Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Deserturi de post

Prăjitură de post cu nucă de cocos şi ciocolată

65 shares
Mergi la rețetă
Prajitura de post cu nuca de cocos si glazura de ciocolata

O prăjitură surprinzător de bună la cât de repede se face şi cât de puţine ingrediente conţine. Noi o facem destul de des în zilele de post, dar o puteţi încerca chiar şi dacă nu postiţi, eu sunt convinsă că o să vă placă, iar musafirii nici nu-şi vor da seama că nu conţine lapte sau ouă 😉 Este foarte pufoasă, are o textură puţin umedă şi un gust de minunat de cocos.

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Prajitura de post cu nuca de cocos si glazura de ciocolata

Prăjitură de post cu nucă de cocos şi ciocolată

5 from 2 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

pentru o tavă de 25x25 cm

  • 1 cană de apă (am măsurat totul cu o cană de 250 ml)
  • ½ de cană de ulei
  • 1 cană de nucă de cocos
  • 1 cană de făină
  • ½ cană de zahăr
  • 1 sticluţă de esenţă de vanilie
  • 1 linguriţă de praf de copt
  • ½ cană de merişoare (sau stafide, agrişe uscate, bucăţele de rahat, nuci, etc)

glazura

  • 50 g unt de cocos (sau unt dacă nu ţineţi post)
  • 2 linguri de zahăr pudră
  • 2 linguri rase de cacao

Instrucțiuni de preparare
 

  • Se amestecă toate ingredientele lichide: apa, uleiul şi esenţa de vanilie.
  • Amestecăm ingredientele solide: faina, zahărul, nuca de cocos şi praful de copt şi le turnăm peste cele lichide.
  • Adăugăm şi merişoarele şi amestecăm bine cu telul să omogenizăm compoziţia.
  • Eu am folosit o formă de copt din silicon pe care nu am uns-o cu nimic ştiind că nu se va lipi. Dacă folosiţi altfel de formă, atunci trebuie să folosiţi hârtie de copt sau să ungeţi cu ulei şi să o tapetaţi cu făină.
  • Dam prăjitura la cuptor la 160 de grade pentru 30-35 de minute. Faceţi testul cu scobitoarea ca să vă asiguraţi că e bine coaptă.
  • Lăsaţi prăjitura să se răcorească puţin, apoi o tăiaţi pătrate sau romburi, la alegere.
  • Între timp ne ocupăm de glazură: topim margarina la foc mic, adăugăm zahărul pudră şi pudra de cacao şi omogenizăm.
  • Cât încă este fierbinte, turnăm glazura peste prăjitură. Va intra în blat, îl va umezi şi îi va da un gust minunat.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

Ca şi la prăjitura cu nucă de cocos şi vanilie sau la prăjitura cu smântână şi merişoare, şi la această reţetă am folosit produse de la magazinul online Green Sense pe care vi-l recomand pentru calitatea produselor, promptitudinea livrării şi mai ales pentru şi preţurile foarte convenabile.

Prajitura de post cu nuca de cocos si glazura de ciocolata

Nu uitaţi că puteţi printa reţeta de prăjitură de post cu nucă de cocos şi ciocolată pentru a o avea la îndemână atunci când o preparaţi sau să o păstraţi la colecţia voastră de reţete pentru mai târziu.

Poftă bună!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • felie de plăcintă însiropată cu nucă pe farfurie albă
    Plăcintă însiropată cu nucă - rețetă de post simplă și delicioasă
  • prajitura de post în doua culori cu crema de gris cu lapte si fructe de padure
    Prăjitură de post în două culori cu crema de griș cu lapte și fructe
  • Prajitura de post cu dovleac asezata pe platou
    Prăjitură de post cu dovleac - rețeta ușoară cu aluat turnat
  • Rulouri cu scortisoara la airfryer
    Rulouri cu scorțișoară la airfryer. Rețeta cu foietaj, gata în 10 minute!
65 shares

Comentarii

  1. vdaiana a zis

    decembrie 13, 2014 at 3:12 pm

    Imi place reteta asta! Am notat-o! 🙂

    Răspunde
  2. Maria Florea a zis

    noiembrie 28, 2014 at 8:52 pm

    Rețetele de post sunt foarte inspirate, mulțumesc pentru idei. Spor în toate, Maria Florea.

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      noiembrie 28, 2014 at 10:51 pm

      Multumesc si eu pentru comentariu. Post cu folos iti doresc!

      Răspunde
  3. Lacramioara Baltag a zis

    noiembrie 22, 2014 at 5:26 pm

    Delicios de bine arata... Trebuie incercata 🙂

    Răspunde
  4. andreea a zis

    noiembrie 22, 2014 at 1:09 pm

    Foarte buna prajitura, tocmai am facut-o! Multumim pentru reteta!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      noiembrie 22, 2014 at 2:41 pm

      Ma bucur ca ti-a placut, Andreea. Multumesc pentru feed-back 🙂

      Răspunde
  5. Claudia a zis

    noiembrie 22, 2014 at 11:05 am

    Chiar aveam nevoie de o reteta de praji de post. Cred ca o sa o incerc pe a ta dar fara ciocolata deasupra. Ar merge asa, ce zici?

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      noiembrie 22, 2014 at 2:42 pm

      Merge si fara ciocolata, o poti pudra cu zahar vanilat.

      Răspunde
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Farfurie cu couscous cu ciuperci, servit cald, ideal pentru prânz sau cină de post
    Couscous cu ciuperci – rețetă de post rapidă și gustoasă, gata în 30 de minute!
  • Salată de castraveți cu sos cremos de iaurt și mărar, decorată cu rondele de ceapă roșie și mărar verde.
    Salată de castraveți cu iaurt grecesc și mărar – rețeta perfectă de vară
  • Gros-plan cu paste în sos de roșii și brânză Feta, decorate cu busuioc proaspăt, alături de un pahar cu vin rosé
    Paste cu brânză Feta și roșii coapte – rețetă simplă și rapidă
  • Tocăniță de pipote și inimi de pui cu sos de roșii, servită cu piure de cartofi
    Tocăniță de pipote și inimi de pui cu sos de roșii - rețetă simplă și ieftină

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • gem de căpşuni
    Gem de căpşuni cu puțin zahăr. Rețeta fără conservanţi.
  • paste cu carne tocata la cuptor macaronada de casa
    Paste cu carne tocată la cuptor – rețeta de macaronadă gratinată ca la mama acasă
  • vas alb cu castraveți murați și flori de mărar
    Castraveți murați de vară. Castraveți acriți la soare.

  • Rețete cu căpșuni
  • Rețete cu vișine sau cireșe
  • Rețete cu caise
  • Rețete cu dovlecei
  • Salate

  • Paste
  • Rețete cu pește și fructe de mare
  • Conserve
  • Rețete fără carne

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort cu mascarpone și vișine – rețeta simplă și spectaculoasă
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • clafoutis cu capsuni
    Clafoutis cu căpșuni - un desert cremos și delicios
  • prajitura cu visine
    Prăjitură pufoasă cu vișine sau cu cireșe
  • prajitura cu iaurt si fructe
    Prăjitură cu iaurt și fructe. Simplă, ieftină, delicioasă!
  • Pandispan cu caise si cirese
    Pandișpan cu caise și cireșe – desertul perfect de vară
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
    Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute
  • Tiramisu la pahar cu mascarpone și frișcă – desert italian, fără ou crud, decorat festiv
    Tiramisu la pahar fără ouă crude, cu cremă fină de mascarpone și frișcă
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • 30 de retete de vara
    30 de rețete de vară care nu te țin mult în bucătărie
  • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
    Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
  • Cum gătim lintea?
    Cum să gătești lintea perfect. Fierbere și rețete cu linte
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.