• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Articole
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • ×
    Acasă » Recipes » Rețete cu pește și fructe de mare

    Biban de mare cu legume și sos de roșii la cuptor

    Publicat la 30 mai 2022 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă Vezi rețeta video

    Căutați o rețetă cu pește rapidă și gustoasă? Ei bine, acest biban de mare cu legume și sos de roșii, gătit la cuptor, este exact ce vă trebuie! O mulțime de culori și arome s-au reunit în această rețetă simplă și eu sunt convinsă că va fi și pe gustul vostru! 🙂

    Biban de mare cu legume și sos de roșii în tavă

    Bibanul de mare - pe care în pescăriile din marile magazine e posibil să îl găsiți și sub denumirea de lup de mare sau lavrac - este unul dintre cei mai gustoși pești. Are carnea albă, dulce, foarte gustoasă și destul de puține oase.

    Un biban de mare gătit la cuptor, cu multe legume și sos de roșii bine condimentat, este perfect pentru masa de prânz în familie și va satisface gusturile tuturor, chiar și a celor care declară că nu sunt chiar atât de buni prieteni cu peștele 😉

    Banner selgros

    Mergi direct la:
    • Ingrediente
    • Cum se servește
    • Extra-sfaturi pentru reușita rețetei
    • Alte rețete cu pește
    • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    Ingrediente

    lavrac
    biban de mare/lavrac/lup de mare
    • biban de mare - proaspăt, eviscerat
    • legume - ardei kapia, ardei gras, morcov, ceapă
    • condimente: sare, piper, cimbru, dafin, usturoi
    • ulei - pentru călit legumele
    • suc de roșii - de preferat cu pulpă
    • pentru servit - pătrunjel proaspăt, lămâie

    Pentru cantitățile exacte ale ingredientelor, vedeți rețeta completă de mai jos.

    Pește la cuptor

    Cum se servește

    Acest biban de mare cu legume și sos bogat de roșii se poate servi atât cu o mămăliguță caldă alături, cât și cu o garnitură de cartofi natur peste care puneți un cubuleț de unt.

    Bibanul la cuptor cu sos de roșii este foarte bun și cu piure de cartofi.

    Înainte de servire presărați din belșug pătrunjel proaspăt care va aduce un plus de culoare și o notă de prospețime în farfurie.

    Biban de mare cu cartofi natur și sos de roșii pe platou

    Extra-sfaturi pentru reușita rețetei

    • alegeți pești mici, de maxim 300 g/bucată, astfel încât sa puteți servi un pește la o porție
    • nu tăiați legumele cubulețe prea mici, ne place să simțim texturile lor în sosul de roșii
    • folosiți un suc de roșii, gros, cu pulpă
    • nu vă zgârciți cu condimentele, un sos bine condimentat va fi un sos gustos
    • ca să nu se usuce la suprafață, prelingeți câte o lingură de ulei pe fiecare pește înainte să băgați tava în cuptor
    • ca să rămână suculent și gustos, nu țineți peștele la cuptor mai mult de 20 de minute

    Alte rețete cu pește

    • Doradă la cuptor cu cartofi
      Doradă la cuptor cu cartofi și rozmarin
    • Somon cu sos dulce-acrisor
      Somon cu sos dulce-acrișor și piure de păstârnac
    • stavrid pane
      Stavrid pane. Rețeta de stavrid în crustă de pesmet
    • Crap la cuptor înmiresmat cu usturoi şi grapefruit
      Crap la cuptor înmiresmat cu usturoi şi grapefruit

    Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    Biban de mare cu legume și sos de roșii în tavă

    Biban de mare cu legume și sos de roșii la cuptor

    Bibanul de mare gătit la cuptor, cu legume și sos de roșii va fi perfect pentru prânzul sau cina familiei.
    5 from 1 vote
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 15 minutes minutes
    Gătire: 20 minutes minutes
    Timp total: 35 minutes minutes
    Număr de porții: 2
    Autor: Iuliana Sbîrnea

    Ingrediente
     

    • 2 buc biban de mare (lavrac, lup de mare) (aprox. 300 g/buc)
    • 1 buc ardei kapia
    • 1 buc ardei gras
    • 1 morcov
    • 1 ceapă uscată
    • 3-4 căței usturoi
    • 40 ml ulei
    • 200 ml suc de roșii
    • sare și piper după gust
    • cimbru uscat
    • dafin
    • pătrunjel, lămâie - pentru servit

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Peștele trebuie să fie în prealabil curățat de solzi și eviscerat. Îl presărați apoi cu sare și piper pe toate părțile și îl lăsați puțin deoparte.
      Biban de `mare, lup de mare, lavrac
    • Tăiați mărunt toate legumele și căliți-le 8-10 minute într-o tigaie cu ulei încins, doar cât să se înmoaie puțin și să își dezvolte aromele.
      legume în tigaie
    • Turnați sucul de roșii peste legumele călite și adăugați condimentele.
      se adauga suc de rosii
    • Puneți sosul format într-o tavă și așezați peștii peste el. Peste fiecare pește turnați 1 lingură de ulei.
      Biban de mare cu sos de roșii în tavă
    • Dați tava la cuptor, la 190 de grade pentru 20 de minute, până când pește se rumenește ușor. Serviți cu mămăliguță sau cu o garnitură de cartofi natur.
      Biban de mare cu legume și sos de roșii în tavă

    Rețeta Video

    Valori nutriționale
    Biban de mare cu legume și sos de roșii la cuptor
    Valori per porție
    Calorii
    548
    % doza zilnică recomandată*
    Grăsimi
     
    27
    g
    42
    %
    Colesterol
     
    260
    mg
    87
    %
    Carbohidrați
     
    15
    g
    5
    %
    Fibre
     
    4
    g
    17
    %
    Zahăr
     
    8
    g
    9
    %
    Proteine
     
    60
    g
    120
    %
    Vitamina A
     
    7456
    IU
    149
    %
    Calciu
     
    92
    mg
    9
    %
    * Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat această rețetă? Spune-mi în comentarii cum a ieșit!

    Din aceeași categorie

    • storceag de sturion
      Storceag de sturion ca la Sfântu Gheorghe - rețeta pescărească din Delta Dunării
    • sardine la cuptor
      Sardine la cuptor în stil grecesc cu usturoi și oregano
    • Paella cu fructe de mare
      Paella cu fructe de mare, rețeta clasică spaniolă
    • pastrav somonat la cuptor cu legume
      Păstrăv somonat cu legume de vară - rețeta de pește întreg la cuptor

    Reader Interactions

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Iuliana Sbirnea
    Despre Iuliana
    Acasă, ne place să împărțim mâncarea bună cu familia. La fel e și cu rețetele: cele bune trebuie împărtășite spre bucuria celor din jur.
    Citește despre mine, aici →
    • ciorba din cap de peste
      Ciorbă din cap de pește cu orez
    • chiftelute din dovlecei cu branza si marar
      Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Ciulama de ciuperci cu smantana_reteta
      Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
    • cei mai buni cartofi la cuptor
      Cartofi la cuptor crocanți și aromați- cea mai bună rețetă

    Rețete de sezon

    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu vinete
    • Rețete cu mere
    • Rețete cu prune

    Ținem legătura! Abonează-te la newsletter!

    Nou pe blog

    Aici găsiți cele mai noi rețete apărute pe blog sau cele mai noi articole pe teme culinare.

    • gogosari in sos de mustar cu miere
      Gogoșari în sos de muștar cu miere - rețeta pentru iarnă
    • prajitura desteapta cu vanilie
      Prăjitura deșteaptă cu vanilie - rețeta clasică explicată pas cu pas
    • chiftele în tavă la airfryer
      Chiftele la airfryer gătite perfect în 15 minute. Delicioase și suculente!
    • Budincă de cartofi rași cu brânză la cuptor
      Budincă de cartofi rași cu brânză la cuptor

    4 conserve care să nu lipsească din cămară

    Din cămara oricărei gospodine nu ar trebui să lipsească câteva conserve esențiale care pot fi folosite toată iarna, la multe mâncăruri.

    • Suc de roşii rapid, 100% natural
      Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
    • Ardei iuți în oțet
      Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Pasta de ardei kapia
      Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Gogoşari la oţet pentru iarnă
      Gogoşari la oţet pentru iarnă

    4 REȚETE SIMPLE DE GEM

    Cum să închizi vara într-un borcan: gem delicios, cu puțin zahăr din fructele tale preferate: smochine prune, mere, etc.

    • Gem de smochine
      Gem de smochine cu puțin zahăr și bucăți mari de fructe
    • Gem de struguri
      Gem de struguri
    • Gem de gutui
      Gem de gutui
    • gem de prune
      Gem de prune simplu și bun, 100% natural

    TORTURI PENTRU ZILE SPECIALE

    Dacă doriți un tort delicios și ușor de făcut, iată mai jos câteva idei!

    • Tort de mere caramelizate
      Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală_felie
      Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
    • Tort Tiramisu rețeta clasică
      Tort Tiramisu - rețeta clasică, cu ouă fierte la abur
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    La plăcinte, înainte!

    Rețete ușoare de plăcinte dulci sau sărate: cu carne, brânză, mere, dovleac, etc. Ușoare și rapide, indiferent de umplutură, plăcintele sunt o bucurie pentru toată familia!

    • Cea mai usoara placinta cu mere
      Cea mai ușoară plăcintă cu mere. Plăcintă creață.
    • placinta cu branza dulce
      Plăcintă cu brânză dulce și iaurt. Rețeta tradițională.
    • placinta cu carne tocata
      Plăcintă cu carne tocată și foi cumpărate
    • Placinta cu dovleac
      Plăcinta cu dovleac cu foi subțiri - desertul copilăriei

    Inspirație culinară pentru fiecare zi

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide

    ARTICOLE UTILE

    • tipuri de gelatina foi si granule
      Gelatină foi sau granule? Cum se folosește gelatina.
    • praf de copt
      Praf de copt - când, cât și cum se folosește
    • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
      Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
    • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
      Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
    VEZI MAI MULTE ARTICOLE

    ACTUALIZATE RECENT

    Rețete mai vechi de pe blog pe care le-am revizuit de curând, au primit fotografii noi și frumoase sau chiar variantă video.

    • prajitura Fanta
      Prăjitura Fanta cu brânză dulce - rețeta pas cu pas, fără secrete
    • prajitura cu branza dulce si aluat fraged
      Prăjitură cu brânză dulce și aluat fraged - rețeta de tartă cu brânză de vaci și stafide
    • Tort Medovik
      Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
    • Tiramisu
      Tiramisu - rețeta clasică cu mascarpone și pișcoturi

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2023 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.