• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Articole
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Articole
    • Email
    • Facebook
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Newsletter
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Articole
    • Email
    • Facebook
    • YouTube
  • ×

    Acasă » Recipes » Aperitive

    Aperitiv cu andive, cremă de brânză și somon afumat

    Publicat la 1 iunie 2021 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă

    Acest aperitiv cu andive crocante umplute cu cremă de brânză și somon afumat se face la rece, e gata în 15 minute și va fi pe gustul tuturor!

    Nu știu alții cum sunt, dar mie vara îmi vin unele dintre cele mai bune idei! Căldura de afară - eventual și cea din casă - mă provoacă să găsesc cele mai simple și mai rapide idei de mâncăruri. Asta bineînțeles, fără a face compromisuri în privința calității ingredientelor și fără a sacrifica nimic din gustul gustul delicios pe care orice mâncare trebuie să îl aibă. Exact așa s-a întâmplat și cu rețeta aceasta de bărcuțe din frunze de andive umplute cu cremă de brânză și somon afumat.

    aperitiv cu andive si somon afumat

    Pentru acest aperitiv rapid și delicios nici măcar nu trebuie să aprindem aragazul. În 15 minute am terminat toată treaba și gata, pot sa ne bată la ușă cei mai neașteptați și cei mai pretențioși musafiri, suntem pregătiți să facem față cu succes! Nu ne rămâne decât să urmărim cât de repede dispar bărcuțele acestea de pe platou! 😉

    Ingrediente pentru acest aperitiv cu andive, cremă de brânză și somon afumat

    Am învățat în timp că alegerea celor mai proaspete și mai bune ingrediente asigură succesul oricărei rețete, fie ea simplă sau mai complexă. Dar mai cu seamă la rețetele simple, care au practic doar 2-3 ingrediente, calitatea acestora e determinantă, așa că să le luăm puțin pe rând:

    • andivele - se găsesc la raftul cu salate al oricărui magazin mare. Alegeți andive proaspete, cu frunze albe care sunt unite în partea de sus și care nu au pete, zgârieturi, urme de lovire, etc. Frunzele andivelor sunt foarte crocante și ușor amărui, dar tocmai de aceea se potrivesc de minune în multe aperitive și salate. Deoarece mare parte din gustul amar al andivelor este concentrat în cotor, e bine să îl îndepărtați înainte de a vă apuca de treabă. Apoi pur și simplu desfaceți cu grijă frunzele fragede una câte una.
    • somon afumat - îl găsiți la orice pescărie care se respectă. Alegeți file de somon la folie, pentru că acesta este deja feliat foarte subțire, exact cum ne trebuie în rețeta de astăzi.
    • crema de brânză - orice cremă de brânză fină va fi la fel de bună în rețeta aceasta. Pentru că somonul afumat este suficient de gras, puteți alege o cremă de brânză cu un conținut redus de grăsimi, ca să mai echilibrați puțin lucrurile.
    • partea albă și fragedă de la o ceapă verde și puțin mărar proaspăt vor face minuni cu crema noastră de brânză, iar o frunzuliță de mărar e decorul cel mai simplu și cel mai potrivit pentru acest aperitiv cu andive.
    andive

    Alte rețete cu somon afumat pe care veți dori să le încercați

    Dacă iubiți și voi somonul afumat la fel de mult ca mine, atunci cu siguranță sugestiile de mai jos vă vor face cu ochiul și vă vor tenta să le încercați cu prima ocazie:

    • cartofi dulci umpluți cu brânză și somon afumat
    • tartine cu somon afumat și ouă de prepeliță
    • clătite cu brânză și somon afumat

    Iar aici găsiți 7 idei de aperitive cu pește și fructe de mare numai bune pentru sărbători și aniversări în familie. Aceste bărcuțe cu andive, cremă de brânză și somon pe care le pregătim astăzi, vor arata minunat alături de restul aperitivelor de pe platou 😉

    aperitiv cu andive si somon afumat

    Mod de preparare aperitiv cu andive și somon afumat

    Modul de preparare pentru aperitivul cu andive este extrem de simplu. Începem prin a pregăti crema de brânză pe care o amestecăm puțin cât să se desfacă, apoi îi adăugăm ceapa tocată foarte mărunt, jumătate din cantitatea de somon afumat tăiat fin și mărar proaspăt. Asezonăm cu sare și piper după gust, ținând cont, totuși, că somonul afumat este și el sărat.

    Cu această pastă umplem frunzele crocante de andive, iar peste ea așezăm fâșii de somon afumat și frunze de mărar.

    Extra-sfat: când pregătiți crema de brânză, păstrați pentru decor cele mai întregi fâșii de somon și cele mai frumoase frunze de mărar 😉

    Cum se păstrează acest aperitiv cu andive și somon afumat

    Puteți pregăti acest aperitiv cu câteva ore înainte de servire. Așezați-l pe un platou, acoperiți-l cu folie alimentară ca să nu se usuce și păstrați-l la frigider.

    E bine să îl scoateți din frigider cu 10-15 minute înainte de a-l duce la masă pentru ca brânza să aibă timp să se acomodeze cu temperatura. De asemenea, e de preferat ca mărarul pentru decor să îl puneți exact înainte să duceți platoul la masă ca să arate cât mai verde și mai proaspăt.

    aperitiv cu andive si somon afumat

    Aperitiv cu andive și somon afumat

    Acest aperitiv cu andive crocante umplute cu cremă de brânză și somon afumat se face la rece, e gata în 15 minute și va fi pe gustul tuturor!
    5 from 3 votes
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 15 minutes
    Timp total: 15 minutes
    Număr de porții: 4
    Autor: Iuliana Sbîrnea

    Ingrediente
     

    • 2 andive mici (cam 12 frunze)
    • 100 g somon afumat
    • 150 g cremă de brânză
    • 1 fir ceapă verde
    • puțin mărar proaspăt
    • sare și piper după gust

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Tocați fin partea albă de la o ceapă verde, 50 g de somon și câteva frunze de mărar. Puneți-le peste crema de brânză și amestecați. Gustați și adăugați sare și piper după gust.
    • Umpleți frunzele de andive cu crema pregătită mai sus.
    • Decorați cu fâșii se somon afumat și frunze de mărar proaspăt.
    • Păstrați aperitivul la frigider până la servire.
    Valori nutriționale
    Aperitiv cu andive și somon afumat
    Valori per porție
    Calorii
    164
    % doza zilnică recomandată*
    Grăsimi
     
    14
    g
    22
    %
    Colesterol
     
    47
    mg
    16
    %
    Carbohidrați
     
    3
    g
    1
    %
    Fibre
     
    1
    g
    4
    %
    Zahăr
     
    1
    g
    1
    %
    Proteine
     
    7
    g
    14
    %
    * Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat această rețetă? Spune-mi în comentarii cum a ieșit!
    aperitiv cu andive si somon afumat

    Din aceeași categorie

    • Bruschete italiene cu roșii și busuioc
    • Icre de crap și știucă - de ce e bine să le combini
    • Grisine cu ulei de măsline și griș
    • Aperitive cu pește - platou festiv gata în 30 de minute

    Reader Interactions

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Cauți o rețetă?

    Rețete de sezon

    • Chec simplu cu cacao şi nuci
    • Griș cu lapte cremos. 3 idei delicioase de servire
    • Ciorbă de burtă ca la restaurant - rețeta simplă
    • Spaghete cu creveţi, sos de roşii şi usturoi

    Categorii recomandate

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide
    Rețete fără carne

    Nou pe blog

    • Aripioare de pui la cuptor cu cartofi - rețeta de aripioare picante
    • Brânzoaice moldovenești cu brânză de vaci și stafide - rețeta de poale-n brâu
    • Șnițel de pui cu pesmet - rețeta simplă de șnițel pane
    • Cornuri pufoase cu ciocolată (Nutella sau Finetti) - rețeta de cornuri cu unt

    Aperitive rapide

    • Sărăţele cu brânză şi chimen
    • Ruladă aperitiv în 2 variante - cu brânză şi pate de ficat
    • Covrigei de casă cu telemea - cea mai rapidă rețetă
    • Aperitive cu pește - platou festiv gata în 30 de minute
    ALTE REȚETE DE APERITIVE

    Cele mai bune prăjituri

    • Prăjitura chinezoiaca cu glazură de gălbenuș
    • Prăjitură simplă cu mere și lapte bătut
    • Prăjitura Figaro cu bezea, nucă și gem. Gustul copilăriei cu câteva ingrediente!
    • Napolitane cu cremă caramel în foi Lica
    ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

    Torturi festive

    • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
    • Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
    • Tort spirală cu cremă de mascarpone şi vişine
    • Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    Rețete de post

    mancaruri de post
    Mâncăruri de post
    deserturi de post
    Deserturi de post

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2022 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

    Folosim cookie-uri pentru a-ți oferi cea mai bună experiență de navigare pe siteul nostru.

    Poți afla mai multe despre cookie-uri sau să le dezactivezi în pagina de setări.

    Powered by  GDPR Cookie Compliance
    Privacy Overview

    Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență de utilizare posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browserul dumneavoastră și efectuează funcții cum ar fi recunoașterea dumneavoastră atunci când vă întoarceți pe site-ul nostru, ajutând echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsiți cele mai interesante și mai utile.

    Cookie-urile strict necesare

    Cookie-urile strict necesare trebuie să fie activate în orice moment, astfel încât să vă putem salva preferințele pentru setările cookie-urilor.

    Dacă dezactivezi aceste cookie-uri, nu vom putea să-ți salvăm preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitezi acest sit va trebui să activezi sau să dezactivezi cookie-urile din nou.