• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Newsletter
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Newsletter
  • Despre
  • Contact
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Newsletter
    • Despre
    • Contact
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Acasă » Recipes » Rețete cu pește și fructe de mare

    Biban de mare cu legume și sos de roșii la cuptor

    Publicat la 30 mai 2022 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă Vezi rețeta video

    Căutați o rețetă cu pește rapidă și gustoasă? Ei bine, acest biban de mare cu legume și sos de roșii, gătit la cuptor, este exact ce vă trebuie! O mulțime de culori și arome s-au reunit în această rețetă simplă și eu sunt convinsă că va fi și pe gustul vostru! 🙂

    Biban de mare cu legume și sos de roșii în tavă

    Bibanul de mare - pe care în pescăriile din marile magazine e posibil să îl găsiți și sub denumirea de lup de mare sau lavrac - este unul dintre cei mai gustoși pești. Are carnea albă, dulce, foarte gustoasă și destul de puține oase.

    Un biban de mare gătit la cuptor, cu multe legume și sos de roșii bine condimentat, este perfect pentru masa de prânz în familie și va satisface gusturile tuturor, chiar și a celor care declară că nu sunt chiar atât de buni prieteni cu peștele 😉

    Cuprins
    • Ingrediente
    • Cum se servește
    • Extra-sfaturi pentru reușita rețetei
    • Alte rețete cu pește
    • Rețeta (scris + video)

    Ingrediente

    lavrac
    biban de mare/lavrac/lup de mare
    • biban de mare - proaspăt, eviscerat
    • legume - ardei kapia, ardei gras, morcov, ceapă
    • condimente: sare, piper, cimbru, dafin, usturoi
    • ulei - pentru călit legumele
    • suc de roșii - de preferat cu pulpă
    • pentru servit - pătrunjel proaspăt, lămâie

    Pentru cantitățile exacte ale ingredientelor, vedeți rețeta completă de mai jos.

    Pește la cuptor

    Cum se servește

    Acest biban de mare cu legume și sos bogat de roșii se poate servi atât cu o mămăliguță caldă alături, cât și cu o garnitură de cartofi natur peste care puneți un cubuleț de unt.

    Bibanul la cuptor cu sos de roșii este foarte bun și cu piure de cartofi.

    Înainte de servire presărați din belșug pătrunjel proaspăt care va aduce un plus de culoare și o notă de prospețime în farfurie.

    Biban de mare cu cartofi natur și sos de roșii pe platou

    Extra-sfaturi pentru reușita rețetei

    • alegeți pești mici, de maxim 300 g/bucată, astfel încât sa puteți servi un pește la o porție
    • nu tăiați legumele cubulețe prea mici, ne place să simțim texturile lor în sosul de roșii
    • folosiți un suc de roșii, gros, cu pulpă
    • nu vă zgârciți cu condimentele, un sos bine condimentat va fi un sos gustos
    • ca să nu se usuce la suprafață, prelingeți câte o lingură de ulei pe fiecare pește înainte să băgați tava în cuptor
    • ca să rămână suculent și gustos, nu țineți peștele la cuptor mai mult de 20 de minute

    Alte rețete cu pește

    • Doradă la cuptor cu cartofi și rozmarin
    • Somon cu sos dulce-acrișor și piure de păstârnac
    • Stavrid pane. Rețeta de stavrid în crustă de pesmet
    • Crap la cuptor înmiresmat cu usturoi şi grapefruit

    Rețeta (scris + video)

    Biban de mare cu legume și sos de roșii în tavă

    Biban de mare cu legume și sos de roșii la cuptor

    5 from 1 vote
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 15 minutes
    Gătire: 20 minutes
    Timp total: 35 minutes
    Număr de porții: 2

    Ingrediente
     

    • 2 buc biban de mare (lavrac, lup de mare) (aprox. 300 g/buc)
    • 1 buc ardei kapia
    • 1 buc ardei gras
    • 1 morcov
    • 1 ceapă uscată
    • 3-4 căței usturoi
    • 40 ml ulei
    • 200 ml suc de roșii
    • sare și piper după gust
    • cimbru uscat
    • dafin
    • pătrunjel, lămâie - pentru servit

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Peștele trebuie să fie în prealabil curățat de solzi și eviscerat. Îl presărați apoi cu sare și piper pe toate părțile și îl lăsați puțin deoparte.
      Biban de `mare, lup de mare, lavrac
    • Tăiați mărunt toate legumele și căliți-le 8-10 minute într-o tigaie cu ulei încins, doar cât să se înmoaie puțin și să își dezvolte aromele.
      legume în tigaie
    • Turnați sucul de roșii peste legumele călite și adăugați condimentele.
      se adauga suc de rosii
    • Puneți sosul format într-o tavă și așezați peștii peste el. Peste fiecare pește turnați 1 lingură de ulei.
      Biban de mare cu sos de roșii în tavă
    • Dați tava la cuptor, la 190 de grade pentru 20 de minute, până când pește se rumenește ușor. Serviți cu mămăliguță sau cu o garnitură de cartofi natur.
      Biban de mare cu legume și sos de roșii în tavă

    Rețeta Video

    Valori nutriționale/porție

    Valori nutriționale
    Biban de mare cu legume și sos de roșii la cuptor
    Valori per porție
    Calorii
    548
    % doza zilnică recomandată*
    Grăsimi
     
    27
    g
    42
    %
    Colesterol
     
    260
    mg
    87
    %
    Carbohidrați
     
    15
    g
    5
    %
    Fibre
     
    4
    g
    17
    %
    Zahăr
     
    8
    g
    9
    %
    Proteine
     
    60
    g
    120
    %
    Vitamina A
     
    7456
    IU
    149
    %
    Calciu
     
    92
    mg
    9
    %
    * Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat rețeta? Spune-mi părerea ta în comentarii!
    « Crumble cu căpșuni și fulgi de ovăz
    Prăjitura Malaga cu stafide și rom »

    Reader Interactions

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Sunt Iuliana Sbîrnea, autoarea blogului Bucate Aromate!

    Vei găsi aici peste 1000 de rețete din care să te inspiri, precum și multe articole interesante.
    Dacă ai întrebări, le aștept în comentarii, iar dacă vrei să afli mai multe despre mine și blog, citește aici →

    Cauți o rețetă?

    Rețete de sezon

    • Vișinată de casă - rețeta tradițională pas cu pas
    • Chec cu vișine și cacao, dulce-acrișor și foarte pufos
    • Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Mâncare de dovlecei cu orez, cea mai bună și mai ieftină mâncare de vară

    Categorii recomandate

    • Rețete cu vișine sau cireșe
    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu caise
    • Rețete cu căpșuni

    Nou pe blog

    • Stock de pește. Rețeta de supă concentrată de pește
    • Minestrone - rețeta de supă italiană cu paste și legume
    • Gem de vișine întregi cu puțin zahăr
    • Plăcintă cu vișine și iaurt grecesc

    Torturi festive

    • Entremet cu ricotta, zmeură şi iaurt
    • Tort muşuroi de cârtiţă cu banane și cremă mascarpone
    • Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    • Tort cu blat brownie, cremă de ciocolată şi trandafiri

    Mai multe rețete de tort →

    Abonează-te pe YouTube!

    Bucate Aromate youtube

    Descarcă gratuit mini-cărțile de bucate!

    ebooks gratuite

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2022 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.