Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Rețete cu carne

Bărcuţe de dovlecei cu carne tocată

75 shares
Mergi la rețetă

Bărcuţe de dovlecei cu carne tocată, sunt, ca şi ardeii umpluţi , o mâncare simplă şi gustoasă şi pot constitui un prânz sau o cină delicioasă şi săţioasă.

Bărcuţe de dovlecei cu carne tocată

Reţeta este una aproape tradiţională, căci bucătăresele noastre fac dovlecei umpluţi cu aceeaşi compoziţie de când lumea şi pământul!

Eu doar am schimbat forma de prezentare. Am tăiat dovleceii pe lung, i-am scobit şi i-am umplut cu carne călită în prealabil cu legume la care am adăugat şi puţin orez.

Alte rețete simple și bune cu dovlecei

  • chiftelute din dovlecei cu branza si marar
    Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
  • mancare de dovlecei cu orez
    Mâncare de dovlecei cu orez, cea mai bună și mai ieftină mâncare de vară
  • Budincă de dovlecei cu brânză şi ciuperci la cuptor
    Budincă de dovlecei cu brânză şi ciuperci la cuptor
  • dovlecei pane
    Dovlecei pane - șnițele crocante de dovlecei

Mod de preparare bărcuţe de dovlecei cu carne tocată

La această reţetă am folosit carne tocată în amestec de porc şi vită , dar dacă aveţi nevoie de o reţetă mai dietetică, puteţi pune la fel de bine piept de pui sau de curcan.

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Bărcuţe de dovlecei cu carne tocată

Bărcuţe de dovlecei cu carne tocată

Bărcuţe de dovlecei cu carne tocată, ca şi ardeii umpluţi, sunt o mâncare simplă şi gustoasă numai buni pentru masa de prânz.
5 from 1 vote
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 20 minutes minutes
Gătire: 40 minutes minutes
Timp total: 1 hour hour
Număr de porții: 4
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 2 dovlecei
  • 300 g carne tocată amestec porc şi vită
  • 3 linguri de orez
  • 1 ceapă mică
  • ½ de morcov
  • 150 g cuburi de roşii
  • un vârf de linguriţă de boia de ardei dulce
  • o linguriţă de cimbru uscat
  • sare şi piper după gust

Instrucțiuni de preparare
 

  • Călim în ulei ceapa tocată mărunt şi morcovul dat pe răzătoare.
  • Adăugăm orezul, carnea tocată, cuburile de roşii, boiaua de ardei şi cimbrul. Potrivim gustul de sare şi piper şi lăsăm la călit 10-15 minute până când roşiile s-au înmuiat, iar carnea începe să îşi schimbe culoarea. Orezul se va umfla în zeama lăsată de roşii, dar dacă e nevoie, puteţi adăuga puţină apă.
  • Aprindem cuptorul la 180 de grade şi ungem cu ulei o tavă potrivită.
  • Dacă doriţi, puteţi curăţa dovleceii de coajă. Eu nu văd rostul acestei operaţiuni, deci i-am lăsat cu tot cu coajă.
  • Tăiem dovleceii pe lung şi îi scobim cu o linguriţă să îndepărtăm miezul pentru a face loc umpluturii.
  • Repartizăm compoziţia de carne tocată în cele 4 jumătăţi de dovlecel. Chiar dacă umplutura va fi "cu vârf", nu vă faceţi griji, va sta la locul ei, pentru că orezul o va lega suficient.
  • Dăm dovleceii astfel umpluţi la cuptor pentru 35-40 de minute sau până când furculiţa intră uşor în dovlecei, iar umplutura începe să se rumenească.
  • Se servesc calzi, cu topping de iaurt sau smântână, după gust.

Bine de știut:

Nu aruncaţi miezul scobit de la dovlecei! Îl puteţi folosi la o ciorbă de dovlecei, de exemplu, sau la un ghiveci de legume. Poate fi păstrat într-o pungă la congelator până se iveşte ocazia potrivită să îl folosiţi.
Valori nutriționale
Bărcuţe de dovlecei cu carne tocată
Valori per porție
Calorii
256
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
16
g
25
%
Colesterol
 
53
mg
18
%
Carbohidrați
 
13
g
4
%
Fibre
 
4
g
17
%
Zahăr
 
9
g
10
%
Proteine
 
17
g
34
%
Vitamina A
 
4707
IU
94
%
Calciu
 
73
mg
7
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Bărcuţe de dovlecei cu carne tocată

Poftă bună la bărcuţe de dovlecei cu carne tocată!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Frigărui din carne tocată de pui gătite la grill, servite în vase ceramice albe, alături de vin rose.
    Frigărui din carne tocată de pui - rețeta perfectă pentru grill, grătar sau airfryer
  • Tocăniță de pipote și inimi de pui cu sos de roșii, servită cu piure de cartofi
    Tocăniță de pipote și inimi de pui cu sos de roșii - rețetă simplă și ieftină
  • Mâncare cu cuscus, legume și carne de pui gătită în cratiță, gata de servire
    Cuscus cu pui și legume – rețeta rapidă într-o singură tigaie
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
75 shares

Comentarii

  1. John Pletty (facebook) a zis

    septembrie 09, 2016 at 1:27 pm

    Arată minunat şi cred că sunt şi delicioşi ! Eu sunt bucătarul casei şi am preparat până acum dovleceii în tot felul : umpluţi,sufleu cu brânză,în ciorbe cu alte legume,etc...Dar,în acest fel nu i-am preparat...Voi încerca reţeta cât de curând ! Mulţumesc frumos,scumpă,frumoasă şi pricepută doamnă !!!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      septembrie 09, 2016 at 1:34 pm

      Stimate domn, va doresc mult succes in prepararea retetei. Sa-mi spuneti cum v-a placut 🙂

      Răspunde
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • Bol cu amidon alimentar din porumb, folosit în creme, sosuri și aluaturi – ghid complet despre utilizarea amidonului în bucătărie
    Amidon alimentar în bucătărie: ghid complet pentru creme, sosuri și aluaturi
  • tava cu cartofi fierti si zdrobiti rumeniti in cuptor pana devin crocanti presarati cu mujdei si marar
    Cartofi zdrobiți la cuptor cu usturoi și mărar – rețetă de post, fără unt
  • Frigărui din carne tocată de pui gătite la grill, servite în vase ceramice albe, alături de vin rose.
    Frigărui din carne tocată de pui - rețeta perfectă pentru grill, grătar sau airfryer

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • gem de căpşuni
    Gem de căpşuni cu puțin zahăr. Rețeta fără conservanţi.
  • paste cu carne tocata la cuptor macaronada de casa
    Paste cu carne tocată la cuptor – rețeta de macaronadă gratinată ca la mama acasă
  • vas alb cu castraveți murați și flori de mărar
    Castraveți murați de vară. Castraveți acriți la soare.

  • Rețete cu căpșuni
  • Rețete cu vișine sau cireșe
  • Rețete cu caise
  • Rețete cu dovlecei
  • Salate

  • Paste
  • Rețete cu pește și fructe de mare
  • Conserve
  • Rețete fără carne

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort cu mascarpone și vișine – rețeta simplă și spectaculoasă
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • clafoutis cu capsuni
    Clafoutis cu căpșuni - un desert cremos și delicios
  • prajitura cu visine
    Prăjitură pufoasă cu vișine sau cu cireșe
  • prajitura cu iaurt si fructe
    Prăjitură cu iaurt și fructe. Simplă, ieftină, delicioasă!
  • Pandispan cu caise si cirese
    Pandișpan cu caise și cireșe – desertul perfect de vară
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
    Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute
  • Tiramisu la pahar cu mascarpone și frișcă – desert italian, fără ou crud, decorat festiv
    Tiramisu la pahar fără ouă crude, cu cremă fină de mascarpone și frișcă
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • 30 de retete de vara
    30 de rețete de vară care nu te țin mult în bucătărie
  • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
    Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
  • colecție de rețete de deserturi fără coacere pentru vară și mese festive
    Cele mai bune deserturi fără coacere – 20 de rețete rapide
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.