliță! #linkinbio👉💻 #gustare #cevabun #bucatearomate #ceavemlapranz #retetazilei #retetepescaresti #retetesanatoase #retetesimple #reteterapide #reteteromanesti #blogculinar #fotografieculinara #nikonromania #nikon35mm #somonafumat #ouadeprepelita #tasty #somonfume
  • Amatori de o ciulama? 
V-am lăsat #linkinbio👉💻 .
.
.
.
.
.
.
.
.
#bucatearomate #selgroscautapasiunea #pentrupasionați #gusturiromanesti #retetazilei #retetetraditionale #retetesanatoase #retetesimple #reteteromanesti #ceavemlapranz #ceavemlacina #mancaresanatoasa #mancareromaneasca #traditii #vegetarian #meniu #meniuvegetarian #ciulama #sparanghel #gatimacasa
  • Vă doresc tuturor sărbători binecuvântate și lumină în suflete! .
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
#bucatearomate #paste #paste2018 #sarbatoripascale #sarbatori #pastefericit #cozonac #ouarosii #lalele #primavara #pasteortodox #orthodoxeaster #orthodoxeaster2018 #happyeaster #redeggs
  • Declar deschis sezonul panseluțelor, petuniilor și mușcatelor de balcon🌷🌻🌸💐🏵️🥀
Voi cum stați la capitolul ăsta? 😀
#primavara #balconulmeu #muscate #panselute #floridebalcon #terasamea #avenitprimavara #flowerpower #mybalcony #geranium #springflowers #springishere

Follow Me!

Copyright

Toate articolele(text, reţetă)  și fotografiile care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului Bucate Aromate. Copierea și diseminarea acestora pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți, etc.), în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Poți cumpăra fotografiile mele de aici:

Royalty Free Stock Photos

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Despre cookies

Copyright © 2018 · Foodie Pro & The Genesis Framework