• Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Rețete cu caise

Prăjitură simplă cu caise şi cireşe

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 17 iun. 2022 · Publicată: 29 iun. 2016 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· Un comentariu
64 shares
Mergi la rețetă

Când zic că o prăjitură e simplă, apăi să mă credeţi pe cuvânt că aşa este! Prăjitura de azi e tot ce poate fi mai uşor de preparat în materie de deserturi de vară. Se amestecă ingredientele, se aruncă tava în cuptor, se setează timerul aragazului să sune după vreo 20-25 de minute ca să o înţepaţi cu scobitoarea şi asta-i tot. Simplu, rapid şi delicios!

Şi nu-i aşa că e frumuşică? Să vă mai spun doar că eu am făcut-o cu cireşe şi caise că astea sunt de sezon acum, dar se poate face cu orice fructe vreţi, ştiţi voi! 🙂

Prăjitură simplă cu caise şi cireşe

Prăjitură simplă cu caise şi cireşe

Mod de preparare prăjitură simplă cu caise şi cireşe

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Prăjitură simplă cu caise şi cireşe

Prăjitură simplă cu caise şi cireşe

5 from 1 vote
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Gătire: 20 minutes minutes
Timp total: 30 minutes minutes
Număr de porții: 6
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

pentru o tava de 25x30 cm sau 2 forme rotunde de 15 cm

  • 200 g făină
  • 120 g zahăr tos
  • 100 g unt
  • 100 ml lapte
  • 8 g praf de copt (cu șofran am avut eu)
  • 2 ouă
  • semințele unei păstăi de vanilie
  • 150-200 g caise și cireșe (fără sâmburi)
  • zahăr pudră pentru decor

Instrucțiuni de preparare
 

  • Aprindem cuptorul la 180 de grade şi pregătim ungem cu unt tava care merge la cuptor. Eu am folosit 2 tăvi speciale din carton antiaderent.
  • Topim untul şi îl lăsăm să se răcească.
  • Spălăm fructele şi îndepărtăm sâmburii.
  • Batem ouăle împreună cu zahărul şi seminţele de vanilie până când ouăle se albesc şi îşi dublează volumul.
  • Adăugăm untul topit şi răcit, laptele şi făina cernută împreună cu praful de copt. Omogenizăm.
  • Turnăm compoziţia în formă, iar deasupra aşezăm fructele.
  • Dăm tava la cuptor pentru 30 de minute, până când aluatul devine auriu şi trece proba cu scobitoarea.
  • Se serveşte pudrată cu zahăr vanilat.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

Prăjitură simplă cu caise şi cireşe

Poftă bună la prăjitura cu caise şi cireşe!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Strudel de caise cu foi subtiri
    Ștrudel cu caise în foi subțiri, crocante
  • Negresa de post cu gem de caise si migdale
    Negresă de post cu gem de caise și migdale
  • gem de caise
    Gem de caise - rețeta pas cu pas, cu puțin zahăr
  • Tarta cu caise si afine
    Tartă cu caise și afine - cea mai ușoară rețetă
64 shares

Comentarii

  1. Claudia a zis

    iunie 29, 2016 at 8:47 am

    Daca cer si eu o bucatica mai ai? 🙂

    Răspunde
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • Trei borcane de sticlă cu varză murată tocată în suc propriu pentru iarnă, fără saramură
    Varză tocată la borcan pentru iarnă în suc propriu – fără apă, doar cu sare neiodată
  • 3 boluri albe cu 3 salate de toamnă cu sfeclă roșie colorate și apetisante
    3 salate de toamnă cu sfeclă roșie – sănătoase, rapide și pline de culoare
  • Două borcane cu ardei grași umpluți cu varză, morcov și țelină, așezați în borcane cu saramură, rețetă de murături pentru iarnă fără oțet
    Ardei umpluți cu varză murată în saramură – rețetă pentru iarnă fără oțet

Populare acum

  • Suc de roşii rapid, 100% natural
    Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
  • Roșii în suc propriu la borcan pentru iarnă - simplu, fără decojire
  • ardei kapia copti la borcan in suc propriu pentru iarna
    Ardei kapia la borcan în suc propriu - rețeta fără oțet, zahăr sau ulei
  • borcane cu pasta de ardei kapia cu etichete pregatite pentru camara
    Pastă de ardei kapia (bulion de ardei) pentru iarnă – rețetă simplă cu doar 2 ingrediente

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Murături
  • Aluaturi

VEZI TOATE CATEGORIILE

Conserve pentru iarnă

  • Gogoşari la oţet pentru iarnă
    Gogoșari la oțet pentru iarnă - rețetă tradițională
  • borcan cu dulceata de ardei iute
    Dulceață de ardei iute cu kapia și mere, rețetă simplă și aromată
  • gem de prune
    Gem de prune simplu și bun, 100% natural
  • Cătină cu miere la borcan
    Cătină cu miere la borcan pentru imunitate - Rețetă detaliată
VEZI ȘI ALTE CONSERVE

Prăjiturile copilăriei

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • Bulion de roșii cu ardei kapia, rețetă tradițională pentru iarnă, fără conservanți, în bol alb și borcane în fundal
    Bulion de roșii cu ardei kapia - rețeta pentru iarnă, fără conservanți
  • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
    Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute
  • ciorba raduteana cu carne de pui si smantana presarata cu patrunjel
    Ciorbă rădăuțeană delicioasă - vezi rețeta tradițională pas cu pas
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • Bol cu amidon alimentar din porumb, folosit în creme, sosuri și aluaturi – ghid complet despre utilizarea amidonului în bucătărie
    Amidon alimentar în bucătărie: ghid complet pentru creme, sosuri și aluaturi
  • Pui intreg pe fund rustic de lemn inconjurat de condimente
    Ce poți găti dintr-un pui întreg – rețete economice pentru toată săptămâna
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.