Fursecuri semilună cu unt şi vanilie, fragede și delicioase. Se fac ușor, sunt spornice și se păstrează proaspete mai multe zile.
Fursecuri cu unt şi vanilie, fragede de se topesc în gură, cu o aromă fină şi subtilă. Şi cu un pic de ciocolată, că altfel nu se poate. Se fac uşor şi rapid, sunt foarte spornice şi sunt numai bune să îl întâmpinăm cu ele pe Moş Crăciun cel darnic şi bun 🙂
Mod de preparare fursecuri semilună cu unt şi vanilie
Aici găsiți mai multe rețete de fursecuri.
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Ingrediente
- 200 g de unt moale cu min. 80% grăsime
- 300 g făină
- 1 ou
- 100 g de zahăr pudră
- ½ linguriță de praf de copt
- 1 linguriţă de extract de vanilie
- un praf de sare
glazura
- 100 g de ciocolată neagră
- 20 g unt
- 10 g de nucă de cocos
Instrucțiuni de preparare
- Mixăm untul împreună cu zahărul, extractul de vanilie şi un praf de sare.
- Adăugăm oul bătut amestecând să se încorporeze, apoi turnăm făina cernută împreună praful de copt şi omogenizăm. Avem acum un aluat compact şi elastic.
- Înveliţi aluatul în folie alimentară şi lăsaţi-l la frigider minim o oră.
- Aprindeţi cuptorul la 180 de grade şi tapetaţi două tăvi cu hârtie de copt.
- Presăraţi puţină făină pe blatul de lucru, scoateţi aluatul de la rece şi îl întindeţi cu sucitorul într-o foaie de jumătate de 2 cm grosime. Decupaţi fursecurile în forma de semilună folosind o formă pentru fursecuri sau puteţi folosi chiar un pahar, aşa cum am arătat la reţeta de semilună cu nuci şi cacao.
- Aşezaţi semilunele în tăvi lăsând cam 3-4 cm între ele pentru că se mai lăţesc puţin la copt.
- Coaceţi fursecurile 8-10 minute, până încep să se rumenească, nu mai mult, apoi le scoateţi şi le lăsaţi să se răcească cât timp vă ocupaţi de glazură.
- Rupeţi ciocolata bucăţele mici şi o puneţi la topit la bain marie împreună cu untul. Amestecaţi să se omogenizeze glazura.
- Înmuiaţi câte un colţ de semilună în glazura de ciocolată, presăraţi cu nucă de cocos, apoi aşezaţi-le pe un grătar şi lăsaţi-le să se usuce glazura înainte de a le muta pe farfuria sau platoul pentru servit.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe emailFursecurile semilună cu unt şi vanilie se păstrează foarte bine timp de câteva zile într-o cutie cu capac aşezată într-un loc răcoros. În cămară de exemplu, e perfect.
Staţi pe aproape, urmează şi alte reţete uşoare şi delicioase de fursecuri cu care să îl întâmpinăm pe Moş Crăciun. Între timp însă, găsiţi şi alte reţete minunate pentru sărbătorile care se apropie şi la colegele mele bloggeriţe talentate şi simpatice:
- Claudia - de la Lecturi şi Arome
- Iuliana Florentina - de la Reţete fel de fel
- Olguţa - de la Pastry Workshop
- Paula - de la Enjoy Dessert
- Dia - de la Reţetele mele dragi
- Laura - de la Căsuţa Laurei
- Camelia - de la Din dragoste pentru bucătărie
Claudia a zis
Eu nu mai zic de reteta, ca deja se vede ca e faina si pozele sunt super. Zic altceva: am observat ca ninge la tine pe blog 😉
Poate deci, sa vina Mos Craciun 😉
Iuliana a zis
Sa vina, sa vina! 🙂 Ca nu ninge doar pe blog, la noi a nins un pic si afara azi dimineata, dar din pacate nu s-a depus.
Simona a zis
Ce frumuseti ai facut tu aici, Iuliana! Si pozele sunt foarte frumoase. Imbratisari de la noi.
Iuliana a zis
Multumesc, Simo! Pupam si noi!
Maria Udrea a zis
Ce frumusele sunt!
Citind reteta, am simtit cum intru in spiritul Craciunului.
Pup, Iuliana!
Iuliana a zis
Multumesc, Mery! Stiu ce zici, si eu am simtit spiritul Craciunului atunci cand le-am facut 🙂