• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Bucate Aromate

reţete simple pentru familie şi prieteni

Caută după reţetă sau ingredient

  • Home
  • Reţete
  • Articole
  • Despre
    • Cine gătește?
    • Colaboratori
    • Politica Cookies
  • Contact
  • F. A. Q.
  • Aperitive
  • Supe şi ciorbe
  • Feluri de bază
    • Mâncăruri cu carne
    • Mâncăruri de post
    • Reţete cu peşte şi fructe de mare
    • Paste şi pizza
    • Salate
    • Tarte sărate
  • Deserturi
    • Checuri, cozonac, brioşe
    • Deserturi de casă
    • Deserturi de post
    • Fursecuri, biscuiţi, cornuleţe
    • Îngheţată şi deserturi la pahar
    • Prăjituri şi tarte
    • Torturi
  • Băuturi
  • Pâine de casă
  • Din cămară
  • Cum se face

Prăjitură de post cu nucă de cocos şi ciocolată

November 21, 2014 by Iuliana 9 Comments

Prajitura de post cu nuca de cocos si glazura de ciocolata

O prăjitură surprinzător de bună la cât de repede se face şi cât de puţine ingrediente conţine. Noi o facem destul de des în zilele de post, dar o puteţi încerca chiar şi dacă nu postiţi, eu sunt convinsă că o să vă placă, iar musafirii nici nu-şi vor da seama că nu conţine lapte sau ouă 😉 Este foarte pufoasă, are o textură puţin umedă şi un gust de minunat de cocos.

Prăjitură de post cu nucă de cocos şi ciocolată
 
Print
Autor: Iuliana S. / bucate-aromate.ro
Recipe type: Deserturi
Ingrediente
pentru o tavă de 25x25 cm
  • 1 cană de apă (am măsurat totul cu o cană de 250 ml)
  • ½ de cană de ulei
  • 1 cană de nucă de cocos
  • 1 cană de făină
  • ½ cană de zahăr
  • 1 sticluţă de esenţă de vanilie
  • 1 linguriţă de praf de copt
  • ½ cană de merişoare (sau stafide, agrişe uscate, bucăţele de rahat, nuci, etc)
glazura
  • 50 g unt de cocos (sau unt dacă nu ţineţi post)
  • 2 linguri de zahăr pudră
  • 2 linguri rase de cacao
Mod de preparare
  1. Se amestecă toate ingredientele lichide: apa, uleiul şi esenţa de vanilie.
  2. Amestecăm ingredientele solide: faina, zahărul, nuca de cocos şi praful de copt şi le turnăm peste cele lichide.
  3. Adăugăm şi merişoarele şi amestecăm bine cu telul să omogenizăm compoziţia.
  4. Eu am folosit o formă de copt din silicon pe care nu am uns-o cu nimic ştiind că nu se va lipi. Dacă folosiţi altfel de formă, atunci trebuie să folosiţi hârtie de copt sau să ungeţi cu ulei şi să o tapetaţi cu făină.
  5. Dam prăjitura la cuptor la 160 de grade pentru 30-35 de minute. Faceţi testul cu scobitoarea ca să vă asiguraţi că e bine coaptă.
  6. Lăsaţi prăjitura să se răcorească puţin, apoi o tăiaţi pătrate sau romburi, la alegere.
  7. Prajitura de post cu nuca de cocos si glazura de ciocolata
  8. Între timp ne ocupăm de glazură: topim margarina la foc mic, adăugăm zahărul pudră şi pudra de cacao şi omogenizăm.
  9. Cât încă este fierbinte, turnăm glazura peste prăjitură. Va intra în blat, îl va umezi şi îi va da un gust minunat.
3.5.3208

Ca şi la prăjitura cu nucă de cocos şi vanilie sau la prăjitura cu smântână şi merişoare, şi la această reţetă am folosit produse de la magazinul online Green Sense pe care vi-l recomand pentru calitatea produselor, promptitudinea livrării şi mai ales pentru şi preţurile foarte convenabile.

Prajitura de post cu nuca de cocos si glazura de ciocolata

Nu uitaţi că puteţi printa reţeta de prăjitură de post cu nucă de cocos şi ciocolată pentru a o avea la îndemână atunci când o preparaţi sau să o păstraţi la colecţia voastră de reţete pentru mai târziu.

Poftă bună!

Filed Under: Deserturi, Deserturi de post, Prajituri si tarte Tagged With: ciocolata

« Varză de post cu orez şi mămăliguţă
Macrou la tavă »

Reader Interactions



Comments

  1. Claudia

    November 22, 2014 at 11:05

    Chiar aveam nevoie de o reteta de praji de post. Cred ca o sa o incerc pe a ta dar fara ciocolata deasupra. Ar merge asa, ce zici?

    Reply
    • Iuliana

      November 22, 2014 at 14:42

      Merge si fara ciocolata, o poti pudra cu zahar vanilat.

      Reply
  2. andreea

    November 22, 2014 at 13:09

    Foarte buna prajitura, tocmai am facut-o! Multumim pentru reteta!

    Reply
    • Iuliana

      November 22, 2014 at 14:41

      Ma bucur ca ti-a placut, Andreea. Multumesc pentru feed-back 🙂

      Reply
  3. Lacramioara Baltag

    November 22, 2014 at 17:26

    Delicios de bine arata… Trebuie incercata 🙂

    Reply
  4. Maria Florea

    November 28, 2014 at 20:52

    Rețetele de post sunt foarte inspirate, mulțumesc pentru idei. Spor în toate, Maria Florea.

    Reply
    • Iuliana

      November 28, 2014 at 22:51

      Multumesc si eu pentru comentariu. Post cu folos iti doresc!

      Reply
  5. vdaiana

    December 13, 2014 at 15:12

    Imi place reteta asta! Am notat-o! 🙂

    Reply

Trackbacks

  1. Mozaicul lunii noiembrie 2014 - Cartea de Bucate Aromate says:
    December 2, 2014 at 11:26

    […] Prăjitură de post cu nucă de cocos şi ciocolată […]

    Reply

Aştept cu drag comentariile voastre: Cancel reply

Primary Sidebar

  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS

Bună,
Sunt Iuliana, gazda ta pe Bucate Aromate.
Îți multumesc pentru vizită. Sper să găsești în colecția mea de rețete inspirație pentru meniul familiei tale.
Dacă vrei să afli mai multe despre mine și blog, citește aici.




Fii primul care primește rețetele

Introdu aici adresa ta și vei primi fiecare rețetă pe e-mail, imediat după publicare

Blenderul meu performant G21 Perfect Smoothie Vitality

G21_blender_perfect_smoothie_vitality

Prietenii mei, responsabili cu aromele de pe blog

Fotografiile mele și aici:

logo foodelia

Footer

Hai pe Instagram!

  • Totul e bine când se termină cu bine. Și cu bun! 🍰 🍓
 Rețeta celei mai simple tarte cu frișcă și căpșuni, vine cât de curând, aveți puțintică răbdare, da? 😀
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
#bucatearomate #behindthescene #inculise #fotografieculinara #nikonromania #nikon35mm #desertcufrisca #desertuldeazi #retetazilei #reteterapide #retetesimple #gatimacasa #tartacucapsuni #desertcufructe #capsuni #cevabun #cevadulce #foodpost #foodshare #foodphoto #foodphotography #ilovemynikon
  • Cam ce credeți că se petrece aici? 😍
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
#bucatearomate #desertuldeazi #desertcufructe #desertcucapsuni #capsuni #primavara #retetazilei #retetesimple #retetesanatoase #gatimacasa #cevabun #cevadulce #dinbucatariamea #inthemaking #inthekitchen #dessertphotography #dessert #stawberry #food #foodpost #foodphotography #foodshare
  • Cina e gata! E simplă și de-li-cioa-să 😍
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
#solarisbelsugdinnatura #bucatearomate #solarisplant #salata #osalatăpezi #retetazilei #retetesanatoase #retetesimple #mancaresanatoasa #gatimacasa #salad #foodpost #foodphoto #foodphotography #salad #tunasalad
  • Hei, tu! Da,da, tu! 🤗 Te așteaptă ceva bun pe blog! E cu somon afumat, rucola și ouă de prepeliță! #linkinbio👉💻 #gustare #cevabun #bucatearomate #ceavemlapranz #retetazilei #retetepescaresti #retetesanatoase #retetesimple #reteterapide #reteteromanesti #blogculinar #fotografieculinara #nikonromania #nikon35mm #somonafumat #ouadeprepelita #tasty #somonfume
  • Amatori de o ciulama? 
V-am lăsat #linkinbio👉💻 .
.
.
.
.
.
.
.
.
#bucatearomate #selgroscautapasiunea #pentrupasionați #gusturiromanesti #retetazilei #retetetraditionale #retetesanatoase #retetesimple #reteteromanesti #ceavemlapranz #ceavemlacina #mancaresanatoasa #mancareromaneasca #traditii #vegetarian #meniu #meniuvegetarian #ciulama #sparanghel #gatimacasa
  • Vă doresc tuturor sărbători binecuvântate și lumină în suflete! .
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
#bucatearomate #paste #paste2018 #sarbatoripascale #sarbatori #pastefericit #cozonac #ouarosii #lalele #primavara #pasteortodox #orthodoxeaster #orthodoxeaster2018 #happyeaster #redeggs
  • Declar deschis sezonul panseluțelor, petuniilor și mușcatelor de balcon🌷🌻🌸💐🏵️🥀
Voi cum stați la capitolul ăsta? 😀
#primavara #balconulmeu #muscate #panselute #floridebalcon #terasamea #avenitprimavara #flowerpower #mybalcony #geranium #springflowers #springishere

Follow Me!

Copyright

Toate articolele(text, reţetă)  și fotografiile care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului Bucate Aromate. Copierea și diseminarea acestora pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți, etc.), în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Poți cumpăra fotografiile mele de aici:

Royalty Free Stock Photos

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Despre cookies

Copyright © 2018 · Foodie Pro & The Genesis Framework