Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Înghețată

Îngheţată de casă cu ciocolată şi whiskey

48 shares
Mergi la rețetă

Aţi încercat până acum să adăugaţi un strop de alcool în îngheţata voastră preferată? Nici eu! 🙂 Şi cred că nici nu mi-ar fi venit ideea asta dacă nu aş fi mâncat aşa ceva acum două săptămâni la un restaurant din Sinaia. Stăteam pe terasă şi-mi savuram îngheţata mângâind cu privirea crestele Carpaţilor şi mă gândeam că neapărat, dar neapărat voi face şi eu încercarea asta de cum ajung acasă.

Îngheţată de casă cu ciocolată şi whiskey

Zis şi făcut, mai ales că la noi în casă nu prea bea nimeni whiskey. Am pus puţin la tortul de ciocolată cu whiskey , în rest nu s-a atins nimeni de el, aşa că era cazul să pun eu, o biată femeie, mâna pe sticla și sa îl întrebuințez cu simţ de răspundere 😀

Şi l-am folosit cu succes, aş putea spune! Am făcut cea mai delicioasă, cea mai cremoasă şi cea mai fină îngheţată a mea. Cea mai alintătoare de papile gustative şi cea mai dătătoare de dependenţă. E superbă îngheţata asta, neapărat să o încercaţi şi voi!

Mod de preparare îngheţată de casă cu ciocolată şi whiskey

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Îngheţată de casă cu ciocolată şi whiskey

Îngheţată de casă cu ciocolată şi whiskey

5 from 1 vote
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
Gătire: 30 minutes minutes
Timp total: 45 minutes minutes
Număr de porții: 4
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 2 gălbenuşuri
  • 600 ml smântână pentru frişcă (cu min. 30% grăsime)
  • 250 g de zahăr tos (sau după gust)
  • 250 g de ciocolată neagră
  • 70 ml cremă de whiskey (Baileys Original am avut eu)
  • un praf de sare

Instrucțiuni de preparare
 

  • Punem la încălzit 200 ml de smântână pentru frişcă şi o aducem până aproape de punctul de fierbere.
  • Separat batem gălbenuşurile împreună cu zahărul până când se albesc şi îşi dublează volumul.
  • Turnăm smântâna fierbinte în fir subţire peste crema de gălbenusuri amestecând continuu. Nu turnaţi toată frişca deodată! Vrem să ridicăm treptat temperatura gălbenuşurilor.
  • Punem amestecul pe foc mic şi amestecăm continuu până când simţim la mână că a început să se îngroaşe.
  • Topim ciocolata la microunde sau la bain marie, cum ne e mai uşor şi o turnăm peste crema de ouă. Omogenizăm şi lăsăm să se răcească complet.
  • Batem restul de smântână până devine frişcă fermă şi aerată. Nu prea mult şa nu o transformăm în unt!
  • Adăugăm crema de whiskey şi o încorporăm odată cu frişca în compoziţia de ouă şi ciocolată.
  • Turnăm amestecul în cuva maşinii de îngheţată şi o lăsăm să-şi facă treaba până când îngheţata noastră ajunge la consistenţa dorită.

dacă nu aveţi maşină de îngheţată

  • Turnaţi compoziţia de îngheţată într-o caserolă pe care o daţi la congelator.
  • Din 30 în 30 de minute, scoateţi caserola şi mixaţi îngheţata pentru a sparge acele de gheaţă care se formează.
  • Repetaţi această operaţiune cel puţin de 3 ori. E o operaţiune incomodă, dar merită cu prisosinţă dacă doriţi o îngheţată cremoasă.

Bine de știut:

Pentru o culoare intensă şi un gust deosebit, folosiţi o ciocolată de calitate, cu conţinut mare de unt de cacao, în niciun caz ciocolată de menaj!

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

Dacă nu vă inspiră reţeta de îngheţată cu whiskey, puteţi încerca o altă reţetă, la fel de cremoasă, de îngheţată de ciocolată sau poate v-ar plăcea mai mult variante de îngheţată de cacao cu migdale.

Îngheţată de casă cu ciocolată şi whiskey

Vă doresc poftă bună la îngheţata de casă cu ciocolată şi whiskey!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • 3 cescute cu inghetata de fructe: zmeură, afine și banane
    Înghețată de fructe congelate cu lapte praf - rețeta fără ouă sau frișcă
  • inghetata tiramisu
    Înghețată Tiramisu cu mascarpone și lapte condensat
  • inghetata de capsuni cu lapte condensat
    Înghețată de căpșuni cu lapte condensat
  • Inghetata de casa cu zmeura
    Înghețată de casă cu zmeură - cea mai simplă rețetă
48 shares

Comentarii

  1. Claudia a zis

    iunie 28, 2016 at 9:03 am

    Nu am incercat pt ca ii dau si celui mic dar stiu ca e recomandat sa pui putin alcool pentru ca asa iese mai cremoasa.

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      iunie 28, 2016 at 4:44 pm

      Da, e mai cremoasa si are o aroma deosebita. Poti imparti inghetata in doua parti dupa ce o faci, in una sa pui un strop de whiskey sau coniac, pe cealalta sa o pastrezi pentru prichindel 😉

      Răspunde
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Farfurie cu couscous cu ciuperci, servit cald, ideal pentru prânz sau cină de post
    Couscous cu ciuperci – rețetă de post rapidă și gustoasă, gata în 30 de minute!
  • Salată de castraveți cu sos cremos de iaurt și mărar, decorată cu rondele de ceapă roșie și mărar verde.
    Salată de castraveți cu iaurt grecesc și mărar – rețeta perfectă de vară
  • Gros-plan cu paste în sos de roșii și brânză Feta, decorate cu busuioc proaspăt, alături de un pahar cu vin rosé
    Paste cu brânză Feta și roșii coapte – rețetă simplă și rapidă
  • Tocăniță de pipote și inimi de pui cu sos de roșii, servită cu piure de cartofi
    Tocăniță de pipote și inimi de pui cu sos de roșii - rețetă simplă și ieftină

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • gem de căpşuni
    Gem de căpşuni cu puțin zahăr. Rețeta fără conservanţi.
  • paste cu carne tocata la cuptor macaronada de casa
    Paste cu carne tocată la cuptor – rețeta de macaronadă gratinată ca la mama acasă
  • vas alb cu castraveți murați și flori de mărar
    Castraveți murați de vară. Castraveți acriți la soare.

  • Rețete cu căpșuni
  • Rețete cu vișine sau cireșe
  • Rețete cu caise
  • Rețete cu dovlecei
  • Salate

  • Paste
  • Rețete cu pește și fructe de mare
  • Conserve
  • Rețete fără carne

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort cu mascarpone și vișine – rețeta simplă și spectaculoasă
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • clafoutis cu capsuni
    Clafoutis cu căpșuni - un desert cremos și delicios
  • prajitura cu visine
    Prăjitură pufoasă cu vișine sau cu cireșe
  • prajitura cu iaurt si fructe
    Prăjitură cu iaurt și fructe. Simplă, ieftină, delicioasă!
  • Pandispan cu caise si cirese
    Pandișpan cu caise și cireșe – desertul perfect de vară
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
    Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute
  • Tiramisu la pahar cu mascarpone și frișcă – desert italian, fără ou crud, decorat festiv
    Tiramisu la pahar fără ouă crude, cu cremă fină de mascarpone și frișcă
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • 30 de retete de vara
    30 de rețete de vară care nu te țin mult în bucătărie
  • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
    Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
  • Cum gătim lintea?
    Cum să gătești lintea perfect. Fierbere și rețete cu linte
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.