• Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Înghețată

Îngheţată de zmeură

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 10 iul. 2020 · Publicată: 8 iul. 2016 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· 5 comentarii
377 shares
Mergi la rețetă

Nu ştiu cum e pe la voi, dar la noi după 2-3 zile mai răcoroase s-a întors din nou canicula cea nesuferită. Dar cum în orice rău e şi un bine, canicula ne dă motive scuzabile să ne răcorim cu îngheţată delicioasă după pofta inimii.

Îngheţată de zmeură

Eu am vrut să profit că zmeura e vedeta pieţelor în perioada asta şi am inclus-o în toate deserturile pe care le-am făcut. Desigur, nu putea să-mi lipsească din program şi îngheţata de zmeură. Reţeta de azi e fără ouă, are doar frişcă, şi mascarpone. E foarte răcoritoare, aromată şi mai ales e deosebit de cremoasă. O minune de îngheţată care ne face canicula mai suportabilă şi zilele mai dulci 🙂

Îngheţată de zmeură

Mod de preparare pentru reţeta de îngheţată de zmeură

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Îngheţată de zmeură

Îngheţată de zmeură

5 from 3 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Gătire: 40 minutes minutes
Timp total: 50 minutes minutes
Număr de porții: 8 -10
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 600 g zmeură proaspătă (sau congelată)
  • 200 g zahăr
  • 400 ml smântână pentru frişcă (min. 30% grăsime)
  • 250 g mascarpone
  • ½ linguriţă pastă de vanilie (sau seminţele unei păstăi mari)

Instrucțiuni de preparare
 

  • Zmeura împreună cu zahărul se pun la fiert, ca pentru gem. Se lasă să dea doar 2-3 clocote cât să se dizolve zahărul şi să se înmoaie zmeura. Se lasă sosul de zmeură la răcit, apoi se păstrează la frigider până când ne apucăm de îngheţată.
  • Batem smântâna până obţinem o frişcă fermă şi aerată.
  • Mixăm puţin brânza mascarpone, apoi încorporăm frişca bătută şi cam ¾ din sosul de zmeură. Zmeura se va zdrobi şi compoziţia se va colora frumos în roz.
  • Punem amestecul în maşina de îngheţată şi o lăsăm să-şi facă programul.
  • Oprim maşina şi turnăm şi restul de sos de zmeură. Amestecăm de 2-3 ori cu o spatulă, nu e nevoie să omogenizăm. În felul ăsta vom găsi şi zmeură aproape întreagă în cupa de îngheţată.
  • Turnăm îngheţata în caserole pe care le păstrăm la congelator. Pentru a vă bucura de o îngheţată cremoasă, scoateţi caserola din congelator cu 10-15 minute înainte de servire.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

Încă nu s-a terminat sezonul cireşelor, aşa că dacă mai găsiţi prin piaţă, poate veţi dori să încercaţi şi reţeta de îngheţată de casă cu sos de cireşe. E superbă! Click pe poza de mai jos pentru reţetă:

Îngheţată de casă cu sos de cireşe
Îngheţată de casă cu sos de cireşe

Îngheţată de zmeură

Zile răcoroase vă doresc şi poftă bună la îngheţata de zmeură!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • 3 cescute cu inghetata de fructe: zmeură, afine și banane
    Înghețată de fructe congelate cu lapte praf - rețeta fără ouă sau frișcă
  • inghetata tiramisu
    Înghețată Tiramisu cu mascarpone și lapte condensat
  • inghetata de capsuni cu lapte condensat
    Înghețată de căpșuni cu lapte condensat
  • Inghetata de casa cu zmeura
    Înghețată de casă cu zmeură - cea mai simplă rețetă
377 shares

Comentarii

  1. doina a zis

    august 16, 2016 at 10:38 am

    Buna draga mea , ieri am gasit la piata zmeura dulce si aromata de padure ( cred ca deja e ultima ) si fetele dupa ce si-au umplut burticile au decretat ca bunica face cea mai buna inghetata de zmeura ....asa ca la treaba buni ! Ajunsa acasa am "mers " direct la aceasta reteta si am purces la facerea ei . Cum nu am aparat de facut inghetata ( sincer, fara suparare ,l-am considerat o risipa inutila de bani ) le -am dat fetelor o sarcina foarte importanta : sa mestece in vasul cu inghetata odata la o ora de trei ori. Dupa ce "au pazit " ceasul pana seara cand au atacat cupele cu inghetata, au hotarat ca este cea mai buna ( si muncita as spune eu ) inghetata .!!! O zi frumoasa sa ai !

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      august 16, 2016 at 8:42 pm

      Ce bine ca ai ajutoare in bucatarie! Uite vezi, eu daca n-am nepotele (inca) a trebuit sa cumpar o masina de inghetata sa ma ajute :))

      Răspunde
      • doina a zis

        august 17, 2016 at 10:37 am

        Esti o dulce !

        Răspunde
  2. Claudia a zis

    iulie 08, 2016 at 9:30 am

    La noi e bine, adica o caldura suportabila. Dar o inghetata nu pot refuza pe nici o vreme 🙂

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      iulie 17, 2016 at 7:48 pm

      Asta de zmeura chiar e de nerefuzat 🙂

      Răspunde
5 from 3 votes (3 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • Trei borcane de sticlă cu varză murată tocată în suc propriu pentru iarnă, fără saramură
    Varză tocată la borcan pentru iarnă în suc propriu – fără apă, doar cu sare neiodată
  • 3 boluri albe cu 3 salate de toamnă cu sfeclă roșie colorate și apetisante
    3 salate de toamnă cu sfeclă roșie – sănătoase, rapide și pline de culoare
  • Două borcane cu ardei grași umpluți cu varză, morcov și țelină, așezați în borcane cu saramură, rețetă de murături pentru iarnă fără oțet
    Ardei umpluți cu varză murată în saramură – rețetă pentru iarnă fără oțet

Populare acum

  • Suc de roşii rapid, 100% natural
    Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
  • Roșii în suc propriu la borcan pentru iarnă - simplu, fără decojire
  • ardei kapia copti la borcan in suc propriu pentru iarna
    Ardei kapia la borcan în suc propriu - rețeta fără oțet, zahăr sau ulei
  • borcane cu pasta de ardei kapia cu etichete pregatite pentru camara
    Pastă de ardei kapia (bulion de ardei) pentru iarnă – rețetă simplă cu doar 2 ingrediente

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Murături
  • Aluaturi

VEZI TOATE CATEGORIILE

Conserve pentru iarnă

  • Gogoşari la oţet pentru iarnă
    Gogoșari la oțet pentru iarnă - rețetă tradițională
  • borcan cu dulceata de ardei iute
    Dulceață de ardei iute cu kapia și mere, rețetă simplă și aromată
  • gem de prune
    Gem de prune simplu și bun, 100% natural
  • Cătină cu miere la borcan
    Cătină cu miere la borcan pentru imunitate - Rețetă detaliată
VEZI ȘI ALTE CONSERVE

Prăjiturile copilăriei

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • Bulion de roșii cu ardei kapia, rețetă tradițională pentru iarnă, fără conservanți, în bol alb și borcane în fundal
    Bulion de roșii cu ardei kapia - rețeta pentru iarnă, fără conservanți
  • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
    Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute
  • ciorba raduteana cu carne de pui si smantana presarata cu patrunjel
    Ciorbă rădăuțeană delicioasă - vezi rețeta tradițională pas cu pas
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • Bol cu amidon alimentar din porumb, folosit în creme, sosuri și aluaturi – ghid complet despre utilizarea amidonului în bucătărie
    Amidon alimentar în bucătărie: ghid complet pentru creme, sosuri și aluaturi
  • Pui intreg pe fund rustic de lemn inconjurat de condimente
    Ce poți găti dintr-un pui întreg – rețete economice pentru toată săptămâna
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.