• Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Salate

Salată orientală în varianta de post

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 25 feb. 2022 · Publicată: 15 dec. 2017 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· Lasă un comentariu
138 shares
Mergi la rețetă

Salata orientală e în meniul românilor de atât de mult timp şi în atâtea variante, încât nici nu ştiu de ce se numeşte orientală.

În Orient cartoful, ingredientul de bază al acestei salate, nu este o legumă prea populară, aşa încât poate că ar trebui să se numească mai degrabă salată românească 🙂

Salată orientală în varianta de post

În mod obişnuit, după cum ştiţi probabil încă din copilărie, salata orientală conţine şi ouă fierte tari. Dacă nu aţi încercat-o până acum, veţi descoperi că şi varianta de post este la fel de bună şi de hrănitoare şi fără ouă.

Ce-mi place mie la salata asta este faptul că de câte ori o fac, profit de ocazie şi reciclez orice legumă staţionează fără perspectivă prin frigider sau prin cămară. De exemplu în salata de azi am pus şi o conservă de fasole roşie, cărnoasă şi delicioasă, un morcov, dar şi câteva fire de ceapă verde uitate în lădiţa de legume. Ba chiar am dat drumul şi la vreo 2 linguri de seminţe crocante de dovleac. E o salată, deci nu are o reţetă strictă, aşa că vă puteţi da frâu imaginaţiei şi poftelor.

Mod de preparare salată orientală în varianta de post

Pentru noi, salata orientală e cu atât mai bună cu cât are mai multă ceapă şi mai ales dacă conţine şi ceva acru, fie gogoşari în oţet, fie castraveţi sau gogonele murate tăiate mărunt. Este foarte important ca după ce amestecaţi toate legumele dorite şi după ce potriviţi gustul de sare, ulei şi oţet, să o lăsaţi măcar 2 ore la rece. Are nevoie de timpul ăsta pentru ca toate aromele să se armonizeze unele cu altele.

Încerc să vă scriu mai jos proporţiile folosite de mine la salata de azi, doar ca să aveţi nişte cantităţi orientative. Salata orientală e o chestiune foarte personală, aşa că simţiţi-vă liberi să puneţi în ea ceea ce vă place. Sau ceea ce aveţi prin frigider. Va fi delicioasă oricum 🙂

Cândva am făcut cam în aceeaşi idee o salată de cartofi cu pește afumat și mărar. Poate doriţi să o încercaţi într-una din zilele cu dezlegare la peşte.

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Salată orientală în varianta de post

Salată orientală în varianta de post

Rețetă de salată orientală este la fel de bună și în varianta de post. Este o salată gustoasă, ieftină, ușor de pregatit și foarte sățioasă.
5 from 1 vote
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 30 minutes minutes
Gătire: 30 minutes minutes
Timp total: 1 hour hour
Număr de porții: 4
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 3 cartofi mari (roşii)
  • 1 morcov mare
  • 1 conservă de fasole roşie
  • 1 ceapă uscată (eu am avut şi câteva fire de ceapă verde)
  • 100 g măsline Kalamata
  • 200 g gogoşari în oţet
  • 50 ml ulei
  • 75 ml oţet (am pus din oţetul de la gogoşari)
  • sare şi piper după gust

Instrucțiuni de preparare
 

  • Fierbeţi cartofii şi morcovul, lăsaţi-i să se răcească, apoi feliaţi legumele sau tăiaţi-le cuburi.
  • Adaugaţi boabele de fasole roşie, măslinele, gogoşarii şi ceapa tăiată fideluţă.
  • Turnaţi uleiul şi oţetul peste legume, apoi presăraţi sare şi piper după gust.
  • Amestecaţi legumele cu mişcări delicate ca să nu le striviţi, dar să ajungă toate să fie îmbrăcate în ulei şi oţet.
  • Salata va fi mai bună dacă o lăsaţi la rece cel puţin două ore înainte de servire, timp necesar pentru ca aromele să se armonizeze şi să se întrepătrundă.
Nutrition Facts
Salată orientală în varianta de post
Amount per Serving
Calorii
321
% Daily Value*
Grăsimi
 
17
g
26
%
Carbohidrați
 
41
g
14
%
Fibre
 
10
g
42
%
Zahăr
 
7
g
8
%
Proteine
 
4
g
8
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Salată orientală în varianta de post

Poftă bună la salată orientală în varianta de post!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • 3 boluri albe cu 3 salate de toamnă cu sfeclă roșie colorate și apetisante
    3 salate de toamnă cu sfeclă roșie – sănătoase, rapide și pline de culoare
  • Pastă tartinabilă din dovlecei copți, ou fiert și iaurt grecesc, presărată cu muguri de pin crocanți și verdeață proaspătă.
    Salată de dovlecei copți cu iaurt și ou – fără maioneză, dar super cremoasă
  • Salată de vinete cu tahini și ulei de măsline, presărată cu sumac și pătrunjel, servită într-un bol rustic.
    Salată de vinete fără maioneză – rețeta cu tahini, mai sănătoasă și mai cremoasă
  • Salată de vară cu roșii zemoase și castraveți proaspeți, ca la mamaia
    Salată de vară țărănească cu roșii și castraveți – rețeta simplă și gustoasă ca la mamaia
138 shares
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Trei borcane de sticlă cu varză murată tocată în suc propriu pentru iarnă, fără saramură
    Varză tocată la borcan pentru iarnă în suc propriu – fără apă, doar cu sare neiodată
  • 3 boluri albe cu 3 salate de toamnă cu sfeclă roșie colorate și apetisante
    3 salate de toamnă cu sfeclă roșie – sănătoase, rapide și pline de culoare
  • Două borcane cu ardei grași umpluți cu varză, morcov și țelină, așezați în borcane cu saramură, rețetă de murături pentru iarnă fără oțet
    Ardei umpluți cu varză murată în saramură – rețetă pentru iarnă fără oțet
  • Felie de budincă de cuscus cu brânză și stafide, servită pe farfurie albă
    Budincă de cuscus cu brânză dulce și stafide – simplă, rapidă și hrănitoare

Populare acum

  • Suc de roşii rapid, 100% natural
    Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
  • Roșii în suc propriu la borcan pentru iarnă - simplu, fără decojire
  • ardei kapia copti la borcan in suc propriu pentru iarna
    Ardei kapia la borcan în suc propriu - rețeta fără oțet, zahăr sau ulei
  • borcane cu pasta de ardei kapia cu etichete pregatite pentru camara
    Pastă de ardei kapia (bulion de ardei) pentru iarnă – rețetă simplă cu doar 2 ingrediente

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Murături
  • Aluaturi

VEZI TOATE CATEGORIILE

Conserve pentru iarnă

  • Gogoşari la oţet pentru iarnă
    Gogoșari la oțet pentru iarnă - rețetă tradițională
  • borcan cu dulceata de ardei iute
    Dulceață de ardei iute cu kapia și mere, rețetă simplă și aromată
  • gem de prune
    Gem de prune simplu și bun, 100% natural
  • Cătină cu miere la borcan
    Cătină cu miere la borcan pentru imunitate - Rețetă detaliată
VEZI ȘI ALTE CONSERVE

Prăjiturile copilăriei

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • Bulion de roșii cu ardei kapia, rețetă tradițională pentru iarnă, fără conservanți, în bol alb și borcane în fundal
    Bulion de roșii cu ardei kapia - rețeta pentru iarnă, fără conservanți
  • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
    Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute
  • ciorba raduteana cu carne de pui si smantana presarata cu patrunjel
    Ciorbă rădăuțeană delicioasă - vezi rețeta tradițională pas cu pas
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • Bol cu amidon alimentar din porumb, folosit în creme, sosuri și aluaturi – ghid complet despre utilizarea amidonului în bucătărie
    Amidon alimentar în bucătărie: ghid complet pentru creme, sosuri și aluaturi
  • Pui intreg pe fund rustic de lemn inconjurat de condimente
    Ce poți găti dintr-un pui întreg – rețete economice pentru toată săptămâna
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.