
O prăjitură surprinzător de bună la cât de repede se face şi cât de puţine ingrediente conţine. Noi o facem destul de des în zilele de post, dar o puteţi încerca chiar şi dacă nu postiţi, eu sunt convinsă că o să vă placă, iar musafirii nici nu-şi vor da seama că nu conţine lapte sau ouă 😉 Este foarte pufoasă, are o textură puţin umedă şi un gust de minunat de cocos.
Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente
pentru o tavă de 25x25 cm
- 1 cană de apă (am măsurat totul cu o cană de 250 ml)
- ½ de cană de ulei
- 1 cană de nucă de cocos
- 1 cană de făină
- ½ cană de zahăr
- 1 sticluţă de esenţă de vanilie
- 1 linguriţă de praf de copt
- ½ cană de merişoare (sau stafide, agrişe uscate, bucăţele de rahat, nuci, etc)
glazura
- 50 g unt de cocos (sau unt dacă nu ţineţi post)
- 2 linguri de zahăr pudră
- 2 linguri rase de cacao
Instrucțiuni de preparare
- Se amestecă toate ingredientele lichide: apa, uleiul şi esenţa de vanilie.
- Amestecăm ingredientele solide: faina, zahărul, nuca de cocos şi praful de copt şi le turnăm peste cele lichide.
- Adăugăm şi merişoarele şi amestecăm bine cu telul să omogenizăm compoziţia.
- Eu am folosit o formă de copt din silicon pe care nu am uns-o cu nimic ştiind că nu se va lipi. Dacă folosiţi altfel de formă, atunci trebuie să folosiţi hârtie de copt sau să ungeţi cu ulei şi să o tapetaţi cu făină.
- Dam prăjitura la cuptor la 160 de grade pentru 30-35 de minute. Faceţi testul cu scobitoarea ca să vă asiguraţi că e bine coaptă.
- Lăsaţi prăjitura să se răcorească puţin, apoi o tăiaţi pătrate sau romburi, la alegere.
- Între timp ne ocupăm de glazură: topim margarina la foc mic, adăugăm zahărul pudră şi pudra de cacao şi omogenizăm.
- Cât încă este fierbinte, turnăm glazura peste prăjitură. Va intra în blat, îl va umezi şi îi va da un gust minunat.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe emailCa şi la prăjitura cu nucă de cocos şi vanilie sau la prăjitura cu smântână şi merişoare, şi la această reţetă am folosit produse de la magazinul online Green Sense pe care vi-l recomand pentru calitatea produselor, promptitudinea livrării şi mai ales pentru şi preţurile foarte convenabile.

Nu uitaţi că puteţi printa reţeta de prăjitură de post cu nucă de cocos şi ciocolată pentru a o avea la îndemână atunci când o preparaţi sau să o păstraţi la colecţia voastră de reţete pentru mai târziu.
Poftă bună!
👩🍳 Îți plac rețetele mele?
Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.
🍪 Abonează-te aici
vdaiana a zis
Imi place reteta asta! Am notat-o! 🙂
Maria Florea a zis
Rețetele de post sunt foarte inspirate, mulțumesc pentru idei. Spor în toate, Maria Florea.
Iuliana a zis
Multumesc si eu pentru comentariu. Post cu folos iti doresc!
Lacramioara Baltag a zis
Delicios de bine arata... Trebuie incercata 🙂
andreea a zis
Foarte buna prajitura, tocmai am facut-o! Multumim pentru reteta!
Iuliana a zis
Ma bucur ca ti-a placut, Andreea. Multumesc pentru feed-back 🙂
Claudia a zis
Chiar aveam nevoie de o reteta de praji de post. Cred ca o sa o incerc pe a ta dar fara ciocolata deasupra. Ar merge asa, ce zici?
Iuliana a zis
Merge si fara ciocolata, o poti pudra cu zahar vanilat.