• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Articole
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • ×
    Acasă » Recipes » Înghețată

    Îngheţată de ciocolată

    Publicat la 5 iulie 2014 de Iuliana Sbîrnea - 3 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă

    Îngheţată de ciocolată

    Exact cum mi-am pus în gând, pornind de la reţeta de bază a îngheţatei cu vanilie, am început să fac tot felul de combinaţii şi toate de până acum au ieşit grozav. A doua reţetă încercată a fost cea de îngheţată de ciocolată, căreia i-am adăugat şi putină esenţă de rom, pentru că mie mi se pare ca cele două arome merg de minune una lângă alta, iar ciocolata cu rom e sus de tot printre preferatele mele.

    Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    Îngheţată de ciocolată

    5 from 1 vote
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Autor: Iuliana Sbîrnea

    Ingrediente
     

    • 400 ml lapte cu 3.5% grăsime
    • 4 gălbenuşuri
    • 400 ml smântână pentru frişcă
    • 8 linguri de zahăr tos (sau după gust)
    • 70 g de ciocolată ruptă bucăţi mici
    • 2 linguri rase de cacao
    • 1 esenţă de rom
    • un praf de sare

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Punem laptele la fiert la foc mic într-o cratiţă cu fund gros, doar cât să se încălzească, nu trebuie să fiarbă
    • Frecăm gălbenuşurile cu zahărul până când se albesc şi îşi măresc volumul.
    • Adăugăm treptat 4-5 linguri de lapte cald peste ouă amestecând continuu, ca să le ridicăm temperatura.
    • Turnăm amestecul de ouă şi lapte peste laptele de pe aragaz,
    • Umezim pudra de cacao cu putin lapte rece ca sa nu facă cocoloaşe şi o adăugăm şi pe ea în amestecul de pe foc.  Lăsăm să fiarbă la foc foarte mic, până când simţim că începe să se îngroaşe.
    • Dăm deoparte şi adăugăm ciocolata mărunţită, amestecând continuu până când se topeşte de tot şi avem o compoziţie omogenă. Lăsăm crema să se răcească complet.
    • Adăugăm esenţa de rom şi smântâna pentru frişcă.
    • Dacă aveţi maşină de îngheţată, turnaţi amestecul în recipientul scos din congelator şi lăsaţi maşina să îşi facă treaba.
    • Dacă nu aveţi maşină, turnaţi amestecul într-o caserolă care va merge la congelator.
    • Scoateţi caserola din 30 în 30 de minute şi mixaţi pentru a împiedica formarea cristalelor de gheaţă. Această operaţiune trebuie repetată de cel puţin 3 ori ca să obţineţi o îngheţată cremoasă.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat această rețetă? Spune-mi în comentarii cum a ieșit!

    Încă mă mai minunez de gustul dens şi cremos al îngheţatei de casă. Nu seamănă cu absolut nimic din ceea ce am putea cumpăra de la magazin, nici măcar cu mărcile de îngheţată foarte scumpe, aşa că vă rog să nu vă mai lăsaţi păcăliţi şi să încercaţi una dintre reţetele de îngheţată de casă. Cu tot efortul, căci fireşte, e mai uşor să cumperi decât să meştereşti, vă asigur că nu veţi regreta.

    Îngheţată de ciocolată

    Nu uitaţi că puteţi printa reţeta de îngheţată de ciocolată pentru a o prepara mai uşor sau să o păstraţi pentru mai târziu.

    Poftă bună la îngheţată! 

    Din aceeași categorie

    • inghetata tiramisu
      Înghețată Tiramisu cu mascarpone și lapte condensat
    • inghetata de capsuni cu lapte condensat
      Înghețată de căpșuni cu lapte condensat
    • Inghetata de casa cu zmeura
      Înghețată de casă cu zmeură - cea mai simplă rețetă
    • reteta inghetata de ciocolata facuta in casa
      Înghețată de ciocolată cu lapte condensat

    Reader Interactions

    Comentarii

    1. Simona Callas

      iulie 06, 2014 at 10:48 pm

      Arata fantastic si se vede ca e cremoasa. Am bifat reteta, sa o incerc si eu, ca la noi se mananca inghetata din greu, tot timpul anului si tare mi-ar placea sa.fac in casa asa ceva 🙂

      Răspunde
    2. Claudia

      iulie 05, 2014 at 8:16 am

      Categoric, inghetata facuta in casa nu se compara cu cea pe care ne este mai usor sa o cumparam de la magazin. Si nici macar nu se face greu, deci merita sa incercam sa o facem acasa 🙂
      Aaaaa, si...vreau si eu o portie. A mai ramas? :))

      Răspunde
      • Iuliana

        iulie 05, 2014 at 8:18 am

        Cand ma gandesc ca mi se parea complicat sa faci inghetata si preferam sa o cumpar mi-e asa o ciuda pe mine....
        Pentru prieteni se mai gaseste intotdeauna cate o portie 😉

        Răspunde

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Iuliana Sbirnea
    Despre Iuliana
    Acasă, ne place să împărțim mâncarea bună cu familia. La fel e și cu rețetele: cele bune trebuie împărtășite spre bucuria celor din jur.
    Citește despre mine, aici →
    • ciorba din cap de peste
      Ciorbă din cap de pește cu orez
    • chiftelute din dovlecei cu branza si marar
      Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Ciulama de ciuperci cu smantana_reteta
      Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
    • cei mai buni cartofi la cuptor
      Cartofi la cuptor crocanți și aromați- cea mai bună rețetă

    Rețete de sezon

    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu vinete
    • Rețete cu mere
    • Rețete cu prune

    Ținem legătura! Abonează-te la newsletter!

    Nou pe blog

    Aici găsiți cele mai noi rețete apărute pe blog sau cele mai noi articole pe teme culinare.

    • storceag de sturion
      Storceag de sturion ca la Sfântu Gheorghe - rețeta pescărească din Delta Dunării
    • gogosari in sos de mustar cu miere
      Gogoșari în sos de muștar cu miere - rețeta pentru iarnă
    • prajitura desteapta cu vanilie
      Prăjitura deșteaptă cu vanilie - rețeta clasică explicată pas cu pas
    • chiftele în tavă la airfryer
      Chiftele la airfryer gătite perfect în 15 minute. Delicioase și suculente!

    4 conserve care să nu lipsească din cămară

    Din cămara oricărei gospodine nu ar trebui să lipsească câteva conserve esențiale care pot fi folosite toată iarna, la multe mâncăruri.

    • Suc de roşii rapid, 100% natural
      Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
    • Ardei iuți în oțet
      Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Pasta de ardei kapia
      Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Gogoşari la oţet pentru iarnă
      Gogoşari la oţet pentru iarnă

    4 REȚETE SIMPLE DE GEM

    Cum să închizi vara într-un borcan: gem delicios, cu puțin zahăr din fructele tale preferate: smochine prune, mere, etc.

    • Gem de smochine
      Gem de smochine cu puțin zahăr și bucăți mari de fructe
    • Gem de struguri
      Gem de struguri
    • Gem de gutui
      Gem de gutui
    • gem de prune
      Gem de prune simplu și bun, 100% natural

    TORTURI PENTRU ZILE SPECIALE

    Dacă doriți un tort delicios și ușor de făcut, iată mai jos câteva idei!

    • Tort de mere caramelizate
      Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală_felie
      Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
    • Tort Tiramisu rețeta clasică
      Tort Tiramisu - rețeta clasică, cu ouă fierte la abur
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    La plăcinte, înainte!

    Rețete ușoare de plăcinte dulci sau sărate: cu carne, brânză, mere, dovleac, etc. Ușoare și rapide, indiferent de umplutură, plăcintele sunt o bucurie pentru toată familia!

    • Cea mai usoara placinta cu mere
      Cea mai ușoară plăcintă cu mere. Plăcintă creață.
    • placinta cu branza dulce
      Plăcintă cu brânză dulce și iaurt. Rețeta tradițională.
    • placinta cu carne tocata
      Plăcintă cu carne tocată și foi cumpărate
    • Placinta cu dovleac
      Plăcinta cu dovleac cu foi subțiri - desertul copilăriei

    Inspirație culinară pentru fiecare zi

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide

    ARTICOLE UTILE

    • tipuri de gelatina foi si granule
      Gelatină foi sau granule? Cum se folosește gelatina.
    • praf de copt
      Praf de copt - când, cât și cum se folosește
    • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
      Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
    • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
      Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
    VEZI MAI MULTE ARTICOLE

    ACTUALIZATE RECENT

    Rețete mai vechi de pe blog pe care le-am revizuit de curând, au primit fotografii noi și frumoase sau chiar variantă video.

    • prajitura Fanta
      Prăjitura Fanta cu brânză dulce - rețeta pas cu pas, fără secrete
    • prajitura cu branza dulce si aluat fraged
      Prăjitură cu brânză dulce și aluat fraged - rețeta de tartă cu brânză de vaci și stafide
    • Tort Medovik
      Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
    • Tiramisu
      Tiramisu - rețeta clasică cu mascarpone și pișcoturi

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2023 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.