Aţi încercat până acum să adăugaţi un strop de alcool în îngheţata voastră preferată? Nici eu! 🙂 Şi cred că nici nu mi-ar fi venit ideea asta dacă nu aş fi mâncat aşa ceva acum două săptămâni la un restaurant din Sinaia. Stăteam pe terasă şi-mi savuram îngheţata mângâind cu privirea crestele Carpaţilor şi mă gândeam că neapărat, dar neapărat voi face şi eu încercarea asta de cum ajung acasă.
Zis şi făcut, mai ales că la noi în casă nu prea bea nimeni whiskey. Am pus puţin la tortul de ciocolată cu whiskey, în rest nu s-a atins nimeni de el, aşa că era cazul să pun eu, o biată femeie, mâna pe sticla și sa îl întrebuințez cu simţ de răspundere 😀
Şi l-am folosit cu succes, aş putea spune! Am făcut cea mai delicioasă, cea mai cremoasă şi cea mai fină îngheţată a mea. Cea mai alintătoare de papile gustative şi cea mai dătătoare de dependenţă. E superbă îngheţata asta, neapărat să o încercaţi şi voi!
Mod de preparare îngheţată de casă cu ciocolată şi whiskey
Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente
- 2 gălbenuşuri
- 600 ml smântână pentru frişcă (cu min. 30% grăsime)
- 250 g de zahăr tos (sau după gust)
- 250 g de ciocolată neagră
- 70 ml cremă de whiskey (Baileys Original am avut eu)
- un praf de sare
Instrucțiuni de preparare
- Punem la încălzit 200 ml de smântână pentru frişcă şi o aducem până aproape de punctul de fierbere.
- Separat batem gălbenuşurile împreună cu zahărul până când se albesc şi îşi dublează volumul.
- Turnăm smântâna fierbinte în fir subţire peste crema de gălbenusuri amestecând continuu. Nu turnaţi toată frişca deodată! Vrem să ridicăm treptat temperatura gălbenuşurilor.
- Punem amestecul pe foc mic şi amestecăm continuu până când simţim la mână că a început să se îngroaşe.
- Topim ciocolata la microunde sau la bain marie, cum ne e mai uşor şi o turnăm peste crema de ouă. Omogenizăm şi lăsăm să se răcească complet.
- Batem restul de smântână până devine frişcă fermă şi aerată. Nu prea mult şa nu o transformăm în unt!
- Adăugăm crema de whiskey şi o încorporăm odată cu frişca în compoziţia de ouă şi ciocolată.
- Turnăm amestecul în cuva maşinii de îngheţată şi o lăsăm să-şi facă treaba până când îngheţata noastră ajunge la consistenţa dorită.
dacă nu aveţi maşină de îngheţată
- Turnaţi compoziţia de îngheţată într-o caserolă pe care o daţi la congelator.
- Din 30 în 30 de minute, scoateţi caserola şi mixaţi îngheţata pentru a sparge acele de gheaţă care se formează.
- Repetaţi această operaţiune cel puţin de 3 ori. E o operaţiune incomodă, dar merită cu prisosinţă dacă doriţi o îngheţată cremoasă.
Bine de știut:
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe emailDacă nu vă inspiră reţeta de îngheţată cu whiskey, puteţi încerca o altă reţetă, la fel de cremoasă, de îngheţată de ciocolată sau poate v-ar plăcea mai mult variante de îngheţată de cacao cu migdale.
Vă doresc poftă bună la îngheţata de casă cu ciocolată şi whiskey!

👩🍳 Îți plac rețetele mele?
Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.
🍪 Abonează-te aici
Claudia a zis
Nu am incercat pt ca ii dau si celui mic dar stiu ca e recomandat sa pui putin alcool pentru ca asa iese mai cremoasa.
Iuliana a zis
Da, e mai cremoasa si are o aroma deosebita. Poti imparti inghetata in doua parti dupa ce o faci, in una sa pui un strop de whiskey sau coniac, pe cealalta sa o pastrezi pentru prichindel 😉