Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Aperitive

Clătite cu brânză şi somon afumat

Publicat la 30 mai 2014 de Iuliana Sbîrnea - 2 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

47 shares
Mergi la rețetă

Clătite cu brânză şi somon afumat, o reţetă de aperitiv foarte potrivită pentru sărbători, dar şi pentru un mic dejun rapid și gustos.

Reţeta aceasta de clătite grosuțe, umplute cucremă de brânză şi fâșii de somon afumat îşi aşteaptă demult rândul să apară pe blog. Mereu am amânat-o gândindu-mă că nu e un preparat de sezon şi că mai poate aştepta.

Asta până acum 2 zile, când făcând un inventar al frigiderului am găsit că mai aveam lapte, ouă, un rest de brânză de vaci şi 2-3 fâşii de somon afumat , iar singura idee de mic dejun care mi-a venit a fost: clătite cu brânză şi somon!

clătite cu brânză şi somon afumat

Iată deci că nu numai la sărbători putem face această reţetă, ci la cât e de uşoară, ne putem răsfăţa cu ea chiar şi într-o dimineaţă oarecare.

Dar cel mai bine cred că e să le facem în week-end, atunci când nu mai mâncăm pe fugă și avem cu toții răgazul să ne bucurăm de ceva bun.

Ce fel de brânză folosim la rețeta de clătite cu brânză şi somon afumat?

Pentru clătitele acestea ne trebuie o brânză cremoasă cu gust blând, care să poată fi întinsă ușor, dar să fie și suficient de fermă, în așa fel încât să putem felia frumos clătitele.

  • O brânză de vaci grasă, care să nu fie acră e foarte potrivită, cu condiția să fie uscată. Dacă e mai apoasă, atunci va trebui lăsată la scurs într-o sită cel puțin o oră.
  • Mult mai sigur e să folosim o brânză ricotta. Aceasta se poate înlocui cu urdă de-a noastră, care e la fel de bună, dar simțitor mai ieftină.
  • Putem folosi și creme de brânză pe care le găsim în magazine gata preparate, gen Almette sau Philadelphia, de exemplu.

Despre somonul afumat

Somonul este vedeta acestor clătite și aroma lui de fum completează minunat brânza moale și cremoasă.

E ușor să găsim somon afumat, atât sub formă de file (bucată întreagă), cât și la folii de 100 sau 150 g gata feliat.

Eu vă recomand varianta la folie pentru ca este feliat foarte fin, așa cum noi nu prea reușim acasă și este perfect pentru a fi așezat peste clătitele noastre.

Alte rețete de clătite umplute pe care veți dori să le încercați

Dacă vă plac clătitele cu umpluturi sărate, mai am câteva sugestii grozave pentru voi:

  • clătite cu ciuperci şi smântână la cuptor
  • clătite cu șuncă și cașcaval la tigaie
  • clătite cu pastă de măsline
  • clătite cu carne tocată și ciuperci la cuptor

Mod de preparare clătite cu brânză şi somon afumat

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

clătite cu brânză şi somon afumat

Clătite cu brânză şi somon afumat

Clătite cu brânză şi somon, o reţetă de aperitiv foarte potrivită pentru sărbători, dar şi pentru un mic dejun rapid și gustos.
5 from 1 vote
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
Gătire: 10 minutes minutes
Timp total: 25 minutes minutes
Număr de porții: 4
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

tigaie antiaderenta
tigaie antiaderenta

Ingrediente
 

clătitele

  • 1 ou
  • 100 g făină
  • 150 m lapte
  • o lingură de unt topit
  • un vârf de cuţit de sare

umplutura

  • 250 g brânză de vaci (urdă sau ricotta)
  • 2 linguri de smântână
  • 1 lingură de unt
  • puţin mărar proaspăt tocat cât mai mărunt
  • 100 g felii de somon afumat
  • sare

Instrucțiuni de preparare
 

clătite

  • Bateţi oul cu laptele, untul topit și puţină sare.
  • Adăugați făina în ploaie amestecând continuu cu telul să nu se facă cocoloaşe. Trebuie să rezulte o compoziție de consistența unei smântâni mai subțiri.
  • Lăsați aluatul să se odihnească timp de 15 minute.
  • Încingeți o tigaie antiaderentă și turnați câte un sfert din compoziție rotind tigaia ca să se distribuie uniform. Clătitele trebuie să fie ceva mai grosuțe decât cele pe care le facem pentru umplut cu gem.
  • Coaceţi clătitele pe ambele părţi.

umplutura

  • Brânza se amestecă cu smântâna, untul şi mărarul şi se potiveşte de sare după gust.

asamblarea

  • Împărţim crema de brânză obtinută în patru părţi egale.
  • Punem pe fiecare clătită un strat de brânză peste care aşezăm fâşii de somon afumat.
  • Dacă le facem pentru micul dejun, le putem servi imediat.

Bine de știut:

Dacă facem clătitele acestea ca aperitiv pentru o masă festivă, ca să se felieze mai frumos, împachetăm fiecare clătită în folie alimentară şi o lăsăm cel puţin o oră la frigider.
După o oră, îndepărtăm capetele şi tăiem felii de 2-3 cm, folosind un cuţit cu lama subţire şi bine ascuţit
Valori nutriționale
Clătite cu brânză şi somon afumat
Valori per porție
Calorii
340
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
20
g
31
%
Colesterol
 
104
mg
35
%
Carbohidrați
 
23
g
8
%
Fibre
 
1
g
4
%
Proteine
 
17
g
34
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
clatite cu branza si somon afumat

Poftă bună!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • pogacele cu untura cu seminte de negrilixa si susan
    Pogăcele fragede cu brânză și untură - rețetă tradițională românească, pas cu pas
  • hummus cu dovlecei si nuci
    Hummus cremos cu dovlecei și nuci - Rețetă rapidă și sănătoasă
  • pasta de ardei copti cu nuci reteta muhammara
    Pastă de ardei copți cu nuci (muhammara) - rețeta de post pentru micul dejun
  • Castron cu salată ciuperci cu maioneză presărată cu pătrunjel.
    Salată de ciuperci cu maioneză dietetică și usturoi - rețeta pas cu pas
47 shares

Comentarii

  1. simonacallas a zis

    mai 30, 2014 at 10:25 pm

    Foarte bun si aspectuos ce ai facut aici. Am mancat ceva asemanator, doar ca am pus ciuperci in loc de somon si mi-a placut foarte mult. Cu somon e si mai bun 🙂

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      mai 31, 2014 at 8:05 am

      Multumesc, Simona. E foarte buna si ideea de clatite cu ciuperci 🙂

      Răspunde
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕


Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile

  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens

  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște

  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas

  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video

  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie

  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni

ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie

  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură

  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată

  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi

ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii

  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi

  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x