Bărcuţe de dovlecei cu carne tocată, sunt, ca şi ardeii umpluţi, o mâncare simplă şi gustoasă şi pot constitui un prânz sau o cină delicioasă şi săţioasă.
Reţeta este una aproape tradiţională, căci bucătăresele noastre fac dovlecei umpluţi cu aceeaşi compoziţie de când lumea şi pământul!
Eu doar am schimbat forma de prezentare. Am tăiat dovleceii pe lung, i-am scobit şi i-am umplut cu carne călită în prealabil cu legume la care am adăugat şi puţin orez.
Alte rețete simple și bune cu dovlecei
Mod de preparare bărcuţe de dovlecei cu carne tocată
La această reţetă am folosit carne tocată în amestec de porc şi vită , dar dacă aveţi nevoie de o reţetă mai dietetică, puteţi pune la fel de bine piept de pui sau de curcan.
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Bărcuţe de dovlecei cu carne tocată
Ingrediente
- 2 dovlecei
- 300 g carne tocată amestec porc şi vită
- 3 linguri de orez
- 1 ceapă mică
- ½ de morcov
- 150 g cuburi de roşii
- un vârf de linguriţă de boia de ardei dulce
- o linguriţă de cimbru uscat
- sare şi piper după gust
Instrucțiuni de preparare
- Călim în ulei ceapa tocată mărunt şi morcovul dat pe răzătoare.
- Adăugăm orezul, carnea tocată, cuburile de roşii, boiaua de ardei şi cimbrul. Potrivim gustul de sare şi piper şi lăsăm la călit 10-15 minute până când roşiile s-au înmuiat, iar carnea începe să îşi schimbe culoarea. Orezul se va umfla în zeama lăsată de roşii, dar dacă e nevoie, puteţi adăuga puţină apă.
- Aprindem cuptorul la 180 de grade şi ungem cu ulei o tavă potrivită.
- Dacă doriţi, puteţi curăţa dovleceii de coajă. Eu nu văd rostul acestei operaţiuni, deci i-am lăsat cu tot cu coajă.
- Tăiem dovleceii pe lung şi îi scobim cu o linguriţă să îndepărtăm miezul pentru a face loc umpluturii.
- Repartizăm compoziţia de carne tocată în cele 4 jumătăţi de dovlecel. Chiar dacă umplutura va fi "cu vârf", nu vă faceţi griji, va sta la locul ei, pentru că orezul o va lega suficient.
- Dăm dovleceii astfel umpluţi la cuptor pentru 35-40 de minute sau până când furculiţa intră uşor în dovlecei, iar umplutura începe să se rumenească.
- Se servesc calzi, cu topping de iaurt sau smântână, după gust.
Bine de știut:
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
John Pletty (facebook)
Arată minunat şi cred că sunt şi delicioşi ! Eu sunt bucătarul casei şi am preparat până acum dovleceii în tot felul : umpluţi,sufleu cu brânză,în ciorbe cu alte legume,etc...Dar,în acest fel nu i-am preparat...Voi încerca reţeta cât de curând ! Mulţumesc frumos,scumpă,frumoasă şi pricepută doamnă !!!
Iuliana
Stimate domn, va doresc mult succes in prepararea retetei. Sa-mi spuneti cum v-a placut 🙂