Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Rețete cu pește și fructe de mare

Peşte pe pat de cartofi cu ardei şi roşii cherry

Publicat la 6 ianuarie 2017 de Iuliana Sbîrnea - 6 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

359 shares
Mergi la rețetă

Că îmi place peştele cred că e deja evident, dacă stăm să numărăm câte reţete cu peşte am publicat până acum pe blog. Şi nu tot ce gătesc ajunge să fie şi publicat, adică gătesc peşte mult mai des decât arăt aici. E carnea mea preferată şi singura la care nu cred că aş putea renunţa.

Peşte pe pat de cartofi cu ardei şi roşii cherry

De data asta am culcat nişte somni micuţi pe un pat de cartofi şi i-am însoţit de fâşii de ardei gras şi roşii cherry. N-a lipsit usturoiul, desigur, căci ce-ar fi peştele fără usturoi?

A rezultat o mâncare simplă şi gustoasă. Roşiile cherry coapte şi-au intensificat aroma şi au făcut echipă bună cu rondelele de cartofi înăbuşiţi. Carnea fiind gata odată cu garnitura, cum am scos tava din cuptor, ne-am şi aşezat la masă. Mă rog, nu chiar imediat, ci după ce am apăsat de vreo 2 ori pe declanşatorul camerei foto ca să vă arăt şi vouă delicatesa de azi 🙂

Alte rețete preferate cu pește:

  • Chifteluțe din pește proaspăt gătite la cuptor
  • Rasol de pește cu legume
  • Biban de mare cu legume și sos de roșii
  • Hamsii prăjite ca la mare

Mod de preparare peşte pe pat de cartofi cu ardei şi roşii cherry

Modul de preparare e atât de simplu! Îl vedeti în gif-ul de mai jos şi sunt sigură că veţi şti imediat ce aveţi de făcut. Oricum găsiţi şi varianta printabilă, în caz că vreţi să păstraţi reţeta la colecţia voastră de bucate aromate. Să vă fie de folos!

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Peşte pe pat de cartofi cu ardei şi roşii cherry

Peşte pe pat de cartofi cu ardei şi roşii cherry

5 from 2 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Gătire: 40 minutes minutes
Timp total: 50 minutes minutes
Număr de porții: 2
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 2 peşti micuti (păstrăv, somn, şalău, caras, macrou, etc.)
  • 3-4 cartofi medii
  • 1 ardei gras
  • 200 g roşii cherry
  • ½ de lămâie
  • 3-4 căţei de usturoi
  • 1 linguriţă de boia de ardei
  • cimbru uscat
  • sare şi piper după gust (eu am pus piper roşu boabe)
  • 150 ml supă de legume (sau apă plată)
  • puţin ulei pentru uns tava
  • pătrunjel verde pentru servit

Instrucțiuni de preparare
 

  • Aprindeţi cuptorul la 180 de grade şi ungeţi cu puţin ulei o tavă potrivită ca mărime.
  • Curăţaţi şi tăiaţi rondele cartofii. Aşezaţi rondele în tavă.
  • Condimentaţi cu sare, piper, cimbru şi boia de ardei.
  • Taiaţi ardeiul gras făşii şi puneti-le peste cartofi.
  • Peştii evisceraţi, curăţaţi şi spălaţi se stropesc cu suc de lămâie, se condimentează pe toate părţile şi se aşează peste patul de cartofi.
  • Introduceţi in interiorul fiecărui peşte câte o felie de lămâie.
  • Aşezaţi şi roşiile cherry în tavă şi adăugati 150 ml supă de legume sau apă plată.
  • Acoperiţi tava cu o folie de aluminiu şi daţi-o la cuptor pentru 30 de minute.
  • Îndepărtati folia de aluminiu, măriţi temperatura cuptorului la 200 de grade şi mai lăsati tava la cuptor 5-10 minute până ce peştele este rumenit.
  • Presăraţi cu pătrunjel proaspăt şi serviţi imediat.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Peşte pe pat de cartofi cu ardei şi roşii cherry

Poftă bună la peşte pe pat de cartofi cu ardei şi roşii cherry!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • baby hering la airfryer
    Baby hering la air fryer cu mălai și sos de usturoi și pătrunjel
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură
  • reteta ton la airfryer
    File de ton la airfryer cu ghimbir și sos de soia
  • tentacule de calamar cu unt si usturoi
    Tentacule de calamar la tigaie în unt cu usturoi
359 shares

Comentarii

  1. o femeie a zis

    februarie 24, 2017 at 12:14 pm

    arata f. bine. Ajunge timpul asta sa se faca cartofii? ca pestele se gateste mult mai repede.

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      februarie 24, 2017 at 12:46 pm

      Cartofii sunt taiati felii, avand sectiunea mica (mi-s inginera, ce sa fac 😀 ) se gatesc repede. In plus, faptul ca la inceput sunt acoperiti cu folia de aluminiu si fierb inabusit scurteaza timpul de gatire.

      Răspunde
      • o femeie a zis

        februarie 24, 2017 at 12:55 pm

        ok, sectiune mica o sa fie si la mine 🙂

        Răspunde
        • Iuliana a zis

          februarie 24, 2017 at 12:58 pm

          Pofta buna! Te invidiez deja stiind ce bunatate ai in meniu 🙂

          Răspunde
  2. Laura C. a zis

    ianuarie 06, 2017 at 8:57 am

    Arata foarte bine!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      ianuarie 07, 2017 at 8:01 pm

      Multumesc, Laura! Arata bine, e usor de facut si bun-bun! 🙂

      Răspunde
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕


Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile

  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens

  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște

  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas

  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video

  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie

  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni

ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie

  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură

  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată

  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi

ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii

  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi

  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.