Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Rețete de post

Mâncare rapidă de linte cu roşii

Publicat la 16 februarie 2017 de Iuliana Sbîrnea - 8 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

269 shares
Mergi la rețetă

Vă aduc astăzi o reţetă simplă și rapidă pentru prânz sau cină: mâncare de rapidă de linte cu roșii. Se face tare ușor și e delicioasă!

Mâncare rapidă de linte cu roşii

Lintea fierbe foarte repede, ăsta e lucru ştiut. Şi e foarte bună, alt lucru ştiut. Dacă e să mă întrebaţi pe mine, e chiar mai bună decât fasolea, mai ales că nu induce toate efectele adverse pe care le are o iahnie de fasole 😉

Doar că oricât de repede fierbe lintea, uneori eu pur şi simplu nu am timp să fac o mâncare de linte cu legume de la zero. Nu cred că sunt singura, multe dintre voi ştiţi foarte bine despre ce vorbesc.

Dacă aveți linte uscată și vreți să faceți o mâncare de post, cu multe legume, vă las mai jos o astfel de rețetă în format video, postată pe canalul meu de YouTube.

Mâncarea rapidă de linte cu roşii de astăzi, am făcut-o folosind o conservă de linte gata fiartă. Nu ştiu cât am scutit...poate vreo jumătate de oră, cât ar fi fiert lintea uscată. Jumătate de oră nu e mult, e o nimica toată, dar pur şi simplu în ziua aia nu am avut-o. Sau poate am avut-o, dar am folosit-o ca să mă odihnesc, nu să verific cratiţa cu linte.

Morala: trăim vremuri complicate! Uneori e bine să mai lăsăm obsesiile deoparte şi să ne mai simplificăm viaţa puţin. Face bine la moral! 😉

Mod de preparare mâncare rapidă de linte cu roşii

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Mâncare rapidă de linte cu roşii

Mâncare rapidă de linte cu roşii

Mâncare rapidă de linte cu roşii, sățioasă, sănătoasă, perfectă într-o zi de post sau dacă aveți un stil de viață vegan.
5 from 8 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 5 minutes minutes
Gătire: 15 minutes minutes
Timp total: 20 minutes minutes
Număr de porții: 2
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 1 conservă de linte fiartă (400 g)
  • 1 ceapă micuţă
  • ½ de morcov
  • 1 căţel de usturoi
  • 200 ml roşii cuburi (½ de conservă)
  • 30 ml de ulei
  • sare (piper - după gust)
  • puţin cimbru uscat
  • pătrunjel verde

Instrucțiuni de preparare
 

  • Se toacă ceapa cubuleţe mici. Morcovul îl dăm pe răzătoarea cu găuri mici, la fel şi usturoiul (sau îl trecem prin presă.
  • Se călesc toate legumele de mai sus 2-3 minute în uleiul încins, cât să devină ceapa ușor translucidă şi să îşi dezvolte aroma.
  • Scurgem lintea de lichidul din conservă, apoi o turnăm peste legumele călite.
  • Adăugăm puţin din lichidul în care a stat lintea în conservă, potrivim gustul de sare şi piper şi lăsăm totul să fiarbă la foc mic vreo 10 minute, să se împrietenească aromele.
  • Adăugăm roşiile şi cimbrul, mai completăm cu lichid dacă e cazul şi mai lăsăm mâncărica să mai dea câteva clocote.
  • Presărăm cu pătrunjel verde şi servim.
Valori nutriționale
Mâncare rapidă de linte cu roşii
Valori per porție
Calorii
560
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
17
g
26
%
Carbohidrați
 
77
g
26
%
Fibre
 
34
g
142
%
Zahăr
 
10
g
11
%
Proteine
 
29
g
58
%
Vitamina A
 
8608
IU
172
%
Calciu
 
124
mg
12
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

Cred că mai simplă şi mai rapidă decât mâncarea asta de linte cu roşii, nu poate fi decât o salată cu linte. Găsiţi reţeta dând click pe fotografia de mai jos. Sper să vă fie de folos şi mai ales să vă placă!

Salată de linte
Mâncare rapidă de linte cu roşii

Poftă bună la mâncarea rapidă de linte cu roşii!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Borcan si lingura cu unt de arahide facut in casa
    Cum să faci unt de arahide acasă - rețeta rapidă, sănătoasă și ieftină
  • Mâncare de post cu prune și orez pe farfurie cu șervet
    Mâncare de orez cu prune uscate - rețetă tradițională de post
  • taietei cu varza in cratita
    Tăieței cu varză dulce de post – Rețetă ardelenească tradițională, fără carne
  • hummus cu dovlecei si nuci
    Hummus cremos cu dovlecei și nuci - Rețetă rapidă și sănătoasă
269 shares

Comentarii

  1. Medesan a zis

    decembrie 07, 2020 at 10:41 pm

    50 ml de ulei e f mult, trebuie sa ne gandim ca 100ml ulei are 884 kcal 😬

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      decembrie 08, 2020 at 6:30 am

      Puneți cât doriți dumneavoastră.

      Răspunde
  2. Violeta S. a zis

    noiembrie 02, 2020 at 4:04 pm

    Eu ador lintea in orice reteta insa prietenul meu mai putin. Sper sa il fac sa isi schimbe parerea dupa ce va incerca aceasta reteta.

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      noiembrie 02, 2020 at 4:34 pm

      Așa e și la noi, dar totuși mănâncă și soțul meu. Chiar dacă nu se extaziază, măcar nu se opune 😀
      Îți țin pumnii să îi placă 🙂

      Răspunde
  3. Tatiana a zis

    noiembrie 08, 2019 at 9:51 pm

    Cea mai buna leguma este carnea?Sunteti de acord?

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      noiembrie 08, 2019 at 9:57 pm

      Nu văd nici scopul întrebării, nici relevanța răspunsului. M-ar ajuta dacă ai fi puțin mai specifică.

      Răspunde
  4. law3331 a zis

    februarie 17, 2017 at 2:18 pm

    Apăi, fără carne, ...
    Chiar aşa de bolnav nu sunt ! Cu carene afumată sau nu, merge super, şi se face ca şi cu fasole !O tocană, dar cu gust de linte ! Yam, yam...

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      februarie 17, 2017 at 5:11 pm

      Buna si cu carne afumata! 🙂

      Răspunde
5 from 8 votes (8 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x