• Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Aperitive

Clătite cu brânză şi somon afumat

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 22 aug. 2024 · Publicată: 30 mai 2014 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· 2 comentarii
47 shares
Mergi la rețetă

Clătite cu brânză şi somon afumat, o reţetă de aperitiv foarte potrivită pentru sărbători, dar şi pentru un mic dejun rapid și gustos.

Reţeta aceasta de clătite grosuțe, umplute cucremă de brânză şi fâșii de somon afumat îşi aşteaptă demult rândul să apară pe blog. Mereu am amânat-o gândindu-mă că nu e un preparat de sezon şi că mai poate aştepta.

Asta până acum 2 zile, când făcând un inventar al frigiderului am găsit că mai aveam lapte, ouă, un rest de brânză de vaci şi 2-3 fâşii de somon afumat , iar singura idee de mic dejun care mi-a venit a fost: clătite cu brânză şi somon!

clătite cu brânză şi somon afumat

Iată deci că nu numai la sărbători putem face această reţetă, ci la cât e de uşoară, ne putem răsfăţa cu ea chiar şi într-o dimineaţă oarecare.

Dar cel mai bine cred că e să le facem în week-end, atunci când nu mai mâncăm pe fugă și avem cu toții răgazul să ne bucurăm de ceva bun.

Ce fel de brânză folosim la rețeta de clătite cu brânză şi somon afumat?

Pentru clătitele acestea ne trebuie o brânză cremoasă cu gust blând, care să poată fi întinsă ușor, dar să fie și suficient de fermă, în așa fel încât să putem felia frumos clătitele.

  • O brânză de vaci grasă, care să nu fie acră e foarte potrivită, cu condiția să fie uscată. Dacă e mai apoasă, atunci va trebui lăsată la scurs într-o sită cel puțin o oră.
  • Mult mai sigur e să folosim o brânză ricotta. Aceasta se poate înlocui cu urdă de-a noastră, care e la fel de bună, dar simțitor mai ieftină.
  • Putem folosi și creme de brânză pe care le găsim în magazine gata preparate, gen Almette sau Philadelphia, de exemplu.

Despre somonul afumat

Somonul este vedeta acestor clătite și aroma lui de fum completează minunat brânza moale și cremoasă.

E ușor să găsim somon afumat, atât sub formă de file (bucată întreagă), cât și la folii de 100 sau 150 g gata feliat.

Eu vă recomand varianta la folie pentru ca este feliat foarte fin, așa cum noi nu prea reușim acasă și este perfect pentru a fi așezat peste clătitele noastre.

Alte rețete de clătite umplute pe care veți dori să le încercați

Dacă vă plac clătitele cu umpluturi sărate, mai am câteva sugestii grozave pentru voi:

  • clătite cu ciuperci şi smântână la cuptor
  • clătite cu șuncă și cașcaval la tigaie
  • clătite cu pastă de măsline
  • clătite cu carne tocată și ciuperci la cuptor

Mod de preparare clătite cu brânză şi somon afumat

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

clătite cu brânză şi somon afumat

Clătite cu brânză şi somon afumat

Clătite cu brânză şi somon, o reţetă de aperitiv foarte potrivită pentru sărbători, dar şi pentru un mic dejun rapid și gustos.
5 from 1 vote
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
Gătire: 10 minutes minutes
Timp total: 25 minutes minutes
Număr de porții: 4
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

tigaie antiaderenta
tigaie antiaderenta

Ingrediente
 

clătitele

  • 1 ou
  • 100 g făină
  • 150 m lapte
  • o lingură de unt topit
  • un vârf de cuţit de sare

umplutura

  • 250 g brânză de vaci (urdă sau ricotta)
  • 2 linguri de smântână
  • 1 lingură de unt
  • puţin mărar proaspăt tocat cât mai mărunt
  • 100 g felii de somon afumat
  • sare

Instrucțiuni de preparare
 

clătite

  • Bateţi oul cu laptele, untul topit și puţină sare.
  • Adăugați făina în ploaie amestecând continuu cu telul să nu se facă cocoloaşe. Trebuie să rezulte o compoziție de consistența unei smântâni mai subțiri.
  • Lăsați aluatul să se odihnească timp de 15 minute.
  • Încingeți o tigaie antiaderentă și turnați câte un sfert din compoziție rotind tigaia ca să se distribuie uniform. Clătitele trebuie să fie ceva mai grosuțe decât cele pe care le facem pentru umplut cu gem.
  • Coaceţi clătitele pe ambele părţi.

umplutura

  • Brânza se amestecă cu smântâna, untul şi mărarul şi se potiveşte de sare după gust.

asamblarea

  • Împărţim crema de brânză obtinută în patru părţi egale.
  • Punem pe fiecare clătită un strat de brânză peste care aşezăm fâşii de somon afumat.
  • Dacă le facem pentru micul dejun, le putem servi imediat.

Bine de știut:

Dacă facem clătitele acestea ca aperitiv pentru o masă festivă, ca să se felieze mai frumos, împachetăm fiecare clătită în folie alimentară şi o lăsăm cel puţin o oră la frigider.
După o oră, îndepărtăm capetele şi tăiem felii de 2-3 cm, folosind un cuţit cu lama subţire şi bine ascuţit
Nutrition Facts
Clătite cu brânză şi somon afumat
Amount per Serving
Calorii
340
% Daily Value*
Grăsimi
 
20
g
31
%
Colesterol
 
104
mg
35
%
Carbohidrați
 
23
g
8
%
Fibre
 
1
g
4
%
Proteine
 
17
g
34
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
clatite cu branza si somon afumat

Poftă bună!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Plăcinte sărate cu foi subțiri și umplutură cremoasă de pui și ciuperci, presărate cu semințe negre
    Plăcinte cu pui, ciuperci și cașcaval – cu foi de plăcintă cumpărate
  • Salată ușoară cu pui, ciuperci și sos de usturoi fără ou crud, într-un bol alb pe fundal de lemn
    Salată cu piept de pui, ciuperci și sos de usturoi - rețetă ușoară
  • Pastă de ton cu brânză cottage, ouă fierte, ceapă și castraveți murați – servită într-un bol alb, alături de pâine de casă
    Pastă de ton cu brânză cottage și ouă fierte – rețetă sănătoasă, cu multe proteine
  • Farfurie alba cu felii de chec aperitiv cu iaurt. In sectiune se vad masline, cuburi de legume, branzeturi si sunca
    Chec aperitiv cu iaurt, șuncă, brânză și legume – rapid și gustos
47 shares

Comentarii

  1. simonacallas a zis

    mai 30, 2014 at 10:25 pm

    Foarte bun si aspectuos ce ai facut aici. Am mancat ceva asemanator, doar ca am pus ciuperci in loc de somon si mi-a placut foarte mult. Cu somon e si mai bun 🙂

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      mai 31, 2014 at 8:05 am

      Multumesc, Simona. E foarte buna si ideea de clatite cu ciuperci 🙂

      Răspunde
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Paleuri fragede cu cremă de ciocolată și decor de ciocolată topită, aranjate pe platou
    Paleuri cu ciocolată – fursecuri fragede ca la cofetărie
  • Plăcinte sărate cu foi subțiri și umplutură cremoasă de pui și ciuperci, presărate cu semințe negre
    Plăcinte cu pui, ciuperci și cașcaval – cu foi de plăcintă cumpărate
  • Bol cu gogoși rapide cu praf de copt și mere, desert de casă simplu și pufos
    Gogoși rapide cu praf de copt, mere și stafide – pufoase, aromate, gata în 15 minute
  • Recipiente cu diferite tipuri de ulei, fiecare potrivit pentru preparate diferite
    Nu toate uleiurile sunt la fel! Alege corect – ghid complet

Populare acum

  • Farfurie alba cu felii de chec aperitiv cu iaurt. In sectiune se vad masline, cuburi de legume, branzeturi si sunca
    Chec aperitiv cu iaurt, șuncă, brânză și legume – rapid și gustos
  • Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
    Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Rețete de post
  • Salate

VEZI TOATE CATEGORIILE

Deserturi de post

  • Placinta cu dovleac
    Plăcintă cu dovleac cu foi subțiri – rețetă video rapidă și delicioasă
  • Clătite de post cu apă minerală
    Clătite de post cu apă minerală – rețeta simplă și rapidă pentru clătite pufoase
  • Prăjitură turnată cu mere
    Prăjitură turnată cu mere rase - rețeta simplă, de post
  • Cornulețe de post cu borș
    Cornulețe de post cu borș umplute cu rahat
VEZI ȘI ALTE REȚETE

Prăjiturile copilăriei

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • placinta cu mere si aluat fraged cu untura
    Plăcintă cu mere și aluat fraged cu untură și smântână - o rețetă delicioasă!
  • Prajitura cu gem si aluat razuit
    Prăjitura cu gem și aluat răzuit - rețeta cu unt sau untură
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Cei mai pufoși cozonaci

  • cozonac moldovenesc cu aluat oparit
    Cozonac moldovenesc cu aluat opărit - rețeta după Silvia Jurcovan
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • cozonac fara framantare pufos cu multa umplutura
    Cozonac fără frământare și fără împăturiri - cea mai ușoară rețetă

Rețete actualizate

  • Portokalopita cu portocale și iaurt, servită pe farfurie albă, desert tradițional grecesc
    Portokalopita - rețeta de plăcintă grecească însiropată, cu iaurt şi portocale
  • Rețetă de varză a la Cluj servită pe farfurie, cu smântână și tacâmuri, preparat tradițional românesc gătit la cuptor
    Cum se face varza a la Cluj – rețeta tradițională românească, pas cu pas
  • Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir, decorată cu smântână și semințe de dovleac
    Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir – rețetă fină și aromată
  • felie de prajitura cu piscoturi, lapte condensat si banane asezata pe farfurie pentru servire
    Prăjitură cu pișcoturi, lapte condensat și banane – rețetă fără coacere

Articole utile

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • colaj de fotografii cu deserturi cozonac, prajituri, fursecuri, turta dulce pentru masa craciun care se pot face din timp
    20+ deserturi pentru Crăciun pregătite din timp - sfaturi și trucuri pentru păstrare
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.