Nu ştiu cum e pe la voi, dar la noi după 2-3 zile mai răcoroase s-a întors din nou canicula cea nesuferită. Dar cum în orice rău e şi un bine, canicula ne dă motive scuzabile să ne răcorim cu îngheţată delicioasă după pofta inimii.
Eu am vrut să profit că zmeura e vedeta pieţelor în perioada asta şi am inclus-o în toate deserturile pe care le-am făcut. Desigur, nu putea să-mi lipsească din program şi îngheţata de zmeură. Reţeta de azi e fără ouă, are doar frişcă, şi mascarpone. E foarte răcoritoare, aromată şi mai ales e deosebit de cremoasă. O minune de îngheţată care ne face canicula mai suportabilă şi zilele mai dulci 🙂
Mod de preparare pentru reţeta de îngheţată de zmeură
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Ingrediente
- 600 g zmeură proaspătă (sau congelată)
- 200 g zahăr
- 400 ml smântână pentru frişcă (min. 30% grăsime)
- 250 g mascarpone
- ½ linguriţă pastă de vanilie (sau seminţele unei păstăi mari)
Instrucțiuni de preparare
- Zmeura împreună cu zahărul se pun la fiert, ca pentru gem. Se lasă să dea doar 2-3 clocote cât să se dizolve zahărul şi să se înmoaie zmeura. Se lasă sosul de zmeură la răcit, apoi se păstrează la frigider până când ne apucăm de îngheţată.
- Batem smântâna până obţinem o frişcă fermă şi aerată.
- Mixăm puţin brânza mascarpone, apoi încorporăm frişca bătută şi cam ¾ din sosul de zmeură. Zmeura se va zdrobi şi compoziţia se va colora frumos în roz.
- Punem amestecul în maşina de îngheţată şi o lăsăm să-şi facă programul.
- Oprim maşina şi turnăm şi restul de sos de zmeură. Amestecăm de 2-3 ori cu o spatulă, nu e nevoie să omogenizăm. În felul ăsta vom găsi şi zmeură aproape întreagă în cupa de îngheţată.
- Turnăm îngheţata în caserole pe care le păstrăm la congelator. Pentru a vă bucura de o îngheţată cremoasă, scoateţi caserola din congelator cu 10-15 minute înainte de servire.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Încă nu s-a terminat sezonul cireşelor, aşa că dacă mai găsiţi prin piaţă, poate veţi dori să încercaţi şi reţeta de îngheţată de casă cu sos de cireşe. E superbă! Click pe poza de mai jos pentru reţetă:
doina a zis
Buna draga mea , ieri am gasit la piata zmeura dulce si aromata de padure ( cred ca deja e ultima ) si fetele dupa ce si-au umplut burticile au decretat ca bunica face cea mai buna inghetata de zmeura ....asa ca la treaba buni ! Ajunsa acasa am "mers " direct la aceasta reteta si am purces la facerea ei . Cum nu am aparat de facut inghetata ( sincer, fara suparare ,l-am considerat o risipa inutila de bani ) le -am dat fetelor o sarcina foarte importanta : sa mestece in vasul cu inghetata odata la o ora de trei ori. Dupa ce "au pazit " ceasul pana seara cand au atacat cupele cu inghetata, au hotarat ca este cea mai buna ( si muncita as spune eu ) inghetata .!!! O zi frumoasa sa ai !
Iuliana a zis
Ce bine ca ai ajutoare in bucatarie! Uite vezi, eu daca n-am nepotele (inca) a trebuit sa cumpar o masina de inghetata sa ma ajute :))
doina a zis
Esti o dulce !
Claudia a zis
La noi e bine, adica o caldura suportabila. Dar o inghetata nu pot refuza pe nici o vreme 🙂
Iuliana a zis
Asta de zmeura chiar e de nerefuzat 🙂