• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Newsletter
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Newsletter
  • Despre
  • Contact
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Newsletter
    • Despre
    • Contact
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Acasă » Recipes » Rețete cu vișine sau cireșe

    Ruladă cu frișcă, vișine și ciocolată

    Publicat la 29 septembrie 2020 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă Vezi rețeta video

    Ruladă cu frișcă, vișine și ciocolată, cu blat pufos de pandișpan, delicioasă și plină de arome. Un desert de casă, simplu și elegant.

    Ruladele sunt deserturile preferate ale familiei noastre, iar aceasta, cu blat din pandișpan, umplută cu frișcă naturală e printre cele mai simple și mai rapide rețete.

    Rulada cu frisca, visine si ciocolata

    O ruladă pufoasă, ușoară și delicioasă este un desert potrivit pentru multe ocazii. Fie că aveți o aniversare în familie, fie că s-au anunțat prieteni în vizită, că e Crăciun sau masa de Paște, cu o ruladă nu ai cum să dai greș!

    Nu doar că e delicioasă și elegantă, dar este și un desert foarte spornic. Ruladele se feliază frumos și în funcție de cât de groase tai feliile, poți obține porții pentru 8 sau 10 persoane.

    Ce fel de vișine folosim la ruladă?

    Răspuns corect: orice fel de vișine! 🙂

    Firește că vara vom folosi vișine proaspete, căci nimic nu le egalează. Dar dacă vara e departe și dacă ați pus ca furnicuțele vișine la borcan pentru prăjituri (vezi aici rețeta), acum le puteți folosi cu succes!

    Visine la borcan
    Vișine pentru prăjituri, conservate în suc propriu

    La fel de bune, ba poate chiar și mai bune 😉 sunt vișinele din vișinată, deși pe acestea nu le puteți folosi decât dacă nu aveți prichindei în familie.

    Vișine din vișinată
    Vișine din vișinată

    Dacă nu aveți în cămară nici vișine în suc propriu și nici din vișinată, atunci puteți să folosiți vișine din copot sau vișine congelate, cu condiția, bineînțeles ca acestea să nu aibă sâmburi.

    Eu am făcut un compromis: am pus în interior vișine conservate în suc propriu pentru prăjituri, iar la decor am folosit vișine din vișinată. A fost un compromis foarte apreciat 😀

    Rulada cu frisca, visine si ciocolata

    Mod de preparare ruladă cu frișcă, vișine și ciocolată

    Pentru prepararea ruladei începem prin a pregăti blatul, care este unul din pandișpan, rapid și ușor de făcut, foarte elastic și pufos.

    Pe blog veți găsi rețeta detaliată, explicată pas cu pas din care veți învăța cum să faceți un blat de ruladă aerat și elastic, cum să îl rulați în prosop ca să își mențină forma și cum se poate păstra un blat pentru mai multe zile dacă nu doriți să îl umpleți imediat.

    Click aici pentru rețeta de blat de ruladă din pandișpan în format scris.

    • blat de rulada in prosop

    Avem de asemenea rețeta blatului din pandișpan pentru rulade delicioase și în format video pe canalul de YouTube al blogului, cu toate detaliile și secretele ei pentru o reușită sigură.

    Click pe fotografia de mai jos. Și nu uitați să vă abonați la canal pentru mai multe rețete frumoase și utile! 🙂

    Odată făcut blatul, nu ne rămâne decât să îl umplem cu frișcă naturală, fină și cremoasă și să îl decorăm cu ciocolată topită.

    Dacă de obicei ai probleme cu frișca, crezi că cea naturală nu se bate bine, dacă s-a întâmplat să ți se se taie sau să nu își păstreze forma frumoasă pe prăjituri, îți recomand să citești acest articol în care am explicat cum se face frișca naturală din smântână.

    Las mai jos rețeta completă, în formatul pe care îl puteți scoate la imprimantă, iar la final găsiți și rețeta video.

    Rulada cu frisca, visine si ciocolata

    Ruladă cu frișcă, vișine și ciocolată

    5 from 3 votes
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 1 hour
    Gătire: 20 minutes
    la rece: 3 hours
    Timp total: 4 hours 20 minutes
    Număr de porții: 10

    Echipamente necesare

    mixer Breville
    mixer de mână
    spatulă
    tavă cuptor aprox. 40x30 cm
    hârtie de copt

    Ingrediente
     

    blatul - tavă de aprox. 35x35 cm

    • 6 ouă
    • 125 g zahăr
    • 125 g făină
    • 1 lingurită coajă rasă de lămâie
    • un praf de sare

    umplutura

    • 500 ml smântână pentru frișcă cu min. 32% grăsime
    • 40 g zahăr pudră
    • 1 plic zahăr vanilat Bourbon
    • 1 linguriță extract de vanilie
    • 150 g vișine (proaspete, din conservă, din compot, din vișinată)
    • 50 g picături de ciocolată cu lapte (sau ciocolată rasă)

    decor

    • 40 g ciocolată amăruie
    • 40 g ciocolată albă
    • 50 g vișine (proaspete, din conservă, din compot, din vișinată)

    Instrucțiuni de preparare
     

    blatul

    • Aprindeţi cuptorul la 180 de grade şi puneţi hârtie de copt în tava de la aragaz.
    • Puneţi ouăle, coaja de lămâie, zahărul şi sarea într-un bol şi mixaţi timp de cel puţin 10 minute până când ouăle se albesc şi îşi triplează volumul.
    • Încorporați făina folosind o spatulă și mișcări ușoare, de jos în sus, pentru a păstra cât mai mult din aerul înglobat în ouă.
    • Turnați compoziţia în tavă, nivelaţi şi daţi tava la cuptor pentru 15-17 minute.
    • Pregătiți un prosop curat pe care îl presărați cu zahăr tos. Răsturnați blatul de ruladă cu fața în jos pe prosop și desprindeți cu grijă hârtia de copt.
    • Rulați blatul strâns cu ajutorul prosopului și lăsați-l așa, rulat până când se răcește foarte bine.
    • Dacă nu pregătiți rulada imediat, înfășurați blatul în folie alimentară și îl puteți păstra la frigider pentru 3-4 zile.

    umplutura

    • Bateți frișca, la care adăugați zahărul pudră, pe cel Bourbon și extract de vanilie.
    • Păstrați deoparte 4-5 linguri de frișcă pentru decor.
    • Desfaceți blatul de ruladă, întindeți frișca uniform, păstrând 2 cm de blat liber la capăt.
    • Peste frișcă presărați vișine și picături de ciocolată.
    • Rulați blatul și dați-l la frigider pentru cel puțin 3 ore.

    decor

    • Tăiați capetele ruladei, pentru un aspect mai frumos.
    • Topiți ciocolata neagră și pe cea albă, la bain marie sau la microunde. Dacă folosiți cuptorul cu microunde, încălziți ciocolata doar 30 de secunde, de 2 sau de 3 ori până când este topită.
    • Prelingeți ciocolată topită peste ruladă. Cu frișca păstrată deoparte faceți câteva aveline peste care puneți vișine.
    • Păstrați rulada la frigider până la servire.

    Rețeta Video

    Valori nutriționale/porție

    Valori nutriționale
    Ruladă cu frișcă, vișine și ciocolată
    Valori per porție
    Calorii
    387
    % doza zilnică recomandată*
    Grăsimi
     
    25
    g
    38
    %
    Colesterol
     
    168
    mg
    56
    %
    Carbohidrați
     
    37
    g
    12
    %
    Fibre
     
    1
    g
    4
    %
    Zahăr
     
    25
    g
    28
    %
    Proteine
     
    6
    g
    12
    %
    Vitamina A
     
    892
    IU
    18
    %
    Calciu
     
    61
    mg
    6
    %
    * Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat rețeta? Spune-mi părerea ta în comentarii!
    Rulada cu frisca, visine si ciocolata

    Alte rețete din aceeași categorie

    • Vișine la borcan pentru prăjituri - conservate cu aspirină
    • Clafoutis cu cireșe - cel mai ușor desert de vară
    • Ciocolată umplută cu unt de arahide și cireșe amare
    • Prăjitura mălai dulce cu gem de vișine și frișcă

    Reader Interactions

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Sunt Iuliana Sbîrnea, autoarea blogului Bucate Aromate!

    Vei găsi aici peste 1000 de rețete din care să te inspiri, precum și multe articole interesante.
    Dacă ai întrebări, le aștept în comentarii, iar dacă vrei să afli mai multe despre mine și blog, citește aici →

    Cauți o rețetă?

    Rețete de sezon

    • Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Mâncare de dovlecei cu orez, cea mai bună și mai ieftină mâncare de vară

    Categorii recomandate

    retete conserve pentru iarna
    Rețete de conserve
    retete de muraturi
    Rețete de murături

    Nou pe blog

    • Tarator - supă rece de castraveți cu iaurt și nuci
    • Paste cu ciuperci și sos de roșii
    • Shakshuka, mâncare simplă cu ouă ochiuri în sos de roșii
    • Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu caise

    Băuturi reci pentru zile fierbinți

    • Rețeta simplă de limonadă cu aromă și culoare intensă
    • Ayran clasic cu mentă
    • Milkshake cu căpșuni, cremos și răcoritor
    • Smoothie cu piersici și busuioc roșu

    Mai multe rețete →

    Torturi festive

    • Entremet cu ricotta, zmeură şi iaurt
    • Tort muşuroi de cârtiţă cu banane și cremă mascarpone
    • Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    • Tort cu blat brownie, cremă de ciocolată şi trandafiri

    Mai multe rețete de tort →

    Abonează-te pe YouTube!

    Bucate Aromate youtube

    Descarcă gratuit mini-cărțile de bucate!

    ebooks gratuite

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2022 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.