• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Bucate Aromate

reţete simple pentru familie şi prieteni




  • Prima pagină
  • Reţete
  • Despre
    • Autoarea blogului
    • Colaboratori
    • Politica Cookies
    • Politica de confidenţialitate
  • Resurse
    • eBooks gratuite
    • Articole utile
    • Reportaje, călătorii
  • Întreabă-mă
  • Contact
  • Nav Social Menu

    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
  • Aperitive
  • Supe şi ciorbe
  • Feluri de bază
    • Mâncăruri cu carne
    • Gata în 30 de minute
    • Rețete de post
    • Reţete cu peşte şi fructe de mare
    • Rețete vegetariene
    • Salate
    • Paste şi pizza
    • Tarte sărate
  • Deserturi
    • Checuri, cozonac, brioşe
    • Deserturi de casă
    • Deserturi de post
    • Fursecuri, biscuiţi, cornuleţe
    • Îngheţată şi deserturi la pahar
    • Prăjituri şi tarte
    • Torturi
  • Băuturi
  • Pâine de casă
  • Conserve
  • Cum se face?

Papanași fierți cu brânză de vaci, serviți cu smântână și dulceață

8 august 2017 by Iuliana 6 Comments

Mergi direct la rețetă

Ador papanaşii în toate variantele lor: prăjiţi, fierţi, tăvăliţi prin pesmet, etc. Dar de departe cea de astăzi este varianta mea preferată. Nu doar că e cea mai simplu de făcut dintre toate, dar e şi cea mai dietetică. Fără nimic prăjit, fără pesmetul îmbibat cu unt (dar delicios, ce-i drept), ce să vă mai explic, efort minim, gust maxim!

Papanași fierți cu brânză de vaci, serviți cu smântână și dulceață

Aş putea să numesc reţeta asta “papanaşii puturosului” pentru ca nici măcar nu mă străduiesc să le dau cine ştie ce formă. Pur şi simplu îi pun cu lingura în oala cu apă fierbinte, aşa cum facem şi la gogoşile turnate. Nu vor avea ei “aspect comercial” prea grozav, dar la cât de repede dispar din farfurie, chiar nu merită să ne chinuim mai mult. Eu i-am făcut după metoda asta şi atunci când am avut musafiri şi zău că nu s-a uitat nimeni sub straturile de smântână şi dulceaţă să vadă dacă au formă perfect regulată sau nu! 😀

În plus, să ştiţi că pentru reţeta asta nu trebuie să aprindeţi aragazul decât vreo 15 minute. De-a dreptul suportabil şi credeţi-mă că merită efortul!

Vezi aici rețeta de dulceață de afine făcută în casă!

Papanași fierți cu brânză de vaci, serviți cu smântână și dulceață

Mod de preparare papanași fierți cu brânză de vaci

Papanași fierți cu brânză de vaci, serviți cu smântână și dulceață
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest

Papanași fierți cu brânză de vaci, serviți cu smântână și dulceață

Preparare10 mins
Gătire15 mins
Timp total25 mins
Categorie: Desert
Porții: 4
Autor: Iuliana @ Bucate Aromate

Ingrediente

pentru papanași

  • 250 g brânză de vaci grasă
  • 1 ou mare
  • 50 g griș
  • 60 g făină
  • 20 g zahăr pudră vanilat eu am avut făcut în casă, ca aici
  • coaja rasă de la o lămâie
  • un praf de sare

pentru servit

  • 200 g smântână
  • dulceață sau gem la alegere eu am avut de afine

Mod de preparare

  • Amestecați brânza cu oul bătut, grișul, făina, sarea, zahărul vanilat și coaja rasă de lămâie pana obțineți un aluat omogen, care va rămâne putin lipicios. Dacă îl simțiți la mână că e prea lipicios, mai adăugați puțină făină.
  • Lăsați aluatul deoparte minim 15 minute pentru ca grișul și făina să se umfle puțin.
  • Într-o oală încăpătoare puneți la fiert aprox. 4 litri de apă cu un praf de sare.
  • Când apa clocotește, reduceți putin focul și folosind o lingură umezită, luați parți din compoziție și dați-le drumul în oală. La început se vor duce la fund, dar e bine așa. Nu amestecați deloc în oală! Pe măsură ce papanașii se fierb, se vor ridica singuri la suprafață.
  • După ce s-au ridicat la suprafață, lăsați-i să mai dea câteva clocote, apoi îi scoateți folosind o paletă cu găuri.
  • Se servesc imediat, calzi, acoperiți cu smântână și dulceața preferată.

Notă

Brânza de vaci trebuie să fie foarte bine scursă, altfel veți avea nevoie de mai multă făină și griș!
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Papanași fierți cu brânză de vaci, serviți cu smântână și dulceață

Poftă bună la papanași fierți cu brânză de vaci!

Filed Under: Deserturi de casa, Rețete preferate Tagged With: branza de vaci, dulceata, smantana

Previous Post: « Limonadă cu pere şi sâmburi de rodie
Next Post: Cum şi de ce să-ţi faci amestecul de musli acasă »

Reader Interactions



grup FB Bucate Aromate

Vrei să afli când apare o rețetă nouă?

Introdu adresa de email în caseta de mai jos și abonează-te




Comments

  1. LAURA C.

    8 august 2017 at 12:43

    Nu am mancat niciodata!

    Răspunde
    • Iuliana

      8 august 2017 at 13:15

      Incearca! Sunt asa de buni si se fac asa de usor! 🙂

      Răspunde
  2. Sabina

    8 august 2017 at 14:01

    Buna, abia astept sa fac in varianta asta! O intrebare, te rog: ce fel de branza de vaci folosesti? Multumesc, iti doresc o zi minunata!

    Răspunde
    • Iuliana

      8 august 2017 at 14:05

      Buna,
      Nu folosesc o branza anume, iau ce gasesc din piata sau de la supermarket.
      Prefer sa o iau din piata sau din magazinele unde o pot vedea si gusta, ca sa o pot alege mai uscata si sa nu fie acrisoara.
      La supermarket e mai greu sa stii cum e branza din cutie. Totusi branza Pilos de la Lidl a fost intotdeauna foarte buna. Am mai luat Lacteea cu 20% grasime din Carrefour si a fost ok.

      Răspunde
      • Sabina

        8 august 2017 at 15:35

        Multumesc foarte mult pentru raspuns!

        Răspunde
  3. Cher Wally

    6 octombrie 2019 at 02:20

    Eu am inversat cantitatile de gris si faina, prefer mai mult gris ca sa am textura mai granulata.
    Am pus 3 oua in loc de 2…rezultatul a fost exact ce imi doream.
    Aluatul era cam ca o mamaliga destul de tare (isi pastra forma, nu se mai inmuia sa se aplatizeze in castron)
    15-17 min lasat la “odihnit”
    Personal am omis coaja de citrice…o consider optionala si doar daca doresti acea aroma.
    Se pot servi presarati si cu un amestec de pesmet si nuca macinata, perpelit rapid in tigaie in putin unt,
    iar la final poti adauga si putin zahar vanilat cand pui peste papanasi in farfurie.
    Daca esti mai radical…testeaza-i alaturi de o cupa/lingura de inghetata 😉
    E un deliciu greu de intrecut!
    Pentru o savoare cat mai mare, folositi branza de vaci dulce (sau foarte putin acrisoara) si smantana deasemenea sa fie dulce (nu indulcita si nici cea clasica “fermentata”)

    Răspunde

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primary Sidebar

Bună,
Sunt Iuliana, gazda ta pe Bucate Aromate.
Îți multumesc pentru vizită. Sper să găsești în colecția mea de rețete inspirație pentru meniul familiei tale.
Dacă vrei să afli mai multe despre mine și blog, citește aici.






Descarcă de aici ebook-urile gratuite

eBooks gratuite pentru cititori

Footer

Cum se face?

Cum se face iaurtul de casă

Cum se face iaurtul de casă, simplu, cremos, 100% natural

sos bolognese

Sos bolognese pentru paste și lasagna (ragu bolognese)

Maia naturală pentru pâine de casă

Maia naturală pentru pâine de casă. Cum se cultivă de la zero, cum se păstrează.

Cum şi de ce să-ţi faci amestecul de musli acasă

Cum şi de ce să-ţi faci amestecul de musli acasă

sos de caramel sarat

Sos de caramel sărat – doar câteva ingrediente, gata în 10 minute

Cum se face frişca din smântână - reţeta pas cu pas

Cum se face frişca din smântână – reţeta pas cu pas

Vezi mai multe articole →

Etichete

afine ardei ardei gras bauturi racoritoare branza branza de vaci busuioc cacao caise capsuni carne de pasare carne tocata cartofi ciocolata cirese ciuperci desert cu iaurt dieta Dukan dovlecei frisca iaurt lamaie lapte legume maia naturala malai mascarpone mere miere nuci orez oua paste peste rosii scortisoara Selgros smantana solaris supa-crema unt usturoi vanilie vinete zmeura

Hai pe Instagram!

iuliana_bucate_aromate

🍝 Food blogger 📷 Photographer 📚 Historical books reader ✈️ Enthuziastic traveler.
🌺 Find me, my recipes and my photos at #bucatearomate

Iuliana Sbîrnea.
Instagram post 18083103061191190 Prăjitură cu glazură de ciocolată neagră și cremă de cocos. O rețetă de post numai bună pentru sărbătoriții zilei sau dacă vreți să îl ademeniți pe Moș Nicolae cu ceva bun ❤️⁠
-------***-------⁠
Am lăsat rețeta la profil. Abia aștept să văd cum v-a ieșit 🙂⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
#bucatearomate #desertcuciocolata #mosnicolae #desertdepost  #deserturi  #retetesimple #cegatimazi #vegan #diaryfree #veganz #veganworld #veganslife #instalife #coconut #delicious #eat #govegan #healthyfood #healthyrecipes #chocolate #coconutcream #veggiesmost #homemade #foodgasm #veganmeal #veganfoodideas #veganrecipeshare #healthyvegan #plantbasedlifestyle #healthyfoodideas
Instagram post 18083507632093064 După atâtea dulcegării, să mai facem, totuși, și ceva de mâncare, nu-i așa? 😁⁠
---------***---------⁠
Mâncare de mazăre cu morcovi pentru prânzul de azi. Foarte gustoasă, ușor dulceagă și cu sos bogat în care să întingi cu niște pâine proaspătă, de preferat făcută în casă 🙂⁠
---------***---------⁠
Găsesc că îi stă foarte bine în farfuriile delicate de la @pepco_ro ❤️⁠
---------***---------⁠
Și vouă vi se pare mâncarea mai apetisantă dacă e servită în farfurii frumoase sau numai eu sunt defectă? 😛⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
#bucatearomate #PEPCO #inspiratiePEPCO #retetazilei #retetevegane #retetesanatoase #retete #ceavemlapranz #mancareromaneasca #mancaresanatoasa #fotografieculinara #foodstyling #mancaruriromanesti #foodstagram #potatoesrecipe #ig_romania #fooddiary #easytocook #mancarebuna #instafood #infinity_foodlover #bon_app #still_life_gallery #storyofmytable #mycommontable #tv_stillife #goodfood #food52gram #foodphotography #recipeoftheday
Instagram post 18116802259016588 Cornulețe de post cu gem de prune și nuci. ⁠
Bune lângă o cafea, bune la desert, bune la pachet, bune oricând. Cu cât mai multe, cu atât mai bune 😋⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
⁠
⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
#bucatearomate #cornulete #desert #deserturi  #retetesimple #micdejun #micdejunsanatos #cegatimazi #vegan #diaryfree #veganz #veganworld #veganslife #instalife #cookies #delicious #eat #govegan #healthyfood #healthyrecipes #strawberry #veggiesmost #homemade #foodgasm #veganmeal #veganfoodideas #veganrecipeshare #healthyvegan #plantbasedlifestyle #healthyfoodideas
Instagram post 17928251926330230 Trigoane crocante cu mere și nuci. ⁠
Ce repede se fac și ce repede dispar! ⁠
În plus, au beneficii 2 în 1: potolesc și pofta de dulce și pe cea de ronțăit 😁⁠
-------------***-------------⁠
Rețeta e pe blog și în link-ul de la profil. Poftă bună! ⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
⁠
⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
#bucatearomate #desertcufructe #desertcumere #placintacumere #deserturi  #retetesimple #cevabun #dessert #cegatimazi #vegan #diaryfree #veganz #veganworld #veganslife #instalife #ig_romania #delicious #eat #govegan #healthyfood #healthyrecipes #apple #homemade #foodgasm #veganmeal #bloguriromanesti #blogculinar #blogcuretete #reteteromanesti #mancareromaneasca
Instagram post 17935579174326326 Eu fac parte din clubul ciudaților cărora le plac mai mult sarmalele și ardeii umpluți de post, decât cele cu carne. ⁠
Nah, ce să facem, trăim și noi, ciudații, cum putem, aici în patria sarmalelor! 😀⁠
-----------***-----------⁠
Cei din fotografie sunt umpluți cu orez și ciuperci. Buni de tot! Nu că i-am făcut eu, da' așa-s ei 😛⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
⁠
⁠
⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
#bucatearomate #retetazilei #retetevegane #retetesanatoase #retete #ceavemlapranz #mancareromaneasca #mancaresanatoasa #fotografieculinara #foodstyling #mancaruriromanesti #foodstagram #potatoesrecipe #ig_romania #fooddiary #foodblogfeed #easytocook #mancarebuna #instafood #infinity_foodlover #bon_app #still_life_gallery #storyofmytable #mycommontable #tv_stillife #goodfood #food52gram #foodphotography #recipeoftheday #letseat
Instagram post 17990727064282597 Am venit să vă fac poftă de covrigi 😀⁠
Făcuți în casă, simplu și ușor, ca să fie pe săturate pentru tot familionul. Cu mac sau cu susan, după poftele tuturor.⁠
-----***-----⁠
Să vă las rețeta, să nu vă las rețeta, să vă las rețeta....hai, bine, fie, am lăsat-o la profil 😁⁠
-----***-----⁠
Have fun la împletit covrigi pufoși. Să mi-i arătați și mie, da? ⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
#bucatearomate #retete #retetesimple #covrigi #dincuptor #reteteromanesti #cegatim #onmytable #dough #pretzel #homemade #homebaked #eatingfortheinsta #inmykitchen  #dessertlover #ig_romania #fooddiary #easytocook #thecookfeed #hautescuisines #thekitchn #tv_stilllife #still_life_gallery #saveurmag #f52grams #storyofmytable #mycommontable #blogculinar #bloguriromanesti
Instagram post 17851082947718581 Ce să faci când nu mai știi ce să faci de mâncare? ⁠
Fă o tocăniță de ciuperci cu sos de roșii. ⁠
Fie că o mănânci cu mămăliguță sau cu pâine, tot bine va fi 😉⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
⁠
⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
#bucatearomate #retetazilei #retetevegane #retetesanatoase #retete #ceavemlapranz #mancareromaneasca #mancaresanatoasa #fotografieculinara #foodstyling #mancaruriromanesti #foodstagram #potatoesrecipe #ig_romania #fooddiary #foodblogfeed #easytocook #mancarebuna #instafood #infinity_foodlover #bon_app #still_life_gallery #storyofmytable #mycommontable #tv_stillife #goodfood #food52gram #foodphotography #recipeoftheday #letseat
Instagram post 17941025569311507 Azi avem paste în meniu. Cu creveți și sos pesto. ⁠
Dacă vă plac pastele, sau creveții, sau pesto, în orice combinație de două câte două, cu siguranță vă vor plăcea și toate trei adunate la un loc și nu ar trebui să ratați rețeta asta 😀⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
#bucatearomate #blogculinar #cemancamazi #reteterapide #pastadish #schrimps# #hunger #tagiatelle #hereismyfood #inmykitchen #only_beautiful_food #bloguriromanesti #mycommontable #fooddiary  #pastaaifruttidimare #gamberi #foodphotography #healthyfood #healthyrecipes #dietfood #hautescuisines #foodstyling #recipeoftheday #thecookfeed #sometimesicancook #thiswomancook #cookingdiva #prawns #foodpost #foodpic⁠
Instagram post 17866897549549559 Covrigei cu telemea - cea mai rapidă rețetă pe care o știu. ⁠
Prima tavă iese din cuptor în 25 de minute. How cool is that! cum ar zice americanul 😁⁠
Durează mai mult să te duci la magazin să cumperi sticksuri pentru bere.⁠
Ca să par harnică în fața musafirilor, tot din același aluat mai fac și sărățele 😛 ⁠
⁠
Știu că vă tentează, așa că am lăsat rețeta la profil. ⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
#bucatearomate #retetazilei #retete #retetesanatoase #covrigei #ceavemlapranz #mancareromaneasca #mancaresanatoasa #fotografieculinara #foodstyling #mancaruriromanesti #foodstagram #snacks #ig_romania #fooddiary #foodblogfeed #easytocook #mancarebuna #instafood #infinity_foodlover #bon_app #still_life_gallery #storyofmytable #mycommontable #tv_stillife #goodfood #food52gram #foodphotography #recipeoftheday #letseat
Instagram post 18029052868235576 Azi avem rețetă nouă pe blog: o plăcintă de post cu spanac și orez. E simplă și gustoasă, excelentă la orice masă a zilei sau de luat la pachet.⁠
----------*** ----------⁠
Se poate face cu spanac proaspăt sau congelat. O punguță mică de spanac frunze congelat e suficientă.⁠
----------*** ----------⁠
E foarte bună și când e caldă, dar mie îmi place cel mai mult după ce s-a răcit bine, așa că am făcut-o de ieri pentru azi.⁠
----------*** ----------⁠
Ce ziceți, vă tentează? Rețeta o găsiți la profil. Poftă bună! 🙂⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
.⁠
#bucatearomate #retetazilei #retetevegane #retetesanatoase #retete #ceavemlapranz #mancareromaneasca #mancaresanatoasa #fotografieculinara #foodstyling #mancaruriromanesti #foodstagram #spinachrecipe #ig_romania #fooddiary #foodblogfeed #easytocook #mancarebuna #instafood #infinity_foodlover #bon_app #still_life_gallery #storyofmytable #mycommontable #tv_stillife #goodfood #food52gram #foodphotography #recipeoftheday #letseat
Vezi mai multe fotografii Urmărește-mă pe Instagram

Categorii pe site

Arhivă

Colecții de rețete

checuri de post

5 checuri de post – mai bune decât cele cu ouă și lapte

retete cu gutui

Rețete cu gutui – 10 rețete deosebite, dulci și sărate

retete cu dovleac

10 rețete cu dovleac pe care să le faci toamna aceasta

10 retete cu prune

10 rețete cu prune – deserturi delicioase și ușor de făcut

Mai multe colecții aici →

Toate articolele(text, reţetă)  și fotografiile care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului Bucate Aromate. Copierea și diseminarea acestora pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți, etc.), în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Acest site folosește cookie-uri. Continuarea navigării reprezintă acceptul dvs. pentru această folosință. Pentru mai multe detalii privind gestionarea preferințelor, vedeți: Politica de utillizare cookie-uri

Copyright Bucate Aromate © 2019 · Website realizat de Artisan Web