• Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Rețete de post

Mâncare rapidă de linte cu roşii

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 10 mart. 2022 · Publicată: 16 feb. 2017 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· 8 comentarii
269 shares
Mergi la rețetă

Vă aduc astăzi o reţetă simplă și rapidă pentru prânz sau cină: mâncare de rapidă de linte cu roșii. Se face tare ușor și e delicioasă!

Mâncare rapidă de linte cu roşii

Lintea fierbe foarte repede, ăsta e lucru ştiut. Şi e foarte bună, alt lucru ştiut. Dacă e să mă întrebaţi pe mine, e chiar mai bună decât fasolea, mai ales că nu induce toate efectele adverse pe care le are o iahnie de fasole 😉

Doar că oricât de repede fierbe lintea, uneori eu pur şi simplu nu am timp să fac o mâncare de linte cu legume de la zero. Nu cred că sunt singura, multe dintre voi ştiţi foarte bine despre ce vorbesc.

Dacă aveți linte uscată și vreți să faceți o mâncare de post, cu multe legume, vă las mai jos o astfel de rețetă în format video, postată pe canalul meu de YouTube.

Mâncarea rapidă de linte cu roşii de astăzi, am făcut-o folosind o conservă de linte gata fiartă. Nu ştiu cât am scutit...poate vreo jumătate de oră, cât ar fi fiert lintea uscată. Jumătate de oră nu e mult, e o nimica toată, dar pur şi simplu în ziua aia nu am avut-o. Sau poate am avut-o, dar am folosit-o ca să mă odihnesc, nu să verific cratiţa cu linte.

Morala: trăim vremuri complicate! Uneori e bine să mai lăsăm obsesiile deoparte şi să ne mai simplificăm viaţa puţin. Face bine la moral! 😉

Mod de preparare mâncare rapidă de linte cu roşii

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Mâncare rapidă de linte cu roşii

Mâncare rapidă de linte cu roşii

Mâncare rapidă de linte cu roşii, sățioasă, sănătoasă, perfectă într-o zi de post sau dacă aveți un stil de viață vegan.
5 from 8 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 5 minutes minutes
Gătire: 15 minutes minutes
Timp total: 20 minutes minutes
Număr de porții: 2
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 1 conservă de linte fiartă (400 g)
  • 1 ceapă micuţă
  • ½ de morcov
  • 1 căţel de usturoi
  • 200 ml roşii cuburi (½ de conservă)
  • 30 ml de ulei
  • sare (piper - după gust)
  • puţin cimbru uscat
  • pătrunjel verde

Instrucțiuni de preparare
 

  • Se toacă ceapa cubuleţe mici. Morcovul îl dăm pe răzătoarea cu găuri mici, la fel şi usturoiul (sau îl trecem prin presă.
  • Se călesc toate legumele de mai sus 2-3 minute în uleiul încins, cât să devină ceapa ușor translucidă şi să îşi dezvolte aroma.
  • Scurgem lintea de lichidul din conservă, apoi o turnăm peste legumele călite.
  • Adăugăm puţin din lichidul în care a stat lintea în conservă, potrivim gustul de sare şi piper şi lăsăm totul să fiarbă la foc mic vreo 10 minute, să se împrietenească aromele.
  • Adăugăm roşiile şi cimbrul, mai completăm cu lichid dacă e cazul şi mai lăsăm mâncărica să mai dea câteva clocote.
  • Presărăm cu pătrunjel verde şi servim.
Nutrition Facts
Mâncare rapidă de linte cu roşii
Amount per Serving
Calorii
560
% Daily Value*
Grăsimi
 
17
g
26
%
Carbohidrați
 
77
g
26
%
Fibre
 
34
g
142
%
Zahăr
 
10
g
11
%
Proteine
 
29
g
58
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

Cred că mai simplă şi mai rapidă decât mâncarea asta de linte cu roşii, nu poate fi decât o salată cu linte. Găsiţi reţeta dând click pe fotografia de mai jos. Sper să vă fie de folos şi mai ales să vă placă!

Salată de linte
Mâncare rapidă de linte cu roşii

Poftă bună la mâncarea rapidă de linte cu roşii!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Sarmale de post cu păsat servite calde, cu mămăligă și ardei
    Sarmale de post cu păsat (crupe de porumb) în oală de lut – rețetă pas cu pas
  • Salată de vinete cu tahini și ulei de măsline, presărată cu sumac și pătrunjel, servită într-un bol rustic.
    Salată de vinete fără maioneză – rețeta cu tahini, mai sănătoasă și mai cremoasă
  • tava cu cartofi fierti si zdrobiti rumeniti in cuptor pana devin crocanti presarati cu mujdei si marar
    Cartofi zdrobiți la cuptor cu usturoi și mărar – rețetă de post, fără unt
  • castron alb cu salata calda de naut si legume diverse morcov, ardei, ceapa decorata cu patrunjel
    Salată caldă de năut cu legume – rapidă, sănătoasă, gata în 20 de minute
269 shares

Comentarii

  1. Medesan a zis

    decembrie 07, 2020 at 10:41 pm

    50 ml de ulei e f mult, trebuie sa ne gandim ca 100ml ulei are 884 kcal 😬

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      decembrie 08, 2020 at 6:30 am

      Puneți cât doriți dumneavoastră.

      Răspunde
  2. Violeta S. a zis

    noiembrie 02, 2020 at 4:04 pm

    Eu ador lintea in orice reteta insa prietenul meu mai putin. Sper sa il fac sa isi schimbe parerea dupa ce va incerca aceasta reteta.

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      noiembrie 02, 2020 at 4:34 pm

      Așa e și la noi, dar totuși mănâncă și soțul meu. Chiar dacă nu se extaziază, măcar nu se opune 😀
      Îți țin pumnii să îi placă 🙂

      Răspunde
  3. Tatiana a zis

    noiembrie 08, 2019 at 9:51 pm

    Cea mai buna leguma este carnea?Sunteti de acord?

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      noiembrie 08, 2019 at 9:57 pm

      Nu văd nici scopul întrebării, nici relevanța răspunsului. M-ar ajuta dacă ai fi puțin mai specifică.

      Răspunde
  4. law3331 a zis

    februarie 17, 2017 at 2:18 pm

    Apăi, fără carne, ...
    Chiar aşa de bolnav nu sunt ! Cu carene afumată sau nu, merge super, şi se face ca şi cu fasole !O tocană, dar cu gust de linte ! Yam, yam...

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      februarie 17, 2017 at 5:11 pm

      Buna si cu carne afumata! 🙂

      Răspunde
5 from 8 votes (8 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Secțiune din prăjitura Cușma lui Guguță cu rulouri fragede umplute cu vișine
    Cușma lui Guguță – rețeta tradițională moldovenească cu vișine și aluat fraged de casă
  • Chec aperitiv cu ficăței de pui, ouă și cașcaval, tăiat felii pe platou, rețetă sărată de la Bucate Aromate
    Chec aperitiv cu ficăței de pui, ouă și cașcaval - rețeta ideală pentru sărbători
  • Amandine cu ciocolată decorate cu ganache și bilă de ciocolată, glazurate simplu, fără fondant, pe tavă albă
    Amandine cu ciocolată – rețetă ușoară de casă, cu ganache și glazură simplă (fără fondant)
  • Sarmale de post cu păsat servite calde, cu mămăligă și ardei
    Sarmale de post cu păsat (crupe de porumb) în oală de lut – rețetă pas cu pas

Populare acum

  • Farfurie alba cu felii de chec aperitiv cu iaurt. In sectiune se vad masline, cuburi de legume, branzeturi si sunca
    Chec aperitiv cu iaurt, șuncă, brânză și legume – rapid și gustos
  • Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
    Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Rețete de post
  • Salate

VEZI TOATE CATEGORIILE

Deserturi de post

  • Placinta cu dovleac
    Plăcintă cu dovleac cu foi subțiri – rețetă video rapidă și delicioasă
  • Clătite de post cu apă minerală
    Clătite de post cu apă minerală – rețeta simplă și rapidă pentru clătite pufoase
  • Prăjitură turnată cu mere
    Prăjitură turnată cu mere rase - rețeta simplă, de post
  • Cornulețe de post cu borș
    Cornulețe de post cu borș umplute cu rahat
VEZI ȘI ALTE REȚETE

Prăjiturile copilăriei

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • placinta cu mere si aluat fraged cu untura
    Plăcintă cu mere și aluat fraged cu untură și smântână - o rețetă delicioasă!
  • Prajitura cu gem si aluat razuit
    Prăjitura cu gem și aluat răzuit - rețeta cu unt sau untură
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Cei mai pufoși cozonaci

  • cozonac moldovenesc cu aluat oparit
    Cozonac moldovenesc cu aluat opărit - rețeta după Silvia Jurcovan
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • cozonac fara framantare pufos cu multa umplutura
    Cozonac fără frământare și fără împăturiri - cea mai ușoară rețetă

Rețete actualizate

  • Portokalopita cu portocale și iaurt, servită pe farfurie albă, desert tradițional grecesc
    Portokalopita - rețeta de plăcintă grecească însiropată, cu iaurt şi portocale
  • Rețetă de varză a la Cluj servită pe farfurie, cu smântână și tacâmuri, preparat tradițional românesc gătit la cuptor
    Cum se face varza a la Cluj – rețeta tradițională românească, pas cu pas
  • Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir, decorată cu smântână și semințe de dovleac
    Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir – rețetă fină și aromată
  • felie de prajitura cu piscoturi, lapte condensat si banane asezata pe farfurie pentru servire
    Prăjitură cu pișcoturi, lapte condensat și banane – rețetă fără coacere

Articole utile

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • colaj de fotografii cu deserturi cozonac, prajituri, fursecuri, turta dulce pentru masa craciun care se pot face din timp
    20+ deserturi pentru Crăciun pregătite din timp - sfaturi și trucuri pentru păstrare
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.