Nu ştiu cum e pe la voi, dar la noi după 2-3 zile mai răcoroase s-a întors din nou canicula cea nesuferită. Dar cum în orice rău e şi un bine, canicula ne dă motive scuzabile să ne răcorim cu îngheţată delicioasă după pofta inimii.
Eu am vrut să profit că zmeura e vedeta pieţelor în perioada asta şi am inclus-o în toate deserturile pe care le-am făcut. Desigur, nu putea să-mi lipsească din program şi îngheţata de zmeură. Reţeta de azi e fără ouă, are doar frişcă, şi mascarpone. E foarte răcoritoare, aromată şi mai ales e deosebit de cremoasă. O minune de îngheţată care ne face canicula mai suportabilă şi zilele mai dulci 🙂
Mod de preparare pentru reţeta de îngheţată de zmeură
Îngheţată de zmeură
Ingrediente
- 600 g zmeură proaspătă sau congelată
- 200 g zahăr
- 400 ml smântână pentru frişcă min. 30% grăsime
- 250 g mascarpone
- 1/2 linguriţă pastă de vanilie sau seminţele unei păstăi mari
Mod de preparare
- Zmeura împreună cu zahărul se pun la fiert, ca pentru gem. Se lasă să dea doar 2-3 clocote cât să se dizolve zahărul şi să se înmoaie zmeura. Se lasă sosul de zmeură la răcit, apoi se păstrează la frigider până când ne apucăm de îngheţată.
- Batem smântâna până obţinem o frişcă fermă şi aerată.
- Mixăm puţin brânza mascarpone, apoi încorporăm frişca bătută şi cam 3/4 din sosul de zmeură. Zmeura se va zdrobi şi compoziţia se va colora frumos în roz.
- Punem amestecul în maşina de îngheţată şi o lăsăm să-şi facă programul.
- Oprim maşina şi turnăm şi restul de sos de zmeură. Amestecăm de 2-3 ori cu o spatulă, nu e nevoie să omogenizăm. În felul ăsta vom găsi şi zmeură aproape întreagă în cupa de îngheţată.
- Turnăm îngheţata în caserole pe care le păstrăm la congelator. Pentru a vă bucura de o îngheţată cremoasă, scoateţi caserola din congelator cu 10-15 minute înainte de servire.
Încă nu s-a terminat sezonul cireşelor, aşa că dacă mai găsiţi prin piaţă, poate veţi dori să încercaţi şi reţeta de îngheţată de casă cu sos de cireşe. E superbă! Click pe poza de mai jos pentru reţetă:
La noi e bine, adica o caldura suportabila. Dar o inghetata nu pot refuza pe nici o vreme 🙂
Asta de zmeura chiar e de nerefuzat 🙂
Buna draga mea , ieri am gasit la piata zmeura dulce si aromata de padure ( cred ca deja e ultima ) si fetele dupa ce si-au umplut burticile au decretat ca bunica face cea mai buna inghetata de zmeura ….asa ca la treaba buni ! Ajunsa acasa am “mers ” direct la aceasta reteta si am purces la facerea ei . Cum nu am aparat de facut inghetata ( sincer, fara suparare ,l-am considerat o risipa inutila de bani ) le -am dat fetelor o sarcina foarte importanta : sa mestece in vasul cu inghetata odata la o ora de trei ori. Dupa ce “au pazit ” ceasul pana seara cand au atacat cupele cu inghetata, au hotarat ca este cea mai buna ( si muncita as spune eu ) inghetata .!!! O zi frumoasa sa ai !
Ce bine ca ai ajutoare in bucatarie! Uite vezi, eu daca n-am nepotele (inca) a trebuit sa cumpar o masina de inghetata sa ma ajute :))
Esti o dulce !