Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Rețete cu carne

Bărcuţe de dovlecei cu carne tocată

Publicat la 7 septembrie 2016 de Iuliana Sbîrnea - 2 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

75 shares
Mergi la rețetă

Bărcuţe de dovlecei cu carne tocată, sunt, ca şi ardeii umpluţi , o mâncare simplă şi gustoasă şi pot constitui un prânz sau o cină delicioasă şi săţioasă.

Bărcuţe de dovlecei cu carne tocată

Reţeta este una aproape tradiţională, căci bucătăresele noastre fac dovlecei umpluţi cu aceeaşi compoziţie de când lumea şi pământul!

Eu doar am schimbat forma de prezentare. Am tăiat dovleceii pe lung, i-am scobit şi i-am umplut cu carne călită în prealabil cu legume la care am adăugat şi puţin orez.

Alte rețete simple și bune cu dovlecei

  • chiftelute din dovlecei cu branza si marar
    Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
  • mancare de dovlecei cu orez
    Mâncare de dovlecei cu orez, cea mai bună și mai ieftină mâncare de vară
  • Budincă de dovlecei cu brânză şi ciuperci la cuptor
    Budincă de dovlecei cu brânză şi ciuperci la cuptor
  • dovlecei pane
    Dovlecei pane - șnițele crocante de dovlecei

Mod de preparare bărcuţe de dovlecei cu carne tocată

La această reţetă am folosit carne tocată în amestec de porc şi vită , dar dacă aveţi nevoie de o reţetă mai dietetică, puteţi pune la fel de bine piept de pui sau de curcan.

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Bărcuţe de dovlecei cu carne tocată

Bărcuţe de dovlecei cu carne tocată

Bărcuţe de dovlecei cu carne tocată, ca şi ardeii umpluţi, sunt o mâncare simplă şi gustoasă numai buni pentru masa de prânz.
5 from 1 vote
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 20 minutes minutes
Gătire: 40 minutes minutes
Timp total: 1 hour hour
Număr de porții: 4
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 2 dovlecei
  • 300 g carne tocată amestec porc şi vită
  • 3 linguri de orez
  • 1 ceapă mică
  • ½ de morcov
  • 150 g cuburi de roşii
  • un vârf de linguriţă de boia de ardei dulce
  • o linguriţă de cimbru uscat
  • sare şi piper după gust

Instrucțiuni de preparare
 

  • Călim în ulei ceapa tocată mărunt şi morcovul dat pe răzătoare.
  • Adăugăm orezul, carnea tocată, cuburile de roşii, boiaua de ardei şi cimbrul. Potrivim gustul de sare şi piper şi lăsăm la călit 10-15 minute până când roşiile s-au înmuiat, iar carnea începe să îşi schimbe culoarea. Orezul se va umfla în zeama lăsată de roşii, dar dacă e nevoie, puteţi adăuga puţină apă.
  • Aprindem cuptorul la 180 de grade şi ungem cu ulei o tavă potrivită.
  • Dacă doriţi, puteţi curăţa dovleceii de coajă. Eu nu văd rostul acestei operaţiuni, deci i-am lăsat cu tot cu coajă.
  • Tăiem dovleceii pe lung şi îi scobim cu o linguriţă să îndepărtăm miezul pentru a face loc umpluturii.
  • Repartizăm compoziţia de carne tocată în cele 4 jumătăţi de dovlecel. Chiar dacă umplutura va fi "cu vârf", nu vă faceţi griji, va sta la locul ei, pentru că orezul o va lega suficient.
  • Dăm dovleceii astfel umpluţi la cuptor pentru 35-40 de minute sau până când furculiţa intră uşor în dovlecei, iar umplutura începe să se rumenească.
  • Se servesc calzi, cu topping de iaurt sau smântână, după gust.

Bine de știut:

Nu aruncaţi miezul scobit de la dovlecei! Îl puteţi folosi la o ciorbă de dovlecei, de exemplu, sau la un ghiveci de legume. Poate fi păstrat într-o pungă la congelator până se iveşte ocazia potrivită să îl folosiţi.
Valori nutriționale
Bărcuţe de dovlecei cu carne tocată
Valori per porție
Calorii
256
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
16
g
25
%
Colesterol
 
53
mg
18
%
Carbohidrați
 
13
g
4
%
Fibre
 
4
g
17
%
Zahăr
 
9
g
10
%
Proteine
 
17
g
34
%
Vitamina A
 
4707
IU
94
%
Calciu
 
73
mg
7
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Bărcuţe de dovlecei cu carne tocată

Poftă bună la bărcuţe de dovlecei cu carne tocată!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • osso bucco fraged cu mamaliguta si sos cu multe legume presarat cu gremolata
    Cum să faci Osso Buco cu gremolata – rețeta clasică italiană (video)
  • ceafa de porc cu cartofi prajiti la air fryer
    Cum faci ceafă de porc fragedă și cartofi crocanți la air fryer, în același timp!
  • Taci și Înghite – Rețeta Tradițională de Mămăligă în Straturi cu Brânză și Afumătură
  • o felie de lasagna bolognese servita pe farfurie alba
    Lasagna bolognese cu carne tocată și Bechamel – rețeta italiană clasică
75 shares

Comentarii

  1. John Pletty (facebook) a zis

    septembrie 09, 2016 at 1:27 pm

    Arată minunat şi cred că sunt şi delicioşi ! Eu sunt bucătarul casei şi am preparat până acum dovleceii în tot felul : umpluţi,sufleu cu brânză,în ciorbe cu alte legume,etc...Dar,în acest fel nu i-am preparat...Voi încerca reţeta cât de curând ! Mulţumesc frumos,scumpă,frumoasă şi pricepută doamnă !!!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      septembrie 09, 2016 at 1:34 pm

      Stimate domn, va doresc mult succes in prepararea retetei. Sa-mi spuneti cum v-a placut 🙂

      Răspunde
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕


Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile

  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens

  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște

  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas

  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video

  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie

  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni

ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie

  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură

  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată

  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi

ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii

  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi

  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x