Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Masa de Crăciun

Ruladă cu cremă de ciocolată învelită cu frişcă

Publicat la 30 decembrie 2016 de Iuliana Sbîrnea - 5 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

53 shares
Mergi la rețetă

Ruladă umplută cu cremă de ciocolată, învelită cu frişcă naturală. Un desert uşor de făcut, dar elegant şi foarte potrivit pentru o masă festivă.

Vă aduc astăzi o reţetă de ruladă umplută cu ganache de ciocolată şi învelită bine cu frişcă naturală, untoasă şi delicioasă. E un desert comod, uşor de făcut, uşor de decorat, dar foarte elegant şi potrivit pentru o masă festivă la care să întâmpinăm venirea noului an împreună cu familia şi prietenii.

Ruladă cu cremă de ciocolată învelită cu frişcă

Întotdeauna când am mai mulţi musafiri la masă aleg să fac o rețetă de ruladă . Până la urmă rulada e tot un fel de tort. Ingredientele şi cantităţile folosite sunt aceleaşi, doar forma e alta.

Ruladele mi se par mai uşor şi mai rapid de făcut. Sunt şi mai uşor de decorat, chiar dacă eşti începător în bucătărie. Dar cel mai uşor mi se par de porţionat. Se taie frumos în felii şi poţi ajusta pe loc mărimea porţiilor, în felii mai groase sau mai subţiri după cum declară fiecare musafir că doreşte. Oricum le-ai tăia, tot vor arăta frumos pe farfurie.

Ruladă cu cremă de ciocolată învelită cu frişcă

Desertul meu de azi are un blat simplu de ruladă, din pandişpan, o cremă cu gust intens de ciocolată şi un înveliş frumos đin frişcă naturală.

Îţi ia 10 minute să pregăteşti ingredientele şi să baţi ouăle pentru blat şi cam 15 minute să îl coci. Găsiți mai jos rețeta video pentru un blat simplu de ruladă.

În timp ce se coace blatul, pregăteşti pe aragaz crema de ciocolată. Scoţi blatul din cuptor, îl rulezi şi uiţi de el câteva ore, cât timp stă şi crema la rece. Îţi mai ia vreo 10-15 de minute să pui crema peste blat, să baţi frişca si să decorezi rulada. E mult? Eu zic că e...suportabil 🙂

Cu decorul...fiecare se descurcă cum poate. Nu ştiu cum se face, dar ruladele, chiar şi decorate mai stângaci arată mai bine decât un tort decorat modest. Cred că de la un tort oamenii au alte aşteptări, iar cu ruladele sunt mai indulgenţi 😀

Oricum, eu am vrut să îmbrac rulada într-un strat generos de frişcă amintind de zăpada care încă ne lipseşte. Şi pentru ca peisajul să fie complet, am desenat cu ciocolată topită şi câţiva brăduţi "ninşi" cu fulgi de cocos. Mi-a plăcut ce a ieşit. Le-a plăcut şi musafirilor mei. A fost un decor în ton cu anotimpul şi cu momentul. Iar rulada a mers de minune alături de un pahar de şampanie, ceea ce vă doresc şi vouă.

Dacă totuşi nu doriţi o ruladă, ci optaţi mai degrabă pentru un tort, vă recomand tortul spirală cu cremă de ciocolată. Sunt aproximativ aceleaşi ingrediente, reunite într-o prezentare mai clasică.

Alte rețete de rulade

  • Rulada cu frisca, visine si ciocolata
    Ruladă cu frișcă, vișine și ciocolată
  • Rulada Tiramisu
    Ruladă Tiramisu, un desert elegant și delicios
  • Ruladă cu cremă mascarpone şi căpşuni
    Ruladă cu cremă mascarpone şi căpşuni
  • Rulada cu banane, crema de ciocolata si nuci crocante
    Ruladă cu banane, cremă de ciocolată și nuci crocante

Mod de preparare ruladă cu cremă de ciocolată învelită cu frişcă

Ruladă cu cremă de ciocolată învelită cu frişcă

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ruladă cu cremă de ciocolată învelită cu frişcă

Ruladă cu cremă de ciocolată învelită cu frişcă

Ruladă umplută cu cremă de ciocolată, învelită cu frişcă naturală. Un desert uşor dar elegant şi foarte potrivit pentru o masă festivă.
5 from 2 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 20 minutes minutes
Gătire: 15 minutes minutes
Timp total: 35 minutes minutes
Număr de porții: 10
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

mixer Breville
mixer de mână
tavă cuptor aprox. 40x30 cm
spatulă
hârtie de copt

Ingrediente
 

blatul

  • 6 ouă
  • 6 linguri de zahăr
  • 6 linguri de făină
  • ½ linguriţă pudră de vanilie (sau seminţele unei păstăi)
  • un praf de sare

crema

  • 400 ml de smântână pentru frişcă (35% grăsime)
  • 270 g ciocolată neagră (55% cacao)
  • 50 g zahăr
  • 20 ml rom (sau coniac, whisky, esenţă de rom, etc)
  • 50 g miez de nucă mărunţit

decor

  • 400 ml de smântână pentru frişcă (35% grăsime)
  • 80 g zahăr pudră
  • firicele de ciocolată sau ciocolată rasă

opţional

  • 30 g ciocolată topită - pentru brăduţii de ciocolată
  • fulgi de cocos

Instrucțiuni de preparare
 

blatul

  • Aprindem cuptorul la 180 de grade şi punem hârtie de copt în tava de la aragaz.
  • Batem albuşurile împreună cu un praf de sare, până când devin spumă fermă şi nu mai cad de pe teluri.
  • Adăugăm zahărul şi mixăm până când acesta este dizolvat şi albuşurile se întăresc din nou.
  • Adăugăm gălbenuşurile şi pudra de vanilie şi mixăm scurt, doar cât să omogenizăm compoziţia.
  • Încorporăm făina amestecând de jos în sus cu o spatulă, cât mai încet ca să nu scoatem aerul înglobat în spuma de albuşuri.
  • Întindem uniform compoziţia în tavă şi coacem timp de 12-15 minute, până când blatul devine auriu şi începe să se desprindă de margini. Nu trebuie să se rumenească, ci doar să fie auriu şi să treacă testul cu scobitoarea.
  • Scoatem tava din cuptor, lăsăm blatul să se răcorească câteva minute, îl desprindem cu grijă de hârtia de copt folosind o spatulă sau o paletă mai lată, apoi îl rulăm ajutându-ne de hârtia de copt şi îl lăsăm aşa rulat până se răceşte de tot şi poate fi umplut. Între timp, noi ne ocupăm de cremă.

crema

  • Se mărunţeşte ciocolata cu un cuţit.
  • Se pune smântâna la încălzit împreună cu zahărul. Când e fierbinte (dar atenţie, nu trebuie să fiarbă!!) se dă deoparte şi imediat se adaugă ciocolata mărunţită. Nu se amestecă, se lasă să se topească încet în contact cu smântâna fierbinte. În 10-15 minute ar trebui să fie gata. Amestecaţi cu telul să se omogenizeze crema şi verificaţi dacă toată ciocolata este topită.
  • Când amestecul de smântână şi ciocolată s-a răcit, adăugaţi romul, amestecaţi, apoi daţi cratiţa la frigider pentru cel putin 4 ore, sau de seara până dimineaţa.
  • Scoateţi crema de la frigider şi începeţi să o bateţi cu mixerul. Veti vedea că se întăreşte frumos şi aproape că îşi dublează volumul.
  • Adăugaţi nucile mărunţite cu cuţitul şi omogenizaţi crema.

asamblare şi decor

  • Desfaceţi blatul rulat şi îl umpleţi cu crema pregătită mai sus. Rulaţi din nou şi asezaţi prăjitura pe un platou.
  • Bateţi smântâna cu zahărul pudră până obţineţi o frişcă fermă care nu cade de pe teluri.
  • Cu ajutorul unui poş şi al unui dui stelat decoraţi rulada cu frişcă aşa cum vă place.
  • Presăraţi firicele de ciocolată sau ciocolată rasă.

opţional - brăduţi de ciocolată

  • Topiţi ciocolata la bain marie sau la microunde, apoi o puneţi într-un poş cu dui subţire sau într-o pungă de plastic pe care o înţepaţi cu vârful unui cuţit.
  • Cât ciocolata e încă moale, desenaţi brăduţii cât de frumos vă pricepeţi.
  • Aşezaţi o scobitoare în loc de tulpină, pe care o veţi înfinge în stratul de frişcă.
  • Cât ciocolata e înca moale presăraţi câţiva fulgi de nucă de cocos pentru ca brăduţii să pară ninşi cu zăpadă.
  • Păstraţi rulada la rece şi feliaţi-o cu un cuţit cu lama subţire şi bine ascuţită.
Valori nutriționale
Ruladă cu cremă de ciocolată învelită cu frişcă
Valori per porție
Calorii
538
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
45
g
69
%
Colesterol
 
208
mg
69
%
Carbohidrați
 
33
g
11
%
Fibre
 
2
g
8
%
Zahăr
 
28
g
31
%
Proteine
 
7
g
14
%
Vitamina A
 
1320
IU
26
%
Calciu
 
78
mg
8
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Ruladă cu cremă de ciocolată învelită cu frişcă

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • Tort Paradis cu cremă de brânză (urdă) și fructe din compot
    Tort Paradis cu cremă de brânză și fructe – rețetă ușoară pentru ocazii speciale
  • pogacele cu untura cu seminte de negrilixa si susan
    Pogăcele fragede cu brânză și untură - rețetă tradițională românească, pas cu pas
  • rețeta fursecuri piersici de casă umplute cu gem
    Piersici (caise) fragede de casă umplute cu gem - rețeta veche cu unt și untură
53 shares

Comentarii

  1. Sinziana a zis

    februarie 20, 2017 at 2:48 pm

    Buna, Iuliana! Voiam sa iti spun ca in week-end am incercat aceasta reteta si ne-a placut enorm! Am impartit rulada si cu prietenii si a mai ramas cate ceva pentru cafeaua de dimineata. Am sa mai fac cu siguranta reteta aceasta si cu alte umpluturi.
    Felicitari pentru munca minunata pe care o faci!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      februarie 20, 2017 at 3:42 pm

      Draga Sinziana, ma bucur mult ca v-a placut reteta mea! Ruladele sunt spornice si minunate.
      Multumesc pentru comentariu.
      Te mai astept pe la mine 🙂

      Răspunde
  2. Mihaela Damaceanu a zis

    decembrie 31, 2016 at 3:16 pm

    La multi ani, draga mea! Un an cu multe bucurii si sanatate iti doresc! Iar acestui blog drag ii doresc succes si multi cititori! Îmbrătisari de la cei 3 M!

    Răspunde
  3. Iuliana a zis

    decembrie 30, 2016 at 2:41 pm

    Obrigado pela visita, Lourdes! Você espera. Um feliz ano novo!

    Răspunde
  4. lourdes araujo a zis

    decembrie 30, 2016 at 12:11 pm

    Parabéns belíssima torta hum delicia!!!!!
    Esta vai ser minha torta de ano novo,obrigada por essa maravilha de receita...

    Răspunde
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕


Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile

  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens

  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște

  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas

  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video

  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie

  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni

ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie

  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură

  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată

  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi

ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii

  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi

  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x