• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Articole
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Articole
    • Email
    • Facebook
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Newsletter
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Articole
    • Email
    • Facebook
    • YouTube
  • ×

    Acasă » Recipes » Rețete cu pește și fructe de mare

    Biban de mare cu legume și sos de roșii la cuptor

    Publicat la 30 mai 2022 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă Vezi rețeta video

    Căutați o rețetă cu pește rapidă și gustoasă? Ei bine, acest biban de mare cu legume și sos de roșii, gătit la cuptor, este exact ce vă trebuie! O mulțime de culori și arome s-au reunit în această rețetă simplă și eu sunt convinsă că va fi și pe gustul vostru! 🙂

    Biban de mare cu legume și sos de roșii în tavă

    Bibanul de mare - pe care în pescăriile din marile magazine e posibil să îl găsiți și sub denumirea de lup de mare sau lavrac - este unul dintre cei mai gustoși pești. Are carnea albă, dulce, foarte gustoasă și destul de puține oase.

    Un biban de mare gătit la cuptor, cu multe legume și sos de roșii bine condimentat, este perfect pentru masa de prânz în familie și va satisface gusturile tuturor, chiar și a celor care declară că nu sunt chiar atât de buni prieteni cu peștele 😉

    Banner selgros

    Cuprins
    • Ingrediente
    • Cum se servește
    • Extra-sfaturi pentru reușita rețetei
    • Alte rețete cu pește
    • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    Ingrediente

    lavrac
    biban de mare/lavrac/lup de mare
    • biban de mare - proaspăt, eviscerat
    • legume - ardei kapia, ardei gras, morcov, ceapă
    • condimente: sare, piper, cimbru, dafin, usturoi
    • ulei - pentru călit legumele
    • suc de roșii - de preferat cu pulpă
    • pentru servit - pătrunjel proaspăt, lămâie

    Pentru cantitățile exacte ale ingredientelor, vedeți rețeta completă de mai jos.

    Pește la cuptor

    Cum se servește

    Acest biban de mare cu legume și sos bogat de roșii se poate servi atât cu o mămăliguță caldă alături, cât și cu o garnitură de cartofi natur peste care puneți un cubuleț de unt.

    Bibanul la cuptor cu sos de roșii este foarte bun și cu piure de cartofi.

    Înainte de servire presărați din belșug pătrunjel proaspăt care va aduce un plus de culoare și o notă de prospețime în farfurie.

    Biban de mare cu cartofi natur și sos de roșii pe platou

    Extra-sfaturi pentru reușita rețetei

    • alegeți pești mici, de maxim 300 g/bucată, astfel încât sa puteți servi un pește la o porție
    • nu tăiați legumele cubulețe prea mici, ne place să simțim texturile lor în sosul de roșii
    • folosiți un suc de roșii, gros, cu pulpă
    • nu vă zgârciți cu condimentele, un sos bine condimentat va fi un sos gustos
    • ca să nu se usuce la suprafață, prelingeți câte o lingură de ulei pe fiecare pește înainte să băgați tava în cuptor
    • ca să rămână suculent și gustos, nu țineți peștele la cuptor mai mult de 20 de minute

    Alte rețete cu pește

    • Doradă la cuptor cu cartofi și rozmarin
    • Somon cu sos dulce-acrișor și piure de păstârnac
    • Stavrid pane. Rețeta de stavrid în crustă de pesmet
    • Crap la cuptor înmiresmat cu usturoi şi grapefruit

    Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    Biban de mare cu legume și sos de roșii în tavă

    Biban de mare cu legume și sos de roșii la cuptor

    Bibanul de mare gătit la cuptor, cu legume și sos de roșii va fi perfect pentru prânzul sau cina familiei.
    5 from 1 vote
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 15 minutes
    Gătire: 20 minutes
    Timp total: 35 minutes
    Număr de porții: 2
    Autor: Iuliana Sbîrnea

    Ingrediente
     

    • 2 buc biban de mare (lavrac, lup de mare) (aprox. 300 g/buc)
    • 1 buc ardei kapia
    • 1 buc ardei gras
    • 1 morcov
    • 1 ceapă uscată
    • 3-4 căței usturoi
    • 40 ml ulei
    • 200 ml suc de roșii
    • sare și piper după gust
    • cimbru uscat
    • dafin
    • pătrunjel, lămâie - pentru servit

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Peștele trebuie să fie în prealabil curățat de solzi și eviscerat. Îl presărați apoi cu sare și piper pe toate părțile și îl lăsați puțin deoparte.
      Biban de `mare, lup de mare, lavrac
    • Tăiați mărunt toate legumele și căliți-le 8-10 minute într-o tigaie cu ulei încins, doar cât să se înmoaie puțin și să își dezvolte aromele.
      legume în tigaie
    • Turnați sucul de roșii peste legumele călite și adăugați condimentele.
      se adauga suc de rosii
    • Puneți sosul format într-o tavă și așezați peștii peste el. Peste fiecare pește turnați 1 lingură de ulei.
      Biban de mare cu sos de roșii în tavă
    • Dați tava la cuptor, la 190 de grade pentru 20 de minute, până când pește se rumenește ușor. Serviți cu mămăliguță sau cu o garnitură de cartofi natur.
      Biban de mare cu legume și sos de roșii în tavă

    Rețeta Video

    Valori nutriționale
    Biban de mare cu legume și sos de roșii la cuptor
    Valori per porție
    Calorii
    548
    % doza zilnică recomandată*
    Grăsimi
     
    27
    g
    42
    %
    Colesterol
     
    260
    mg
    87
    %
    Carbohidrați
     
    15
    g
    5
    %
    Fibre
     
    4
    g
    17
    %
    Zahăr
     
    8
    g
    9
    %
    Proteine
     
    60
    g
    120
    %
    Vitamina A
     
    7456
    IU
    149
    %
    Calciu
     
    92
    mg
    9
    %
    * Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat această rețetă? Spune-mi în comentarii cum a ieșit!

    Din aceeași categorie

    • 6 rețete de somon la cuptor și 6 garnituri potrivite
    • Baby hering la cuptor - rețeta simplă de pește la tavă cu lămâie și ardei iute
    • Trunchi de redfish la cuptor cu unt și rozmarin
    • Supă finlandeză de somon (Lohikeitto)

    Reader Interactions

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Cauți o rețetă?

    Rețete de sezon

    • Chec simplu cu cacao şi nuci
    • Griș cu lapte cremos. 3 idei delicioase de servire
    • Ciorbă de burtă ca la restaurant - rețeta simplă
    • Spaghete cu creveţi, sos de roşii şi usturoi

    Categorii recomandate

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide
    Rețete fără carne

    Nou pe blog

    • Aripioare de pui la cuptor cu cartofi - rețeta de aripioare picante
    • Brânzoaice moldovenești cu brânză de vaci și stafide - rețeta de poale-n brâu
    • Șnițel de pui cu pesmet - rețeta simplă de șnițel pane
    • Cornuri pufoase cu ciocolată (Nutella sau Finetti) - rețeta de cornuri cu unt

    Aperitive rapide

    • Sărăţele cu brânză şi chimen
    • Ruladă aperitiv în 2 variante - cu brânză şi pate de ficat
    • Covrigei de casă cu telemea - cea mai rapidă rețetă
    • Aperitive cu pește - platou festiv gata în 30 de minute
    ALTE REȚETE DE APERITIVE

    Cele mai bune prăjituri

    • Prăjitura chinezoiaca cu glazură de gălbenuș
    • Prăjitură simplă cu mere și lapte bătut
    • Prăjitura Figaro cu bezea, nucă și gem. Gustul copilăriei cu câteva ingrediente!
    • Napolitane cu cremă caramel în foi Lica
    ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

    Torturi festive

    • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
    • Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
    • Tort spirală cu cremă de mascarpone şi vişine
    • Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    Rețete de post

    mancaruri de post
    Mâncăruri de post
    deserturi de post
    Deserturi de post

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2022 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

    Folosim cookie-uri pentru a-ți oferi cea mai bună experiență de navigare pe siteul nostru.

    Poți afla mai multe despre cookie-uri sau să le dezactivezi în pagina de setări.

    Powered by  GDPR Cookie Compliance
    Privacy Overview

    Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență de utilizare posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browserul dumneavoastră și efectuează funcții cum ar fi recunoașterea dumneavoastră atunci când vă întoarceți pe site-ul nostru, ajutând echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsiți cele mai interesante și mai utile.

    Cookie-urile strict necesare

    Cookie-urile strict necesare trebuie să fie activate în orice moment, astfel încât să vă putem salva preferințele pentru setările cookie-urilor.

    Dacă dezactivezi aceste cookie-uri, nu vom putea să-ți salvăm preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitezi acest sit va trebui să activezi sau să dezactivezi cookie-urile din nou.