Vă aduc astăzi o reţetă simplă și rapidă pentru prânz sau cină: mâncare de rapidă de linte cu roșii. Se face tare ușor și e delicioasă!
Lintea fierbe foarte repede, ăsta e lucru ştiut. Şi e foarte bună, alt lucru ştiut. Dacă e să mă întrebaţi pe mine, e chiar mai bună decât fasolea, mai ales că nu induce toate efectele adverse pe care le are o iahnie de fasole 😉
Doar că oricât de repede fierbe lintea, uneori eu pur şi simplu nu am timp să fac o mâncare de linte cu legume de la zero. Nu cred că sunt singura, multe dintre voi ştiţi foarte bine despre ce vorbesc.
Dacă aveți linte uscată și vreți să faceți o mâncare de post, cu multe legume, vă las mai jos o astfel de rețetă în format video, postată pe canalul meu de YouTube.
Mâncarea rapidă de linte cu roşii de astăzi, am făcut-o folosind o conservă de linte gata fiartă. Nu ştiu cât am scutit...poate vreo jumătate de oră, cât ar fi fiert lintea uscată. Jumătate de oră nu e mult, e o nimica toată, dar pur şi simplu în ziua aia nu am avut-o. Sau poate am avut-o, dar am folosit-o ca să mă odihnesc, nu să verific cratiţa cu linte.
Morala: trăim vremuri complicate! Uneori e bine să mai lăsăm obsesiile deoparte şi să ne mai simplificăm viaţa puţin. Face bine la moral! 😉
Mod de preparare mâncare rapidă de linte cu roşii
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Mâncare rapidă de linte cu roşii
Ingrediente
- 1 conservă de linte fiartă (400 g)
- 1 ceapă micuţă
- ½ de morcov
- 1 căţel de usturoi
- 200 ml roşii cuburi (½ de conservă)
- 30 ml de ulei
- sare (piper - după gust)
- puţin cimbru uscat
- pătrunjel verde
Instrucțiuni de preparare
- Se toacă ceapa cubuleţe mici. Morcovul îl dăm pe răzătoarea cu găuri mici, la fel şi usturoiul (sau îl trecem prin presă.
- Se călesc toate legumele de mai sus 2-3 minute în uleiul încins, cât să devină ceapa ușor translucidă şi să îşi dezvolte aroma.
- Scurgem lintea de lichidul din conservă, apoi o turnăm peste legumele călite.
- Adăugăm puţin din lichidul în care a stat lintea în conservă, potrivim gustul de sare şi piper şi lăsăm totul să fiarbă la foc mic vreo 10 minute, să se împrietenească aromele.
- Adăugăm roşiile şi cimbrul, mai completăm cu lichid dacă e cazul şi mai lăsăm mâncărica să mai dea câteva clocote.
- Presărăm cu pătrunjel verde şi servim.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Cred că mai simplă şi mai rapidă decât mâncarea asta de linte cu roşii, nu poate fi decât o salată cu linte. Găsiţi reţeta dând click pe fotografia de mai jos. Sper să vă fie de folos şi mai ales să vă placă!
Poftă bună la mâncarea rapidă de linte cu roşii!
Medesan a zis
50 ml de ulei e f mult, trebuie sa ne gandim ca 100ml ulei are 884 kcal 😬
Iuliana a zis
Puneți cât doriți dumneavoastră.
Violeta S. a zis
Eu ador lintea in orice reteta insa prietenul meu mai putin. Sper sa il fac sa isi schimbe parerea dupa ce va incerca aceasta reteta.
Iuliana a zis
Așa e și la noi, dar totuși mănâncă și soțul meu. Chiar dacă nu se extaziază, măcar nu se opune 😀
Îți țin pumnii să îi placă 🙂
Tatiana a zis
Cea mai buna leguma este carnea?Sunteti de acord?
Iuliana a zis
Nu văd nici scopul întrebării, nici relevanța răspunsului. M-ar ajuta dacă ai fi puțin mai specifică.
law3331 a zis
Apăi, fără carne, ...
Chiar aşa de bolnav nu sunt ! Cu carene afumată sau nu, merge super, şi se face ca şi cu fasole !O tocană, dar cu gust de linte ! Yam, yam...
Iuliana a zis
Buna si cu carne afumata! 🙂